14 г. ромка от Сливен роди сиамски близнаци след кръвосмешение!

• 12 390
  • 144
  •   1
Отговори
# 135
Има бежанци роми от балканите и масово децата им ходят на училище, задължително. Никой не би допуснал да не ходят.  Това го виждам с очите си, но го и чета.

Основно го четеш. С очите си не си го виждала, защото ако беше го виждала щеше да знаеш че ходят на училище само по документи. Очите им не виждат в училище. Просят, крадат, джебчийстват и се шляят.
Немски изобщо не научават години наред.
 Ама нали си те знам че си в облаците и работиш със статистики и списания, които други като теб ги пишат.
 Понятие си нямаш от грубата действителност. Затова си и толкова наивна и така лесно обиждаш другите. Защото не си стъпила здраво на земята. Костурица е по-наясно от теб. Отдавна "циганско време" е класика и е чиста, абсолютна истина този филм.

Иначе има много, които ходят на училище, но немските деца не искат да ходят с тях и гаранция ти давам, че като имаш дете светът ще обърнеш, за да го запишеш в училище, където няма цигани, роми, бежанци и сирийци...

# 136
Или да ги продадат в Гърция или някоя друга държава в по-добрия случай на бездетни семейства, в по-лошия - като донори на органи.

# 137
]
? Къде са органите, създаващи тия проблеми на нас, когато трябва да се задействат при тях? Пълно е с просещи циганета, пълно е с безпризорно шляещи се такива, пълно е с тях из града в учебно време през учебната година.

Ми точно това казвам и аз! Къде са органите и институциите, които трябва да се задействат? И защо не се ? Аз съм за това да се закрилят тези деца и да бъдат водени на училище, да има санкции за родителите, които експлоатират децата си и не ги водят на училище. Защо не се намесва държавата, която е длъжна да осигури образование и закрила на тези циганчета, а не да участва в създаването на следващото поколение безнадеждни хора.

Гери, моля ти се, Кустурица  Laughing Mr. Green. Сега и изкуството намесихте. Ами табор уходит в небо няма ли да споменеш? Там май конекрадец беше главният герой.

Аз живея в малко градче, в което няма гета, но си имаше бежанци от балканите, това са единствено роми. Те може да са всякакви, но на училище ходят. Иначе наистина има случаи на това, че крадат,И детектив ми е разказвал, че е хващал именно дечица роми да крадат. Но поне и учат, та да има шанс и да не крадат. Не учат ли, такъв шанс няма.

# 138
Ами този процес не е толкова лесен. Промяната в мисленето им няма да стане overnight, и си трябва сериозна работа. Колко хора трябва да се заемат с 'превъзпитанието' на малцинствата. И кой ще плаща - пак ние. Нали на всяко ромско семейство ще трябва да се зачисли по един социален, да го следи.  ooooh!

# 139
Нали на всяко ромско семейство ще трябва да се зачисли по един социален, да го следи.  ooooh!

ами така правят да. Това е единственият начин за интегриране, другото е пълна загуба на време. Нека да отпуснат пари от ЕС, все пак малко ли фондации има.

# 140
  • вятър в маслините, вятър над хребета
И нашите цигани ходеха на училище, в онзи така ужасяващ период отпреди 89-та. Та не е нужно да се позовавате на косовските примери, даже е нелепо.
и кое му е нелепото? След като в Германия циганите ходят на училище, значи и при нас може. Още повече, че е задължително. Просто не се полагат усилия в тази насока. Или като са ходили преди 89та значи е непременно зле да ходят и сега?
Ами да ти обясня тогава кое е нелепото. Правиш си някакви аналогии "ама щом косовските цигани могат да ходят на училище в Германия, то значи и нашите ще могат в България, понеже не са много различни". Слагаш няколко променливи в уравнението и решаваш да сложиш равенства между тях, което не е задължително коректно. Понеже косовските цигани може и да ходят на училище в Германия, но дали го правят в Косово- това ти не го знаеш. Нито знаеш дали косовските цигани са като българските- но ей така, от нищото решаваш, че са, понеже ти отърва на тезата.
Ако искаш да ни убедиш, че нашенските цигани могат да се вкарат в училище, не го прави с лесно оборими теории, а се ползвай от фактите в близкото ни минало. Все си мисля, че не си чак толкова завеяна, че да не помниш как в училище си имала циганчета в твоя или съседния клас.

# 141
Може и да е ходила на лекар. Какво мислите, че прави средностатически лекар от по здравна каса в малък град. Още помня една потребителка / от уважение към нея няма да спомена подробности/, която си е следила бременността в нейния си град.  Роди дете със сериозно увреждане, което със сигурност при добър преглед щеше да се види на ехограф.

Иначе подкрепям Ох  аман - не разбирам да се изпада в крайности и да се говори, както се писа по дехуманизиран начин. Разбирам, че циганите са много голям проблем в БГ, но все пак точно този тип говорене,  си  е чист нацизъм.

Що се отнася до наказанията - и в момента съдят бащата при раждане от малолетна, на наказанията в момента в БГ са смеши /ще му лепнат пробация и какво ?!/.

# 142
И нашите цигани ходеха на училище, в онзи така ужасяващ период отпреди 89-та. Та не е нужно да се позовавате на косовските примери, даже е нелепо.
и кое му е нелепото? След като в Германия циганите ходят на училище, значи и при нас може. Още повече, че е задължително. Просто не се полагат усилия в тази насока. Или като са ходили преди 89та значи е непременно зле да ходят и сега?
Ами да ти обясня тогава кое е нелепото. Правиш си някакви аналогии "ама щом косовските цигани могат да ходят на училище в Германия, то значи и нашите ще могат в България, понеже не са много различни". Слагаш няколко променливи в уравнението и решаваш да сложиш равенства между тях, което не е задължително коректно. Понеже косовските цигани може и да ходят на училище в Германия, но дали го правят в Косово- това ти не го знаеш. Нито знаеш дали косовските цигани са като българските- но ей така, от нищото решаваш, че са, понеже ти отърва на тезата.

Напротив, категорично знам, че тези цигани НЕ ходят на училище в Косово и Сърбия. живеят си точно както нашите. От там и казвам, има ли воля и желание от страна на едно общество/държава, всяко дете ще ходи на училище. Правата на децата ги гарантира държавата. Тоест, в случая 14 годишната ромка е потърпевша, а държавата е виновната.
Просто из нашите ширини такава воля и такова желание все още няма.

# 143
 Циганите в Германия нямат много вид на ходещи на училище. Ходят в типичното си облекло по улиците на групи, шляят се, мотаят се. По-скоро предполагам, че за да им отпускат някакви помощи ги карат да ходят на интеграционни курсове и курсове по немски за чужденци,бежанци и т.н. но дълбоко се съмнявам съдейки от вида им, че ходят наравно с немските деца в нормални немски училища. Отделени са.

# 144
  • Sofia
Темата отново навлезна в предъвквани територии.
Надявам се имащите какво да кажат, да са го направили.
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт