Парфюмни размисли и страсти-201

• 112 556
  • 700
  •   1
Отговори
# 225
Сюблим балкис - ето този аромат два пъти съм се пръскала обилно, не се възприемам и това е. Втория път дори ме досмеша ,че се мъча Simple SmileВеднага си представих дама на която седи добре. Много хубав подушен от блотер , но на кожата ми абсурд. Дори не мога да кажа кое точно не ми харесва. Оценявам го като аромат -елегантен , прекрасен. На който му седи да се радва Grinning bouquet

Oriental Lounge The Different Company бих искала да пробвам. Нямам спомен , може и да съм го тествала. Преди време ми се изпречи на няколко пъти пред погледа разглеждайки разни неща. Знам, че е писано за него и ще прочета всичко налично, но ако някой има муза може да напише накратко настроенията които му създава. При всички положения късна есен ще го разуча.

# 226
Бижу, оцених го аз това, че съвсем правилно си се ориентирала, без предварителна подготовка, явно и парфюмът си е раказал правилно историята пред теб Laughing

# 227
Обичам Сюбим Балкис и го носих цяло лято, но Лартизаните не са моята бира. Калиня, Батукада....не мога да ги нося. Много рядко вече нося и Чушките, а знаете аз съм първият им лют фен тук. Laughing
 Nuit de Tuberose харесвам, но никога не купих. Всъщност сега нося само Босфора, но не много често и разбира се Ноар сериозно.

# 228
Бижу, оцених го аз това, че съвсем правилно си се ориентирала, без предварителна подготовка, явно и парфюмът си е разказал правилно историята пред теб Laughing
Благодаря! Blush Hug

Заговорихте за The Different Company. Не познавам много техни неща, да не кажа николко освен Сюблим балкис, който харесвам, но имам After Midnight - избор на сляпо. Сполучлив! Пак проучван дни наред... Crazy Скочих в неизвестното заради красиво описание от съфорумка тук Hug , за което и благодаря, но да ме извини, забравих коя беше. Blush
Ама аз се изумявам колко унисекс аромати всъщност имам! Shocked Скоро не съм им правила такъв преглед и разбор. After Midnight е чист аромат, светъл, противно на цвета на сока, който цвят намирам за безумен! Laughing Като чистя мастило с разтворител, ей такъв цвят докарвам и като го получих се стресирах дали пък няма да мирише на мастило, разтворено в спирт Crazy Слава Богу, не. Цветен, ефирен и все пак присъствен аромат, който съм сигурна, че е толкова приятен заради наличието на бензоин. Като я видя тая съставка и наполовина съм харесала парфюма още преди проба. Laughing И дървесните нотки ги има, имат прилика с базата на Bois d`Iris, и ириса го има, но тук е в компанията на букетче незабравки да речем. Изобщо не знам как миришат те, но този парфюм ми мирише и на малко букетче от ситни сини цветчета, увито във восъчна хартия и привързано с лента от прясна дървесна кора. За моя радост не изпъква нито нероли, нито жасмин. Бергамот май изобщо няма или има няколко капки сок само. Има ангелика и амбър. Нежен, уютен и много повече женствен, отколкото мъжествен аромат. Мирише ми също на дрехи, съхнали на слънце през лятото, а наоколо има трева и полски цветчета, земята е суха и напечена и малки буболечки жужат по хиляди начини в горещия следобед. Лежали ли сте на одеяло, постлано в тревата, на поляна високо в планината през лятото с чиста тениска? Laughing Ей така всъщност мирише After Midnight  Heart Eyes Полунощ е далече и сигурно е тук само заради цвета.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2016, 16:38 от Бижy

# 229
  • Варна

Послените години нося много унисекс аромати вк. и чисто мъжки. Следя модните тенденции във почти всичко и обичам да съм в крак, а и вкуса ми се променя. То всичко писва. Носила съм много женствени и беше немислимо да нося чисто мъжки парфюми, но това се промени още като се запознах с Монтал преди наистина много години.
Мимси, спомняш ли си? Никога няма да забравя онази разходка,Фарена, Червените Монтали и Мукхалата! Heart Eyes

Помня, как да не помня  Laughing Hug
Вървяхме през София в един дъжд, едва не припадахме на всяка крачка колко е хубав Червения във влага  Laughing
И моят вкус малко се е променил от онези години. Тогава парфюмната ми религия беше - колкото по-мощни, присъствени и шлейфови, толкова по-мои. Сега не е съвсем така. Вече предпочитам по-женствени, меки и не така агресивни аромати. Като че ли на този етап е изчезнала нуждата ми да се заявявам чрез парфюма си, ама знам ли, може да е просто по-дълъг период това и да отмине след време.

