Парфюмни размисли и страсти-201

• 112 674
  • 700
  •   1
Отговори
# 555
Зависи какво гурме търсиш , и какво точно разбираш под "гурме" Simple Smile Un Crime Exotique пробвай пак на  Parfumerie Generale ако търсиш аромат за Коледа  santa2
Noir Exquis - парфюмите с кленов сироп не са много и повече ще се отличаваш ,от колкото Vanille Exquise , който не бих определил като "гурме" .

Не е много гурме ванилията на Гутал, да, това и харесвам в него.  Laughing Една от малкото ванилии, която ми стои добре - поне по спомени.

Un Crime Exotique ми е безкрайно интересен, но не съм го тествала и вярвам няма как да го придобия, освен може би ebay. Нали вече не е в производство и е от минала лимитирана колекция?

# 556
  • София
Аз затова Мимси, не му правя ревю в блога, защото не обичам да съм силно нагативна за парфюми и да пиша лошо, а този мога само да го го "храня" и то яко. Показвах го на много хора, откакто го купих и всички го мразят и му се подиграват. Записвам си изразите по негов адрес за да ги включа в статията.

Всъщност интересно ми е някой от темата освен мен, дали купи този парфюм на Том форд?!
Veka знам, че го хареса много и Рапунцел го взе.

Аз преди морето отидох да го взема. Обаче бях в много кофти настроение и след дълго чудене реших да не го купувам, за да не го свързвам  с това ми състояние. Обичам, като купувам парфюм, да съм в отлино настроение, за да мога да му се раздвам от сърце. Та така или иначе останах без него на морето, а и  лятото свършва и реших, че ще чакам да го заредят по сайтовете, или да пуснат някакво намаление  по моловете. Е, вече и двата варианта са налице и хубавото е, че в мола май ще ми излезе по-изгодно и още утре ще го имам.
След теста на Orchid Soleil се върнах на работа и колегите ми много го харесаха върху мен. Нямаше намръщени физиономии, така че май съм от щастливките. Аз усещам много лилиум в този парфюм, а обожавам аромата на това цвете. Heart Eyes

# 557
Докато сме на тема смокини и малини, да споделя, че вчера пробвах смокинята на Фрагонар и мнооого ми хареса. Прекрасна е свежа, но и леко сладка, цитрусова, но и леко цветна. Искри направо. Ще се придобива при всички случай- най-накрая и аз да си харесам смокиня в парфюм.  Heart Eyes
И да питам някой пробвал ли е това  :http://www.fragrantica.com/perfume/Theo-Parfums/1989-36577.html-  интересно ми е чисто мъжки ли и е или може да се носи и от жена ?

# 558
  • Франция
Здравейте, парфюмни  Simple Smile

Стана ми любопитно: колко от четящите темата не отидоха да пробват Orchid Soleil, не желаят да го пробват и категорично са решени да го подминат, без да го тестват върху себе си, приятелите си и цялото си семейство - бих искала да ги преброя Simple Smile Ако от представителството на EL не плащат на никого от пишещите тук за тази интензивна кампания, нека имат предвид, че ни дължат много пари  Peace

Всъщност влязох още малко да помрънкам за моето разочарование на годината Chanel No 5 L'Eau. Ще се радвам, ако младите дами, които го харесаха и купиха, ми помогнат да го разбера и да му намеря приложение. А особено ми е трудно да проумея какво му е младежкото на този парфюм, изобщо къде един млад човек би могъл да носи толкова хладен, дистанциран и строг аромат? Усещам го като парфюмен еквивалент на син костюм с право сако и пола до под коляното - една млада дама може да го носи, ако е евентуално секретарка в министерството на отбраната. Аз не работя в офис и изобщо в толкова строга ситуация попадам извънредно рядко. Напръсках ЛМ и на него му стои далеч по-добре, по-топъл и по-дълбок, но както писа един от господата в темата ни - грехота е да пръскаме такъв мъж с цитруси (и блед жасмин). Ако Николай е от този тип мъже, може би ще му пасне също като алтернатива на класическата петица за най-горещите дни  Simple Smile Ако съвсем не намеря какво да го правя, вероятно ще го подаря на сестра си - тя ненавижда класическия No 5 и Шанел като цяло, освен това е на средна възраст и професор по сериозна дисциплина, има шанс да й допадне Simple Smile

Между другото, може би не всички знаят все още, но Шанел реформулират всичките си ексклузиви и ще пуснат новите версии този месец на пазара, вече като EDP и с нови цени. Четох вече ревюта за новата версия на Коромандел, не звучи зле, но е доловимо различен. Ако някой много държи на парфюмите в досегашната им версия, може би е добре да купува бързо, докато все още се намират  Peace

# 559
Котюрската малина е хубава и много по-плодова е едт, който май вече е ненамираем - харесвах я макар, че плодовите аромати не са ми любими, дори все още ми се струва, че я имам някъде у дома
едп така и не ми допадна

# 560
Стана ми любопитно: колко от четящите темата не отидоха да пробват Orchid Soleil, не желаят да го пробват и категорично са решени да го подминат, без да го тестват върху себе си, приятелите си и цялото си семейство - бих искала да ги преброя Simple Smile

Аз, но няма връзка с написаното в темата - не съм намерила парфюм на ТФ, който да има добра химия с кожата ми и едва ли този ще е първият. От ексклузивите в синя опаковка има един или два, които слагам в графа "евентуално носими от мен", но е показателно, че дори не съм си направила труда да запомня името на парфюма.

# 561
И аз не съм. По никакъв начин не ме вълнува този парфюм - нито положителен, нито отрицателен. Все ми е тая как мирише. Единствения ТФ, който мога да нося, е Кадифената орхидея и просто не проявявам интерес към другите му произведения. Не ми е важно да знам как миришат дори.

# 562
  • Чукарландия
Любопитна съм да помириша толкова разпъвания на кръст Orchid Soleil. Каквото и да е това чудо, бих се запознала с него. А иначе много обичам Velvet Orchid, Violet Blonde и най-вече Tobacco Vanille! Heart Eyes

# 563
  • София
Здравейте, парфюмни  Simple Smile

Стана ми любопитно: колко от четящите темата не отидоха да пробват Orchid Soleil, не желаят да го пробват и категорично са решени да го подминат, без да го тестват върху себе си, приятелите си и цялото си семейство - бих искала да ги преброя Simple Smile

Аз също не проявавам интерес към Orchid Soleil, като нека това ни най-малко не звучи като израз на неуважение към марката и феновете й. От описанията тук съм си изградил впечатление, че това ще е в голямата си част белоцветен дамски парфюм.

Колкото до малинките, вчера гледайки парфюмите на жена ми, се сетих и за още един приятен аромат в тази посока:
DKNY My NY Donna Karan

http://www.fragrantica.com/perfume/Donna-Karan/DKNY-My-NY-25948.html

# 564
Поръчах си един парфюм и както обикновено правя, поръчвам и проби на други парфюми, за да се запозная с аромата. Случайно видях, че има мостра на Amouage Sunshine ( толкова похвален в темата ) и реших да поръчам. Сега силно се надявам, че няма да ми хареса. Не знам дали съм способна да дам толкова пари за парфюм.  newsm78 Трябва наистина да е много специален.

# 565
  • Бургас
Елица,дано ти хареса,мен много ме радва.Сподели моля те,дали ти е допаднал,интересно ми е. bouquet Не харесвам Hot Couture Givenchy, и за мен там малината не е хубава и като цяло този парфюм ми е много "мъчен".Далеч няма да се удобри от всеки.Подкрепям Уолтър по повод в темата да се изказват мнения,било то и силно негативни като това на Мимс,така го възприема,така го описва не виждам проблем.Аз често "нареждам"парфюми,все пак това е форум и всеки си казва мнението. Peace "Слънчевата орхидея" още не съм пробвала,но тези дни ще я,заради негативните коментари ми е интересна най-малко. Mr. GreenЗа мен новия Шанел не е нито дистанциран нито пък строг,да хладен е,но на мен ми харесва такъв и мисля ще се хареса на дамите на които по една или друга причина не им допада Шанел5.Цитрусите на кожата ми са прекрасни,не виждам защо да подбирам местата на които да съм с него,ще си го нося навсякъде. Heart Eyes Даже още в събота ще го водя на диско. Laughing,този път да "разчупя" малко от "гурме" ароматите. Wink

# 566
И аз нямам потребност да пробвам новата Орхидея, но бих го направила при случай. Като цяло интензитетът на ароматите на Том Форд ми идва малко too much за носене, върху себе си предпочитам по-прозрачни аромати. Притежавам само Sahara noir и го обичам, но според мен случаите човек да го носи са толкова редки и е препоръчително да се ползва в такива минимални количества, че 50-милилитровият флакон, какъвто имам, би стигнал за цял живот дори на японски дълголетник от префектура Окинава.  Simple Smile
Но пък напоследък разнасям проби на Plum Japonais (преди време един господин в темата настоятелно, едва ли не на живот и смърт,   питаше за него и ми предизвика любопитството), както и на Café Rose (за който WaltherP99 беше казал хубави думи). И двата, дори в топлото към момента софийско време, ми харесват много, и ако някога ги открия в някакви малки флакони, вероятно бих ги придобила.
WaltherP99, много благодаря за идеите за метална виолетка  bouquet– непременно ще ги потърся за проба, точно този аромат на Том Форд не познавам; ни най-малко не ме смущава, че NR е предназначен за мъже.

# 567
Здравейте, парфюмни  Simple Smile
 Ако от представителството на EL не плащат на никого от пишещите тук за тази интензивна кампания, нека имат предвид, че ни дължат много пари  Peace
Не плащат гадовете стиснати, иначе отдавна щях да съм милионерка още от тях. Шанел България не ги броя! Ама само лямтят и вземат, че и срамно скъпо вземат - никога не дават!
Дължите пари ей да си знаете!

Йоан Владимир, мен лично много ме натъжава новината на Ексклузивите на Шанел, но не ми се запасява. Коромандел обожавам и като ми свърши, а това няма да е скоро де, не знам.

# 568
  • Варна

Наистина не бих се изказала, че парфюмът е чак отблъскващ или боклук, но на себе си опредлено не бих го сложила. Любопитна съм обаче да го подуша върху дама, на която и стои.

Не го казах абстрактно, не бих си позволила такава метафора. На мен буквално ми мирише на това и наистина трудно ще се сетя как да го опиша по друг начин.

Аз също не се съобразявам къде какво нося. Съобразявам се с настроението, температурите и количеството.

Не проявявам интерес към Chanel No 5 L'Eau, защото никак не харесвам 5-цата в нито един от досегашните и варианти. Но бих го пробвала, като мина покрай него, просто за да знам.

# 569
Някой има ли представа къде да намеря този парфюм  http://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Givenchy-Naturally-Chic-10205.html
Уникален е, но е изчезнал безследно. Лимитиран е, но все пак има и други лимитирани, които могат да се намерят, но този го няма.

Общи условия

Активация на акаунт