Парфюмни размисли и страсти-201

• 112 548
  • 700
  •   1
Отговори
# 195
А аз точно заради това обичам Fashion Decree - и розата, и пачулито в него са ми прекрасни, премерени, аристократични! Heart Eyes
И аз. Heart Eyes

# 196
  • Варна
2 часа ми трябваха, за да разбера на какво ми напомня обувката на Херера - представете си на Iris L`Erbolario, но при нея ириса не е така пудрен. Направо не виждам никакви допирни точки в пирамидите на двата, че се чудя откъде дойде това сравнение. А Soleil Orchid пък ми напомня Tiare L`Erbolario  newsm78.
Затова пък ягодките в Miss Dior са супер вкусни, но не бих го придобила зорлям, след като имам le Parfum.
Много обаче ми хареса My Burberry Black Burberry , но ще трябва още едно прослушване, че много тествани неща се събраха днес.
 Peace

# 197
А аз точно заради това обичам Fashion Decree - и розата, и пачулито в него са ми прекрасни, премерени, аристократични! Heart Eyes
Аз рози не усещам във Fashion Decree.

# 198
Много обаче ми хареса My Burberry Black Burberry , но ще трябва още едно прослушване, че много тествани неща се събраха днес.
 Peace
Пробвах го преди около час. Началото не ми хареса. Много прилича на едп сякаш, но сега се промени, стана по-сладък и чудесно ухание се носи при всяко движение на ръката ми. Повечето твърдения са, че в базата прилича на едп, при мен е обратното. Но не е тооолкова хубав, че да струва толкова. Цената му е пълен абсурд!

ПП. Около 4 часа по късно, това, което се усеща на кожата ми е същото като това, което усещам след 7-8 часа от La vie est belle...

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 21:23 от Бижy

# 199
  • София
На мен пък днес мила консултантка ми пръсна Chanel L`Eau. Докато се прибера и ...... вече нямаше никой. Парфюмът ми хареса. Възприемам го обаче както Chanel Eau Premiere, който нося рядко, и съм далеч от мисъл за покупка.
Харесах и последния фланкър внесен тук на Modern Muse и съм много доволна, че мозъкът ми услужливо ми направи препратка към Miss Charming JHG, защото имам толкова количества парфюми, че трябва да живея два дъъълги живота, че да ги оползотворя.
Ама така май не може  Wink

# 200
  • Germany
Денси, благодаря и аз за темата  Peace

Скрит текст:
Включвам се толкова късно по нея, защото началото й беше шокиращо за мен. За мен е странно, хора, които претендират да се занимават сериозно с парфюми да нямат какво да кажат по тема унисекс. Следя в общи линии нещата, които излизат на парфюмния пазар, тенденциите в парфюмите, научих се да разграничавам собствения си вкус и да оценявам силните и слабите страни на един парфюм като страничен наблюдател. Отдавна вече обитавам и форумното пространство в няколко чуждоезични форума, както и този. За това време се научих да уважавам мнението на всеки. Да не налагам вкуса си на никого, но и да мога да изразя собственото си усещане. Когато пиша за даден парфюм, предпочитам да пиша с хубаво чувство, да намеря нещо позитивно, да провокирам хората, които четат за него да го пръснат от любопитство. Далече съм от всякаква мисъл, че всичко, което на мен ми е допаднало по някакъв начин, ще се хареса на всички. Аз лично предпочитам да не коментирам нещата, които на мен не са ми допаднали. Най-малкото, защото знам, че има хора, които може да харесват страшно много същия този парфюм. Ако трябва все пак да изкажа мнение, се опитвам да не заливам хората, които харесват парфюма със студена вода, а да обясня приемливо защо не ми допада. В последно време ми е малко некомфортно в темата. Едни категорични мнения, започващи с мразя, не харесвам, не обичам. Толкова силно се гледа под лупа всяко едно изказване и мнение, такова разнищване на съставки, че ме е страх да напиша нещо, под страх от парфюмна полиция. Едно напрежение, едни неизказани неща  Crazy Сякаш не обсъждаме парфюми и любими наши неща, ами сме тръгнали на война. Някак се губи удоволствието от темата. А имаше време, когато нямах търпение да седна пред компютъра и да отворя любимата тема. Извинявам се на всички за това отклонение, но то е като отговор на хората, които ме питат защо не се включвам по темата. Бубс, ако прецениш смело използвай метлата или бан  Peace

