Студенти в UK- 7

• 127 228
  • 766
  •   1
Отговори
# 735
  • В най - голямото село
Mimito_75 честито...Много успехи и желая!!!
Миленита, ти не свикна ли, че при нас всичко е по - иначе. Аз съм сигурна, че не искат легализация, незнам само защо лъжат децата.  newsm78

# 736
  • София
Отделът, който се занимава с кандидатстването на 12-класниците в нашето училище, са изпратили до всички тях мейл с указание, че насочилите се към унита в UK трябва да преведат, легализират дипломата и да изпратят съответното копие заедно с копие от резултата от IELTS по поща/куриер до съответния отдел в избрания университет. Понеже на въпросните това им е работата (т.е. подготвят и консултират децата още от 11 клас), поне в нашия случай, мисля да ги послушам. Проверих, че в кварталната агенция легализацията е 65лв, а преводът - 20-ина.
Е това, че на въпросните това им е работата, не означава непременно, че я вършат както трябва. Stop
Най-добре да се пита уни-то, отговарят бързо. Миналата година синчето беше питало, искаха само превод. Но нещо нямам спомен да сме правили нотариална заверка на копието. newsm78 Бях писала за историята преди време. Пратих го да отиде в Интеграл за превод на дипломата, а там отказали да направят само превод, трябвало му непременно и легализация. Е те ли знаят по-добре или университета! Twisted Evil Така че превода го направихме в друга агенция. Ама кой знае колко са им се вързали.
Поздравления на вече успешно завършилите "англичанчета"! bouquet

# 737
  • София
Всичко това е ясно - в 99% не трябва да се легализира.
Но тези 100 лева са капка в морето от всичките разходи, които ще Ви предстоят. Така за своето успокоение - легализирайте.
Поне аз така направих, не че съм постъпила правилно. В нашия институт Съри - не трябвало легализацията!

# 738
Значи преведена сканирана дипломата-последно така разбрах!?

# 739
Mimito_75 честито...Много успехи и желая!!!
Миленита, ти не свикна ли, че при нас всичко е по - иначе. Аз съм сигурна, че не искат легализация, незнам само защо лъжат децата.  newsm78
Благодаря!

# 740
Значи преведена сканирана дипломата-последно така разбрах!?

Да, абсолютно точно! Никаква легализация не е нужно! Скубят! Това е ! В България логиката е- щом имат пари за да учат в чужбина имат много, дай и ние да се облажим! Поне през изминалата година съм се натъквала на доста такива случаи!
 Иначе поздрави на всички успешно завършили първата, втората и бакалавърски степени! Видя се, че с повече упоритост всичко е ОК в UK! Вярно, преодоляват децата трудности, но после победата им е по-сладка и се мотивират! Моята дъщеря започна да работи през втората половина на годината! Справи се и със сесията! Обича много Лондон, университета си, има и много приятели, контакти! Ние също сме щастливи, щом тя така успешно се реализира!

# 741
Благодаря!
Успех на всики учащи и здраве и спокойствие на родителие! bouquet

# 742
Отделът, който се занимава с кандидатстването на 12-класниците в нашето училище, са изпратили до всички тях мейл с указание, че насочилите се към унита в UK трябва да преведат, легализират дипломата и да изпратят съответното копие заедно с копие от резултата от IELTS по поща/куриер до съответния отдел в избрания университет. Понеже на въпросните това им е работата (т.е. подготвят и консултират децата още от 11 клас), поне в нашия случай, мисля да ги послушам. Проверих, че в кварталната агенция легализацията е 65лв, а преводът - 20-ина.
Е това, че на въпросните това им е работата, не означава непременно, че я вършат както трябва. Stop
Най-добре да се пита уни-то, отговарят бързо. Миналата година синчето беше питало, искаха само превод. Но нещо нямам спомен да сме правили нотариална заверка на копието. newsm78 Бях писала за историята преди време. Пратих го да отиде в Интеграл за превод на дипломата, а там отказали да направят само превод, трябвало му непременно и легализация. Е те ли знаят по-добре или университета! Twisted Evil Така че превода го направихме в друга агенция. Ама кой знае колко са им се вързали.
Поздравления на вече успешно завършилите "англичанчета"! bouquet

Наистина не разбирам хората, които си губят времето с Интеграл. Това са най- големите непрофесионалисти. Всеки, който е решил, може да се справи сам. Те само могат да объркат нещата. И за да няма приказки, че не е така, ще говоря с факти. Преди 4 години, когато се оглеждахме за университети и търсихме информация, отидохме в Интеграл за консултация. Казахме каква специалност ни интересува и попитахме дали имат обратна информация от деца, които са заминали. Казаха, че нищо не знаят, трябва сами да си изберем университети и понеже партньорските им са безкрайно посредствени, да си платим за услугата. Споделихме към кои сме се насочили, а техния отговор беше : " Абсурд, много високо се целите. Те не приемат българи, само ще си загубите времето" Е , как го прецениха това, като не ни попитаха къде и какво учи, какви са оценките и ТОЕФЛ - а? Факт е , че кандидатствахме сами където си реши детето, ходи на интервю в Кеймбридж, приеха я в 2 от най- добрите университети за архитектура, вече зарърши Part1 и успя да се справи с успеха да продължи и Part 2 в същия университет.
Случка2- детето на наш познат кандидатства за Холандия. Предлагат и курс по английски, но то отказва. Те без да и кажат и отказват предложеното място от университета. Детето заминава да учи и се оказва, че няма къде, просто остава само на улицата. На място си подава документите в друг университет. Много професионално, нали!!!!!
Това е Интеграл. Всеки сам си решава, но за Великобритания има достатъчно информация в нета и всеки сам може да се справи.

# 743
Това е бал на един от колежите в Кеймбридж. Успех на всички, тръгнали по пътя на английското висше образование.
https://www.youtube.com/watch?v=GRP9Bgm_yGg&feature=share

# 744
Много е красиво! Успех на всички деца и на тези, тръгнали за UK, и на тези, решили да останат ти, и на тези, които ще се насочат към други посоки на света! Нека всеки попадне на най- подходящото за него място.

# 745
Много е красиво! Успех на всички деца и на тези, тръгнали за UK, и на тези, решили да останат ти, и на тези, които ще се насочат към други посоки на света! Нека всеки попадне на най- подходящото за него място.
Дай боже! Може ли да задам въпрос?
Синът ми получи потвърждение на мястото в уни-то(изпълни изцяло изискванията),но само чрез UCAS. Моля ако знаете следващите етапи,какви документи ще се изискват-например здравна карта,документ за имунизации и т.н.Предварително благодаря.

# 746
  • В най - голямото село
zina1234 Честито на сината ти!

темата е малко дългичка, някой сигурно ще ме смъмри, по имейл ли изпратихте дипломата? или с куриерска служба и с коя. Много благодаря.
Пожелавам всеки да получи потвърждение за желаното място.

Ние днес си получихме дипломите и я дадохме за превод и легализация.
 bouquet

# 747
Дипломата -по мейл.Преведено копие.

# 748
  • София
Дипломата -по мейл.Преведено копие.
Е то и това зависи от университета. Самата диплома не сме я пращали, пратихме с куриер копието на дипломата с превода от заклет преводач.

# 749
Всичко това е ясно - в 99% не трябва да се легализира.
Но тези 100 лева са капка в морето от всичките разходи, които ще Ви предстоят. Така за своето успокоение - легализирайте.
Поне аз така направих, не че съм постъпила правилно. В нашия институт Съри - не трябвало легализацията!

Писах същото няколко страници назад, ама не, не легализирайте!Добре, нямало нужда, ами въпреки всичко, направете го, и аз повтарям това е минимален разход на фона всичко, което предстои. Децата ги очакват много, много разходи и нас също, но ще са щастливи да учат , заслужава си!

Общи условия

Активация на акаунт