И ето Август дойде, мама вече носи бебче на ръце!

• 44 533
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Аз с нейното разнасяне на ръце нямам време за нищо, косата взех да я мия на повече от седмица, а е станала вече до кръста, ноември ще направя година откакто не съм я боядисвала.
То аз заспах ама се събудих не след дълго от мънкане, не мога да я разбера, със затворени очи е , а нервничи, мрънка, мята се, удря се, ние не плачем въобще, затова не мога да я разбера дали е гладна и като се размърда така й давам да яде
И ние бяхме така но причината беше трудно акане. Мрънкане,ръце и крака горе,дърпа си ушите....чудо. И всичко докато пръцне леко. Ужас беше. Тази нощ се надявам да е спокойна вече.
Относно косата и мояъа е до кръста. Ужас. Иде ми сама да се пострижа. То на нищо не приличам в глава. И като се видя и в огледалото....и ми идва шут да му набия. Минало са дните на преса за къдрене. Лак за коса. Очна линия хаха. Но пък не съжалявам изобщо:) Ще си влезем в ритъм

# 631
Мами, имам едно чудене. Първо, колко време се дава витамин Д3,защото нямам никаква представа? Във връзка с това. Досега му давах Baby Guard D3 по предписание на педиатърката, но го свършихме. Свекърва ми без да пита му е купила Вигантол. Знам, че някои от вас го използват, но ме притесняват страничните реакции, за които прочетох на листовката - стомашно-чревни нарушени. Та сега не знам да давам ли или да си купувам другото?

Второ, милият ми се е обринал по брадичката и съвсем малко по гушката. Предполагам е от това, че докато суче и му тече и се омазва точно по брадичката, а аз все го трия. Да знаете какво мога да купя за тези пъпчици?

Вдругиден сме на преглед и там ще питам, но исках и до вас да се допитам. Особено за Вигантола, че вчера за пръв път не е приемал витамин и днес все още не съм дала.

# 632
И на мен това ми мина днес през ума да си отрежа сома косата  Grinning
Аз давам Вигантол по една капка сутрин преди хранене, но все ми се струва че изтича от устата й

# 633
Ние също давахме Вигантол. На предната консултация казаха да го спрем до следващия преглед  Rolling Eyes

# 634
Аз също давам Вигантол, но не бих ти препоръчала да го сменяш без да си се консултирала с педиатъра. Не може ли да му се обадиш по телефона и да го попиташ?
Тази вечер голям зор с приспиването,спи му се а не успява. Само на челна стойка не съм го пробвала...,с ММ се редуваме. Не мога да разбера кога да го слагам. Всяка вечер различно се оказва. Като наближи вечерта и почвам да го мисля.... Вие кога и как приспивате бебоците вечер?

Последна редакция: нд, 23 окт 2016, 22:33 от amellli

# 635
Здравейте, да се включа по темата с режима и заспиването. Моето бебе спи по цяла нощ още откакто беше на четири-пет седмици. Тогава още ни посещаваше акушерка вкъщи и ми даваше доста практични съвети. Именно един от тях беше вечер да храня три последователни пъти начесто, т.е през час-час и половина. Естествено тогава нямаше точно определен режим и нещата бяха малко хаотични, кой каквото когато свари, но за около десетина дена успяхме да махнем нощното хранене. Роден е на 08.08 и съвсем скоро ще стане на 3 месеца и режима е железен: 6-9-12-15-18-21-23:30, като къпането е в 20:30 и след яденето в 21 в леглото и лека нощ. На последното хранене в 23:30 не се събужда. Никога не съм го приспивала чрез някакви клатушкания, носене на ръце и т.н., единствения ритуал е в леглото вечер му пускам една въртележка с музика, светлинни звездички и въртящи мечета на фишър прайс. Той си свикна с нея и като спре ако не е заспал се обажда да я пусна пак  Simple Smile Grinning

# 636
И ние сме на 08.08 Simple Smile и също вечер след банята към 8:30 хапва и в кошарата и сам си заспива. В началото винаги му пусках музика, но вече се научи и без музика да заспива, просто разбра,че след банята се спи по много Simple Smile