Темата за унисекс е необятна. Границите в парфюмерията вече са толкова размити, 70-80% от нишовата парфюмерия е унисекс, сегашната тенденция в парфюмите е дори и обявените за мъжки или дамски да са носими от всеки. Ексклузивните колекции на наложените парфюмни марки също са унисекс ориентирани. Унисекс е правото на всеки да реши, какво му допада, с какъв аромат се харесва, да пробва собствените си граници, да открие неочакваното. Унисекс е и толерантност, да не съдим по своите критерии хората какви аромати носят, и дали отговарят на нашите полови рамки или не. Затова и останах толкова изненадана, когато толкова много хора категорично заявиха, че това не е тяхната тема. Не ми допадат и крайни изказвания, дали един парфюм си го представяме на мъж/жена или не. Аз самата съм оставала изненадана от аромати, обявени за дамски как стоят върху мъж. Имам колега, два метра хетеросексуален и атрактивен мъж, който е луд по цветната бомба на Виктор и Ролф, класическата дамска версия. Толкова е влюбен в аромата, с такова чувство и желание говори за него, че ми пълни душата. Аз не съм от почитателите на парфюма, но на него му стои толкова топло, секси и притегателно, че всеки път му правя комплименти, колко хубаво му стои. Същият колега носи и Жадор, и Долче на ДГ, и Жасмин ноар на Булгари, а от скоро и Сатен на Лалик Wink, и повярвайте ми, това не го прави по-малко мъж, а парфюмите му стоят разкошно. Никой не се е оплакал, че е със женски парфюм, получава често комплименти. Не харесвам за себе си и жасмин руж на Том Форд, но на един мъж му стоеше наистина умопомрачително и ако на мен ми стоеше по същия начин, щях да го желая неистово. Доста често усещам мъже и с Ла ви е бел, с хипнотичната отрова, с Ангелът на ТМ, на някои им отива, на други не. Въпрос на мъж и химия  Wink
Аз самата нося и харесвам унисекс, обявени за мъжки или дамски аромати. Нося всичко, което ми харесва и което има добра химия с мен. Харесвам много дърво, ветивер, смоли, тамяни, кожа, които са основни нотки в мъжки парфюми, както и в много унисекс. Много ми харесват парфюмите на Schwarzlose Berlin, които са обявени за унисекс, и за мен са наистина такива. Обожавам дървесните и смолисти ноти на Rausch как звучат мистично на моята кожа. Трайност повече от 24 часа само с две апликации. Кожените ноти на Fetische , смесени с ултраженствен османтус и шафран върху мен са меки, гальовни, изтънчени. Велурените оттенъци на http://www.fragrantica.com/perfume/Atelier-Cologne/Mimosa-Indigo-35380.html върху мен са обагрени в меко люляково сияние е го правят красив и удобен като скъпа ръкавица. Floriental Comme des Garcons е толкова красив и загадъчен върху мен, с онези дървесни ноти, преплетени с нощна роза, сливов мармалад и тайнствен тамян. http://www.fragrantica.com/perfume/Ys-Uzac/Metaboles-13233.html е един от най-комфортните и удобни парфюми, с прекрасни ментови акорди, с невероятен гераниум и опушената сладост на лакритц. Еднакво красиво стои и на мъж и на жена. Парфюмите на Джо Малоун, на Ателие колон, на Килиан, на ТФ са идеален пример, че в парфюмерията половите граници са само в нас самите.

Обожавам и някои обявени за чисто мъжки аромати как стоят на мен, а откритията ми от тази година са
http://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Midnight-in-Paris-9685.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentino-Uomo-Intense-38254.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/L-Homme-Ideal-Eau-de … Parfum-37735.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Etienne-Aigner/Aigner-N-1-Oud-27595.html
Освен, че са прекрасни, че ги обичам, че мога да ги нося до несвяст и припадък, че са подходящи в доста случаи, и че ми правят непрекъснато комплименти, когато съм с тях, друго не мога да кажа  Mr. Green Мъжът ми ги носи също, но върху него звучат по съвсем различен и невероятен начин.

Харесвам и много от мъжките неща на Амуаж, докато с дамските не можах да се разбера. Ползвам  Epic Man, Beloved Man и Reflection Man Amouage.

От ветиверената група харесвам върху себе си Vetiver Tonka Hermes и Cuir Vetiver Yves Rocher.

А ако трябва да спомена и цитрусите  Mr. Green Там вече нещата стават страшни  Mr. Green Защото са ми любима ароматна група, и защото като цяло са с унисекс насоченост, когато са сочни, природни и свежи.

