Добре дошли МАЙ'2017

• 55 239
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • София
3d e, а кръвните проби се пращат в Майчин дом. Сега ни трябват само спокойствие,силна храна и позитивни мисли!

# 616
  • Sofia

Здравей на 3д ехограф ли е прегледа там. Аз малко се притеснявам от първия БХС и смятам да ходя на втори но се чудя дали да е в Майчин Дом, защото така и никой не можа да ми обясни дали има риск или не . От кръвта резултата за синдром на Даун е 1 от 440 а общия с ултразвука е 1 от 880. Отдолу пише резултат под 1 от 500 шанс 0,2 %, но никой не можа да ми отговори дали е за кръвните показатели или за общия резултат... Нещо твърде много се шашнах и притесних тези дни надявам се да е напразно.

Oффф,  ти да чуеш моя резултат от БХС 1 - 1: 220 !!!!! Побъркала съм се....Уж не било притеснително ми каза някаква генетичка на Фемина, ама задължително да съм направела и БХС 2......тааа ще правя....110 лв......

Ако нямаш възможност сега за още едни 110 отиди в майчин дом те така или иначе там пращат кръвната проба.Там всичко ти е 45 лв. Сега като знам че и допълнително мога да потърся консултация с генетик, може би ще направя там и втория, а за ФМ ми препоръчаха Панайотова във Фемина и Марков.
[/quote]

Ами пак записах час във Фемина, пак при същата докторка, мисля си , че вече като го е гледала веднъж ще има някаква представа как се развиват нещата по - късно.....един вид има представа вече от бебето....или само така си мисля, знам ли и аз вече....главата ми е пламнала и кошмари сънувам....

# 617
Здравейте,
преди малко си взех резултатите от БХС. Всичко е наред, рисковете са дори под минимум (така ми казаха). Не съм плащала нищо, правих го в Майчин Дом. Чувала съм, че някои плащат и ми е много странно това. Може би, когато ни праща лекар от самия МД тогава не се плаща... нямам идея.
Как сте вие?
На мен вече ми казаха и пола на бебето, но според мъжа ми са се объркали хахах Simple Smile

# 618
Zlati, не ели рано за ФМ или аз бъркам? Четох, че се прави след 15 седмица.Аз съм 12г.с и 4 дни и в сряда съм на БХС, ще попитам кога да отида за ФМ, че не стм сигурна.Нямам търпение и аз вече да си видя човечето, много миличко ми става като ви чета Simple Smile

# 619
Здравейте, днес бях на ехографски скрининг и след това ми взеха кръв за БХС в Света Петка. Попитах за пола лекарката изрично каза че е рано, аз съм в 12 г.с. и 4 дни
Знам, че казват в тези седмици или поне процентно предположение, а на мен нищо и започнах да се притеснявам дали не ме претупаха. Вие как мислите наистина ли е рано  Thinking

# 620
Аз съм на БХС в Св. Петка при д-р Стратиева другата седмица(тогава ще съм почти 12 г.с).Ден преди това съм на преглед при моето Аг-то и при последния преглед Аг-то каза, че тогава ще даде предположение за пол и ще видим дали ще съвпадне с мнението на д-р Стратиева на следващия ден.Каза, че 90% познават пола, стига да не се крие и да не може да се види нищо. Ще пиша другата седмица какво е станало, но тук повечето мами пишат, че на БХС им казват пола. Може просто да не се е видяло.

Последна редакция: вт, 01 ное 2016, 17:12 от Organza

# 621
Аз бях при д-р Янкова. Поне да беше казала, че не се вижда, а с това много е рано да се каже, на фона на всички мои приятелки и момичета тук, на които им е казано в този срок, че и по-рано съжалявам,че отидох при нея.Надявам се поне прегледа ми да е направен внимателно, колкото и бързо да приключи, за разлика от определянето на пола. Вместо този преглед да ми даде спокойствие, че с бебчо всичко е наред , започнах да се притеснявам дали въобще прегледа е минал както трябва.

# 622
МАЙчета, моите резултати от БХС също излезнаха.Слава Богу, всичко е наред, даже казаха, че са перфектни Simple Smile
Дай Боже на всички да са ни здрави бебешоците Simple Smile !!!
За имената сме почти готови... само където не знаем пола още  Laughing
А бе мъжкото име не съм 100% сигурна, че сме го избрали, но женското е решено от няколко години Laughing
Ще видим какво е и ще мислим пак, важното е да ни е живо и здраво Simple Smile

# 623
Добро утро сън не ме хвана станах и проверих дали са ми излезли изследванията от БХС и са излезли. Не че нещо разбирам ама днес отивам при АГ-то сутринта да каже как са. Аз ходих на 28.10.(Петък) и днес са готови.Хубав ден ви пожелавам на всички мами.

# 624
Zlati, не ели рано за ФМ или аз бъркам? Четох, че се прави след 15 седмица.Аз съм 12г.с и 4 дни и в сряда съм на БХС, ще попитам кога да отида за ФМ, че не стм сигурна.Нямам търпение и аз вече да си видя човечето, много миличко ми става като ви чета Simple Smile

Да, най добре е 20 седмица, но за Марков ми казаха че от сега трябва да си запазя час, и се чудя дали там или във фемина.

# 625
Здравейте, мами. В 11 седмица съм и ви пиша за първи път. Чета ви отдавна, но от суеверие ме е страх да се представя. За съжаление от неделя съм болна и след снощното безсъние, реших да пиша. Имам ужасна суха кашлица, която не ме оставя да се наспя, запушен нос и болки в гърлото. Тази кашлица много ме притеснява, защото при всяко кашляне мускулите на корема ми се напрягат. Пия осцилококцинум, билкови чайове с мед и джинджидил, мед. Днес ще отида при личния си лекар, но на него му нямам много вяра. За жк още не са ме записали, но ходя в Надежда. Прегледа ми там обаче е чак след 2 седм. Моля, помагайте мами. Как да се лекувам, страх ме е да не навредя на бебо Sad

# 626
Здравейте, мами. В 11 седмица съм и ви пиша за първи път. Чета ви отдавна, но от суеверие ме е страх да се представя. За съжаление от неделя съм болна и след снощното безсъние, реших да пиша. Имам ужасна суха кашлица, която не ме оставя да се наспя, запушен нос и болки в гърлото. Тази кашлица много ме притеснява, защото при всяко кашляне мускулите на корема ми се напрягат. Пия осцилококцинум, билкови чайове с мед и джинджидил, мед. Днес ще отида при личния си лекар, но на него му нямам много вяра. За жк още не са ме записали, но ходя в Надежда. Прегледа ми там обаче е чак след 2 седм. Моля, помагайте мами. Как да се лекувам, страх ме е да не навредя на бебо Sad

Здрастии, добре дошла Simple Smile
За запушеният нос можеш спокойно да изпозлваш Виброцил (гел и капки). Аз лично предпочитам гелчето, помага и е безвреден за бременни. Е, ефекта му не е дълъг като на капките с ксилометазолин, но доста облекчава. За другото не знам. Отиди при личния лекар. Дано бързо се оправиш Simple Smile

# 627
Здравей, Деси и добре дошла Simple Smile Аз също се разболях, бях още в 6-7 седмица и за гърлото личната ми изписа Салвигол спрей.Подходящо е за бременни, както и за по-продължителна употреба.На мен лично много ми помогна, че се бях запътила стремглаво към гнойната ангина, но за щастие спрея ме оправи.Това е, което мога да препоръчам аз, ако искаш питай личния си и за неговото мнение, относно спрея.Бързо оздравяване!

# 628
За гърло знам, че можеш да взимаш Прополки, безвредни са за бременни. Аз при последната консултация помолих Аг-то да ми изпише имуностимулант, защото работя с хора (сега има мн болни) и искам да се подсигуря до колкото мога. Изписа ми Биозин мама и за момента не съм се разболявала. Можеш да попиташ за нещо подобно.

# 629

Привет Деси и добре дошла! Аз също минах през настинка и това, което най-бързо ми оправи гърлото беше да си правя гаргара 5 пъти дневно с лайка и сода. Още след първия ден усетих подобрение, така че препоръчвам бабиния лек с две ръце Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт