Парфюмни размисли и страсти-201

• 113 013
  • 700
  •   1
Отговори
# 600
Уолтър, днес пробвах нов аромат от приятелите ни (ти ме зариби на това, да ти се не види) Shay & Blue:
http://www.fragrantica.com/perfume/Shay-Blue-London/Blueberry-Musk-40221.html
По принцип не съм много по плодовите аромати, камо ли пък по горски плодове, които все ми киселеят, но този страшно ми хареса. За жалост не му е сезона, за по-топло време е. Очаквах, както споменах, кисели плодове, но за мое голямо учудване боровинката е много свежа и подсладена явно от портокала. Доста странна комбинация от портокал и боровинка (не бих го пила на сок, например), но в парфюма стои много добре, заедно със сапунената нотка от мускуса се получава чудесен аромат. Чист, свеж, плодов, много летен. За момент си направих асоциация с Prada Candy Kiss, с боровинка обаче.
Пробвах и двата Zadig & Voltaire, белят е страхотен, успокояващ, мек, женствен. Искам го, но за такъв тип аромат, цената му е висока, ще го изчакам на някакво намаление. Мъжкият не ми хареса, тъй като подправките са доста за моя вкус, пипера е много и по някаква причина,за момент, пипера ми заприлича на този в:
http://www.fragrantica.com/perfume/Iceberg/The-Iceberg-Fragrance-2633.html
Като Iseberg ми харесва, след като отмине пипера, а този не можах да го възприема.
Тествах и двата Jean Paul Gaultier : Classique Essence de Parfum е абсолютно безсмислен за мен, тъй като аз имам Classique Intense, който е по-хубавият вариант за мен...Le Male Essence de Parfum имах възможността да го сравня с Ferrari Essence Vetiver, помоему са с една насоченост и ако трябва да избирам, ще е Ферари, много по-мек и загадъчен е.
Пробвах и някаква нова роза от Bottega Veneta, но за съжаление не обърнах внимание на името. Нещо съвсем ново ще да е, изглежда като класическия Bottega, само, че розово шише (ще го проверя отново), аз по принцип не съм почитателка на ароматите им, нещо в тях ми е неприятно, но тази роза се оказа особено хубава. Свежа, току що разцъфтяла, млада, сладка. Много ми хареса, някак много реалистична розова роза усетих, все едно си в градина. Едва ли ще си го купя, но не мога да не оценя свежестта на тази роза. А ако трябва да съм честна, за мен и розите не са особено лесни в парфюм. Аз съвсем не обичам класическа роза, обичам ароматите, които загатват роза или са интерпретация някак на тема роза иначе ми мирише на стара англичанка със забрадка и гумени ботуши. Една роза на  Acqua di Parma ми е такава ретро Rosa Nobile Acqua di Parma, мисля, че беше тази, много ми е ужасна. Докато това, което помирисах в магазина е красиво. Любителките на рози да го имат предвид.
И накрая да обърна внимание на господата, че има нов (може и да го има в София вече, за мен е нов):
http://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/L-Envol-de-Cartier-39885.html
Много странно шише, само го разгледах, не го пробвах, тъй като щях да оплета конците вече. Друг път.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2016, 15:05 от Zozina

# 601
Най- после пробвах Съншайн - Амуаж и толкова се зарадвах, че не е мой тип парфюм. Очаквах нещо съвсем различно от описанията, които бях изчела. Иначе парфюма е доста траен, при мен се усеща доста ванилията, особено след няколко часа.
Пробвах и един на Мансера -  Роза Ванилия, този парфюм наистина ме грабна и то като се има предвид, че никога до сега не съм харесвала изявена роза в парфюм. Началото е толкова меко, нежно и чувствено. Нищо не е прекалено, не е натрапчиво. После преминава към ванилията, но за съжаление нямам особено дар слово, за да го опиша по начина, който заслужава. А трайността му е мноооого голяма, това определено е най- трайният парфюм, който съм тествала до момента.

# 602
  • Чукарландия
Имам Roses Vanille Mancera и Sunshine Amouage. При мен, на кожа, Слънцето трепе по трайност Розовата Ванилия. Peace

# 603
Забравих да спомена и:
http://www.fragrantica.com/perfume/Charlotte-Tilbury/Scent-of-a-Dream-40118.html
Много хубаво шише на живо, ароматът е присъствен, сладък, женствен и ми хареса доста повече от Classique Essence. Не бих си го купила, защото рядко нося такива сладости, но дамите харесващи "сладкиши" ще го оценят. Дано го пуснат в София.
https://www.youtube.com/watch?v=jAMwzXbFuok

Мисля, че това беше новата Bottega Veneta, но може и да бъркам, защото в това няма грам роза, а на мен ми миришеше на плод и млада роза:
http://www.houseoffraser.co.uk/Bottega+Veneta+Eau+Sensuelle+Eau+ … e,default,pd.html

И Cartier:
https://www.youtube.com/watch?v=qJHZQ7iXlSQ

Също така, ще пускат нови Лартизани - Natura Fabularis, е ги шишетата:
https://www.instagram.com/explore/tags/naturafabularis/

Последна редакция: пт, 16 сеп 2016, 17:38 от Zozina

# 604
Аз съвсем не обичам класическа роза, обичам ароматите, които загатват роза или са интерпретация някак на тема роза иначе ми мирише на стара англичанка със забрадка и гумени ботуши.

Zozina, разсмя ме  bouquet На мен по сходен начин ми звучат повечето Les Perfumes de Rosine (с изключение на една шоколадова роза, която много ми се беше харесала) - ботушите сигурно са от градинарската колекция на Laura Ashley, розите може да са дори фантастичните рози на David Austin (искаше ми се да сложа линк към сайта на развъдника, за който не познава неговите рози, обаче още не съм се научила как), но въпреки това общото усещане ми е за възрастна дама, която със сериозен и меланхоличен вид си окопава розите и си мисли за нещо отпреди 50 години.
Иначе рози обичам (и цветя, и в парфюми) и при случай ще пробвам новата BV.

# 605
Ботушите са Hunter със сигурност и гледат много котки (поне 3).  Нямам нищо против възрастните дами, напротив, в повечето случаи са много готини и отворени (имам такива съседки), имам против млада жена (30-40 годишна) да ухае така, това ми е само забележката...За съжаление не познавам ароматите, които си посочила като пример.

# 606
Момичета имате ли мнение за този аромат http://www.fragrantica.com/perfume/Comptoir-Sud-Pacifique/Vanille-Coco-745.html  и като цяло за бранда?
 Обичам подобни кокосови аромати и сладости като цяло,но пък чист истински кокос не ми седи добре..
 Thinking bouquet

# 607
Получих си Cavalli Gold Heart Eyes Правилно помня, че ми е харесал от пробата преди време (освен от описанието на Ковачева Grinning ) А се оказва, сега не просто ми харесва, ами мнооого.
Тъй-тъй, поредно съвпадение във вкусовете Crazy Hug Радвам се, че мнооого ти харесва! Heart Eyes И на мен също Blush Изпръсках 30 и си купих 50 мл, а май трябваше направо 75 Laughing
Честит и със здраве да си ухаеш  bouquet

Благодаря ти!  bouquet
Което ме подсеща, че трябва да пробвам и Jour Absolu  Flutter

# 608
Скрит текст:
Получих си Cavalli Gold Heart Eyes Правилно помня, че ми е харесал от пробата преди време (освен от описанието на Ковачева Grinning ) А се оказва, сега не просто ми харесва, ами мнооого.
Тъй-тъй, поредно съвпадение във вкусовете Crazy Hug Радвам се, че мнооого ти харесва! Heart Eyes И на мен също Blush Изпръсках 30 и си купих 50 мл, а май трябваше направо 75 Laughing
Благодаря ти!  bouquet
Пробвай! Peace Не съм прочела до сега за него "този парфюм не ми харесва", макар че сигурно има нехаресващи го. Освен това е твърдо целогодишен, така че по всяко време би могла да го откриеш за себе си.

# 609
Момичета имате ли мнение за този аромат http://www.fragrantica.com/perfume/Comptoir-Sud-Pacifique/Vanille-Coco-745.html  и като цяло за бранда?
 Обичам подобни кокосови аромати и сладости като цяло,но пък чист истински кокос не ми седи добре..
 Thinking bouquet
Скипър, ето моето мнение за този аромат: мирише точно както се казва - ванилия и кокос, в тази последователност, отначало до край (трудно дочаквам края му). Сякаш са забъркани сладкарски есенции - 3 части есенция ванилия и 1 част есенция кокос, и е добавена захар "колкото поеме". За мен е синтетично-сладкарски и неносим. Познавам още няколко аромата на бранда  и мнението ми за тях е сходно.
 Разбира се, твоят нос може да разчете аромата по друг начин и кожата ти да го излъчва различно, ако имаш възможност - пробвай! Дано да се включат и други дами с повече опит със своите впечатления, може да ти препоръчат някой далеч по-добър кокос (аз нямам много опит с кокоса).

# 610
  • София
Пробвай! Peace Не съм прочела до сега за него "този парфюм не ми харесва", макар че сигурно има нехаресващи го. Освен това е твърдо целогодишен, така че по всяко време би могла да го откриеш за себе си.
Бижу, снощи имах нужда от ненатоварващ аромат и си пръснах Жур Абсолю.Обожавам го, толкова е красив, че се чудя за какво пробвам нови неща като вече съществуващи са повече от перфектни!Между другото в основата си за първи път ми напомни за Джулия и се сетих за теб, възхищавам се на обонянието и паметта ти! bouquet
Днес отново го носих и се радвам, че шишенцето ми е пълнещо се.

# 611
Скрит текст:
Благодаря ти!  bouquet

С две ръце подкрепям казаното  от Бижу с уточнението, че би могло да се появи известен проблем ако го ползваш целогодишно и единствено - като шефа ми...дали ще се откриеш не знам,но ще преоткриеш неподозирано желание за  #2gunfire от колегите  Peace.Но е готин де.

# 612
  • Бургас
И адски траен. Crazy

# 613
Бижу, снощи имах нужда от ненатоварващ аромат и си пръснах Жур Абсолю. Обожавам го, толкова е красив, че се чудя за какво пробвам нови неща като вече съществуващи са повече от перфектни! Между другото в основата си за първи път ми напомни за Джулия и се сетих за теб, възхищавам се на обонянието и паметта ти! bouquet
Много съм очарована да прочета това за Джулия и че си открила нюанса. Както съм очарована и от останалите ти думи Blush Благодаря! Hug

stennnly,  Laughing От пишещите тук, няма опасност нито една да ползва само един парфюм целогодишно! Crazy

# 614
жалко,а аз толкова се надявах да е тук и да си вземе бележка,тюх...а утре е работен ден  Banghead

Общи условия

Активация на акаунт