Дискова херния - 14

• 194 914
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Колкото пъти съм си пренебрегвала здравето или децата заради работа много съм съжалявала впоследствие.

Аз съм с изтръпване на прасеца отново и болки в петите. Лоша работа. Тъпча се с лирика само понеже болки няма, но всъщност е по-зле отколкото ако само кръста ме болеше  Sad

# 76
  • София
Мила съжалявам да го чуя лоша работа.Мен пък ме боли пия Паратрамол и стискам зъби.

# 77
  • гр. София
Ох, много подтискаща стана темата..  Всички ли сме го закъсали? Пожелавам ви здраве, дух и без болки! И да си направим една среща, какво ще кажете?

# 78
По принцип ще е полезна и за обмяна на опит и за повдигане на духа.

# 79
Днес бях на преглед при доц. Тодор Тодоров - уважаван мануален тетапевт и рехабилитатор във Варна. Прегледа епикризата и разчитането на двата последни ямр - преди и след операцията. Прегледа ме, като ми вдига краката и т.н. Заключението му бе, че болката се предизвиква от дразнене на нерва, предизвикано от диска, понеже освен протрузията вляво имам бълджинг на диска (това май пропуснах да го кажа преди). Та, каза, че трябва да се започне с физиотерапия, но не веднага. Предписа ми Кетонал по една инжекция на ден за 7 дни, спирам Диклофенака и ако болката след 5тия ден е ок, започваме с физиотерапия. Според него диска би могъл да се посвие чрез физиотерапията. Във връзка с въпросите по-горе, на мен винаги при започване на физиотерапия болките ми се усилват след втори-трети ден, но после полека се оправят (оправяха) нещата. Така се случва и при балнеолечението. Винаги ми казват, че се получава реакция от водата. На Павел баня ходих април-май за 10 дни в ПРО-то, след като ме удари най-тежката ми криза досега вначалото на март. Много добре се повлиях. Започнах да ходя, да седя... Ех хубави времена... Правих и подводна гимнастика и тангентор и физиотерапия .. Единствено съжалявам, че ми предложиха екстензая, а аз не се съгласих. Много глупаво от моя страна.
Сега след операцията, дано се закрепя малко с тази физиотерапия че да започна в дом Младост, ако мога с подводна гимнастика и рехабилитация пак там. По отношение на болничните, моето мнение е да не изхабявате всички 40 дни от ЛЛ при положение, че нещата се вижда, че се усложняват и забавят във времето. Вземете за седмица от ЛЛ и после чрез невролог на комисия Лкк. Имате право на 6 месеца на календарна година общо болнични. После на ТЕЛК. На мен ми остават 27 дни за тази година Sad . Не знам после с този Телк как ще се оправям. Казват, че е голямо чакане. Дано нямам болки до тогава.
Иначе лечение на кризата и ходене на работа... Не става! Това е самоубийствен акт! Зная го, пробвал съм го, не става! Лежете, дръжте гръбнака в покой в щадяща поза и се лекувайте. Аз съм толкова динамичен човек.. Не пътувам с кола, карам(х) колело почти през цялата година. Много ходя(ех) и сега съм като птица без криле Sad Но, няма как. При криза най-важното е нерва да не продължава да се дразни, а нерва се дразни чрез движение.

# 80
  • София
Дерончо,благодаря.Мъчно ми стана да те чета .Аз пък много обичам да шофирам.Дано има ефект лечението при теб и скоро да звучиш по добре.По отношение на болничните нито един не е от ЛЛ само от невролог преди болницата престоя и домашното лечение, като се прибавят и през годината за детето са ми 40 точно.Смятах ги по картона за това не знам какво да правя.Почивени  дни са опитах се да звънна не настоятелно разбира се,но не ми вдигна.Не я обвинявам и тя е човек.Извинете за грешките, но пиша с лявата ръка от телефона.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2016, 15:15 от Лала Рахин

# 81
Дерончо,благодаря.Дано има ефект лечението при теб и скоро да звучиш по добре.По отношение на болничните нито един не е от ЛЛ само от невролог преди болницата престоя и домашното лечение, като се прибавят и през годината за детето са ми 40 точно.Смятах ги по картона за това не знам какво да правя.Почивен дни са опитах се да звънна не настоятелно разбира се,но не ми вдигна.Не я обвинявам и тя е човек.
Ами още утре се свържи с ЛЛ и поискай талон за ЛКК. Преди това обаче, разбери къде може да минеш ЛКК. Например в ДКЦ то на невролога ти ,но ако проучиш къде се минава бързо и лесно е най-добре. Аз преди операцията чаках о 8.00 до 14.30 пред едно лкк... Щях да умра. После намерих клиника в която само нося документите и след 2 дни си получавам болничния. Страхотна организация. А и много важно е да уточниш талона с какъв код да бъде. Веднъж ме връщаха 3 пъти до ЛЛ за кода. А и дали е отметнато ЛКК или подготовка ЛКК. Уточни си тези неща как ще ти ги искат.

