Парфюмни размисли и страсти-201

• 112 550
  • 700
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Deziderata, благодаря ти!Ще го пробвам при първа възможност. bouquet

kovatcheva , за втори път ще ти благодаря!Пиша в този форум от 11 години и никога не съм нарушавала добрия тон и правилата му.Доколко съм запозната в един обществен форум всеки може свободно да изразява мнението си.Споделям кога нещо ми е харесало или пък не, не клакьорствам.Аз веднъж вече написах всеки е свободен да носи каквото пожелае и когато намери за добре.Един вижда един аромат прекрасен, друг - не.На мен ми харесва обувката на CH, на друг му е сладък, потен, тривиален и т.н.Не си натрапвам мнението на никого.
Аз също чета доста за аромати в чуждоезикови  източници, но рядко и по-скоро въобще, не съм попаднала на определения като този парфюм е модерен или пък този е за парфюмно напреднали.Бих искала да те попитам кои са модерните парфюми, наистина ми се иска да зная, както ще бъда много благодарна на всеки, който се включи с мнение по въпроса.Моите парфюми са тези, които ме карат да се чувствам жена и рядко, все по-рядко попадам на такива нови творения.

# 211
Калинчето задължително трябва да се пробва. За мен е непоносима, съвсем не разбирам какво ме дразни в нея, но със сигурност ми става зле при проба....А Noir Exquis според мен е класическо гурме, без синтетичната сладост на гурметата в дизайнерските парфюми. Той е от най не странните Лартизани. Мисля си,че той може дори без проба да се купи от хора, които харесват гурме жанра в парфюмите.
А тук са налепили едни плакати на Modern Muse в синьо шише, та за почиттателките да кажа, че ще има нов (ако не е излязъл вече) Modern Muse Nuit.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2016, 10:47 от Zozina

# 212
  • Чукарландия
А аз точно заради това обичам Fashion Decree - и розата, и пачулито в него са ми прекрасни, премерени, аристократични! Heart Eyes
Аз рози не усещам във Fashion Decree.

Не съм парфюмен спец и мнението ми не е миродавно, носа ми не регистрира отделни съставки, но т.к. роза обожавам, няма как да не я забележа като мирис. Във Fashion Decree може да е приглушена и завоалирана, но я усещам. Там е. Само аз ли отчитам роза в този парфюм? Rolling Eyes

# 213
Не, аз усещам много рози в него. Хубави рози, от тези които много ми пасват. Heart Eyes

# 214
Noir Exquis е лесен Артизански аромат за мен. Доста по-странни има там, доста по-трудно смилаеми. Още не мога да се отърва от усещането си от Passage d'Enfer- всичко ми се обърна.  Миналата година когато ги разучавах подробно попаднах на какво ли не , опитвах, експериментирах , накрая си оставих няколко неща които ме радват и сега дори по описания  мога да се ориентирам да пробвам ли някой новоизлязъл. Да, комбинациите им са странни и много хора не ги приемат, това не значи че нямат вкус. Това, че аз не харесвам Вагнер не значи че той не е талантлив както казва приятелка парфюмна фея Grinning
Скрит текст:
Но в темата наистина на моменти липсва известна толерантност и тя не се състои в това някой някого да обиди, неее , по -тънки са нещата.. Но хора като Ковачева и не само ги регистрират. В крайна сметка добрия тон на повърхността все пак се запазва и това е важно, защото е имало случаи на разправии преди години и това е още по-зле според мен. В крайна сметка е обществен форум наистина и всеки пише за нещата които му харесва. Важно е за даден аромат да има повече мнения пък четящите сами си правят изводите.

Caligna не съм пробвала нарочно. Ако е по-тревист и нещо като измити смокинови артизани няма да ми хареса мисля.

,,Модерни,, аромати-  всеки влага различен смисъл.За мен няма модерно и немодерно.  За много дами модерна е класиката- цветя, женствен дамски аромат без много кожи, смоли, и разните му там мъжкареещи неща. Оценявам тези аромати , но не са ми достатъчни. Предпочитам някакви по- засукани композиции. Като почитател на розата/давам я за пример в случая/ съм минала както и много дами тук през всичките и съчетания- със сантал,сапунена,  пачули, ауд и какво ли не. Сега се чудя ако аз трябва да измисля аромат с роза с какво ще я кавардиша че да е нещо ново , интересно, да няма възраст, да се харесва, да провокира, да е свежа, но не лека, абе... няма нова модерна роза за мене в момента. Във Фешън декре ми е надеждата , но и до там ще се стигне Laughing А и това че даден аромат ми харесва не значи че веднага трябва да го купя, влече ме разучаването повече от притежанието. В този ред на мисли да взема да поръчам разни проби  Grinning newsm78
Есен, идеално парфюмно време за парфюмани идва. Да му се радваме Hug bouquet

Последна редакция: сб, 03 сеп 2016, 11:40 от raznejena*

# 215
А аз точно заради това обичам Fashion Decree - и розата, и пачулито в него са ми прекрасни, премерени, аристократични! Heart Eyes
Аз рози не усещам във Fashion Decree.

Не съм парфюмен спец и мнението ми не е миродавно, носа ми не регистрира отделни съставки, но т.к. роза обожавам, няма как да не я забележа като мирис. Във Fashion Decree може да е приглушена и завоалирана, но я усещам. Там е. Само аз ли отчитам роза в този парфюм? Rolling Eyes
Бела, всичко е до лично усещане, това, че не усещам аз нещо не значи нищо...при мен е повечко пачули и на моменти ми става ала кока кола (много глупаво обясение, но не се сещам за нещо по-образно)...и не смятам , че тук си пишат експерти, а хора споделящи кой как усеща ароматите Peace

А като сме подхванали гурметата, мернах, че идва ново гурме от Juliette Has A Gun и е унисекс въпреки цикламеното шише:
http://www.fragrantica.com/perfume/Juliette-Has-A-Gun/Mmmm--40461.html

raznejena, пробвай го Калина ако имаш възможност, не е "промит", напротив, наситен е, но с нещо, което лично мен ме отблъсква, аз бих се радвала да го разгадя кое е то...

А що се отнася до толерантността във форума, понякога това включва и да приемеш негативното мнение на някой за любимо твое нещо. Нормално е възхваляваното от теб да е неприятно за някой. Нищо лошо в това не намирам и не мисля, че наранявам нечии чувства или че някой наранява моите.....стига да не е тенденциозно и с цел обида...има си хора със заядлив тон, но може би са си просто такива и в живота (или пък анонимността на форумите им дава сила), пак си трябва толерантност и към това...Най-неприятното, което съм усетила тук, е парадирането, но няма как всичко да е идеално, така, че да се забваляваме с хубавите миризми и да не се вторачваме:))))

Последна редакция: сб, 03 сеп 2016, 11:54 от Zozina

# 216
  • София
О, хайде и аз на върволицата да се пооплача. И на мен понякога ми се иска отношенията в темата да са различни и си казвам, че ще спра да пиша..... Но продължавам....  Може би не е това момента да задълбаваме.

Zozina, и аз го загледах този Nuit на Ести, даже го и потърсих, но при нас го няма.
Отдавна се каня да поръчам двете сетчета с проби на JHG, защото нищо тяхно след Oil Fiction не познавам. А харесвам бранда. Miss Charming ми ляга добре.

# 217
seemly, сега проверих, има го ексклузивно в Harrods. Ще го пуснат по-нататък, ще изчакаме за проба.

# 218
  • Добрич
Здравейте, ...и без друго коментирате новия на СН /обувката/...някой от вас ползвал ли е СН Африка...дори и да е коментиран в стари публикации ...не ми се връща толкова назад...
Хубави есенни празници на всички тук!

