Добре дошли МАЙ'2017

• 55 283
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Eferia Съжалявам много! Надявам се скоро пак да имаш 2 чертички и всичко да е наред.
Относно козметиката аз използвам главно натурална - шампоан, сапун, почистваща пяна за лице и се мажа само с натурални масла за хидратация. Знам, че е хубаво да се сменяват, за да се усвояват всички ценни вещества. Не мисля, че е опасно да се използва друга козметика след 3 месец.
За разхлабване помага печена тиква на гладно.

# 541
Здрвейте, аз бях 3 дни в болница , заради обилното повръщане.Сега съм по-добре въпреки,че пак си повръща. Докторите ми казаха,че трябва до 2-3 седмици да отмине.Иначе бебо е много добре и е пораснало, цели 6 см, а се водя 11 сед и 5 дни.Чякам с нетърпение ФМ да го видя отново как ритка.Поздрави на всички бъдещи майчета

# 542
Момичета здравейте! Днес ходих до Майчин Дом за БХС, но се оказа че отивам 2 дена по рано, а аз съм в 10с 5д.
Искам да ви помоля само ако някой знае, в кои седмици къде трябва да се правят изследвания.
На 01.11 съм на ФМ във Фемина. Тогава ще съм в 11с4д и искам да знам да не стане така, да отида и да ме върнат, че е много рано.
Благодаря Ви предварително!  Simple Smile

# 543
Ранният БХС се прави между 11 и 13 г.с,  защото се изисква бебчето да е с определени размери. Като ако се отиде по-рано и бебчето е малко,  се измества часът за следваща седмица,  а ако е по-голямо по размери изпуска самия скрининг. По препоръка на моето Аг аз си записах час за БХС в МЦ Св. Петка и няколко дни преди това ще посетя Аг-то,  за да определи дали бебчо отговаря на размерите,  подходящи за БХС. Ако не - ще отменя часът и ще отида следващата седмица.В денят,  в който записах час ще съм в 11 г.с + 3 дни,  а бебчо до момента върви 4 дни напред.

# 544

Zoyi93, аз вчера бях в 11 седмица +4дни и ми правиха БХС, бебето се оказа, че отговаря на 12седм +2 дни. Изчакай да започнеш 11 седмица поне  и иди пак. Специално в Майчин дом не ти трябва час и т.н. Само до колкото чух от другите са чакали доста за ехограф, но може да е било само днес.

# 545
Здравейте на всички Simple Smile
Доста отдавна не съм писала. Имахме едно пътуване до Москва за две седмици. Добре си изкарахме, само че много е студено там.
На 14.10 ходих на БХС в МД. Да дам повече инфо на интересуващи се. Първо отивате на регистратурата, там попълвате лист за БХС и декларация, за да ви е бесплатно изследването. Може и сами да си я изтеглите от сайта на МД. След това отивате на ехограф, ако нямате снимка от своя лекар. Принципно, има опашки, ама не се чака кой знае колко - търпимо е. Имат и работно време от 8:30 до 14:00 ч. Подробна инфо има на сайта им, както и декларацията: http://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D … 0%B8%D0%BD%D0%B3/

Знам, че в частни клиники предлагат БХС, но имайте предвид, че изследванията пак се пращат в МД, но ще ви вземат пари за изследването, а ако отидете в МД, ще платите само УЗ, който е 45 лв.

Дано е полезна пелената, която написах.
Иначе, аз съм добре, вече си получих резултатите от скрининга, всичко е наред. Записах се на ЖК в Надежда, ако има още някой там, да пише и да сподели мнения.

Лека вечер на всички и целувки  bouquet

# 546
juju_mama и аз ще се следя в Надежда. Там съм на БХС на 29-ти и след това с резултатите при лекаря. Исках неисках се записах при Белкин на този етап, а ако и при втория преглед не ми хареса ще го сменя. Теб кой ще те следи?

# 547
  • София
Здравейте и от мен. Аз си записах час за понеделник , когато ще съм 11седмица и 6дни. Ще ходя във Фемина за ранен скрининг. Има ли разлика м/у това , което ще правя там и другото, което се прави във Майчин дом. Съвсем се обърках. С първото дете ходих само във 20седмица. Моля ви ако сте наясно да ме просветлите и мен Simple Smile

# 548
  • Sofia
Здравейте и от мен. Аз си записах час за понеделник , когато ще съм 11седмица и 6дни. Ще ходя във Фемина за ранен скрининг. Има ли разлика м/у това , което ще правя там и другото, което се прави във Майчин дом. Съвсем се обърках. С първото дете ходих само във 20седмица. Моля ви ако сте наясно да ме просветлите и мен Simple Smile

Здравей:) И аз чакам второ детенце, до сега не съм писала в темата, но понеже в понеделник бях на ФМ и БХС във Фемина, реших да ти разкажа Simple Smile
Всъщност няма нужда да ходиш до Майчин Дом. Във Фемина първо ми направиха ФМ, след това ми взеха кръв за БХС, която кръв се праща пак в МД. След 3 раб. дни ти излиза резултата, който можеш да си провериш он лайн в сайта на МД. След това генетик се свързва с теб по телефон, който си оставила за връзка и с него обсъждате резултата от БХС. Всъщност, ходейки във Фемина спестяваш едно ходене до МД. Цената за всичко ми беше 100 лв. Дано съм ти била полезна Simple Smile

Да се представя , все пак Simple Smile Ще бъда мама за втори път. Имам момченце на 8 год. Термина ми е на 5 май, вълнувам се много и ви чета от самото начало  bouquet За сега прогнозата е 96% женски пол Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 окт 2016, 20:12 от AnMary

# 549
pichi мен ме записаха при д-р Стоянова. Нямах голям избор, защото лекарите, които исках, за сега не взимали нови пациенти.

Galka_84 няма разлика между фемина и МД, само в цената. Защото през майчин дом скрининга ти се покрива от касата при попълнена декларация, а във фемина ще трябва да платиш изследването, което така или иначе се прави в лабораторията на МД. Ти трябва да прецениш, дали държиш наистина да е в фемина Simple Smile Успех ти пожелавам и дано всичко е наред с бебока.

Иначе, много хора се объркват между БХС и ФМ. При БХС гледат само 2 показателя от УЗ. Изследването се прави между 11-13 гс седмици. А Феталната морфология се прави около 20 гс седмица и тогава наистина гледат всичките показатели на бебока, и тогава е важно да изеберете хубав лекар, който провежда изследването, за да не пропусне някой важен покзател. За ФМ вече има смисъл да се отиде във Фемина, там хвалят няколко доцента, които правят въпросното изследване. Макар че, и във МД има много добри доценти, които правят ФМ, както и в Надежда.

Пожелавам на всички хубави резултати.

# 550
  • София
Да се представя , все пак Simple Smile Ще бъда мама за втори път. Имам момченце на 8 год. Термина ми е на 5 май, вълнувам се много и ви чета от самото начало  bouquet За сега прогнозата е 96% женски пол Simple Smile

novo mame, добре дошла!
И аз имам момченце на 8 години, а терминът ми е 04.05, с прогноза момиченце.  Laughing Иначе по ултразвук от ФМ новият ми термин е 26.04  Grinning

# 551
juju mama кога трябва да се отиде на ранната ФМ?

# 552
  • Sofia

novo mame, добре дошла!
И аз имам момченце на 8 години, а терминът ми е 04.05, с прогноза момиченце.  Laughing Иначе по ултразвук от ФМ новият ми термин е 26.04  Grinning

Благодаря Simple Smile В еднакво положение сме с теб Simple Smile

# 553
Zoyi93 ако искаш, можеш да си я направиш заедно с БХС в 11-13 седмици, но няма голям смисъл. Стандартно, това изследване се прави в 20 седмица. Тогава вече са се формирали добре всички органи и бебето е вече е голямо, което позволява да се отследят всички показатели. Това е много подробен УЗ, на който се гледат органите. Ако ви се дават допълнителни пари и имате желание, може да си направите три ФМ - 11-14 г.с, 18-23 г.с. и 28-32 г.с.. Както и има късен БХС, който също не е задължителен, ако на ранния имате добри резултати Simple Smile
Също така предишната бременност ме пращаха на ФЕТАЛНА ЕХОКАРДИОГРАФИЯ, която ми препоръчаха да направя в надежда. Ако ви интересува, мога да видя името на лекаря, който ми препоръчаха миналия път. Но това също се прави на по-късен етап.

# 554
Честно казано много грешки станаха първият път, и сега правя всичко ,което прочета, може би с надеждата,че този път няма да има такива грешки. Пари, мисля че никой ги няма в излишък, но съм силно притеснена.

Общи условия

Активация на акаунт