Парфюмни размисли и страсти-201

• 112 692
  • 700
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Аз също не съм пробвала Orchid Soleil досега и вероятно едва ли ще я пробвам. Нищо фордовско досега не ме е докоснало по сърцето.

# 586
Получих си Cavalli Gold Heart Eyes Правилно помня, че ми е харесал от пробата преди време (освен от описанието на Ковачева Grinning ) А се оказва, сега не просто ми харесва, ами мнооого. При мен си има ядково-топло-леко смолисто начало, както си му е реда. И след 20-тина минути ядките стaват млечни и леко сладки, такива едни, че са ми близки до  Le Feu D'Issey Light Че даже може и повече да ми харесва Gold, заради дървесно смолистия фон.

И още един отчет - Bentley for men Intense при ММ застана великолепно  Heart Eyes Crazy И бутилка вече пътува към нас. Благодаря на похвалилите го  bouquet Без вас нямаше да му обърна внимание!

# 587
Получих си Cavalli Gold Heart Eyes Правилно помня, че ми е харесал от пробата преди време (освен от описанието на Ковачева Grinning ) А се оказва, сега не просто ми харесва, ами мнооого.
Тъй-тъй, поредно съвпадение във вкусовете Crazy Hug Радвам се, че мнооого ти харесва! Heart Eyes И на мен също Blush Изпръсках 30 и си купих 50 мл, а май трябваше направо 75 Laughing
Честит и със здраве да си ухаеш  bouquet

# 588
Хааааа -  15.09...Пожелавам леки и безаварийни следващите 9 месеца...

За бога хора,цената на цветята тия дни е колкото цената на коката #2gunfireНека деня мине под надслов
"Спази дистанция - спести за парфюм"....

Още веднъж - честита лудница на печелившите... Hands Clap

# 589
  • София
Хахахаха, stennnly, мерси!  Grinning Забавно!  Grinning

И аз да не е съвсем офф топик, днес е горещ ден и се наслаждавам на Ермес Колон Тинтява.  Heart Eyes Още малко и ще видя дъното на 15 мл бебе. Най-вероятно догодина ще го подновявам, наресва ми определено.

# 590
Хеййй ,парфюмни експертчета , искам да се посъветвам с вас за марката Police  парфюмни води.
http://www.enzo.bg/police/?f=1-1-1-120-3620
Ако имате впечатления кажете как са , траен ли е аромата , къде мога да ги открия (поради ниския клас ,мисля , че и в други магазини ще се намерят , не само в парфюмерии)  , имате ли любим и най-вече миришат ли на ...евтино ,знаете да лъхва на спирт или просто да си личи ,че е евтин парфюма .
На всякакви отзиви ще съм много благодарна . Хубав дем !  Hug bouquet

# 591
benedetta7, виж тук: http://www.fragrantica.com/designers/Police.html
За повечето парфюми е дадено на кой известен приличат, а има и мнения и коментари отдолу  Peace
Тъй като някои шишенца подозрително ми заприличаха на други - реших да проверя на какво ги оприличават потребителите на Фрагрантика.
Pure DNA например е оприличен на Жасмин Ноар, Forbidden на Хипнотичната отрова, The Sinner на Ейлиън...
За аромат и трайност не мога да кажа лично, не съм тествала, но и те са коментирани.

# 592
  • Бургас
Защо не си поръчаш направо проби от тези парфюми в Енцо има и сама да решиш дали ти харесват или не.

# 593
  • София
Честит първи учебен ден на всички, които имат ученици! На добър час!
Вярно е, че лудницата е голяма, но си я организираме ние родителите.

Нека деня мине под надслов "Спази дистанция - спести за парфюм"....

Ха ха, това трябва да се прави всеки ден,не само на 15.09  Wink.

SOTD: Gris Montaigne  Heart Eyes

# 594
Днес най-накрая успях да тествам http://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Classique- … Parfum-39582.html.
За съжаление, излезнах от вкъщи добре подправена с Адикт и пръснах от Класик само на китка. Много, ама много ми харесва, въпреки че началото ми идва леко хард синтетика - все едно съм се овъргаляла в прах за пране.
Силен и интензивен, което е още един голям плюс за мен. Обичам такива мощни аромати, които ти отвяват главата като се напръскаш. Laughing
И ванилията една такава пикантна, ммм... ще си изям ръката. Усещам, че ще пламне любов помежду ни.
Страшно обаче ми напомня на Инсоленс.
За мъжкия вариант нямах място по себе си; друг път.