# 219
Noir Exquis е лесен Артизански аромат за мен. Доста по-странни има там, доста по-трудно смилаеми.
Не знам така ли е... Thinking Аз тук не помня писах ли за първата си проба на този парфюм. Усещането беше... странно, но не и особено приятно, ако трябва да съм честна. Защото нагласата ми беше за wow! но не стана така. Confused Нещо ядливо усетих за първи път, ама не такова апетитно, печено като ядки, а каша от кестени. Варени кестени, ама останали във водата и разкиснали се в нея. И се опулих - бре, що за парфюм, толкова хвален. След това установих оттенъци на мъжки парфюм, което ме блокира сякаш и го оставих. Споделих с дамата, от която го получих за усещанията си и тя се учуди, а на нейните описания се доверявам доста, защото има широки наблюдения и познания, и е много обективна също така. Реших да го пробвам на чисто, без ангажимент към усещанията си, просто да го разуча и тогава вече ви споделих тук, как мнението ми се лашна от едната посока на другата, до степен на влюбеност! Crazy Три дни го разносвах, а в останалото време, когато парфюма биваше измит от мен, шишенцето, почти буквално, беше в носа ми! Истинска пристрастеност се получи. Започнаха да се разкриват многопластовите му нюанси и да го вдъхвам като необходимост, а не само като разкошен аромат. Просто ме омагьоса и вкъщи само за това говорех. Накрая мъж ми каза: бе дай да го видя това чудо, дето се влюби в него по-силно, отколкото в мен Laughing и ме загложди какво количество да е, но честно - такава страст към аромат, като се замисля, май само към Just Cavalli Gold, с когото Noir Exquis все пак е в една посока, но едва сега, когато мога да съпоставя двата, намирам че Just Cavalli Gold е много по... как да кажа, по-обикновения. По-евтино и по-простичко от двата звучи. И другият такъв е Jour d`Hermes Absolu! Него пък го усетих като ухание от приятелка и на мига сметнах, че го искам, без дори да го бях пробвала на себе си. О, и Еликсира на Мерве, който миришеше на едно друго, щастливо време от детството ми.
Та да се върна към L`Artisan. Когато пробвах за първи път Чушките, се втрещих. Кой човек би искал да мирише на казана със сместа, приготвена за лютеница, все едно е потънал до шия в нея?! Shocked Оказа се, при последващи проби, че аз с удоволствие бих си ухала така и го правя вече Laughing Обаче казана за лютеница е фъчнат в средата на мраморния под на луксозен магазин за цветя, ей такъв ми е.
Но първата проба на всеки един L`Artisan ме е стъписвала, затова сега подходих към Caligna подготвена. И аз прочетох за туршиите, копъра и т.н., но прочетох и мнението на Обич синеока. И си имах едно наум. Да, като помирисах първо от шишето, усетих копър, ама не точно. Сок от кисели краставички, но не кисел, а аз обичам да го пия този сок и съвсем не е да не го харесвам, но не и да мириша на него! Laughing Обаче се абстрахирах от това и се получи! След като началото премине, а то при мен не се задържа твърде дълго, се появяват основно салвия, жасмин и амброксан. Смокини няма една капчица! Вчера и днес, след няколко дни - ще видим. Парфюмът става фино цвете, с билкова подложка и лека сладост, която с напредването на времето става все по-осезаема. Може би най-точното му определение е хладен(не ледено студен) жасминов чай, който аз много обичам! За мен това е много дзен аромат, който действа много успокояващо. Спокойно може да медитира човек в неговата аура.
Батукада - тук все още имам малки спънки, които ми прави солта. Синовете ми го обичат обаче и може и да си остане у дома, въпреки, че го пратих в размените. Май ще го преосмислям предвид последните ми преживявания с другите аромати на бранда. Но сол в парфюми ме тормози. Един до сега не ме пощади! Дори Lovely Sarah Jessica Parker, от там и всички подобни Нарцисо, които уж нямат сол, ама си приличат с Lovely. Тая сол хич даже не е на първо място по изблик в пирамидата, обаче неизменно я долавям. А иначе ям лимони със сол(и пия текила! Wink ) ама като мириша така, ми е малко странно все още. Crazy Комбинацията от съставки в Батукада е противоречива - никога не би ми хрумнало да събера лимони и мента с кокос и захар. Някак не вярвам никой барман да смеси Мохито с Пина колада и текила, и да бодне едно цветче франджипани за разкош на подобен коктейл. newsm78 Ще видим как ще е, има още време за този парфюм, топло е, а може би трябва да го видя в студено как ще се държи.
Та така с L`Artisan - странни и все пак изключително интересни, със скрит потенциал. Никога не ги отписвайте след първа проба, защото ще ви изненадат при всяка следваща. Но без проба - НЕ! Stop

Последна редакция: сб, 03 сеп 2016, 15:31 от Бижy

# 220
Zadig & Voltaire This is Him ме побърква мен. Аз съм знаете един от най-страстните тамян любители тук и точно този парфюм е добър представител на предпочитан от мен тамян. Много ми допада и бих го носила без значение какво пише на него.
Дамският ми допада, но не бих го купила. Мъжкият обаче ме опиянява.

Послените години нося много унисекс аромати вк. и чисто мъжки. Следя модните тенденции във почти всичко и обичам да съм в крак, а и вкуса ми се променя. То всичко писва. Носила съм много женствени и беше немислимо да нося чисто мъжки парфюми, но това се промени още като се запознах с Монтал преди наистина много години.
Мимси, спомняш ли си? Никога няма да забравя онази разходка,Фарена, Червените Монтали и Мукхалата! Heart Eyes

# 221
Бижу, за мен Лартизаните са в пъти повече арт инсталации от претендиращите за такива État Libre d'Orange (поне тия, които съм пробвала от тях, са абсолютно носими, въпреки провокативните им имена).
А що се отнася до Batucada - той бил включвал акорд от най-известният бразилски коктейл (понеже ти спомена бармани Laughing) - Кайпириня (нямам идея, дали така се произнася на български), който се прави от лайм, кашаса и листа мента ....та си на прав път с коктейлите. Усещането от него е точно такова, коктейл на морски бряг Laughing Batucada е част от линията им ‘Les Voyages Exotiques’ , та тук са на посещение в Рио...

# 222
Батукада не харесах още при първи тест на себе си. Чушките обаче ги мисля от едно извесно време. Носила съм отливка преди години и тогава не купих шише, но в бъдеще бих  взела. Стояха ми добре, защо забравих за тях незнам Simple Smile Роз приве също ми хареса като бъдеща опция за билкова роза. Калина ще пробвам задължително при първа възможност.

Бижу, напълно разбирам какво казваш за Noir Exquis  HugНа мен това което на теб ти се е случило с него ми напомни на реакцията ми при Мулен руж. В началото буквално не го харесах и отхвърлих. Случайно попадна втора проба при мен и се влюбих. Знам, че не трябва бързо да се отрича, но в крайна сметка случаите когато първото впечатление не ме е излъгало са повече.  Simple Smile

# 223
  • София
Моят любим Артизан е Nuit de Tuberose.Много го харесвам, сега когато лятото е към края си е най-хубав, защото е по-хладно.Направо цъфти и омайва.Началото му е с много силно изразен карамфил (подправката), която те провокира да освободиш сетивата си, да ги отвориш и да се подготвиш за прекрасната тубероза, която идва и обгръща като копринен шал.Между другото купих този парфюм на сляпо от английски сайт и когато пристигна бях много щастлива от това, че само на база прочетени отзиви съм успяла да се сдобия с такъв интересен, женствен, богат, красив аромат.В този случай рискувах и спечелих, но вече не правя такива неща, защото имам по моите представи достатъчно много парфюми.
Вчера бях  със Сюблим балкис и той е прекрасен в по-хладно време Heart Eyes.

# 224
Знам, че не трябва бързо да се отрича, но в крайна сметка случаите когато първото впечатление не ме е излъгало са повечеSimple Smile
Винаги съм твърдяла същото, но явно остарявам и може би помъдрявам Crazy щом започвам да не съм толкова категорична... Laughing

Zozina, интересни факти за Батукада! Смятай, че все пак съм на верен път и може да ми се има парфюмно доверие, щом по интуиция, и обоняние стигнах до това заключение. Wink

Общи условия

Активация на акаунт