# 637
Добро утро мамита. Вчера се радвах, че цял ден ака малката и през нощта пак мъка. Мрънкане,свиване на крака,напъване и леко пръцкане. В 06:00 не издържах и й помогнах с термометърче... Напълни три памперса. В единия имаше и малко зеленикаво! Трябва ли да се притеснявам? От вчера сме на ново АМ и аз си мисля че може да е от смяната на млякото. Знам ли... А сега гука и кряка и всички сме станали хаха

# 638
Ивка, ми тя значи няма запек, щом пълни памперси, запек не трябвали да й е твърдо акото? Ние понякога също се изхождаме веднъж на ден ама не е запек, понякога 5 пъти, различно.
Аз вчера и предния ден като къпах малката взе да плаче като й сплаквам главата, мисля , че й има нещо, уж ушите не й ги пълня с вода, внимавам, ако попадне отвън в мидата веднага попивам с една клечка да не влезе навътре. И плачеше вчера, яде към 8:30-9 , заспа в 10 с мн мъки, а в 11:30 се събуди с рев, дадох й да яде, после в 3 се събуди с рев, яде пак, ама тя никога не е плакала досега за ядене и си мисля, че е нещо друго

# 639
Оф ние продължаваме с подсичането, един ден е по-добре, на следващия маймунски гъ*. Ще почна да ги сменям по два пъти между храненията... като чуя пръц и тичам да видя, той като яде и върши най-големите неща, а знам, че не трябва веднага след ядене да се сменя, че от много въртене насам натам повръща и то така става...

Пак да попитам, на някой да му се потят ръчичките и крачетата? Четох за симптомите на рахит и много взех да се филмирам, защото на нас педи не ни дава вигантол заради бързо затварящата се фонтанелка и сега не ми се мисли... ако трябва да се избира между рахит и ранно затворена фонтанела аз ще полудея.  Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad

# 640
Оф ние продължаваме с подсичането, един ден е по-добре, на следващия маймунски гъ*. Ще почна да ги сменям по два пъти между храненията... като чуя пръц и тичам да видя, той като яде и върши най-големите неща, а знам, че не трябва веднага след ядене да се сменя, че от много въртене насам натам повръща и то така става...

Пак да попитам, на някой да му се потят ръчичките и крачетата? Четох за симптомите на рахит и много взех да се филмирам, защото на нас педи не ни дава вигантол заради бързо затварящата се фонтанелка и сега не ми се мисли... ако трябва да се избира между рахит и ранно затворена фонтанела аз ще полудея.  Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad
На моята й се потят ръце и крака. Е ти сега и мен филмира дали й има нещо....

# 641
 newsm78 То към симптомите има и много други, оплешивяване на тила, нощно изпотяване, неспокоен сън, плашливост - стряскане и вече при изпуснатите случаи- деформации. При нас няма други, за това исках да видя дали потенето на ръчички и крачета е нормално. Рових и в други форуми - явно това е срещано и без рахит. Май не трябваше да питам... само да филмирам и други хора, съжалявам, просто ... исках да знам.

# 642
Мамитааааа, дойде ми цикъла. Никаква разлика от преди раждането. Пак болки до припадък. Пфууу. А бях чела,че уж не бил толкова болезнен след раждане.

# 643
newsm78 То към симптомите има и много други, оплешивяване на тила, нощно изпотяване, неспокоен сън, плашливост - стряскане и вече при изпуснатите случаи- деформации. При нас няма други, за това исках да видя дали потенето на ръчички и крачета е нормално. Рових и в други форуми - явно това е срещано и без рахит. Май не трябваше да питам... само да филмирам и други хора, съжалявам, просто ... исках да знам.
Споко бе мила. Ти пък да не се обиди ? Та аз съм си филмирана откакто съм родила Simple Smile))

# 644
Ивка и аз съм така, но при мен разликата е, че преди цикълът ми беше 7 дни, а сега 4-5

Общи условия

Активация на акаунт