И ето Август дойде, мама вече носи бебче на ръце!

• 44 534
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
А как се разбира дали детето е болно? Дали не са възпалени ушите? Моята от известно време все си търка очите и носа в мен , в ръката , във врата. А гя по принцип си киха и носа й е запушен и грухти, ама тя винаги е така и ако й стане нещо не знам как ще разбера. Примерно нейното неспане няколко дена където беше, може и болна да е била , а аз да не съм разбрала  Sad
И нашия нос е запушен, предния път казах на педиатърката, че май е болен, а тя ме пита дали си търка ушите. Така, че май по това се разбира. Прегледа му ушите,гърлото и гърдичките, в крайна сметка беше здрав. Пробвай да измериш все пак температура,но ако имаше 100 процента щеше да разбереш, най-малкото,че детето щеше да е много неспокойно.
А за тази хрема и хриптенето аз вече започвам много да се притеснявам, сигурно от месец сме така, пръскам Стеримар и от време на време вадя сополки  и продължава да си грухти най-вече сутрин  Rolling Eyes
Иначе да се похваля - вече почти седмица спим от 9:30 вечерта до 7 сутринта Simple SmileMr. Green Само дето на мама гърдите за този период от време така се препълват, че се събуждам с адски  болки.. все няма угодия  #Crazy

# 616
Ох, как го постигате това със спането  Sad  и то толкова рано да заспи... Бебо преди 1 ч. през нощта не може да заспи  Shocked Спи му се ужасно, но просто не може да се отпусне и да заспи. Като го разнасяме на ръце заспива в нас, и в момента в който го оставим в леглото се събужда. След като в крайна сметка заспи, задължително има едно будене за хранене - то може и да е заради колики, а не от глад понеже се присвива, но аз го храня, защото иначе трудно ще го приспя. А снощи се буди няколко пъти... През деня се оправяме някак със съня, макар че напоследък и дневният сън се влоши, но вечер е нещо страшно. Междудругото ми се струва, че коликите се засилват като му е празно коремчето - има газове тогава и започва да пръцка, но е съпроводено с болка.

За хремата, щом продължава толкова дълго, може и вие да си отглеждате бактерийка като нас, много трудно минава като има такава.

# 617
И ние сме със сопол, казвам сопол, защото сутрин слагам разтвор в нослето да омекне и после с аспиратора го вадя и целия ден няма никой. Чак на следващата сутрин пак сопол, напоследък само в едната ноздра.

Ние снощи имахме гости, за това заспа в 2 часа чак, но спа до 9 сутринта. Аз в 6 се строих пред помпата и сега си имам зимнина от 100мл. доволна съм.

За възпалено уше съм чела, че се разбира като притиснеш с пръстче ушната мида. Ако има възпаление, бебето ще реагира, защото го боли. Иначе мериш температура, ако имаш възможност поглеждаш и гърло.

# 618
Здравейте! Напоследък Дея заспива към 23:00 и се буди в 4:30 и после чак в 8:30, много съм доволна. През деня също си спи.

# 619
  • Варна
Всяко дете е индивидуално и няма как да се сравни с друго. Най-добре да бъдат оставени сами да си изградят режим. Моята беба също е своенравна, но няма как да и наложа кога и какво да прави. Тези неща се израстват с времето. Важното е да са здрави.

# 620
Да де, ама когато режимът видимо не е добър, нито за мен, нито за бебето, е нормално да се питам как мога да го променя. Аз съм като труп след такова късно заспиване, а и бебето и то не се е наспало... На мен ми е интересно да сравнявам с други бебета, пък и мога да почерпя опит и да пробвам нещо, което успешно се прилага от някоя друга мама относно заспиването, не се знае дали няма да подейства и при моето дете. Това е и част от смисъла на този форум  Peace

# 621
И аз не знам как го постигате това със спането. Моето бебче стана вече на 2 месеца и досега никога не се е случвало да спи повече от 3 часа нощем, да не кажа, че това даже е много рядко. Буди се през два, понякога и през един час. А денем си будуваме. Спинка по 2 часа максимум и то разпокъсано.

Аз искам да попитам за кърмата, която замръзявате, в какво я съхранявате? Знам, че продават контейнерчета или една приятелка и в шишета от минерална вода по 500мл, но аз ще изцедя най-много 100мл и то на няколко пъти.

# 622
  • Варна
Ина пликчета за кърма - аз ползвам на Lansinoh, някъде около 10-12 лв струват 25 бр. в кутията, и съм доволна. Стерилизирани са и директно може да се ползват.

# 623
И моето бебе се събужда нощем през максимум 3 часа. Освен това май минава на нощен режим (пробуждане само за ядене и то в просъница) още към 19-19:30 заспива. Ако нещо се разсъни след 20:00 става много крив и после няма заспиване. Или поне ми се струва че има такава тенденция и затова вечер плаче много.
  Стаси, а през деня на колко часа яде? Моят през деня едва изкарва 2 часа без ядене, та нощния интервал от 3 часа го отчитам като прогрес 😀

# 624
Оо същата работа е като при теб, даже на един час иска да яде. Аз затова съм си и прибрала помпата, че не мога да събера кърма за запас, а пък много ми се иска да си имам и във фризера. Той ме изцежда, не винаги всичко, но почти.

# 625
Ох успокоих се,че не е само моята лакомница Simple Smile Ние през деня ядем на 2-3 часа. Почти не спи денем. Заспива към 17:30 и се моля да не се събужда до 19:30 поне. После имаме баня и едва издържа за да поплюска пак Simple Smile Макс в 20:00 сме с шишето в уста. Нощем ми се будеше напослесък, защото имахме проблем с акането. Страчна мъка беше. От днес съм на друго АМ-на Хип и съм доволна. До момента пет памперса сменихме пълни Simple Smile Запичането го получи от Аптамила.  И тази вечер я очаквам да спи спокойно. Иначе се събужда към 01:30 за манджа и пак заспива. В 05:30 вече гука,хили се и надава вой за ставане хаха.
Другата седмица в петък ни предстои първа ваксина. Моля се да я понесе добре.

# 626
Темп меря, няма, не знам дали мери вярно, ел те.мометър е като за възрастни. Ушите съм пробвала да натискам не реагира. В носа физиологичен разтвор капя преди всяко ядене . А за спане всеки ден е различно, вчера яде в 18 и откърти до 22:30 , пропуснахме къпането, в 22:30 яде в просънеца и заспа, а в 2 се събуди , до 4  ядохме, приспивахме се, аз заспах, тя си рродължи да мрънкоти

# 627
Темп меря, няма, не знам дали мери вярно, ел те.мометър е като за възрастни. Ушите съм пробвала да натискам не реагира. В носа физиологичен разтвор капя преди всяко ядене . А за спане всеки ден е различно, вчера яде в 18 и откърти до 22:30 , пропуснахме къпането, в 22:30 яде в просънеца и заспа, а в 2 се събуди , до 4  ядохме, приспивахме се, аз заспах, тя си рродължи да мрънкоти
Хихи. Поне ти си заспала Simple Smile
А аз заспивам вечер към 23:00 под душа. Тогава имам време за себе си и за баня. И едната вечер си бях заспала. Добре че водата от бойлера свърши и се събудих от студената хаха.

# 628
Аз с нейното разнасяне на ръце нямам време за нищо, косата взех да я мия на повече от седмица, а е станала вече до кръста, ноември ще направя година откакто не съм я боядисвала.
То аз заспах ама се събудих не след дълго от мънкане, не мога да я разбера, със затворени очи е , а нервничи, мрънка, мята се, удря се, ние не плачем въобще, затова не мога да я разбера дали е гладна и като се размърда така й давам да яде

# 629
Моето бебе Даяна спи през деня доста, по 1 час бодува между храненията. Вечер заспива късно към 1-2ч.  и после в 7ч. От няколко дни отказва да суче вечер, реве и се дърпа,затова давам в шише. Възможно ли е да ми намалее кърмата така Sad

Общи условия

Активация на акаунт