Клиника Малинов - клиниката сбъдваща мечти :) (15)

• 32 891
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
Моят тсх беше паднал до 0.37 и съм добре - даже сърцебиене нямах. Не казвам, че е идеалния случай, но по-добре ниско, отколкото високо.

# 76
  • От Луната
Така е, но все пак това е организъм и има и свои функции да компенсира.
Въпросната беше с ТСХ 0.000нещо си
До колкото разбрах риск има за нея, не за плода. Той си взема нужните дози, ние да му мислим. Wink

# 77
  • София
Момичета, пожелавам ви хубави и безгрижни почивни дни! Ние също ще забегнем да отмаряме Simple Smile Намям търпение!
Love, съжалявам за Ц Hug
Наистина, къде зачезна Боби? Боби, надявам се, че не си затрупана с работа, а си почиваш.

Относно ТСХ. Най-високо ми беше през юли - 2,30. Този месец е 2,03. Когато бях при Начев беше малко под 2 и той ми каза да го потърся пак, ако мине 2,5 със или без бременност. И на мен Русев ми забрани да го пускам в началото, НО аз естесвено още докато ми го казваше, си реших, че ще го пусна, когато дойде Денят. В този случай мисля да се доверя на Начев. Не се притеснявам толкова за ТСХ, защото аз сега го следя всеки месец, а, дай Боже, като забременея сигурно през седмица ще го пускам, така че ще може да го изконтролираме, смятам. Но първо да стигна до този Ден...

# 78
Случвало ми се е да се предозирам до 0.2-0.3. Не винаги се усеща. И аз смятам, че е по-добрият вариант, отколкото да е е високо. Пък и в краен случай ще е за кратко, защото правя много често контроли и няма как да откарам така седмици или месеци. Традиционните такива на 45 и повече дни са ми прекалено дълги. Гледам да ги правя ежемесечно и по-често, когато има промяна на обстоятелствата или дозата.
Когато обаче няма никаква терапия и базова стойност, върху която да се стъпи е по-сложно. Така че Brayda не знам какво да те посъветвам Thinking

# 79
  • София
Йоли, благодаря за дългото и добре оформено инфо за фракси и АП. Стана ми кристално ясно всичко и не че съм имала съмнение за терапията, но сега поне разбрах защо се налага.   FlutterМного ти е хубава лентичката. Flutter Heart Eyes

Аз съм добре. Преди 2 дни бях при Арабаджикова и чух сърце. Heart Eyes Най-прелестния звук на света, идващ от мен, а не от някой съседен кабинет, до който чакам с папка с документи. Много ми стана мило и ...странно, че ми се случи. Още не мога да го проумея истински. Не знам защо. Бия си криво-ляво фраксито и ми треперят ръцете, но избор нямам, та ще го правя.

В последно време само ви чета, не мога да стигна до края, за да пиша. Но сега 4 дни ще почивам и ще наваксвам.

Моето ТСХ на втория ми кръвен беше 0.334. Русев каза, че за него не е реален и да го изследвам след месец, което се пада след няколко дни. Тогава ще пускам и изследванията за кръвта. И да видим какво ще стане..

Hug за всички.

# 80
Аз съм с Хашимото и моето ТСХ беше нещо страшно. Ходеха при една ендокриноложка, която при стойности на хормона 4.42 ми разреши да ЗАБРЕМЕНЯВАМ ?!??! #2gunfire разбира се набързо я смених
 Когато видях + резултат при втората Б. Отидох при Начев и ми увеличи дозата до 50 мг еутирокс, която се оказва, че ми е ниска. После ми я завиши до 87.50. С тази доза сега съм с тсх 0.591. Начев ми е обяснявал, че при Б високите дози на еутирокса не са толковя опасни, колкото високото тсх и подценяването му.
Сигридов изрично ме предупреди да държа тсх до възможно най- ниското ниво.

# 81
  • София
добре, значи е ок варианта в който изследваме, отиваме за доза ако е нужна, след това следим през 1 седмица и променяме доза.
А колко трябва да е, за да решим, че сме за доза?

Скрит текст:
По-миналата зима от един бронхит и последвал АБ си бях докарала възпаление на ЩЖ. Бях в супер хиперфункция, ТСХ ми беше <0.03. Оправих се без нищо, само нурофен и парацетамол, както ми каза и Начев, после си се покачи до нормалните ми тогава 1.2
Но миналия март, т.е. година и малко след случката го измерихме 2.5, а сега преди 2 седмици 2.3
Мисля си, че тогава тази ЩЖ нещо се прецака горката, до преди това беше стабилна все 1.2 ТСХ

Ааа и да не забравям, когато бях в хиперфункция отслабвах с часове... за 5 дни смъкнах 5кг, а ядях всеки ден солидно... направо дънките ми падаха и яко ми се виеше свят... Обаче щастието ми беше за кратко (с отслабването)

# 82
Брайда, мисля, че изследване на 1 седмица няма да е реално. До колкото знам отнема 45- 50 дни да се повлияе от дозата. По скоро контрола на 30 дни.
Нека и другите момичета кажат
Люксен, най- хубавият звук на света  ❤

# 83
Аз правя контрола на около 4 седмици. Опитвала съм и на 3, стойностите не се променят спрямо тези преди 3 седмици, но след една са различни. Начев препоръчва на 45 дни, но според док на 4ри седмици е ок.

# 84
  • София
Люксенче, честито сърчице! Представям си колко е хубаво да се чуе новият живот, който е в теб! Hug
А за иглите, няма как, кураж, стискай зъби и мисли за малкото съкровище!
Аз в момента не мога да си представя, че ще си ги бия сама, но както и Блинг ми каза преди, човек свиква с всичко.

# 85
Уж се твърди, че се променя бавно и едва ли не контроли на седмица-две са безумни. Обаче аз лично за себе си установих, че само така е начинът да го овладея като има проблем. Разбира се това, че при мен нещата се променят буквално за дни, не значи, че при друг няма да отнеме седмици.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 23:11 от 💎Bling-a-ling💎

# 86
Охх  ми ние тук имаме точно един ендокринолог, как да му имам доверие, като всеки път бях неглижирана досега и нямало проблем в нищо..  ooooh! Много зор виждам с това ходене до София, Мм не може да си взима ден когато реши, нов е в работата и няма право на волности. А по телефона с доцента някак не знам дали ще се сети за моябслучай, трябва да му обясня всичко. И даму диктувам, но ако помогне и това ще правя.. Чак ме е яд че съм от провинцията.

# 87
С доцентът е най-лесна комуникацията. Може просто да му пишеш по мейл, за да не му звъниш. Но пък неговата практика за тестване не се знае дали за теб конкретно ще е полезна. Евентуално може да потърсиш някой ендо в друг по-голям град близо до теб newsm78

# 88
Трябва да ми кажете как го правите тоя скрит тест а не да пиша само романи..  Blush

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 17:31 от Dragon Fly

# 89
Има го в менюто на  полето за писане - първия ред осма позиция Wink

Общи условия

Активация на акаунт