Парфюмни размисли и страсти-201

• 112 624
  • 700
  •   1
Отговори
# 480

Deziderata, онзи ден видях, че Синема е в нов флакон и реформулирана  Sad Окастрили са я много. Но явно ще търсим нови любови, няма да страдаме по миналото  Wink

Жалко за Синема, наистина. Аз си взех стотичка Black Opium, реших че ми е все едно, че е популярен. Много е мекичък, и ванилията е досущ като в Синема. Heart Eyes

# 481
  • Чукарландия
Все още, обаче, не съм открила идеалната за мен виолетка - представям си я хладна, метална, нещо като Bas de Soie на SL, но с виолетка вместо зюмбюл. Да сте срещали такава?

Oleander, по-назад в темата аз също издирвах виолетки. Препоръчаха ми да тествам Violetta di Parma Borsari и La Vie de Boheme Anna Sui, но т.к. аз няма къде да ги пробвам, все още не съм си ги купила. А и много други парфюми ги изпревариха, но са ми в списъка все още. Та, ако ти имаш къде да ги душнеш, пиши какви са ти впечатленията, аз също си издирвам "Виолетката". Hug

Последна редакция: нд, 11 сеп 2016, 19:33 от BBeLLa

# 482
Deetron, поръчах си го от Amazon. А това beautyspin сега го виждам и изглежда като българското ензо, много странно...
Deziderata, хич не ми е ретро Cinema, даже новите гурмета, ванилии и пр. са ми плоски в сравнение със Cinema, но получаваме кофти новина от kovatcheva.... (мразя Лореал Twisted Evil обещавам, че никога повече няма да си купя и един шампоан от тая алчна фирма).
Няма начин продължаваме напред към новите си любови, няма как да се върнем назад във времето и старите версии, висенето в ebay за стари версии е отчаян ход...

# 483
Вторият пълнометражен игрален филм на Том Форд Nocturnal Animals спечели Голямата награда на журито на Биеналето във Венеция тази година:

Последна редакция: нд, 11 сеп 2016, 14:42 от Tsugumi

# 484
Да и аз му гледах трейлъра, може би ще го гледам. Ако не ползвам нищо негово, поне някой филм да изгледам негов. Гледах първият, и никак не беше лош, Колин Фърт беше много добре облечен, наистина Laughing
Днес пробвах ароматът, за който говореше Уолтър:
http://www.fragrantica.com/perfume/Marc-Jacobs/Marc-Jacobs-Men-1409.html
Трябва да призная, че ми хареса доста, не подозирах, че ще се загледам в тази смокиня.
Пробвах и дамският:
http://www.fragrantica.com/perfume/Marc-Jacobs/Marc-Jacobs-1407.html
Който също е попадение за мен, предвид факта, че почти нищо от Марк Джейкъбс не харесвам.

Пробвах и удовете на Monotheme - Leather и Rose Oud са страхотни и за цената си са направо задължителни. Аз мисля по-нататък да ги взема.

# 485
Пробвах и дамският:
http://www.fragrantica.com/perfume/Marc-Jacobs/Marc-Jacobs-1407.html
Който също е попадение за мен, предвид факта, че почти нищо от Марк Джейкъбс не харесвам.
Носих го преди години, нo след първоначалната еуфория, ми се стори монотонен.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2016, 23:35 от Tsugumi

# 486
Аз сега се запознах с него за първи път и ми е все още интересен, но някак съм подминавала Marc Jacobs, а гледам, че ароматът е от 2001.

Така, сега ще ви разказвам за Noble Fig, пристигна днес и бързичко се напръсках. В началото всичко върви повече от добре, вървя си боса по прашен път, ограден със смокинови храсти...красота, безгрижие...
Чакам да мине време и изведнъж започвам да усещам мазен цитрус...не съм много доволна. Минало е едно известно време и пак изведнъж иззад смокиновите храсти ми се подава Caligna L`Artisan Parfumeur. Направо не ми се повярва, драйдауна на тоя парфюм ми напомня Caligna. Или обонянието ми върти номера или не съм в настроение, но мога да се закълна, че усетих Caligna в драйдауна. След известно време пак се явява прашния път...Много странно. Ще тествам тия дни и ще решавам съдбата му Laughing
А ако съдбата му е да се разделим, брат ми ще е най-доволен от факта, тъй като той обира всичките ми парфюмни грешки с голяма радост Sunglasses Но може и да почака, ще го тествам още.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2016, 12:48 от Zozina

# 487

Oleander, по-назад в темата аз също издирвах виолетки. Препоръчаха ми да тествам Violetta di Parma Borsari и La Vie de Boheme Anna Sui, но т.к. аз няма къде да ги пробвам, все още не съм си ги купила. А и много други парфюми ги изпревариха, но са ми в списъка все още. Та, ако ти имаш къде да ги душнеш, пиши какви са ти впечатленията, аз също си издирвам "Виолетката". Hug
Благодаря за предложенията, BBeLLa! Не познавам двата бранда, непременно ще потърся за проба и ще пиша с впечатления, ако ги открия.  Hug
Zozina, пробвах и аз Noble Fig - на моята кожа не стоеше добре и ще се въздържа май от покупка, независимо от страстта си към смокиновите аромати. Отначало тръгна сходно със Средиземноморските градини (но без чушките, а си ги искам), но скоро взе един завой към нещо мазно/маслено, точно както казваш ти (Caligna не познавам). Развитието му по-нататък не успях да проследя, понеже консултантката в Блик (не бях влизала в такъв от години) ме пръсна по-скоро по дланта, а не на китката, и в резултат ароматът скоро беше измит (не ми позволиха да взема флакона и сама да пръсна – дали така процедират по принцип или аз нещо неблагонадеждна им се сторих  newsm78  Simple Smile).

# 488
Май така си процедират в Blick, и на мен ми се е случвало. Тук, където живея сега, продавачките пръскат много професионално, пазят с едната ръка, правят нещо като параван, за да не попадне на тъкани, в смисъл насочват го някак, да е точно на китката.

# 489
Да, така е винаги в Блик. Отврат! Sick

# 490
Леле Noble Fig изкарва на някои кожи мазно Sad Не мога да повярвам , мазно не харесвам грам и  нищо такова не усещам.Коя ли съставка дава това усещане? newsm78 Дано намерите подходящите собственици на тез Ферарита Hug

Много ми хареса Fashion Decree  Atkinsons. От четене бях почти сигурна, че ще ми дойде ретро. Изненада ме много приятно, нищо ретро няма в него даже трябва да се напъна, че да го определя като модерен шипър. Много красива роза , в началото приятно сладка , а  пачулито е  немухливо.  Много премерен,елегантен. Иска си настроението, времето и мястото.  Не ми беше траен, но това е заради времето сега. Има си леки мъхчета, а те ще се появят  при други температури.Предполагам само , че в дъжд ще е е много красив. Влюбена съм , ще се взимаме в бъдеще. Grinning

# 491
Стоя пред шапката на темата...гледам пича..и се радвам че не съм жена...Почти бях почнал да пиша за унисекс ароматите.....не че ги разбирам,да вдигна темата само

благодаря на raznejena че ме спаси с тоя Atkinsons... Praynig

и да не излезе че пак не взимам участие по темата - не познавам нищо от Atkinsons и да допълня Zozina че Monotheme Leather е линеарен Tuscan Leather  bowuu

# 492
Много ми хареса Fashion Decree  Atkinsons. От четене бях почти сигурна, че ще ми дойде ретро. Изненада ме много приятно, нищо ретро няма в него даже трябва да се напъна, че да го определя като модерен шипър. Много красива роза , в началото приятно сладка , а  пачулито е  немухливо.  Много премерен,елегантен. Иска си настроението, времето и мястото.  Не ми беше траен, но това е заради времето сега. Има си леки мъхчета, а те ще се появят  при други температури.Предполагам само , че в дъжд ще е е много красив. Влюбена съм , ще се взимаме в бъдеще. Grinning
Просто е невероятен! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Стоя пред шапката на темата...гледам пича..и се радвам че не съм жена...
Защо? Той си пада по мъже и сам е жена може би!

# 493
raznejena, чудесен е Atkinsons, но явно аз при комбинация роза+пачули въобще не усещам розата. Същото е и при Крадецът на рози, за който говорихме наскоро...въпреки името.
Хич не ми е ретро Atkinsons, напротив  Laughing
stennnly, харесаха ми и двата и май утре ще ходя да си взема първо розата, за да се разсея от опита ми с Ферарито:)))))

# 494
  • Варна
Сега, извинявам се предварително на феновете на Orchid Soleil Tom Ford, защото ще кажа лоши неща, но просто не мога да го кажа по друг начин (а и май не искам). Ще го скрия, който не понася остър език по отношение на парфюм, да не отваря.
Скрит текст:
Честно, на по-противен парфюм не съм попадала през живота си, добре че не го пръснах на кожа. Какви ли не парфюмни извращения са ми минавали покрай носа, но това е гавра. Чак се разгневих, приех го лично. Не защото като цяло харесвам Том Форд и творенията му и не мога да понеса издънка от негова страна, а защото това нещо, дето нито е солей, нито е оркид, поне малко да приличаше на парфюм, щеше да е поносимо. Но то не мирише на парфюм, дори на евтин парфюм не мирише, нито на ароматизатор, нито на препарат, нито на нищо подобно. Това недоразумение мирише на боклук, да, в буквалния смисъл - на застояла, влажна кофа с боклук. На боклука му е простено... защото е боклук и не се очаква от него да мирише хубаво. Толкова ядосана не съм била даже на дядосънчовото магаре, даже след този го намирам за класа. Дори чиста тубероза и драна кожа бих понесла по-леко. Те поне се знае какво са и няма изненада. Познаваш си вкуса, не харесваш, не носиш и толкоз, драма няма. Може да не ми повярвате, но се почувствах обидена и лошо подведена. Да му се не види, като пробвам парфюм не очаквам да ме блъсне смрад, все едно съм се пъхнала в камион за битови отпадъци.

Общи условия

Активация на акаунт