Дискова херния - 14

• 195 367
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
marcheva14,
благодаря за потвърждението за доц. Бусарски. На мен познат доктор (невролог) ми каза в България само доц. Бусарски. Ако той не иска или не може - да търся вариант за Германия/Австрия.
За съжаление мнението ми за проф. Габровски не се различава от твоето. Веднага стана въпрос за импланти с цена 4000 лв или по 4000 (вече не си спомням).
С много добро мнение останах от консултацията си с проф. Калевски от болница "Света Анна" във Варна. 1:1 бяха неговите думи и тези на доц. Бусарски - не трябва да се оперира по-малката херния, колкото по-скоро - толкова по-добре, няма нужда от импланти само ако искал гел против сраствания, с който обаче пак може да се получат. В крайна сметка реших, че искам от него. Разликата между двамата беше, че във Варна ми казаха да дойда единиа ден за изследвания, на втория операция и на третия ме пускат да си ходя, но не и да карам до София. Докато в "Иван Рилски" ми казаха, че се седи в болница 5 или 7 дни.

# 271
  • гр. София
lv_bg, препоръчам тази болница. Разполагат с най-нова техника, обстановката и отношението са на ниво. Докторите са много добри. Конкретно доц. Бусарски не го познавам. Харесва ми подхода му по твоя случай. Колкото по-малко пипане по гръбнака, толкова по-добре. В Гръбначна  хирургия ли работи? Има ли нещо общо с покойния проф. Бусарски?

# 272
Aко е доц.Aсен Бусaрски в интернет пише,че е син нa проф.Бусaрски.

# 273
  • София
За инжекциите Дискус. Внимавайте с тях понеже още когато се заговори за тях във форума една жена беше предупредила, че при първоначалните проучвания и тестове животните са развили анемия. Две години след като ги бях ползвала от един вирус направих много тежко автоимунна анемия с антитела. Който-ги ползва нека потърси повече информация или си следете хемоглобина. Схемата не я помня първата година, но втората беше мисля 20 на година на два етапа, инжекциите през два пълни почивни дни.

# 274
lv_bg, препоръчам тази болница. Разполагат с най-нова техника, обстановката и отношението са на ниво. Докторите са много добри. Конкретно доц. Бусарски не го познавам. Харесва ми подхода му по твоя случай. Колкото по-малко пипане по гръбнака, толкова по-добре. В Гръбначна  хирургия ли работи? Има ли нещо общо с покойния проф. Бусарски?

Работи в отделението по Неврохирургия в болницата и да син е на покойния проф. Бусарски

# 275
Някой от вече операратите може ли да ми отговори на два тъпи въпроса:
- колко време след операцията разрешават човек да се изкъпе нормално
- колко време след операцията може да се кара кола? Интересно ми е дали ще трябва някой да ме вози до физиотерапията след това или ще е разрешено по малко да се шофира.

# 276
  • София
- колко време след операцията може да се кара кола? Интересно ми е дали ще трябва някой да ме вози до физиотерапията след това или ще е разрешено по малко да се шофира.
След операцията се изкъпах веднага в хотела, след като ме изписаха на 4 ден. Аз не съм шита , а лепена само. Питала съм ги .
На 15 ден започна физиотерапията и си отидох с колата до там. Сама се заведох. Нямаше проблеми никакви.
Дано тази информация ти върши работа.

..................................

marchеva14, това с упражненията, разходките и пазенето е оттук натам все така. Може би не толкова, колко веднага след операцията, но е препоръчително дори когато почнеш да се чувстваш съвсем нормално да си продължиш с редовни упражнения за поддържане на мускулатурата ...................... За съжаление Sad
Може и това беше причината да отлагам години наред операцията. Ненавиждам разни гимнастики и спорт, въпреки, че всеки ден съм на разходка в Юж. парк. Само мисля как ще се влача след 10 дни отново в салона за нова физиотерапия...... Ей така съм с упражненията... Joy
Скрит текст:
[/spoiler]

Последна редакция: вт, 27 сеп 2016, 00:57 от marchеva14

# 277
Аз се изкъпах някъде на четвъртия, петия ден. Бях с резорбиращи конци и водоустойчива лепенка. Не шофирам, така че не мога да съм полезна по втория въпрос.

# 278
marchеva14, преди всичко - бързо възстановяване и никакви проблеми за в бъдеще ти пожелавам от сърце. bouquet

Момичета и момчета, особено тези, живеещи в София, моля, помогнете ми със съвет какво да правя с моя предстоящ ЯМР, че съм изпаднала в голяма чуденка. Praynig Както съм писала по-назад в темата, след направената ми ЕМГ се установи, че имам определени проблеми, най-често идентифицирани с ДХ, но все пак, нищо засега не е ясно, предвид че не съм правила ЯМР. Лятото лекарката в "Токуда", при която ходих на първоначален преглед, беше пуснала заявление до ЗК (или до някаква комисия беше, не си спомням с точност) за издаване на направление за ЯМР, но в последствие ми каза, че не е било одобрено. Сега се чудя дали пак да не пробвам да се сдобия със заветния документ или без да го мисля повече, направо да отида и да си заплатя процедурата. newsm78 Вие какво ще ме посъветвате? Има ли лекар (невролог) в София, при когото издаването на направление за ЯМР да протича по-лесно и безпроблемно? Назад в темата бях чела, че някои лекари разполагали с определена "квота" направления, които можели да преценят на кого да раздадат, ако съм разбрала правилно. Моля, дайте ми насоки, за да знам как да процедирам, че времето си тече...

Другото ми питане е свързано със запазването на ден и час за ЯМР. Принципно ме интересува много ли се чака? Доколкото знам, всички направления са с давност точно 1 месец - предполагам, че ако не успееш да си запишеш час в рамките на тези 30 дни, трябва да ходиш да си подновяваш направлението. Ако е платено - пак ли се чака доста?

Благодаря! Hug

# 279
iv-bg aз зaвивaх еднa кърпa нa кръстa и нa чешмaтa първо горе се поизмивaх после нaдолу(сaмият кръст-не),тaкa 7-8дни,кaто ми мaхнaхa конците се изкъпaх нa цяло.И aз не кaрaм колa,тaкa,че зaтовa отговор нямaм.
Гърне без похлупaк,когaто неврологa ме прaти в ЗК дa пускaм нaорaвлението,бях ходилa нa неврохирург преди товa и ми отпуснaхa.Aко нямaш индикaции зa нещо сериозно сигурно зa товa не сa ти дaли.Може дa пробвaш пaк,но aко имaш финaнсови възможности по-добре дa си плaтиш.Aз кaто си взех нaпрaвлението,си зaписaх чaс бързо,но товa в Пловдив,зa София незнaм.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2016, 11:40 от маймунка33

# 280
Iv_bg,
Понеже си мъж и понеже, както вече споменах, някак си сме с нагласата, че сме железни, искам само да предупредя, че все пак това си е операция и пресилването на нещата не е уместно. Всичко зависи от индивидуалното състояние и степента на увреда на отделния човек. Ако не греша ти каза, че хернията ти е голяма. Не искам нещо да те плаша, но имай едно на ум, че възстановяването може да протече бавно. За къпането няма проблем, ще сложиш една лепенка, непромокаема и си ок. Сам обаче няма да можеш вероятно да се къпеш първите десетина дни. Най-малко заради клякането, все пак трябва да се пазиш да не се отвори операцията. На седмия ден ми махнаха конците и след това се къпах с такава лепенка. Преди това пак де, но я сложих върху превръзката от болницата.
Виж, за шофирането съм на мнение, че не трябва да бързаш. Хирурзите съветват да се сяда след като мине месец. Ако е отстранена голяма херния, трябва много да се внимава да не стане рецидив. Шофирането е доста рисковано. Седнал си в превита поза, тресене по дупки и неравности и.т.н. а мястото все още не е запълнено със съединителна тъкан в началото... Т.е. не е зарасрнало там където е изрязана хернията и риска е наистина значителен. Само гела, който тислагат се резорбира от тялото за 3-4 дни, а това не значи, че всичко е готово. Моят съвет е да не бързаш и да спазваш стриктно указанията на лекарите, особено, ако си по-тежък.

# 281
Кое е по-силно Дексаметазона или Дипрофоса? Ако от Дексата няма ефект , то и от Дипрофоса ли ще е същото? Профинита ампули по каква схема се бият извън криза?

# 282
  • гр. София
За Дипрофос-а да се има предвид, че може да се слага само еднократно през мин. 20 дни. Имало изследвания, които доказват, че има сериозни странични действия (атакува костите) при предозиране, а производителят му е "пропуснал" да го напише. Това е информация от невролог.

# 283
  • София
marchеva14, преди всичко - бързо възстановяване и никакви проблеми за в бъдеще ти пожелавам от сърце. bouquet
Много ти благодаря!!!!  Hug Добре съм, пу, пу, не смея да кажа, но определено вече ходя дълго и не се уморявам. Най-важното, нямам болка никаква никъде, пу, пу, пу. Тихо някой да не чуе...нали така се казва.

.................................................................Назад в темата бях чела, че някои лекари разполагали с определена "квота" направления, които можели да преценят на кого да раздадат, ако съм разбрала правилно. Моля, дайте ми насоки, за да знам как да процедирам, че времето си тече...

Другото ми питане е свързано със запазването на ден и час за ЯМР. Принципно ме интересува много ли се чака? Доколкото знам, всички направления са с давност точно 1 месец - предполагам, че ако не успееш да си запишеш час в рамките на тези 30 дни, трябва да ходиш да си подновяваш направлението. Ако е платено - пак ли се чака доста?

Благодаря! Hug
Отидох при невролог в поликлиниката със заветната бележка подписана от ЛЛ. Когато споменах, че искам направление за ЯМР, невроложката така се развика, че няма и едно  свободно, даже не можа да намери  и за дъщеря си.... Mr. Green Почувствах се така унизена и виновна, че съм повдигнала такъв въпрос за направление....Веднага се метнах на колата и отидох в Токуда и ме записаха на свободен прием с избор за следващите два дни, т.е. да си определя час кога ми е удобно. Ако бях с направление щях да изчакам 5 дни да ме приемат за ЯМР. Това е.  Моля ти се, Гърне попитай кой ще ти го разчете, нека да е доц. Кирова, много е важно Питай кога ще е тя на смяна за разчитане и се съобрази с това..
За съжаление в Германия не уважават нашите медицински документи и всичко се започва отново с изследвания ЯМР и др. Само споделих.  Hug

# 284
  • гр. София
Гърне без похлупак, не знам, не помня, но сигурно аз съм го писала за квотата, защото точно така се случи ... Разигра се пред очите ми и така и разбрах, че поне за София не е поименен отговора от ЗК, а е бройка и решава невролога. Обаче тази невроложка ме "следи" още след първата операция и стана свидетел на мъките ми... И въпреки това с кофти тон каза на сестрата - "айде дай и на нея", а после се хвана за главата, когато отидох с готовото ЯМР! Когато се записваш с направление, взимат в предвид до кога е. Първия път ми го записаха за след 2 седмици (в Ив. Рилски), втория ползвах жокер "помощ от приятел" и... в петък следобед взех ноправлението, вторник следобед направих ЯМР-то.

Общи условия

Активация на акаунт