Всеки един от любимите ми в тази група звучи красиво и върху мен, и върху мъж. ММ не е почитател на цитрусовите парфюми, но на мен ги харесва всички  Sunglasses Flutter Любими от тази група са ми  Escale a Portofino Christian Dior, Sicilian Mandarin Ermenegildo Zegna, Bergamote Soleil Atelier Cologne, Erolfa Creed, Aventus Creed. За последният ще кажа, че повечето мъже са луди по него, но ММ въобще не го харесва и винаги се цупи, когато искам да го пробва. За сметка на това полудява, когато аз съм с него  Blush Wink И да допълня само, че за всички споменати от мен парфюми съм получила не един комплимент, и само едно оплакване за Флориентал, и то от арабин  Mr. Green, който ми каза, че съм с хубав, но много силен парфюм  Mr. Green

Често дискутираните в последно време Galop и Gris Montaigne Dior също определям твърдо като унисекс, и стоят невероятно красиво, стилно и аристократично и върху мъж и върху жена.

И последно, защото наистина се увлякох  Blush Да спомена и двете ми нови придобивки на  Zadig & Voltaire This is Him и This is Her. veka ви е казала вече, че в белия няма нищо wow, затова аз ще кажа за черния. Започва страхотно, мъжествено, черно, страховито  Heart Eyes С прекрасни пипер и тамян, с опушени дървета. Всичко, което харесвам в един мъжки парфюм и обичам да усещам от мъжка кожа. В този момент твърдо решавам, че е много хубав, но го възприемам на мъж. Затова и не го купих едновременно с белия. Но парфюмите са създадени един за друг. Самите им страни са създадени да бъдат заедно. Освен това установих, че са идеални аромати за допълване на други, както и един на друг. Седеше си белия самотен и тъжен няколко дни вкъщи, и реших да пробвам още веднъж мъжкия. Отново началото ме спираше, но след това  Crazy Crazy Crazy Майко мила Crazy Crazy Този парфюм се извърта точно на 180 градуса, омеква онзи тамян, отстъпва на заден план, и вместо него основни играчи стават чуден сантал, примесен с вълшебна ванилия и кандирани цитруси  Crazy Crazy Тамянът омеква, но не губи очарованието си, ами дава една дълбочина, игривост и плътност на композицията. Долавям и елеми в композицията, действа ми едно омиротворяващо и успокояващо. В един момент аз усещам и горещ пясък, и далечен шепот на бели слънчеви цветя. И от твърдо мъжки аромат в началото, този парфюм се преобразява, оживява, танцува и флиртува. Идеален пример за унисекс парфюм. Познайте дали не чаках да отвори Дъглас да го купя  Mr. Green
Имам и много други ароматни впечатления, но ще пиша друг път за тях.
Хубава вечер на всички.

# 201
Как да пише човек  сред Ковачева... Laughing
По повод темата на темата - странни са метаморфозите човешки в едни супер кратки срокове... Как отричаш едно нещо и скоро след това, бам - промяна на възгледите, на вкусовете, на усещанията. Това за такива красиви неща като ароматите, за нещата от живота рядко ми се променят така възгледите, но това е друга тема. Та, освен, че си купих Noir Exquis и той е унисекс и още как, имам си вече и Caligna. Продължавам да смятам L'Artisan за странни парфюми, но "странни" да не се чете като кофти. Странно хубави, странно ухаещи, странно развиващи се и променящи се. Очарована съм и от Caligna, това е.
Днес напръсках мъж ми с Bois d`Iris на едната ръка и с Noir Exquis и той каза, че ако продължавам така, ще пристрастя и него! Joy Хареса и двата, но много повече втория. С такова нетърпение го чакам и ми се струва, че често ще ми харесва да ухаем еднакво. Ще започна да го пръскам с моите абсолютно женски аромати и ще изследвам това ароматно богатство с интерес!

# 202
  • София
Пет дни ми трябваха да реша 50 или 100! ooooh! Егати Везната, егати чудото Tired Добре че не взимам решения за световния ред! Mr. Green Радостна, отговорността е твоя Laughing след онези думи "пристрастяващ аромат" и "следващата бутилка ще е 100 мл", накрая реших, че направо ще е 100! Crazy
За Noir Exquis иде реч! Party
Аа, не! Аз казах " омагьосващ",  така че леко мога да заобиколя отговорността (ако се наложи, но се съмнявам)  Mr. Green . А първата ми е 50, само защото нямаше по 100, а бяха само 3 бр. и бързах да не изпусна.  Heart Eyes Mr. Green Честит да ти е този Божествен!!! аромат!

Днес и аз пробвах Обувката на CH. Нищо Ейлиънско не долавям в нея аз. Може би леко ми напомня Midnight Rain La Prairie.

И пак пробвах новата Орхидея и пак не си я взех, но ще!

# 203
Има ли в някой наш бутик Tom  Ford Vert?   

# 204
Днес сутринта пък аз пробвах внучката на Chanel No5 и за мое голямо учудване ми хареса. Извода от това, че ми е харесал е - че явно е за хора, които не харесват баба му...Което, разбира се,  не важи за ултрасите на Chanel. Аз никога няма да си го купя този парфюм, тъй като не съм от шанелените момичета, но ако някой ми го подари със сигурност ще си го нося с голяма радост. Харесаха ми цитрусите в началото, харесва ми и сапуненият му край. И даже си мислех сутринта, като го пробвах и изчаквах да го видя как ще се развие (ковачева е направила обширен обзор преди мен по въпроса), че ще седи перфектно и на мъж, ще мирише точно на чисто...И според мен, това хич не е излишен парфюм, тъй като ако някой не го одобрява, винаги може да посегне към първообраза. Би било наистина разочароващо, ако на мястото на петицата се остави „водата“, както се постъпва при реформулации или изцяло се спират някои парфюми...но в този случай няма място за недоволство и разочарования, петицата си е на щанда...

# 205
  • Варна
.........Ще започна да го пръскам с моите абсолютно женски аромати и ще изследвам това ароматно богатство с интерес!

Аз го правя от години  Blush - направо му давам мои парфюми, които са ми омръзнали или по някаква причина не мога да нося. Отначало беше просто експеримент, но установих, че наистина му стоят добре и без никакво притеснение си ги ползва. Често се случва като остане без парфюм да ми каже - няма ли нещо от твоите, което можеш да ми дадеш  Simple Smile Но като купува, не се е случвало да купи женски, признавам.
Като се замисля, някои от чисто мъжките парфюми, които купуваме за него, спокойно бих могла да нося и аз, особено тези, които аз избирам. Но повече ми харесва идеята да са си само негови, да ми мирише на него, а не на мен, нищо че кожите ни ги излъчват различно.

# 206
Deziderata, да са ти живи и здрави учениците!
Бих искала да те попитам пробвала ли си Cuir Beluga как се държи в пролетните месеци?Аз съм го тествала два пъти през април и май.Дали от времето или и аз не знам, но ми се стори много тих, много нежен, чак се чудя дали самата аз ще си го усещам.Тествах го на китката на ръката.В зимните месеци пак ли е така близък до тялото или не?

Благодаря! Hug

Cuir Beluga при мен не е тих, а доста изразителна ванилия с кожа. Въпреки че много момичета от чешкия парфюмен форум го хвалят особено в пролетно време, на мен ми идва в повече и дори ми става маалко лошо от него. Затова го оставих за зимата. Този парфюм прави невероятен шлейф, никак не е тих, поне при мен. Пробвай с хубаво напръскване.

Честити придобивки на Бижу и Денси! С радост да си ги носите! bouquet
Все още не съм се запознала с Noir Exquis и Caligna, но се надявам и този момент да дойде. Отдавна не купувам на сляпо, но тези са първенците в списъка с "може би ще ги отстрелям".

Ковачева, с такъв плам и жар пишеш, че се чувствам като хладилник след поста ти, или като....калкулатор. Laughing  Hug
За себе си смятам, че подхождам разумно към парфюмното си хоби, но може би съм в отрицание. Outta Joint

# 207
То хубаво, Mims*, ама повечето са такава сладкарница, а ММ сякаш не обича толкова сладки парфюми, макар че Angel го отразява абсолютно винаги - и първообраза и Ликьорения. Но това няма да ме спре да проведа експеримента Laughing
Днес се измъкна с Мосю Ли, обаче...

Дезидерата, благодаря! Hug Предвид честите съвпадения в нашите вкусове, би могла да рискуваш с тези два аромата, като Caligna е по-странния. Странен колкото Чушките, да речем, не повече. Grinning  А Noir Exquis, както уточнихме, е просто божествен! Heart Eyes

# 208
  • Бургас
О,моето мъжле не посяга към моите парфюми,има си негови достатъчно много.А и моите са си женствени,голяма кокона ми е Laughing,поне три пъти подновява парфюма с който се е напръскал,въпреки да се усеща страшно много около него. Grinning Heart Eyes

# 209
Много ме плашат мненията за Caligna в руската фрагрантика, Бижу, кажи как го усещаш, нещо повече ако може от това странен като чушките, защото ги имам, прекрасни са ми в определен сезон, емоционално състояние, температура, но...но не мога да си предствя да ухая на мариновани краставички  и копър Mr. Green Заради маринатата, която ме потресе не мога да нося Средиземноморските градини, във влажно време - великолепни, смокинови, като ме напече слънцето - ужасТ, маринована пиперка  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт