"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 24

• 54 106
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря Brayda   Heart Eyes ако не стане ще пробваме следващия месец по друга схема   Mr. Green

# 601
Здравейте момичета , този кръвен тест от личния лекър ли се назначава ?

# 602
  • София
Не, отиваш в някоя лаборатория и казваш че искаш кръвен тест. Не ти трябва назначение и няма значение на гладно или не.

# 603
Здравейте!
Последния ми цикъл беше от 08.09.2016 до 13.09.2016. 
С приятелят ми правехме бебче на 14.09, 24.09 и 26.09. Не знам кога точно е овулацията ми, но според онлайн овулационните калкулатори е била на 21 или 22.  Цикълът ми попринцип е 28 дни, но миналия месец беше 27 дни. Случвало се е да е и 29дни.
Следващият ми цикъл трябва да е на 6.10 (след 3 дни). Днес си направих 2 ранни теста, но не с първа урина. Бяха отрицателни.
Усещах тези дни странни болки долу в корема във двсно и ляво. И преди 2 дни имах странно жълтеникаво и много гъсто течение.
Какво мислите?

# 604
Добре е че цикълът ти е между 27-29 дена. Това означава, че вероятно хормоните са наред. Овулацията не я смяташ правилно. Когато е 27 дена цикълът, овулацията е на 13ти ден, при 28дневен-на 14ти ден и при 29дневен на 15ти ден. Т.Е. овулацията настъпва приблизително 14 дена преди деня на менструацията. Казвам приблизително , защото все пак сме хора и нещо може да и повлияе с 1, 2 дена. Течението, което ти се е появило е проблем. Казвам го от личен опит. По учебник 90% от микроорганизмите съставящи влагалищната флора са лактобацили, които са много полезни, те те пазят. Те осигуряват киселинната среда във влагалището, която възпрепятства размножаването на болестотворните организми, т.н. патогени. Останалите около 10 % които населяват влагалището, не са за момента патогени, но ако се размножат прекалено, се превръщат точно в такива, т.е. стават болестотворни. Когато обаче започнат опитите за бебе какво се получава. Влагалището е киселинно, а спермата е алкална. Т.е. до известна степен се получава временно алкализиране на влагалищната среда, което пък изведнъж се проявява като благоприятна среда за развитието и размножаването на спящите до сега бактерии. И ето ти и жълтото течение. Разбутала ти се е влагалищната  микрофлора. Консултирай се с гениколог и пусни микробиология. Не е нещо страшно, но ако не се овладее, може да доведе до страшни последици.
       За повече лична информация прочети това - http://www.ekipnews.com/news/nauka/zdrave/laktobacilite_i_jenskoto_zdrave/129073/

Последна редакция: вт, 04 окт 2016, 03:02 от geizer

# 605
Здравейте, момичета. Вчера бях на лекар, които установи бременност в 5г.с. и 3 дни, дори имам и снимка от видеозона  newsm53. След 2 седмици пак трябва да отида, за да чуем тоновете, за което силно се надявам. Simple Smile Тази сутрин забелязах в бялото течение (защото имам такова) мааалки кафеникави петънца. Не се вкарвам във филми, поне не още  Laughing, просто искам да знам дали някой има идея на какво аджеба може да се дължат тия малки кафяви точици  newsm78

# 606
  • София
доста често се случва това, но за всеки случай се обади на доктора ти и обясни

# 607
Ще се обадя по-късно, но  знаеш ли на какво се дължи и дали е притеснително ? Благодаря.

# 608
  • София
еми може да се дължи на много неща - от разстягането на матката, ако се е загнездило до кръвоносен съд, от адски много неща и щом са капчици/точици и то кафеви, мисля че не е страшно, въпроса е да не се усили.
За това по-добре не се филмирай, съобщи на доктора да го знае и ако стане нещо по-сериозно вече ще отидеш на още един преглед. Но не ми се вярва да стане. Само спокоооойно Simple Smile  Sunglasses

# 609
Даа, по-спокойно ще я карам, то иначе не е работа  Laughing Ще следя днес как ще е положението и ако се наложи ще се обадя. Благодаря за отговора  bouquet

# 610
Момичета моля за съвет. Последния ми цикъл дойде на 09.09 ( продължителността му варира м/у 28 и30 дни). Правихме опити на 24.09 и 25.09. Кога най- рано мога да си направя тестове и в частност кръвен?

# 611
  • София
ако сте правили само 2 опита на тези дати, то на 6-ти можеш да си пуснеш кръвен, може и на 5-ти с лек риск да не отчете или стойността ако е малко да е много ниска и да те обърка.

# 612
ако сте правили само 2 опита на тези дати, то на 6-ти можеш да си пуснеш кръвен, може и на 5-ти с лек риск да не отчете или стойността ако е малко да е много ниска и да те обърка.

Значи днес примерно е рано

# 613
  • София
да, днес е 9-ти ден от втория опит, раничко е, просто няма да е сигурен резултата, а все пак се взима кръв от вената и струва около 20лв.
Ако си ок да пуснеш 2 - днес и след 2 дни още един, отиди и днес.

# 614
Най- вероятно ще отчете отрицателен ... Ако е днес

Общи условия

Активация на акаунт