Етажна собственост 3 - ЗУЕС не е по желание, но "со кротце, со благо" помага

• 79 528
  • 786
  •   1
Отговори
# 765
Ако искаш възнаграждение, обърни се , моля, към потребителката, която пусна запитването-ако се съгласи,  и ако се договорите за такова, нека ти го плати.

# 766
Не знам за какви предварително събрани суми става дума за ремонт, но не е ли по-редно старият и новият собственик да се разберат помежду си.
Примерно ако има платени прогнозни сметки за парно, но не е ползвано, в края на сезона няма да ги върнат на стария собственик. Или пък ако се прехвърли кола на лизинг, първият лизингополучател няма да си търси вноските от лизингодателя, а ще се договори с този, на когото прехвърля лизинга.
Така или иначе ще стане прехвърляне на натрупаната сума по партидата от стария на новия собственик. Те да си се разберат. При Етажната собственост само става замяна на едно име с друго. Не виждам защо ЕС да се занимава с възстановяване.

# 767
Ако искаш възнаграждение, обърни се , моля, към потребителката, която пусна запитването-ако се съгласи,  и ако се договорите за такова, нека ти го плати.
не, не искам възнаграждение- изказвам мнение  съвет към потребителката и съм преценила, но това не включва безконечни спорове с местната алфа.

# 768
Диана, в грешка си, че споря с теб персонално.

Изложих моя прочит на казуса, определено е интересен въпросът, но без да претендирам, че съм права и без да се сърдя, че някой не се съгласява с мен, за разлика от теб Peace

# 769
Оф, като споменахте улуци- миналата зима нашите изпопадаха. Досъбраха тази зима по 60 лв. от апартамент, купиха ги и ги стовариха пред моя апартамент- вече втори месец седят и започват да ме дразнят. Нямало къде да ги приберат. Ами и аз не съм длъжна да ми се пречкат. Оплаквам се де, ако някой има идея...

# 770
Дари, ние подменяхме скоро о/улуци. Досъбрахме пари и направо наехме фирма. Тя си закупи материалите и веднага почна. За няколко дена приключиха. Ползваха и вишка. Даже включиха климатиците на първия етаж директно с маркуч в олука.
Нямате ли обща маза там да ги заключите? Няма ли да почвате ремонта или не сте избрали изпълнител още?

# 771
Няма маза. Щяха да викат алпинисти, ама домоуправителя ни е тооолкова муден, те съседите ми са по- разтропани. Няма изгледи да е скоро. Иначе малко по малко вдигат таксата за вход. Почнахме на 8 лв. от апартамент преди три години, сега сме на 12 лв. Да не говорим че почистват през пръсти и разредиха чистенето. Crossing Arms

# 772
А защо сте бързали да ги купувате - те се купуват за един ден, като са налични паричките Grinning
Нищо де, намирайте майстори и да ги почват, времето се затопли вече.

Джокер да дам - както казах, късно видях, и не се сетих да помоля майсторите да ръгнат една тръбичка на климатика на бабата над нас, дето все ми капе и облива кухненския прозорец, и да я включат директно в олука, който минава точно до климатика. Та ако имате климатици, си помислете и за тази опция - така и така ще се катерят майсторите по стените Grinning

# 773
Мерси за идеята! Hug

# 774
Запитването пуснах, защото аз съм новият собственик и съседи ми казаха, как предишният собственик, след като му отказали на ОС да му върнат сумите, казал, че щял да си ги търси от мен...  Laughing  Реших да проверя как стоят нещата....в крайна сметка дали ще му ги върнат или не, не решавам аз. Но последното, което според мен трябва да се направи, е да се разбираме помежду си...това по повод  поста по-нагоре, който казва, че двамата собственици трябвало да се разберат помежду си.  Няма какво да се разбирам с него, не мога да внасям суми за стар период. Моите задължения за внасяне на месечни вноски започват да ткат от момента на придобиване на собствеността.
 Ако предстои ремонт и т.н., ще платя разбира се, каквото е нужно съгласно % от ид.ч., притежавани от мен (независимо дали сметката е зануоена или не....да се оправят)  Ще се консултирам с адвокат, ако се наложи, разбира се.

# 775
   Мили дами, знам, че не се коментират конкретни фирми домоуправители, но ако сте коментирали подобен казус, подхвърлете идея. Досега бях домоуправител. Входът е само от възрастни хора, над 80 г., отиват си един след друг. Един апартамент с млад наследник, втори с млад нов населник и другите или квартиранти, или пенсионери, или празни. Няма кой да събира чл. внос, касиерът почина, мислех да предложа фирма, но чета все лоши отзиви. Дайте съвет, моля, може и на лични.

# 776
  • София

Скоро ще се наложи основен ремонт на стария иначе асансьор (засега ~2000лв).
 Само че тези, които не го ползват го ползват (по принцип) - нямали да участват в събирането на пари...  Crazy

По закон мисля, че са длъжни, както е при ремонт на покрив,... по мазета...  Thinking

Фирмите за поддръжка на асансьори по райони ли са и как да потърся?

Може ли да се сезира някоя държавна комисия за некачествената поддръжка на асансьора?

# 777
   Мили дами, знам, че не се коментират конкретни фирми домоуправители, но ако сте коментирали подобен казус, подхвърлете идея. Досега бях домоуправител. Входът е само от възрастни хора, над 80 г., отиват си един след друг. Един апартамент с млад наследник, втори с млад нов населник и другите или квартиранти, или пенсионери, или празни. Няма кой да събира чл. внос, касиерът почина, мислех да предложа фирма, но чета все лоши отзиви. Дайте съвет, моля, може и на лични.
Идеята с външен домоуправител въобще няма да допадне на застаряващата популация.
Те ще са постоянно в контра.

Мое мнение - ако Ет.С. е без асансьор събирайте пари само за осветлението на входа.
Почистване - може и без него,ако живеят нормални люде.
ФР - при необходимост се събира за належащия ремонт.
И трябва здрава ръка и контрол.

# 778
   Благодаря за отговора! Така е, те са вечно контра. За съжаление има асансьор и точно заради тези телефони вътре ни заплашват със спирането му. От къде ги измислиха операторите тези нови за тях златни мини?Всеки има мобилен, а и да няма, като похлопа, някой от входа ще се обади.
    По същата логика във всеки дом трябва да има пряк телефон до бърза помощ или пожарната, в случай на нужда!

# 779
  • София

Скоро ще се наложи основен ремонт на стария иначе асансьор (засега ~2000лв).
 Само че тези, които не го ползват го ползват (по принцип) - нямали да участват в събирането на пари...  Crazy

По закон мисля, че са длъжни, както е при ремонт на покрив,... по мазета...  Thinking

Фирмите за поддръжка на асансьори по райони ли са и как да потърся?

Може ли да се сезира някоя държавна комисия за некачествената поддръжка на асансьора?
Всички са длъжни да платят за ремонта, независимо дали го ползват или не.
Както няколко страници по-назад с е оплаквах, нас ни карат дори да плащаме за него за абонамент и ток, независимо, че се намира апартамента на първата му спирка на първи етаж.
Но за ремонт участват всички, както и за покрив и вертикални щрангове  Peace

Общи условия

Активация на акаунт