Клиника Малинов - клиниката сбъдваща мечти :) (15)

• 32 883
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
Не знам, но при всеки нещата са много индивидуални. После той ли ще страда след поредната ми загуба, ако стане нещо newsm78 По тази логика, аз трябва да не близвам тироксин и да се кръстя да не ми стане нищо. Ако не пия нищо може да скочи и над 10. Едва ли ще е толкова ок. От стимулациите също скача понякога.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 23:13 от 💎Bling-a-ling💎

# 61
Аз не пия нищо, антителата са ми добре, тсх ми е 1.18,  но точно доцента ми каза че скача много след имплантация, зато ва ако видя положителен тест, веднага пускам и Пкк и Тсх просто да знам до колко е нормално да е високо преди да му звънна..примерно около 2 и нещо?

# 62
Аз съм с ТСХ 2.6 без терапия. С терапия го държа около 1.7 с Еутирокс 25 през ден. И док и Русев ми забраниха категорично да го изследвам с кръвен тест за бременност. Казаха че излишно ще се филмирам и някой би ми променил терапията погрешно. Вероятно е необходимо да се изследва при хора, които имат сериозен проблем или поне нормално по-високи стойности на ТСХ.

Dragon Fly, при имплантация ТСХ скача 3-4 пъти...

# 63
По принцип е добре да е около 1 първия триместър. Но повечето и до 2-2.5 няма да ти обърнат внимание. Просто, ако нямате ендокринолог, който да ви следи и се допитвате само до него, казвайте му стойностите преди и след тест, на каква доза сте и той ще ви насочи.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 23:12 от 💎Bling-a-ling💎

# 64
Аз ако има повод ще пусна и Пкк заради тромбоцотите коитп трябва да сшедим и Тсх  но ако е високо да не се шашкам, а да очаквам да спадне така ли  след имплантация би трябвало леко да почне да се понижава. newsm78 ще се чуя и с доцента да видим какво щебкаже, аз тука на наще доктори вяра няямам  Naughty

# 65
  • София
той обясни, че в началото когато почне да се имплантира ТСХ се качва до 4 пъти. И ако стартираме с стойност, която умножена по 4 стане над 10, то това не е добре.
Но ако примерно сме имали нормално тсх и се изследваме веднага, то може да видим 4-5-6-8 и да хукнем при някой за повече л-торксин и малко да се оплескат нещата.

Това обясни той. Аз не знам какво да направя вече Sad писна ми направо от всякакви теории и лекари.
Като се знам как изперквам, ще го пусна и още как. После ще се ошашкам сигурно... Много мразя да мисля повече от лекарите хаха

# 66
Принципно трябва да почне да пада. Ама дали, кога и с колко е друг въпрос. Много ми е интересно, ако онази стойност ми е била вече спадаща, колко ли трябва да в бил скокът - 7-8-9 пъти newsm78 По тази логика може да е стигнал и стойност 10 дори, а началната ми беше под 1. Яд ме е, че тогава не го изследвах заедно с кръвния, както исках, за да видя началната висока стойност. При всички случаи обаче ситуацията беше много изненадваща. Особено с сравнение с досегашния ми опит. И сега правя по сто контроли преди и след.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 15:10 от 💎Bling-a-ling💎

# 67
Принципно трябва да почне да пада. Ама дали, кога и с колко е друг въпрос. Много ми е интересно, ако онази стойност ми е била вече спадаща, колко ли трябва да в бил скокът - 7-8-9 пъти newsm78 По тази логика може да е стигнал и стойност 10 дори, а началната ми беше под 1.
Ееегаати  Shocked а какви поразии прави тоя хормон? До споннтанен ли води и как на нормалните хора не им скача и нямат проблеми, пък ние дето уж нямаме проблеми с щитовидна и глей кво прави..

# 68
  • Бургас
Блингче, на моето ТСХ му отне точно 60 дни се върне на първоначалните си стойности преди опита за имплантация на последния ми ЕЦ. Моето от 0,8, при положителен тест скочи на 3 и малко и после много дълго виждах стойности над 2 до окончателното му спадане до 1,1 на което съм доволна. Това е без никаква терапия.

ПП : Лабораторията до нас има промционални цени за изследване на ТСХ, а вените ми зарастват много бързо и съм го мерила през около 10 дни. Луд умора няма Grinning

# 69
Пфффф, еутирокс 25...Аматьори! Аз съм на 150 Joy

# 70
Еми не знам, за мен е загадка специално в моя случай защо така играе. Дали не се получава и някакво "свикване" с лекарствата не знам. Все забравям да ги разпитам по този въпрос.  Факт е, че най-малката промяна в дозата се отразява много рязко при мен. След последния А ми отне много време да я напасна. Особено преди опита беше голямо жонглиране да го докарам малко под 1. Ако пък неглижирах нещата и вярвах на теорията за стойност 2-2.5, представям си какво отклонение щеше да има. Колкото и тривиални да са тези проблеми трябва да се похожда и при тях индивидуално.
Кристи и на мен винаги ми е била смешна дозата 25. Почти равнозначна е да не пиеш нищо и ми е много странно като почнат да я предписват ooooh!

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 23:12 от 💎Bling-a-ling💎

# 71
  • София
оо аз познавам 2-3-ма, на които тсх им е примерно 2.5-2.6 и за 30дни с доза 0.25 през ден го смъкнаха на 1.8-1.6, така че то е до организъм.
Аз все пак като се видя с калчев ще го обсъдя пак за дозата ми и дали да почвам, дали да направя контрола... според Русев да не правя, защото зимата си се увеличвало малко и така...

# 72
Няма голям смисъл да го питаш от сега ти казвам. Или ще те препрати към доцента или ще ти каже нищо да не пиеш. За сезона пак е много относително. Има хора, при които нещата дори са обърнати. Много е индивидуално, но точно заради това не трябва да се разчита изцяло на общите правила. Поонякога може да се окаже фатално.

# 73
  • София
еми ок, приемаме, че се изследвам след ++ тест... ако видя 4-5 примерно TSH и ако се обадя на доцента, той ще ми каже - ама защо си го изследвала, нормално е да е висок сега, нали не е над 10, всичко е на ред...
Обаче аз не мога да почна да го следя през 2-3 дни и се съгласявам с доцента и си свиркам....

Друг сценарий: изследвам го аз, високо е, обаждам се или хуквам при Начев, той ми дава голяма доза л-тироксин и ми казва - след 2 седмици проба, обаче след 2 седмици и нормално уж ще спадне и изведнъж се оказвам с адски нисък тсх, после той ми коригира или спира дозата ииии щитовидната ми жлеза сигурно ще полудее, аз с нея....

В кой случай е правилно да се постъпи?!

# 74
  • От Луната
Аз лятото го вдигам.
Спазих препоръката на Русев, в 8ма седмица тсх беше 3.3 за две седмици го вкарах в релси. Преди опита беше 1.
Организма ни е подготвен за това и не е чак толкова страшно да е няколко дни по-високо. При Сигридов имаше едно момиче с хиперфункция точно, защото и е била висока дозата и прекалено рано е започнала нова терапия.

Общи условия

Активация на акаунт