За майчината обич...

• 14 969
  • 98
  •   1
Отговори
# 45
Сирена, е  какви номерца толкова? нормално е детето да си върти номерца, оосбено ако не се слуша неговата дума и директните му желания. такава пасивна агресия се възпитава от околните, тези , които отглеждат детето. Напомня ми на Дюи от Малкълм по средата. Той беше най-умното братче и ги разиграваше всички. Далеч не беше лошо дете, напротив. Просто умно и малко Simple Smile) (и тормозено от по-големи братя диваци). Аз харесвам такива хора по принцип.

според мен, е страшно важна откровената близка връзка между родител дете и д аняма някакви жестоки наказания и задушаващи правила.

Но номера всеки възрастен човек в една или друга степен върти. Аз съм откровена и себе си сао с най-близките си хора. Иначе животът ме е научил да съм си със социални маски върху проклетията си запред хората. Професионализъм май му казваха. вече номерцата може да са нужни, какво да се прави.
Там където не работи директното, работи индиректното.

Но нищо не се знае, хора се раждат всякакви, а и на най-добрият човек може да му се случи да изперка и да направи непростимото, като онзи убил жена си и детето си. Съжалявам, че го казвам, но добре, че се е самоубил.

# 46
Някои майки биха простили всичко, други - не биха. Толкова сме различни, хората, как може да обичаме по еднакъв начин.

# 47
"Децата са като ножове, казваше майка ми някога. Нараняват ни без да искат.И въпреки това ние се притискаме към тях, прегръщаме ги ,докато кръвта ни тече.."
Джоан Харис "Бонбонени обувки"

The Siren of Titan имаш ли деца?

Може би бих простила на детето си наистина всичко ... неее , не може би ,аз ще простя всичко и ще поема вината върху себе си , ще страдам за това ,че съм сгрешила във възпитанието му  Confused Не дай Боже никому  Confused
Майка ми прости на едното си дете за нещата които приживе извърши , но не прости на себе си .Много е гадно , това е истинска бавно убиваща те болка .

# 48
The Siren of Titan имаш ли деца?

Е ти последна ли недоразбра? Три имам.

Сега остава да разбера дали няма зли сред тях, но поне за първите две съм почти сигурна, че не са.

# 49
Всичко бих простила на детето си.

# 50
А аз продължавам да не разбирам какво значи "Да простя на детето си"
Много голяма дъвка това.

# 51
  • София
Прикриването си е прикриване, а прошката е друга работа. Имаше една приказка навремето "вкъщи ще се разправяме, а не пред чуждите".

# 52
А аз продължавам да не разбирам какво значи "Да простя на детето си"
Много голяма дъвка това.

И аз малко не схващам.
Ако значи да приема, че щом го е направило детето ми, значи е ОК, не съм съгласна.
Ако трябва да защитя детето си на всяка цена, пак не съм съгласна.
Ако трябва да го прикрия, не знам, пак зависи за какво.
Общо взето аз съм боец за справедливост и нередностите не ги толерирам. Naughty

# 53
Аз пък го разбирам като да умреш от мъка и самообвинения, ако детето ти е престъпник, наркоман или други неприятни квалификации. Защото цялото общество ти насажда, че ти като майка си виновна ако детето ти направи нещо лошо. Аз не съм съгласна с това. За това считам позицията на Сирен за правилна, ако е под 18 г. Ще продължавам да се грижа за него, ако е над 18 г. Да си бере плодовете от собствените си грешки.
 Наш познат измъкна сина си 21 г. От провосъдието след като дрогиран блъсна и уби човек. Друга наша позната също даде пари на следовател, защото сина и пиян причини катастрофа и уби приятеля си от детските години. Подмениха протоколи за да докажат, че починалият е шофирал. Майката на убитото момче нае Марковски, но в крайна сметка не постигна осъдителна присъда. Въобще майчината обич е безгранична, но аз как бих постъпила в такава ситуация не мога да кажа.

# 54
Прошка не знаете ли какво значи? Това е вътрешно състояние, не значи че ще идеш да извършиш закононарушение, за да прикриеш. Двете неща не са свързани.

Каквото и да извърши детето ми, не бих могла да изпитвам ожесточение, гняв и неразбиране, напротив, ще търся причина, обстоятелства, повод за прошка.

# 55
  • София
Прощаваш веднъж, преко сили два пъти, но на третия път вече и най-великодушната майка сериозно се замисля и много често не прощава. Има неща, които не се прощават дори от майките и това са най-често свързани със семейството, а не с това дали е гръмнат някакъв непознат.

# 56
Еми то си е до семейство - в някои не трябва и кой знае какво да се извърши, та майката да оттегли благосклонността си, в други пък детето никога не може да заслужи одобрение, дори без особени престъпления и така.
Майчината обич е силно надценявана като даденост, много често е толкова под условие, че по-добре хич да я няма, като гледам резултатите.

Впрочем аз бих простила всичко не само на детето, има и още един човек, за когото важи същото.

# 57

Каквото и да извърши детето ми, не бих могла да изпитвам ожесточение, гняв и неразбиране, напротив, ще търся причина, обстоятелства, повод за прошка.

Аз бих.
Детето си е отделен човек. Напълно е възможно моите разбирания да се отличават от тези на детето.
И ако се конфронтират тотално, да, ще изпитвам гняв и неодобрение.
Както за всеки друг.

Вие на родителите си всичко ли бихте простили?
Аз не искам детето ми сляпо да приема всичко, което бих извършила.

# 58

Впрочем аз бих простила всичко не само на детето, има и още един човек, за когото важи същото.
Прощава само Господ. Ако го има. Човек само може да се опита да забрави. Ако може.
 Аз бих се опитала да забравя. Но дали ще мога зависи от много фактори.

Аз лично съм човек, който помни много. Мога, обаче да проявя рязбиране и да търся оправдание. Което не е същото като да простиш.

Не. В никакъв случай. Но мога да се опитам да ги разбера.

# 59

Аз бих.
Детето си е отделен човек. Напълно е възможно моите разбирания да се отличават от тези на детето.
И ако се конфронтират тотално, да, ще изпитвам гняв и неодобрение.
Както за всеки друг.

Аз не искам детето ми сляпо да приема всичко, което бих извършила.

ами, някои неща не съм им простила на родителите си. Но това не означава, че не ги обичам и не съм до тях и в добро и в зло. Но ако някой от тях беше убиец или престъпник, не бих могла да простя даже би ми било трудно да поддържам комуникация с такъв родител. Например, ако баща ми е изнасилвач и педофил усещането е едно, а ако синът ми е такъв (да не дава Господ  Praynig), е съвсем друго. При положение, че нямам син, а имам баща.

За дете, обаче, бих чувствала и отговорност, би ме съсипало. Съвсем различно е чувството да си разочарован и почернен от родител и от свое дете.

Гледах интервю с майката на единия от колумбайн гимназията. Тя е мнооого симпатична и хубав човек и хубава жена, учила изкуство. Но чак след 15тина години се пооправя. Според мен, му е простила, но на себе сй й е отнело много време да си прости и да го приеме.  На гробовете на двамата убийци пише "Jesus will forgive".
интервюто, ако ви е интересно.

https://www.youtube.com/watch?v=VY62z4NKlgE

Имаше писмо от една от потърпевшите, останала инвалид за цял живот, до тази майка. В него много се контрастира поведението на въпросната майка и тази на другото момче. Тази е написала наистина топло и искрено писмо, в което горчиво съжалява и състрадава със случилото се на момичето, а другата някакво двуредово и сухо. Мисля си, че и на най-читавите родители и на най-читавите деца много може да им се случи.
Даже за сина й, нейния, съм уверена, че момчето не е социопат, за разлика от приятелчето си. А просто е бил изтормозен тийн.

Последна редакция: чт, 01 сеп 2016, 17:30 от OX'AMAH

Общи условия

Активация на акаунт