Междувременно придобих Класик ЕДП в малко количество. Интересен е, но не е нещо, без което не бих могла да живея.
С него се чувствам точно като с корсет, перука с къдрички, напомадена и напудрена до бяло. Laughing

# 595
  • Чукарландия
Аз си взех Classique Intense Jean Paul Gaultier и всичко в него ми е ок! Heart Eyes
Не ми е порочен или мръснишки, много притегателен, наистина интензивен, траен аромат, който се забелязва! Идеален за есента! Flutter Flutter Flutter

# 596
  • Germany
Аз също не съм пробвала Orchid Soleil досега и вероятно едва ли ще я пробвам. Нищо фордовско досега не ме е докоснало по сърцето.

Ааа, Атти, недей така  Naughty Точно ти трябва да я пробваш тази орхидея  Wink. Като я пръснах първия път и веднага се сетих за теб  Mr. Green

То и аз се клех, че не харесвам нищо на Том Форд, обаче вчера и днес пробвам Private Blend Les Extraits Vert  Crazy Crazy Crazy WaltherP99, прав беше, но не съвсем  Mr. Green, не само Vert d'Encens Tom Ford е правен за мен, частна поръчка  Mr. Green, ами цялата серия съм му диктувала на ТФ какво да слага в парфюмите  Mr. Green Mr. Green Направооо ме отнесоха и трите  Crazy Crazy

Vert d'Encens въобще не си го представях така. Изчетох всички описания за зелении, страхотии, мъхове, лишеи, дъбрави и гори тилилейски. При мен този парфюм е точно ориентал ууд. Горещ. Уютен. Като коледна вечер. Горещ шоколад, огън от камината, опушено и сухо дърво, лек аромат от коледни сладки, топъл мирис на смола и тамян от лешникотрошачката, и вълшебният аромат на елхата в стаята  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Много ми харесва съчетанието на топлите тонове в парфюма с хладното усещане на зеленината  Heart Eyes. Усещам с цялата си същност този контраст и направо ме побърква  Crazy Heart Eyes. Абсолютно всичко си му е на място в този парфюм, няма една излишна молекулка в него. Браво на ТФ (чакам пет лева в касичката от ЕЛ Mr. Green). В тази серия всеки би разпознал стария Том Форд, и периода му в ИСЛ. За мен лично точно този аромат е от класа на М7, и ще си го нося с най-голямо удоволствие. Чакам с нетърпение бутилката, пътуваща към мен  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Vert des Bois е ароматът на Гърция  Crazy Crazy Crazy Толкова точно е уловен, направо ме пренесе в най-горещото лято, под дълбока и цветна сянка на някое малко бистро. Усеща се горещината в парфюма, зелената и стипчива нотка от маслиновите клонки, уникалният аромат на зокум (или олеандър)  Crazy Crazy, много карамелизирани сусамки Heart Eyes, много фин аромат на звездовиден анасон, и не знам защо не е споменат като нотка, но там е и типичния махлеб  Heart Eyes Crazy, който е използван много често в гръцките сладкиши.  Всичко това на фона на прекрасна дървесна база. Уникален аромат без никакъв парфюмен аналог. Цял ден вчера го усещах толкова интензивно и хубаво, мислите ми бяха все за безкрайно море, самотни плажове, маслинови горички и нацъфтели олеандри. Голяма красота, ще се купува задължително  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Vert Boheme въобще не прилича на пирамидата си. Аз не харесвам изобщо флорални аромати. А този просто ми разби представите за флорал. Не бих могла да кажа, какви цветя усещам в него. Но знам, че нищо не ми тежи, нищо не ме напряга, от нищо не ми се повдига. Много нежен. Много женствен. Много ведър. Прилича на много други цветни парфюми. И в същото време не прилича. Има една изключителна класа и елегантност в него. В базата си е кремест, леко въздушен, с едни красиви кристално бистри нотки. На моменти ми прилича на J`Adore, в който са сложили само тези нотки, които харесвам и са махнали онези, от които ми се повдига, на моменти силно напомня усещането от Cruel Gardenia Guerlain, в друг момент пък усещам онова бистро излъчване на Hermessence Iris Ukiyoé Hermes. Много нежен, много фин парфюм, и ако някога променя отношението си към флоралните аромати, то ще бъде заради него. Показва изключително присъствие и трайност и мисля, че е подходящ за всеки случай. Мисля, че е най-лесно харесвания от цялата серия, но цената му е доста висока за този парфюм и стои малко встрани от цялата серия. Но определено ако Том Форд прави такива парфюми в бъдеще, ще преразгледам отношението си към него  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: чт, 15 сеп 2016, 18:13 от kovatcheva

# 597
  • София

Ааа, Атти, недей така  Naughty Точно ти трябва да я пробваш тази орхидея  Wink. Като я пръснах първия път и веднага се сетих за теб  Mr. Green
Знам, знам, нали съм завеждащ отдел "Белоцветни чудовища", ама този май изобщо не е чудовище, пък и аз съм си изпълнила вече квотата от такива Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 сеп 2016, 20:07 от Атти

# 598
Тествах някои от малиновите парфюми, на други съм поръчала проба, а за някои ще искам мнение bouquet
- Jeanne Lanvin - изключително блед, почти прозрачен парфюм със загатната малина върху подложка от цитрус и завоалиран божур, след два часа почти не го усещах върхо ръката си. Не мога да го дефинирам като малинов . Изключително слабо представена е за мен, почти ролята на дърво, без вятър в клоните.... в радиопиеса  Peace
- DKNY My NY - този парфюм ме изуми с развитието си  Shocked В началото ферментирали горски плодове върху подложка от пачули, след 30 минути щях да се закълна, че съм напръскала ръката си с Fashion Decree, верно, малко по-лека версия, но в същата тоналност роза и пачули, след 2-3 часа - основа от какао и пачули в съзвучие с Neonatura Cocoon   или вчера моите сетива са ми играли номера Mr. Green Пак ще го пробвам, ако изтърпя първите 2-3 часа  Whistling
- La Yuqawam Homme Rasasi - не съм пробвала досега толкова изтрещял ууд ( изгърмял контакт, запалени кабели, изгоряла гума....малко му е, изключително нагъл  Mr. Green )  върху подложка от гъсто карамелизирано сладко от малини, верно малини има и са трайни, ама толкова ууд  ooooh! ще го видя като развитие в студ  Crazy

Търсенето на моята малина продължава, но съм благодарна за препоръките, защото така пробвам парфюми, които принципно не са ми в полезрението  Hug

Моля за мнение за: Fuel for Life Denim Collection Femme Diesel for women, Sensations Jil Sander for women

# 599

То и аз се клех, че не харесвам нищо на Том Форд, обаче вчера и днес пробвам Private Blend Les Extraits Vert  Crazy Crazy Crazy WaltherP99, прав беше, но не съвсем  Mr. Green, не само Vert d'Encens Tom Ford е правен за мен, частна поръчка  Mr. Green, ами цялата серия съм му диктувала на ТФ какво да слага в парфюмите  Mr. Green Mr. Green Направооо ме отнесоха и трите  Crazy Crazy

Ле-ле, май-кооо, пак изгорях! Kovatcheva  bouquet bouquet, какъв е тоя дар слово, какво е това въображение, какви са тия картини, дето ги рисуваш с думи, пък аз все се виждам - щастливо ухилена - насред тия картини:  уютна Коледна вечер, олеандри в безвремието на гръцкото лято, че даже в "изключителна класа и елегантност",  макар и с голямо усилие, се разпознах  Mr. Green.  Сигурно и парфюм с аромат на бут хамон да опишеш, пак ще изтръчкам да го търся, при все че съм вегетарианка от близо 20 години.
Поръчах проби от трите Vert-a от частната ти колекция -  а, дано да не ми стоят  Praynig, че работата отива на разорение (покрай тях поръчах и Fashion Decree - пробван вследствие на ревю пак на Kovatcheva, който ми е в списъка за купуване още от миналата година). Е, хайде, довиждане, че трябва да проверя как стоят нещата с фалита и със защитата от кредитори ...  Simple Smile

SOTD - L'Eau d'Hiver/Frederic Malle, пробван благодарение на изящното перо на Йоан Владимир bouquet bouquet , и спешно закупен след тридневно безсъние, дължащо се на остра L'Eau d'Hiver-ова недостатъчност.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт