Парфюмни размисли и страсти-201

• 112 624
  • 700
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря за съветите  bouquet Ще отида първо да ги тествам  bouquet

# 511
  • Чукарландия
На моята кожа винаги се появява пиклива нотка, ако има мед в състава на парфюма! ooooh!

# 512
  • Бургас
При мен няма такава нота,имах предвид след тест да го купиш Mr. Green,не насляпо.Права е Дени трудничък е,но прекрасен. Heart Eyes Heart Eyes

# 513
На Черната и Кадифената орхидея не мога да издържам силното лекарствено начало, така че Слънчевата е най-доброто от серията появило се до момента.

+1 -и за мен е най-носимата орхидея до момента. Останалите не мога да ги понасям върху себе си и не бих си ги причинила дори да ми ги подарят.
Миналия ден го тествах пак, на по-хладно време, като този път пръсках с много лека ръка.  С едно напръскване върху лакътя сутринта около 08.00 часа , го усещах до  десет вечерта. Първите няколко часа беше много интензивен , после леко се сниши, но като цяло е силен парфюм и мисля че до известна степен при него дозата прави отровата.   Никаква остра нотка не "изскочи" този път, беше много приятен белоцветен парфюм(аз харесвам такива),   който се превърна в сметанов сладолед. Никакви отрицателни коментари нямаше около мен, вкл. от ММ който винаги отбелязва ако нещо не му хареса. Явно е въпрос на химия.
Densi ако не се лъжа Йоан Владимир също го беше харесала, но не помня дали сподели,  че го е купила.
За отрицателните коментари- Mims и Zozina са го казали много хубаво и няма нужда да повтарям, но и за мен е неразбираемо защо някой би могъл да се обиди на негативен коментар за парфюм. Все пак не говорим за  човек, а за нещо което се консумира.  Мен лично факта, че някой не харесва парфюм , който аз харесвам грам не ме обижда, напротив много са ми интересни такива постове , а и смятам са полезни, най малкото затова че  някой който не е запознат с парфюма би могъл да си изгради що годе обективно мнение от коментари и би се спрял от евентуална покупка на сляпо на нещо,  което е било възторжено описано от друг, а накрая се окаже че не харесва върху себе си.

# 514
Моля за помощ- търся си парфюм с малина, не бонбонено сладка, но присъствена, без маски и воали т.е. да не играе поддържаща роля, както е в множество парфюми, нито цитрусово свежа и леко кисела (такава намарих в лицето на Dior Addict Shine  Hug).
Загледах мненията за La Yuqawam, чудя се дали това ще е моята малина, с кожа  Rolling Eyes четох и сравненията (прилики/разлики с TF). Хм, може би трябва да си намеря проба.
Ще съм благодарна на всяко мнение или идея за малинен парфюм  bouquet без значение на кой бряг или откровено в реката се намира  Mr. Green

# 515
  • Пловдив
Аз търкалях по едно време проба на La Yuqawam - почти същата е като Черната орхидея. Изобщо не усетих малини  Simple Smile

# 516
Нимфеа, този усещам много малинов: http://www.fragrantica.com/perfume/Emanuel-Ungaro/Apparition-898.html
Имаше го приятелка, аз никога не съм го носила.

# 517
 Тамар аз съм имала Guerlain L'Instant едп и да ти кажа, не можах да го издържа и го размених. Мен ме задушаваше много. Пробвай го няколко пъти преди да го вземеш. На мен много ми хареса още при първия тест, но се оказа труден а носене.  Peace

# 518
  • Sofia
Пробвах Orchid soleil. Началото беше силно химично като на препарат срещу насекоми , след като утихна се появи онази блудкава сладост на царевица от консерва. След още час дойде мъчителното за мен - лилиум, леко маскиран със сметанов крем. Не е за мен.
Имах големи очаквания от новата петица на Шанел и началото беше обещаващо - искрящо цитрусово, обрано от сладост. После се чудех какво съм пръскала там и не ми се вярваше как този прелестен аромат увяхна и се преобърна в прашни  сухи билки и горчиви треви.
На другата ръка пръснах Miss Dior Absolutely Blooming , който заглуши всички останали. Вкусен плодов аромат с таргет млади момичета. Виждам го като любимия на шестокласничка.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2016, 10:24 от Karen

# 519
  • София
Моля за помощ- търся си парфюм с малина, не бонбонено сладка, но присъствена, без маски и воали т.е. да не играе поддържаща роля, както е в множество парфюми, нито цитрусово свежа и леко кисела ...
Нимфеа,ако харесваш риска, ето тазиhttp://www.fragrantica.com/perfume/Juliette-Has-A-Gun/Mmmm--40461.html, с уточнението, че аз не я познавам.
Много, ама много я мислех за отстрел, обаче нямам нито една от любимите носими съставки и да разчитам само на едната малина.... newsm78.

О, karen, ако го поносиш, не е съвсем за шестокласничка.

# 520
  • София
Дами,има ли голяма разлика между Guerlain L'Instant едп и едт?  bouquet

Пробвала съм и двата,но избрах edt и даже наскоро го носих с голямо удоволствие - така приказно разцъфтяха тези цветя  Heart Eyes и такъв шлейф влачи.Пробвай ги и двата, но с малко напръскване, защото са силни и прекаляването може да те отблъсне. Peace

Моля за помощ- търся си парфюм с малина, не бонбонено сладка, но присъствена, без маски и воали т.е. да не играе поддържаща роля, както е в множество парфюми, нито цитрусово свежа и леко кисела (такава намарих в лицето на Dior Addict Shine  Hug).

Ако искаш погледни този http://www.fragrantica.com/perfume/Annick-Goutal/Rose-Pompon-35107.html - при мен е много хубава малина, че даже розата не се усеща.Сега виждам, че е унисекс и съм изненадана, защото за мен това е дамски парфюм на 100%.

# 521
Мисля си, че тук:
http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Mon-Paris-38914.html
последно усетих някаква малина, но беше малиново сладко и не знам дали ще отговори на критериите ти. Не пречи една неангажираща проба, поне го има.

# 522
Нимфеа, този усещам много малинов: http://www.fragrantica.com/perfume/Emanuel-Ungaro/Apparition-898.html
Имаше го приятелка, аз никога не съм го носила.
Носила съм го, но тук малините са поръсени обилно с черен пипер. В пирамидата е в компанията на люта чушка, та може и това да е, но ефектът е наистина поръсена с люто малина.
Безкраен! Не казвам траен, защото това е малко за него.

# 523
Как ме подсетихте за Apparition, за мен е доста труден, страшно лепкав е, натрапва се и според мен съвсем не отива на всяка жена. Струва ми се, че съм го виждала пак във въпросният Blick, така, че пробване. Това беше един от първите парфюми, които пробвах на F. Kurkdjian и ми харесваше навремето...сега ми е страховит, не бих го носила.

# 524
Добре,ше почна от някъде пък да видим как ше свърши ...

densi,питаш ме: Защо?..Как да отоговоря,то ти си отговорила 15 секунди преди да ме попиташ с точния отговор...Ми виж му погледа баси...Да ляга с който си иска,просто се кефя че не съм жена,честно.Дали пролича колко ме кефи... newsm78

И понеже някой преди време попита за мургав мъж и цитруси...а аз споделих че е несериозно според мен да съчетаеш мелба с чесън все едно,обаче сгреших...Гледах го тоя от шапката и ше си призная,че съм влюбен...веднага си представих оня мургавия, дето вече е получил нещо мъж, с аромата за който говоря.Най-яката хвойна докоснала се до моя нос,тръпчива...реже те като косъмчетата на тоя горе по шията ти...появява се някъде изискан бергамот колкото да ти подскаже че си всъщност на море и шума в ушите не е от брадата,ами вълните се плискат...Усещането за полет идва с градинския чай,аз като усетя чая в Гучи 2 и си мисля че летя - кога ли ше се пребия някъде.Все тая де - затишието на аромата пресъздадено от бахара ми е точно сухо ,комдегарсконско...фешънско,прегоряло като усещане...като тоя горе(от шапката),ама си го представете с бялата риза разкопчана до 2-ро копче,панталона и елека...

пфууу - тоя аромат е точно за мъжа,тоя мургавия който е получил вероятно нещо друго...ако имате възможност и си падате по..тръпчиви аромати,да не казвам мъже...пробвайте Acqua di Parma Blu Mediterraneo Ginepro di Sardegna

Не знам защо така ми се получи,ама излезе че говоря за мъже и само те са ми в главата...ама на кой му пука,всички разбраха че харесвам мъжа горе,ама говорех за парфюм...дано с аромата помогна на някой морлборовец...

пп - влюбен съм и в още нещо - дамско е,но..съжалявам, ще го запазя само за себе си... bowuu

Сега вече никой не може да ме обвинява че не участвам в темата...адекватно  Stop  Peace

Общи условия

Активация на акаунт