Дискова херния - 14

• 195 125
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
Dreams-hunter, можеш да погледнеш назад в темата от стр.15 нататък. Там имаше същото питане и колегите дадоха много ценни съвети. Ще си позволя само да кажа задължително да се търси второ мнение преди такава операция. Тя не е панацея, за съжаление, и се препоръчва в ограничени случаи. Незнам конкретния случай, коментирам по принцип.
И аз смятам, че преди да се предприеме такава стъпка е задължително да се допитаме до второ мнение. За съжаление, според мнението на 2-ма ренгенолога, 3-ма невролога и 2-ма неврохирурга, операцията е наложителна, заради големината на хернията...

# 391
Вече се насочихме към болница "Свети Иван рилски" и професор Маринов.
Та въпроса ми е, кои са основните неща, които трябва да знаем, след една такава операция?

Преди два месеца се оперирах там, на следващия ден след операцията ми помогнаха да стана, направих няколко крачки, после вече сама се изправях и движех. Приеха ме в понеделник, в сряда ме оперираха и следващия понеделник ме изписаха. Платих 1600 за гел + 900 за избор на екип. До последния ден слагат системи, обезболяващи. Организацията е под всякаква критика, в 8 сутринта бях там за приемане, в 15 ч успях да вляза в стаята. С една дума след операцията нищо особено. Няма рехабилитатор, дават ти една епикриза и клан-недоклан тръгваш да се оправяш както можеш.
Ще съм ти много благодарен, ако споделиш на какво се дължеше това 7 часово лутане при приемането ти. Освен липсата на организация, има ли нещо друго, което да ти е направило лошо впечатление? И най-важното как се чувстваш след операцията?

# 392
  • София
..............................

marchеva14, четох статия преди време за жена с изкривяване на кръста, което й носило постоянна болка - не като нас дискова херния, нещо което не може да се оправи общо взето. И понеже много я боляло носила колани, после почнала да носи качествени корсети (като колана, но по-красиво) и накрая стигнала до положението нон-стоп да е с корсет. Тя беше много доволна от ситуацията, понеже това елиминирало болката изцяло, пък и се харесва с корсети жената, не й пречи да ги носи.
[/quote]
Ама и това не е добре, `щото травмира органите, не съм съгласна да се носи и корсет, който те притиска.
Коланите са хубаво нещо, но до време, после се справяш без тях и май най-трудното е да направиш мускули в коремна област и гръб за да няма проблеми с гръбнака. Това е битката с физиотерапията, поне при мен е така. Никога не съм обичала спорта, не, не само че не го обичам , а го ненавиждам, но точно това ми се падна от късметите в живота. Лошото е, че от време на време нещо ме захапва, лекарите казват, "това е нормално след операция" , но мен ме обхваща див и тих ужас когато го усетя. То става при обикновена крачка с единия крак, или при ставане от стола, при излизане от колата след като съм шофирала,  или .. и аз вече не знам кога става и кога не става, не мога да го засеча и за да не го предизвиквам. Ами, каквото е такова, това е положението.

Ей това е най-отвратителното. Лошото обгрижване на пациента след операцията може да провали усилията и на най-добрите лекари.
Не, не е така. В Германия е същото, всичко приключва след операцията, идва един рехабилитатор и ти казва как да ставаш, как да лягаш, как да се пазиш при навеждане и как да си обуваш обувките седнал на столче , а не с прави крака, т.е. да не се обтягаш. Препоръчват ти рехабилитация и те насочват къде да я правиш, в случая не мен ми я препоръчаха в България. Това е.

# 393
  • София
Организацията в тази болница е направо неадекватна. 15-20 човека чакат пред 18-ти кабинет за приемане, имаше пациент на носилка със счупен прешлен, който чинно лежа в коридора часове наред докато "го оправят" документално.
След операцията се чувствам двойно по-зле. Влязох за дискова херния, оперираха ми разширени вени в гръбнака, засегнаха ми нерв, благодарение на което все още не мога да движа пълноценно. Болките се увеличиха, съответно и качеството на живот пропорционално намаля.

# 394
Организацията в тази болница е направо неадекватна. 15-20 човека чакат пред 18-ти кабинет за приемане, имаше пациент на носилка със счупен прешлен, който чинно лежа в коридора часове наред докато "го оправят" документално.

Когато ходих да ме приемат във "ВМА" (в Гастроентерологията), положението беше същото. Confused

# 395
Ей това е най-отвратителното. Лошото обгрижване на пациента след операцията може да провали усилията и на най-добрите лекари.
Не, не е така. В Германия е същото, всичко приключва след операцията, идва един рехабилитатор и ти казва как да ставаш, как да лягаш, как да се пазиш при навеждане и как да си обуваш обувките седнал на столче , а не с прави крака, т.е. да не се обтягаш. Препоръчват ти рехабилитация и те насочват къде да я правиш, в случая не мен ми я препоръчаха в България. Това е.

Точно така, моята операция беше също в чужбина и нещата бяха подобни. Приеха ме вечерта на единия ден, на другия ден по обяд беше операцията, 2 часа след като ме върнаха в стаята ми помогнаха да стана и да се изкъпя, цялата вечер същия ден се разхождах по коридорите на болницата. Дойде рехабилитатор да ми каже как да ставам, сядам, лягам, навеждам, вдигам, с какво да внимавам и какви упражнения да правя. 1-2 дена след операцията ме изписаха и това е, повече не се върнах в болницата, шевове и рана - при личния лекар, ако няма проблеми (нямаше).

Бях много зле преди операцията, просто нямаше друг изход и бях много щастлива от резултата. При мен болката изчезна почти изцяло веднага след операцията и след 4-6 седмици пазене бях отново нормален човек.

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 06:30 от wildBee

# 396
Марчева, и аз го имах това приболяване след операцията. Особено при влизане и излизане от кола. Обяснявах си го със странното движение, което прави тялото, за да се сгъне, за да влезе и излезе от колата. И от неудобни седалки на кола ме болеше, бях станала като радар коя кола е подходяща за ДХ и коя не. Да си призная, не съм го отбелязвала много, защото очаквах, че и след операцията ще имам някаква болка. Беше нещо като рязко пробождане в мястото на рязаното. И понеже беше незначителна в сравнение с това, което беше преди я игнорирах. Отмина с времето и си я обяснявам с това, че все пак мястото е ровено и човъркано, освен, че е при мен е било силно травмирано преди самата операция.

# 397
  • София
...............................

Бях много зле преди операцията, просто нямаше друг изход и бях много щастлива от резултата. При мен болката изчезна почти изцяло веднага след операцията и след 4-6 седмици пазене бях отново нормален човек.
Всичко е вярно, точно е, само ме е страх да не се върне пак. Само страхове...

Марчева, и аз го имах това приболяване след операцията. ..............
 И понеже беше незначителна в сравнение с това, което беше преди я игнорирах. Отмина с времето и си я обяснявам с това, че все пак мястото е ровено и човъркано, освен, че е при мен е било силно травмирано преди самата операция.

Да, но се плаша от това приболяване от време на време. Така си го написала, все едно лекар ми говори от екрана,... честно. Изобщо в момента не ми обръщат внимание на това приболяване, било нормално поне още за шест месеца от време на време, защото се намествали отново прешлените. Това не е мое мнение, нали...В момента нищо ми няма, нищо не усещам, ама аз се ослушвам дали има нещо...ей  така съм постоянно  Shocked
 Joy Joy

http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=77871

Последна редакция: ср, 19 окт 2016, 01:20 от marchеva14

# 398
Марчева, е нормално е да те е страх и мен ме беше. Някак си като си се гърчил като червей от болка ти е трудно да повярваш, че всичко е наред. И аз месеци наред се ослушвах като гърмян заек да видя къде, кога и колко ще ме заболи, в очакване целия кошмар да се върне отново. Слава богу, не се върна Simple Smile

Упражненията, които си показала за мен са супер! С тях и още няколко се измъкнах от бруталното схващане в събота  Peace

# 399
На мен днес ми направиха скенер на главата, който показа, че имам дисков пролапс на Ц5-Ц6. Някой може ли да ми кажа, това дискова херния на врата ли е или нещо друго?  newsm78

# 400
Попитах Марчева за име на физиотерапевт в Токуда, понеже каза че е доволна. Така и не получих отговор. Но успя да каже лоши неща за доц.Стайков....Аз съм безкрайно благодарна на този лекар, който ми постави диагноза и ме вдигна на крака. Явно всеки си намира правилния лекар и лечение, и може  да препоръча на останалите, особено ако са го питали...Лека вечер!

# 401
  • София
Попитах Марчева за име на физиотерапевт в Токуда, понеже каза че е доволна. Така и не получих отговор. Но успя да каже лоши неща за доц.Стайков....Аз съм безкрайно благодарна на този лекар, който ми постави диагноза и ме вдигна на крака. Явно всеки си намира правилния лекар и лечение, и може  да препоръча на останалите, особено ако са го питали...Лека вечер!
Как съм те пропуснала, моите големи извинения.  Embarassed Неволна грешка съм направила, не е нарочно, вярвай ми.
 Наблюдава ме д-р Георгиева - физиотерапевт. Токуда. С прекрасни впечатления съм. Днес направи обиколка на салона и ми добави още утежняващи упражнения.

# 402
Здравейте отново.
Със съпругата ми все още не можем да решим дали да вземем гел против сраствания. Все пак става въпрос за сума, която ни се струва доста висока, предвид финансовото ни състояние...
Двамата неврохирурга, при които бяхме на консултация ни обясниха, че гелът не е задължителен и всеки пациент сам решава дали да го закупи. Единият от тези доктори ни каза, че ако нямаме възможност за такъв гел, на негово място се слага мастна тъкан, която вършила същата работа.
Затова реших да се допитам до този форум за мнението ви относно този гел, понеже виждам, че доста от вас са минали през такава операция.
Предварително благодаря за отговорите!

# 403
  • гр. София
На нито една от операциите не са ми дали избор дали със или без гел...казваха, че трябва и толкова. За втората ми намекнаха за варианта мастна тъкан, НО доцента каза, че ставало въпрос за мускулна и не се знаело дали ще намерят и дали ще е достатъчна като количество. Не знам има ли връзка, но съм слабичка и не знам дали заради това така каза или щото си пълнят джобовете от геловете...

# 404
  • гр. София
Признавам си, че не бях чувала за тази мастна тъкан. Мен ме посъветваха да си сложа гела, защото съм млада. Според мен е желателно да се сложи.

Общи условия

Активация на акаунт