14 г. ромка от Сливен роди сиамски близнаци след кръвосмешение!

• 12 406
  • 144
  •   1
Отговори
# 15
Искам да кажа нещо важно - цялата злоба в такъв случай обикновено се излива върху майката ромка. Но не се знае как е забременяла - чувала съм как ги карат да правят секс, пазят ли ги? Момичето знае ли на тази възраст нещо по въпроса....Кой знае какъв изрод може  да е бащата...
Едва ли е искала да забременява ромката, нещата може да не са такива, каквито изглеждат.

Ти да не си от Хелзинкския комитет? Писна ми от тия човекоподобни. Няма какво да ги защитаваме - всичко идва от тяхното МАЛОУМИЕ

# 16
Абсолютно вярно.
От липсата на достатъчно бой е тази разпуснатост и разюзданост.

# 17
Абе едно е да си на 14г., българка, ходиш на училище, имаш подкрепа от роднини....
друго е ако си е дете в махалата - като ти кажат - еми ще раждаш, кво да правиш...

Иде Пролет, не защитавам ромите, просто това е дете.

# 18
Интернет може да има всеки, за келешлък- сигурна съм, че и в ромските фамилии има.

А може и без интернет да известиш някого, че не ти се ражда.

Социалното в Пловдив е в циганската махала.

# 19
Интернет може да има всеки, за келешлък- сигурна съм, че и в ромските фамилии има.

А може и без интернет да известиш някого, че не ти се ражда.

Социалното в Пловдив е в циганската махала.
Абе тя ще извести социалните, но после домашните и ще я спукат от бой.
А и да я приберат социалните ще иде в някой дом за изоставени, където ще и се случи същото
 С този етнос оправия няма. Само с наказателни мерки към мъжките цигани може да се постигне някакъв ефект

# 20
Да, ама мъжките са хитри и са се изучили, ще се оплачат на БХК, че ги бият.

# 21
Какъв аборт, какво опищяване, че не искала да ражда?! Напротив искат, за да вземат пари от държавата, от просия или пък от евентуална продажба на детето. 

# 22
  • Пловдив
Герри, аз съм почти последният човек, който се кефи на ромската раждаемост и на ромските табиети, но обвързването на нещата, както е направено в темата, е некоректно.

Мирише ми на "сама си го е направила". А оттам, незнайно защо, лекичко ми се прокрадва миризма и на обратния извод - всички, на които им се случва подобно нещо като раждане на деца с малформации, са си го предизвикали. Някак. Я щото дърти (нали се сещаш за темата "до каква възраст е морално"), я щото мангалки, 14-годишни и пети братовчеди с бащата, я щото имали някакво заболяване (те лично или примерно вуйчо им), я нещо друго. Не е като да не сме ги слушали такива.

За следенето на бременността е така вероятно в конкретния случай, но не и в случаите на много, много други увреждания, циганските навици също ги оставям без коментар, но темата е зададена малоумно. Според мен.

Ако циганките не раждат сиамски близнаци и не спят с роднините си (кой го знае и колко далечен роднина е роднината, впрочем), но запазят останалите си навици, ще бъдете ли доволни? Няма, нали. И аз няма. Тогава защо темата се задава така?

# 23

Точно така, затова ми е чудно защо дремят социалните. Имаме малолетно момиче, системно насилвано от роднина и такова нещо като закон за закрила на детето. Може би циганските деца нямат нужда от закрила.

# 24
  • София
Много странно какви жени и майки сте... Няма ли капка съчувствие към това момиче, отраснало в такава среда, износило децата си и сега трябва да се изправи пред това.
Да видим ако вие се родите в някой катун и мизерията ви мачка от всякъде, дали ще имате сили да се борите 14-годишни срещу порядките и съдбата си.
Социалните винаги се сещат след някакъв лош случай, макар, че и те няма как да обикалят из цяла България и да проверяват къде какво става...макар, че им е задължение.

# 25
  • Най-красивата страна
Ами нали такива били културните традиции на ромите-да раждат на 14,да имат по много деца,да не работят,да не ходят на училище.... Twisted Evil
А ние трябва да сме толерантни и да съчувстваме сега на ромката или да жалим за близнаците....
Това май е работа на социалните-защо момичето не е ходило на училище,защо е живяло с мъж ,а не с родителите си,защо не е следена бременноста?Някой не си е свършил работата.

# 26
  • Пловдив
Бай дъ уей, "социалното в Пловдив" не знам какво трябва да е, но Регионална дирекция "Социално подпомагане" е на Сточна гара, ДСП е на булевард "Руски" срещу бившия ТОХ, а по места имат още осем адреса (чичко Гугъл), само един от които е в Столипиново. Не че е важно.

# 27

Тогава защо темата се задава така?
как е зададена? Обсъждаме сиамски близнаци, които надали ще оцелеят родени след инцест от 14 годишна циганка. НЕ обсъждаме разликата във вероятността от раждане на подобни деца при 14 годишна от инцест и 25 годишна от нормален брак нали?

А ние трябва да сме толерантни и да съчувстваме сега на ромката или да жалим за близнаците....

Ами именно. Сигурно и дарения да събираме за поколенията, които ни ги сервират през 9 месеца. Ама ние парите си ги плащаме като попове. Сега ако оцелее едното ще и се изплащат сума ти пари и ще храни фамилия малолетната ромка. Догодина още едни близнаци и ще има да се хранят още сума ти роднини покрай тях..

# 28
  • Насред хаоса

Точно така, затова ми е чудно защо дремят социалните. Имаме малолетно момиче, системно насилвано от роднина и такова нещо като закон за закрила на детето. Може би циганските деца нямат нужда от закрила.
Защото според кривите правозащитници това е престъпление само за нас. За тях са "културни особености" и не виждат необходимост да защитават правата на момичетата и жените при тях. Да сте ги чували някога да протестират срещу тия "особености"? Иначе са много бойни, когато грачат срещу редовите данъкоплатци, задето негодуват срещу това, парите им да отиват за издръжка на такива.
И в такива случаи децата, родили деца, нямат никаква вина. За бой са дъртите мъже от етноса, които мислят само за нагона си.

# 29
Социалните работят по сигнал, а не с рентгенов поглед в къщите на хората. Девойчето щом и на лекар не е ходило, кой да подаде сигнал, 30-годишната му майка ли? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт