Клиника Малинов - клиниката сбъдваща мечти :) (15)

• 32 886
  • 731
  •   1
Отговори
# 15
Че да станат какво пък Naughty
Елинце, приятна почивка и да заредите батериите до горе grinning039
Магнетик хаха Mr. Green Слагаш нахално "лапичка" отгоре и намекваш, че е само за бременни.

# 16
Ииихх и за мен дано е останал малкоо вълшебен прашец, никога не съм се намърдвала под такъв, ха дано ми е на късмет  Heart Eyes и понеже на телефона нямам прахосмукачка, обирам с ръце  Hug

Много красива темичка  Heart Eyes и заглавието! Heart Eyes

Последна редакция: чт, 01 сеп 2016, 15:49 от Dragon Fly

# 17
Първа под прашеца на Магнетична  Party
Блинг, благодаря за темата, дано ни е на късмет  bouquet
Кристи, и аз съм с две ръце за всичко 🍉🍉🍉🍉🍉🍇🍇🍇🍇🍇🍇
Ох, колко обичам храната.....
Аз докато напиша през тела сте ме изпреварили Simple Smile 🌞

# 18
  • София
докато свърша една задачка и нова тема има  Flutter
Много е хубава  bouquet

# 19
  • София
Много хубава картинка за новата темичка! Дано всички да покажем такива пръчки скоро! Благодаря ти за прелестната тема, Блинг! Hug Успех на всички!

# 20
  • От Луната
Блинк, благодаря за старанието, темата изглежда много красива  bouquet
Кристи, аз съм фен на диня и царевица, поотделно  Mr. Green
Ели, весело изкарване и много хубави спомени да натрупате  grinning039
Стискам всички палци на нечакащите и ръся обилно с уж син прашец Simple Smile
 babydust7 babydust7 babydust7

Ето и не много накратко отчета от днес:
Скрит текст:
Вчера правих изследвания и днес имах час за проф. Лисичков
Малко със смесени чувства останах ... не от думите, а от цената и от липсата на каквато и да е писмена форма на преглед Sad. Бяхме там, обясни човека, назначи ми схема и нищо повече, само на думи. Не че не съм доволна, а по скоро ми е странно, че нямам становище в писмен вид.
Както и да е, важното е, че човека обяснява много подробно, дори по-подробно от доцента. Като цяло вече ми се изясни картинката. Тук е момента да кажа, че Сигридов беше най-близо до това обяснение ... с леко фрики отклонение  Joy
Та значи, тромбофилията била предразположеност към образуване на малки тромби в кръвта. Това го знаем, това което не знаех е, че самата бременност била тромбофилно състояние по принцип, за всички бременни, не само за тези с някакво ДНК носителство. Това е така, защото по време на Б, кръвта на жената се увеличава с цел предпазване от кръвозагуба при раждане (сигурно има и други причини, като изхранване на плода и т.н.). И така тук ми светва лампичката, защо доц. Русев изписва АП протект на всички.
Защо се налага НМХ (нискомолекулен хепарин - клексан, фраксипарин, зибор ...) и каква е разликата с АП?
При 4G/4G мутацията кръвта се съсирва, запушва кръвоносни съдове, и така към плода може да има частично запушени съдове и да възпрепятстват потока на вещества, така бебетата в по-напредналите седмици изостават на тегло (тук Сигридов, каза че това се отнася и за обема на мозъка, което би могло да доведе до някаква забавена дейност, професора категорично отхвърли подобна теория, за него бебетата компенсират тази недостатъчност след раждането. Аз лично, не знам какво да мисля по този въпрос ... само споделям двете мнения). 4G/4G представлява дефект в фибриногенезата, или иначе казано способността на организма да се справи/разгради с тромбите. Така се стига до ранни аборти, или до инфаркти, инсулти, емболии, тромбози и всякакви такива свързани с кръвоносната система. НМХ подпомага разграждането на тромбите, а АП намалява тромбоцитите в кръвта, или иначе казано хепарина продухва запушването, а АП предпазва от появата на такива като намалява тромбоцитите в кръвта.
НМХ се препоръчва да се бие вечер, защото през нощта има по-висок риск от тромбофилен инцидент. Отделно от това при планово секцио трябва да се спре 12 часа преди операцията. Не е проблем да се бие сутрин, понеже ние така или иначе сме на постоянна терапия. Не е проблем да се приема заедно с АП, понеже двете имат коренно различно действие.
Риска за бебето вече е отминал, т.е. завършена е инплантацията, единствено изоставането може да има някакви последици, също и преждевременно раждане. Сега хепарина се слага за предпазване на майката, и приема продължава до два месеца след раждане. Това било задължително, защото след раждане, риска от инцидент бил най-голям.
На мен ми каза да не пия АП, а само да подновя хепарина. Трябва да продължа да се следя на всеки три седмици, и преди раждане да му се обадим и да направим нови изследвания и определяне на метода на спиране около раждането - според метода на раждане и анестезията.
Ами това е, събирателна информация от всички доктори ... бях длъжна да разбера!
Дано ви е било интересно и не чак толкова плашещо. За мен беше по-важно да знам, от колкото да си мисля че може да стане нещо непредвидено. Никой не е застрахован, но аз след като си видях краката като тухли четворки, доста се изплаших. Надявам се сега да не действа така, понеже ще имам много повече движение и температурите доста се понижиха.

Последна редакция: чт, 01 сеп 2016, 17:50 от ♥Синеока♥

# 21
 ♥Синеока♥, благодаря за изчерпателната информация bouquet  Радвам се, че припокрива насъбраната в главата ми  информация през годините и я опресни. Защото имам лошия навик да не пазя разни източници на информация, нито пък да помня в детайли кой какво ми е казал във времето.
А проф. Паскалева в крайна сметка посети ли я newsm78

# 22
  • От Луната
Проф. Лисичнов е началник на Хематологията в Дървеница. Не отидох при Паскалева, защото ми препоръчаха професора, а ми беше по-наблизо. Мисля, че и двамата са експерти в областта ... няма значение при кой ще отидеш. Освен финансовата част ...  ooooh!

# 23
  • София
Синеока - и аз се образовах от информацията, дано всичко да е успешно до финала при теб, стискам палци Simple Smile

# 24
Синеока, и за мен беше много полезно. На достъпен език си обясниха доста неща  bouquet

# 25
  • От Луната
Скоро ще издавам дисертацията  Joy Joy Joy
Побъркаха ме тези доктори, честно ... а аз исках да съм блажено невежа бременна. Хората гледат колички и креватчета, а аз чета медицински журнали, понякога ми става жал за самата мен. Повредих се ...

# 26
Блинг, да, и аз искам да пуснем МБ, хламидии, мико и уреаплазми, както и една разширена спермограма... Ама пусто не ми се и бездейства 2-3 месеца...

# 27
  • От Луната
Каина, не мога да преценя какво да те посъветвам. Нищо няма да стане да изчакате, но нетърпението ... и психиката са лош съветник, щом имаш колебания по-добре се пазете. Поне докато си сигурна за бацилите

# 28
И моята съвест тъй зове... Sad Нямам търпение да отида на лекар, да не повярва човек!

# 29
Аз Мико уреоплазми и хламидия не съм пускала.  Какво показват ?
Дали не трябва и аз да ги пусна  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт