Добре дошли МАЙ'2017

• 55 207
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте момичета. Благодаря за милото посрещане и съветите. Лекаря не ми предписа нищо ново. Каза да си пия биозина, който по принцип си пия и да правя гаргари със сода. Надявам се да помогне, след малко започвам.

# 631
Аз да се оплача - както всичко си беше наред и в понеделник като ставах за работа и видях зацапване и тичаме до Надежда на спешния кабинет. Прегледаха ме и уж всичко е наред, но не знаят защо е станало. Изписаха ми пак Дуфастон и в сряда съм на ЖК, та да видим дали ще има промяна до тогава.
Междувременно няколко приятелки и личната в това число ми казаха да се замисля за болничен до раждането, защото става студено, да не се напрягам и т.н. Аз като цяло отбягвах идеята докато не стана тази случка и вече почвам да го обмислям. Обаче в Надежда не искат да ми дадат такъв болничен освен ако нямам сериозни индикации и се замислям да се запиша успоредно на ЖК по каса при някой, който дава. Та въпросът ми е дали някоя от вас се е записала така и на всички прегледи ли ходите и на двете места? Нямам против да виждам бебчо по-често, но мисля, че ще му докарам стрес с по-интензивни прегледи. 

# 632
Здравей, Деси! Ще помогне, само бъди постоянна, за носа също може да пробваш инхалации с лайка и сода във водата, може да пробваш ако не ти се гади да си капеш физиологичен разтвор в носа, помага за хремата и освен това децинфекцира и гърлото. Ще мине  smile3521

# 633
Всичко е наред при моето бебче. Докторката ми спря дуфастона и каза че той след 14-та няма ефект от него,но ми изписа магнезий защото матката започвала много да се разширява и вероятно ще имам болки.При предната си бременност не си спомням да съм имала оплаквания ама са минали все пак 8 години от тогава.
pichi вземи си болничен недей рискува и аз мислен да си работя до последно но като се замисля като стане студено и като завали сняг как ще пътувам и май обмислям да не рискувам и да си взема болничен.Но аз вече питах информативно как става и те ми казаха че няма да има проблем да ми напишат

# 634
здравйте, момичета Simple Smile

Все още ми става лошо и то вечер и това ме притеснява. Кога ще спре това незнам. Имам си малки страхове, но се надявам всичко да е наред. Записала съм се на БХС в средата на този месец. Все още ходя на работа, но обмислям вариант за болничен. Вие мажете ли се вече с нещо и с какво ?

# 635
И да, ако някой може да даде съвет за козметика ще е супер. Моят лекар ми каза да заложа на нещо качествено и скъпо. По принцип съм с еластична кожа, но по гърдите ми се появиха стрии, които са видимо нови и дори мисля, че бая закъснях с мазането...

# 636
http://apteka.framar.bg/30052642/%D0%BC%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B5% … -250-%D0%BC%D0%BB

Аз си купих това, само че в аптеката до нас беше 45 лв. И съм доволна принципно съм предразположена към стрии, за сега нищо не се е появило, а дори не се мажа така както пише по 2 пъти на ден. Другото, което съм чувала, че е хубаво е кокосовото масло чисто. Та сигурно ще пробвам и него по нататък.

# 637
Здравейте, относно мазането аз си взимам кокосово и какаово масло...смесвам ги и ги разтапям на водна баня или в микровълновата за по-лесно. Кокосовото масло ми го препоръчаха други бременни приятелки, а какаовото масло ми го препоръча козметичката. От други места са ми препоръчвали крема на Кокона против стрии, може би по-нататък и него ще си го взема....една приятелка ми даде да ползвам крема на Елансил, но на опаковката пише, че се използва след 4ти месец чак, а и ме предупредиха, че мирише ужасно. Всичко е опира до типа кожа, но поне каквото зависи от нас наистина е хубаво да се направи.  Wink

# 638
Мами здравейте и от мен. Отдавна ви чета почти откакто разбра че съм бременна, но нещо не се престрашавах да се включа подобно на Деси, от суеверие и малко страх дали всичко ще е наред с беби. Термина ми е 26-ти май, на 36г и това ми е първа бременност, доста дълго жадувана и чакана с години. Много щастлива съм че ви има, защото четейки темата си намирах отговори на въпросите които най-много ме притесняваха, за различни симптоми и неразположения, доколко са нормални или не. Ще бъда по-активна за в бъдеще, надявам се Embarassed Този петък съм на БХС във Вита, при доктор Славкова, имате ли някакви впечатления от нея като специалист?
П.С Деси аз съм със същите екстри като теб и за хремата пия Коризалия, а за кашлицата Apis melifica 9ch , и двете са хомеопатични. Но аписа има ефект само ми суха,дразнеща ларингитна кашлица, ако е слязло възплаението по-надолу няма да помогне.

