Добре дошли МАЙ'2017

• 55 264
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, да ви попитам нещо.От днес съм в12 сед + 0 дни.и гърдите почти не ме болят и някакси    омекнаха, дали е нормално симптомите да отминат.Попринцип във вторник го видях бебока и си беше повече от добре и си риткаше.Мъжът ми само ми се кара, че се притеснявам излишно.На 1 ви съм на ФМ. Да имате повече инфо.дали е нормално.Благодаря предварително

# 586
silent_night и мен намалялата чувствителност в гърдите много ме притесняваше,но лекарят ми ме увери, че е съвсем нормално. Обясни ми че хормоните ( не съм сигурна прогестерона ли каза, или чхг-то ) не се повишават вече с такава бясна скорост както в началото и е съвсем нормално напрежението в гърдите да намалее или изчезне. Аз също съм в 12г.с., гърдите спряха да ме болят към 10 г.с., единствено зърната ми са по-чувствителни и то при допир.
Момичета имате ли  отзиви за д-р Янкова от Света Петка, записах час за ФМ и БХС при нея  newsm78

# 587
Не се притеснявайте,нормално е да започнете да се чувствате по-добре.При предишната бременност също соряха да ме болят гърдите в тия седмици и започнаха пак малко преди раждането

# 588
До преди да забременея тежах 49 кг. и не ядах нищо с дни, за да съм слаба, защото суетата е най-големият ми порок  Grinning В момента съм 54 кг.  Laughing Старая се да не прекалявам, но не се и ограничавам. Надявам се да се вместя в рамките на що годе нормалното до края, защото имам приятелки качили по 30 кг., които още се борят с по 20 от тях Shocked Явно границата е много тънка и неусетно се преминава  newsm78 Смятам другия месец да се запиша на йога и гимнастика за бременни. Четох, че се отразява много добре, а и ще се радвам да се запозная с нови хора. Гърдите ми пораснаха зверски много (бюст никога ни съм имала, и сега за пръв път в живота си нося сутиен без подплънки). Дори докторът ми ме попита дали имам силикон   Sunglasses Хубава Събота на всички  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 29 окт 2016, 10:43 от born_to_travel

# 589
Мили Мамчета,
време е да споделя как премина моята ФМ и БХС в МЦ "Марковс" снощи се прибрах и бях много изморена и за това го оставих за днес и не можах да спя цяла нощ от вълнение. Ходих при Д-р Павлова невероятен доктор няма лигавщини няма разтягане на локуми прегледа бебето обстойно направи ми много снимки защото аз исках и ми ги качи на диск, много се смяхме защото тя ме попита дали искаме да знаем пола на бебето и аз казах Не но мъжът ми искаше въпреки че той беше сигурен какво  е и така както си говорим и тя казва
- Честито ще връзвате панделки и  аз така се разплаках че не можаха да ме успокоят.
Беше невероятно сега чакам изследването на кръвта от Майчин дом в Сряда ще  е готово.
Изследванията които ми пусна моята докторка кръв,урина и ваг.секрет всичко е в норми  само си имам някаква ваг. бактерия която трябва да лекувам ама ще ходя в понеделник при нея да и занеса изследванията и документите от ФМ.
Що се отнася до гърдите от време на време ме болят друг път само зърната ми са чувствителни но не са ми пораснали много при предната ми бременност бяха станали огромни.

# 590
По тази таблица правилно ли ти излиза? Simple Smile
http://roditel.bg/momiche-momche-pol-na-bebeto-predskazva/

# 591
  • София
Предлагам да мислите за заглавие на следващата тема. Ако трябва ще пусна анкета със заглавията.

# 592
Това са моите предложения:
Дрехите са отеснели вече, защото в мен расте мъничко човече.
Мъж ли ще е или дама, важното е да сме двама.
Коремче се оформи вече,  скоро чакаме ритниче от човече.
Щастливи сме безкрайно знай,  мами ще сме ние през МАЙ.
През МАЙ в домът на всяка ще проплаче малка мома или малко юначе.
Панделки ще връзваме или ще караме колички,  скоро ще узнаем всички.

# 593
На мен ми харесва това:
Щастливи сме безкрайно знай,  мами ще сме ние през МАЙ.

# 594
Тази таблица ми показва, че 1-то ми дете трябва да е момче, а то е момиче. Така, че ....Simple Smile

Гласувам за предложението, което започва с "Щастливи...".
И да ви попитам - какви плодове и зеленчуци ядете? Сега няма мн голям избор, аз основно такива които си носим от село - зеле, моркови, ябълки и круши. И една домашна лютеница за която умирааам. Свекървата я прави страхотна, мога само това да ям.😊

# 595
Аз обичам много плодове,  ям всичко каквото ми попадне. Купувам от домашния пазар,  защото там плодовете и зеленчуците са градински и се продават директно от производител. Купувам ябълки,  круши,  грозде,  дюли,  пека си тиква.За момента има доста зеленчуци - баба ми има оранжерия и все още има розови домати и краставици,  чушки,  праз лук, тиквички, напоследък ръпам доста моркови(промошлено количество).Нямам търпение да пристигнат зимните портокали и мандарини,  че сега са едни сухи.. Забелязах,  че от зелето и от бобовите растения ми се подува стомаха,  но вероятно е от бременността,  иначе съм със здрав стомах.За момента пия само фолиева киселина и наблягам повече на плодове и зеленчуци,  за да не започвам от сега с комбинираните витамини за бременни. Тях , по препоръка на АГ-то ще ги започна 4-5 месец,  защото за момента има сезонни плодове и зеленчуци,  от които да набавям необходимите витамини,  а отделно те възбуждат апетита и водят до излишно трупане на килограми.

# 596
Щастливи МАЙски мами, здравейте! Ставам част от вас! Желая лека и безпроблемна бременност на всяка една от вас! Wink И аз пия ФК за сега,а витамини на Pregnacare ще приемам чак след като допия ФК по съвет на моята акушер-гинеколожка. Радвам се, че има тема като тази на която можем да споделяме нашите опити,знания и тревоги! Приятен уикенд на всички ви!  bouquet

# 597
Момичета и аз минах днес на БХС. Бях в болница Надежда. Много съм доволна от прегледа, защото за първи път разгледахме бебчето толкова подробно. Видяхме мозъче, сърчице, крачета, ръчички, коремче, сърчице, дори пикочно мехурче. Нашето човече не спря да се мърда и да се върти - явно се беше развълнувало от прегледа почти колкото и нас. Смениха ми датата на термина на 10ти май и ми казаха, че занапред това ще си е датата. Прогнозата е за 80% момче, но ще се потвърди ми казаха на ФМ в 20-та седмица. И както каза лекарката - или ще имате едно нормално момче, или едно много диво момиче Simple Smile Всичко изглеждаше в норма и само чакам и кръвните изследвания за потвърждение, че сме изрядни. Самият преглед беше доста скъпичък - 120лв, но това го приех още като се записах да се следя там Simple Smile

Иначе да ви кажа и на мен ми разминава гаденето. Още не мога да ям определени неща, но не ми пречи. Гърдите те първа започват да ме болят, но само вечер, а за килограмите - май съм качила около 1кг (сега съм в 12гс+4дни) и се надявам да не мина +12кг до края на бременността.

А да попитам вие почнали ли сте да мислите за имена? Ние с мъжът ми се оказа, че и двамата имаме по едно харесвано име, но все за момиче. Сега ще трябва да отваряме именника да си мислим и за момче, което няма да е лесно Simple Smile

# 598
Ооох това с имената е много трудно. С мъжа ми сме мислили имена още преди да забременея. Имаме няколко варианта, но все са за момиче. А по предварителни данни ще е момче 😀 и се оказа мнооого трудно, изчетохме всички Интернет страници с мъжки имена и нашето явно не е там...

# 599
Ооох това с имената е много трудно. С мъжа ми сме мислили имена още преди да забременея. Имаме няколко варианта, но все са за момиче. А по предварителни данни ще е момче 😀 и се оказа мнооого трудно, изчетохме всички Интернет страници с мъжки имена и нашето явно не е там...
Лично аз за момченце харесвам Микаел и Валери Simple Smile много са ми любими

Общи условия

Активация на акаунт