# 82
  • София
Дерончо, от ЛКК ли как ще ми искат документите ли имаш предвид.С кого трябва да го уточня?

# 83
Дерончо, от ЛКК ли как ще ми искат документите ли имаш предвид.С кого трябва да го уточня?
1. Разбери къде ще минеш лесно и бързо. В повечето ДКЦ имат комисии. Ако си ходила на невролог последно, попитай го в клиниката в която работи има ли ЛКК.
2. Когато знаеш къде ще минаваш на комисия, се обади там и попитай за това с какъв код на талона за ЛКК трябва да отидеш и дали да е талон за ЛКК или талон за подготовка на ЛКК. Това са две отметки, които поставя Личния Лекар, когато издава талона за ЛКК. Кода на талона също го пише ЛЛ. Трябва да им кажеш и кода на заболяването, за да ти кажат какъв код искат да се напише в талона.
3. Сега вече отиваш при ЛЛ и си вземаш талона, в който са попълнени нещата от т.2.
4. Правиш си копие на последния болничен, копие на последния амбулаторен лист от прегледа при невролога (мисля, че каза, че на невролог си била последно) и прилагаш и талона за ЛКК и отиваш на комисия. Не забравяй да носиш и Лична Амбулаторна Карта, че ще те върнат.
Издават ти болничния като продължение на последния с дата следващия календарен ден.
Дано съм ти бил полезен!
Само да вметна за паратрамола, доколкото знам е с повече обезболяващо, отколкото противовъзпалително действие, макар да има парацетамол. Аз пих малко от него, но четох, че има гадни странични ефекти и го спрях. А, води и до пристрастяване, понеже е опиатно средство.

# 84
  • София
Последния ми болничен е от болницата 5 дни за престоя и 15 дни домашно лечение. Тези 15 дни изтекоха вчера.Имам още 6 процедури рехабилитация.В този случай как да процедирам?Извинявай за глупавите въпроси но досега имам мой болничен само 3дни за възпалено ухо.Това за последните 5год.И той е точно от тази година.

# 85
Последния ми болничен е от болницата 5 дни за престоя и 15 дни домашно лечение. Тези 15 дни изтекоха вчера.Имам още 6 процедури рехабилитация.В този случай как да процедирам?Извинявай за глупавите въпроси но досега имам мой болничен само 3дни за възпалено ухо.Това за последните 5год.И той е точно от тази година.
Важно е за тази година. Дали е издаден от ЛЛ, от невролог или друг специалист или при болнично лечение, ако пише, че е издаден от един лекар (т.е. е еднолично издаден) влиза в тези 40 дни. Ако обаче на някой от болничните ти пише, че е издаден от ЛКК, то дните от него не влизат в тези 40 дни, които могат да се издават еднолично.
Поне на мен така ми обясниха. Дано не са ме подвели нещо.
ПП
Болничния ако е за гледане на дете също влиза в тези 40 дни.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2016, 16:58 от Detroncho

# 86
  • София
Дано е така  Peace

# 87
  • София
Мен за изтръпването на прасеца личният ми каза повече движение, което ми е странно .....нали така нерва се напряга и дразни повече  newsm78 И аз трудно почивам, което хич не е нещо добро.

# 88
Някой да знае в България дали има ЯМР, което може да сканира тялото в изправено положение, т.е. под въздействието на тежестта на телесното тегло.
По принцип има такива резонанси, но не намирам в никоя клиника в България.
Смисълът е, че стандартно сканират гръбнака в легнало положение, а така междупрешленните дискове не са натоварени и образното изследване излиза "чисто" като резултат, но когато се натовари гръбнака под въздействие на телесното тегло, нещата се променят. Затова и когато лежим не ни боли.
Преди няколко дни четох някъде, че някой си е правил такъв, но скенер ли беше или ямр не се сещам, а и сега не мога да го намеря отново.

# 89
  • София
И аз съм чувала Денчо,но не знам къде има.Аз тук не помня някой да е писал.Ти сигурен ли си че някъде другаде не си го чел?

Общи условия

Активация на акаунт