Тези две думи ще продължават да ми предизвикват мощни екстрасистоли до момента, в който попадне в ръчичките ми. Тогава сърцето ми ще се успокои и ще влезе в ритъм. Толкова обожаван и толкова дълго отлаган парфюм не съм имала в целия си парфюмен живот.  Heart Eyes

# 230
Аааа и при мен е така с Мулен руж, още не съм го купила. Ама ще....някога!

Мимси, каква заявка с парфюми, теб човек като те види, кой за парфюми ще ти мисли?! Laughing Heart Eyes

Какви хубави спомени и приятелства имаме в и от тази тема! Heart Eyes Hug bouquet

Ето ревюто ми за Oudmazing Montale.

# 231
  • София

Та така с L`Artisan - странни и все пак изключително интересни, със скрит потенциал. Никога не ги отписвайте след първа проба, защото ще ви изненадат при всяка следваща. Но без проба - НЕ! Stop
Като за първо помирисване на марката съм буквално влюбена в http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Nuit-de-T … bereuse-9124.html. Отдавна не ми се е случвало толкова самозабвенно да забивам носа на мястото, където го пръснах  Laughing Laughing Страхотен, преливащ, променящ се аромат ...с прекрасна база на подправъчно-мускусни нотки върху моята кожа. Точно, както го обичам  Heart Eyes В понеделник си чакам поръчката, да се гушнем с Туберозата и да се обичаме тази есен  smile3508

# 232
  • До сърцето...
Харесвам Музите (Modern Muse Parfum и Modern Muse Le Rouge) на Есте Лаудер, но са много нетрайни на моята кожа. Ще чакам Нощната, дано ме зарадва  Whistling

Тествах тези дни Orchid Soleil и направо се зачудих на завоя в творчеството на Т. Форд  Shocked Може би иска да постигне ефекта "ретро", не знам... Аромата за мен е много..., да ме извиняват парфюмните феи, но ми замириса на селски спарен обор, брбр! Базата е приятна, нежна, но началото не бих си го причинила втори път и затова парфюма при мен няма да получи втори шанс.

Да си го похваля - Shalimar Parfum Initial Guerlain for women, в морския климат и при горещо време се разви просто прекрасно!! Досега все съм го носила при умерени температури, но тия дни не мога да му се нарадвам, да му се надишам - направо съм на осмото небе  thumbsup

# 233
Днес тествах новия Chanel No 5 L'Eau.Определено ми харесва и като усещане ми напомня на Cristalle Eau de Parfum Chanel. Студен, но свеж и с типично шанелска нотка. Няма ги алдехидите от О Премиер или поне аз не ги регистрирам, въпреки че фрагрантика твърди, че ги има. Не ми липсват, защото не съм особен любител на алдехиди, но в Премиера са чудесни. Най-вече цитрусите изпъкват на преден план, но са приятни и балансирани, а не остри и режещи.
Не го оприличавам по никакъв начин на Нежния шанс/тук имаше такива мнения/. Единственото, което не можах да установя, е трайността. Полях се обилно, усещах го около 2 часа и не съм сигурна след това, дали свикнах с аромата или просто се изпари. Както пише Денси, трябват повече проби. Но определено не ме разочарова, точно това очаквах. Шанелите си държат една определена линия и или ги харесва човек или просто ги отхвърля като възможен аромат.
My Burberry Black ме впечатли много повече и въпреки че в основните си нотки прилича на My Burberry е много по-подсилен от амбрата и изключително дълготраен. Не е свеж като предшественика си, а някак по-тъмен като името си и по-загадъчен. Просто се влюбих в него, но цената, която са му сложили, е просто скандална за бранда.

# 234

Тествах тези дни Orchid Soleil и направо се зачудих на завоя в творчеството на Т. Форд  Shocked Може би иска да постигне ефекта "ретро", не знам...

За жалост според мен при Орхидеята е постигнал ефекта излизане от контрол на ситуацията............

# 235
Много са ми интересни, че сега се сетих покрай коментарите днес, Timbuktu, Dzing! и Dzongkha. Преди време питах и имаше само 1-2 коментара. От тогава насам се надявам още впечатления да има събрани и някой да сподели как усеща тези три L`Artisan-а.

# 236
  • Пловдив
Изпуснах ви тези дни. Връщам се да чета, защото мернах доста интересни ревюта на парфюми, които ме интересуват и ще се върна за по-подробен прочит  Simple Smile

Унисекс аромати почти не нося. Единственият, който ми допада,е Черната орхидея, но той за мен си е женски.
Доскоро имах и Нероли на Аник Гутал, но го размених, омръзна ми, а и не е чак толкова уау, че да искам да го задържа.

Много искам да пробвам и Soleil Orchid. След толкова различни мнения в двете крайности ми стана любопитно що за чудо е това. Не знам, дали го има все още в Пловдив обаче.

И моля да ми препоръчате някои от ексклузивите на Диор. В края на месеца очаквам подарък, но трябва да си го избера предварително (за съжаление без проба). Поне да насоча човека какво да пробва и кое да търси. Искам да е красив аромат, луксозен,женствен. Да няма обаче алдехиди и шипри - тях ги ненавиждам. Харесвам много Beige Шанел, Ели Сааб,Alien eau Extraordinary,Dolce Dolce&Gabbana, Shalimar Initial, Allure Chanel,La vie est belle, Шансовете на Шанел, Sublime Balkiss, Лалето Byredo.
В темата съм чела за New look 1947 и Gris Montaigne, но ще се радвам на още мнения.

# 237
  • Добрич
Изпуснах ви тези дни. Връщам се да чета, защото мернах доста интересни ревюта на парфюми, които ме интересуват и ще се върна за по-подробен прочит  Simple Smile

Унисекс аромати почти не нося. Единственият, който ми допада,е Черната орхидея, но той за мен си е женски.
Доскоро имах и Нероли на Аник Гутал, но го размених, омръзна ми, а и не е чак толкова уау, че да искам да го задържа.

Много искам да пробвам и Soleil Orchid. След толкова различни мнения в двете крайности ми стана любопитно що за чудо е това. Не знам, дали го има все още в Пловдив обаче.

И моля да ми препоръчате някои от ексклузивите на Диор. В края на месеца очаквам подарък, но трябва да си го избера предварително (за съжаление без проба). Поне да насоча човека какво да пробва и кое да търси. Искам да е красив аромат, луксозен,женствен. Да няма обаче алдехиди и шипри - тях ги ненавиждам. Харесвам много Beige Шанел, Ели Сааб,Alien eau Extraordinary,Dolce Dolce&Gabbana, Shalimar Initial, Allure Chanel,La vie est belle, Шансовете на Шанел, Sublime Balkiss, Лалето Byredo.
В темата съм чела за New look 1947 и Gris Montaigne, но ще се радвам на още мнения.

Alien eau Extraordinary...според мен не си струва...това е моята грешка на лято 2016...помислих си, че ще е като Сапфир Солей, който много обичам ..единствено става за база през деня, и вечерта да го подновиш с Алиен парфюм /ако го харесваш/, и то ако нямаш време вечерта при излизане да минеш през дома си....

# 238
Бижу,  страхотно е,  че  After midnight ти  е допаднал толкова. . . . особено предвид неумението ми да описвам Hug Аз я свърших 90цата,  това е най - жадно използвания от мен парфюм до сега.

Да повторя въпроса си,  дали се предлага Vert линията на ТФ някъде в Бг.  Това е единственото ми парфюмно вълнение в момента.  И отлагания цяло лято Bright neroli Ferrari,  който не съм толкова убедена вече, че искам да притежавам. . .

# 239
Бижу, от трите нося само Timbuкtu. Аз не мога да повярвам донякъде, че тоя парфюм е на 12 години, много ми е адекватен за 2016. И аз съм една описвачка на парфюми....но това, което искам да кажа е, че е много дървесен и опушен и в същото време е освежен от цитруси и подправки в началото. Като цяло е многопластов. Ако си пробвала Terre d’Hermès, който също нося, има доста прилики между тях. И пак уточнението, че не са копия, а са с подобно звучене.

Общи условия

Активация на акаунт