# 639
Guendolin1980 и моят термин е на 26 Simple Smile. Благодаря за хомеопатията. Аз опитах това със содата, което ми каза лекаря, обаче е тооолкова гадноо. По принцип не ми се гади толкова, ноо това не мога да го понеса. Моят БХС ми го за писаха за 14.11, не съм сигурна дали тогава няма да е късно, но ще видим.

# 640
Рабирам те защото и на мен гаргарите са ми проблем като цяло особено с нещо не особено приятно на вкус. Аз си правя с хладка вода и 10-15 капки клеева тинктура и е долу горе поносимо, не ми рестартира гаденето.Aз слава богу вече се оправям, но цяла седмица съм с тази гадна кашлица и хрема, мислех че никога няма да свърши. Бързо оправяне и на теб! Praynig Мен пък малко ме притеснява че доста рано ми назначиха БХС-то , в петък ще бъда в точно в 11г.с, а ми се искаше да е 12-13 да се вижда повече и по-подробно бебко, но тогава имаше свободен час  Sad

# 641
Здравейте, днес бях на ФМ и БХС.Всичко за сега с бебо е добре и др Сигридов веднага каза,че ще е момче, а съм в 12 сед и 3 дни.Единствено ми каза,че имам двурога матка,но не го притесни много, щом съм раждала вече и всичко е нормално.Записа ме за 2 рия преглед за 20 декември, тогава ще съм в19 седмица.Като цяло съм доволна от прегледа и мисля, че си залужава 140 лв, все пак не съм бременна всеки ден и искам да знам,  че с всичко е наред.Поздрави на всички.

# 642
Здравейте момичета и аз се включвам с термин 26 май и възпалено гърло. Правя гаргари, пия чай с мед и прополки и чакам търпеливо. Да ви кажа рецепта за гаргара - завира се вода с лъжичка сода, сол и 2 капки йод. Гаргари се правят възможно най-често. На БХС съм в петък в Майчин дом. Хубаво е вече да носим маски на публични места, за да ни предпазят от вируси. Аз се заразих много глупаво докато бях на преглед в Окръжна, най-вероятно е имало болни около мен. Взехте ли си вече талон 3 от личния и избеахте ли си АГ? Поздрави на всички и бързо оздравяване!

# 643
Guendolin,  аз съм с термин 27.05 и имам час за БХС на 08.11.Тогава ще съм 11 г.с. + 3 дни. На прегледите до момента бебо върви 4 дни напред,  което означава,  че и термина ще мине 4 назад. Като си запазвах час в Св. Петка ме питаха ден от последен МЦ,  пресметнаха и ми казаха да отида на 8. Не вярвам 2-3 дни да са фатални,мисля, че датата за твоят БХС е ОК. Аз за всеки случай предният ден ще отида при Аг-то, за да видим дали бебо отговаря на необходимите размери и ще знам дали ще пътувам до Св. Петка на следващия ден или да запазя нов час.

# 644
Хе хе колко хубаво засега ставаме три мами с термин 26-ти май🌹 Alien4e  малко се успокоих като видях че и ти си този петък на БХС, аз все се притеснявах че е много рано и просто са ме насадили тогава на мястото на друга мама която си е отказала часа.  Аз ще ходя на ЖК във Вита при д-р Василева, по препоръка на моята етърва. За съжаление не работят с ЗК. Проблема ми е че не съм от София, тук нямам свой гинеколог както и впечатления изобщо за различните специалисти, а сега живеем с ММ във Владая и се налага в София даси следя бременността. Бях се насочила към д-р Елица Иванова която води ЖК по ЗК, а и отзивите за нея са много добри, но тя ми отказа, била си стигнала лимита за годината  Cry
Organza моля те да споделиш своите впечатления след БХС в Св.Петка, така като ви чета се чудя дали не сбърках като се доверих на лекарката посочена ми от гинеколожката без дори преди това да се информирам по-подробно за нея, ако не съм доволна на ФМ ще се насоча другаде.

Последна редакция: вт, 01 ное 2016, 16:57 от Guendolin1980

Общи условия

Активация на акаунт