Дискова херния - 14

• 194 920
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • На планетата земя

BUBA, при теб протрузията от какво се прибра?

Отначало пробвах много неща,но сега залагам основно на физиотерапия,балнеолечение и упражнения,напоследък ходя на йога.Не знам от какво точно се е прибрала,според мен си е до организъм.Сега не разбирай,че хич не я усещам,но определено няма общо с ония ужасяващи болки.На озон и екстензии не съм ходила,нямам и намерение да пробвам такива неща.

# 556
https://www.aptekapromahon.com/avogel-c-277_3542/avogel-atrosan- … D0%B8-p-7370.html

Това ли Атрозан-а, за който пише Тими?
Да това е.Само че от Гърция го купувам и пише на немски.
По добро е от Дискуса.Който има възможност да го запуква и да ме споменава с добро😀

# 557
Преди Павел Баня беше ходила на скенер и там имаше 2 протрузии. В тия 5-6 месеца нищо не е правила. Преди да отиде на озонова инжекция в Гръбначен център и искаха ямр и беше много изненадана , точно ямр не ги показа.Освен от екстензиите не знам от др . какво  може да е. Аз не бих рискувал засега, но виж на още един озон бих отишъл до година,че сега ще се плаща.Спаси ме от кризата, а сега като не е криза може да се получат нещата. Един приятел 2-ра година си кара живота след два озона.
Можеш ли да дадеш цени на интервенцията с озон за едно ниво/диск? Искаш да кажеш,че от следващата година ще се покрива от здравната каса?
За година можеш един път безплатно. Аз вече го ползвах.

# 558
Ами аз започнах да пия Зиил Т - поне него го намирам без проблем и не е скъп. Дано да има ефект.
Как се пие и колко дълго?

# 559
Пие се по 3 таблетки под езика до разтваряне. От форума прочетох, че може да се приема няколко месеца

# 560
Загледах Артрозана-това е билката дяволски нокът. С нея има и мехлем за нашите болежки. В Артрозана концентрацията на билката е два пъти по-голяма отколкото в другите капсули, които се продават на нашия пазар. Има Артрозан на доста сносни цени в Ибей и Амазон. Лошото е, че като всяко нещо на билкова основа, ще трябва да се изчака поне два - три месеца,  за да се установи дали има резултат.

# 561
  • гр. София
Незнам дали е рано да се хваля, но започнах да пия едни добавки. Предписа ми ги физиотерапевтката ми, която също си ги пиела от години. Струва ми се, че има ефект. Засега изкарвам този тежък за мен сезон доста леко. Незнам дали е само от това, но да споделя. Взимам Bongen по една ампула сутрин на гладно, общо 20 дни (това са две опаковки по 10 бр.), след това пия Ovoron по 2 табл. сутрин на гладно - 72 дни  (3 опаковки по 48 табл.). Получават се горе-долу 3 месеца. Това се прави 2 пъти годишно - пролет и есен. Смятам да пробвам и Артрозан-а. Май има смисъл от тези неща.

# 562
  • София
Аз също вземам Bongen по една ампула дневно за 3 мес. + шуслерови соли № 1, 8 и 11 за 6 мес.
Тази комбинация ми предложи д-р Белчо Добрев от Павел баня с оглед на това, че имам халтави стави. При него направих 3 мануални терапии, след всяка се чувствах добре, но на втория/третия ден болката в гръбнака се връщаше. Та идеята е първо да укрепна, за да може ефекта от мануалната терапия да се задържи напред във времето.

# 563
Незнам дали е рано да се хваля, но започнах да пия едни добавки. Предписа ми ги физиотерапевтката ми, която също си ги пиела от години. Струва ми се, че има ефект. Засега изкарвам този тежък за мен сезон доста леко. Незнам дали е само от това, но да споделя. Взимам Bongen по една ампула сутрин на гладно, общо 20 дни (това са две опаковки по 10 бр.), след това пия Ovoron по 2 табл. сутрин на гладно - 72 дни  (3 опаковки по 48 табл.). Получават се горе-долу 3 месеца. Това се прави 2 пъти годишно - пролет и есен. Смятам да пробвам и Артрозан-а. Май има смисъл от тези неща.
почвай атрозан по две на ден и другите глупости може да ги спреш

# 564
Абсолютно сигурна съм, че без постоянно  укрепване на мускулатурата в поясната област, и лекарствата  и процедурите имат временен ефект.  Подлагала съм се и на екстензии в Павел баня и на интрамускулна озонотерапия  (добре ми се отразиха в интерес на истината, но след около 6 м. болките се върнаха). За себе си реших, че предпочитам системни грижи, вместо периодични кризи, които трябва да се овладяват с лекарства и рехабилитация.

# 565
  • София
pep_si , и как да укрепваме мускулатурата като болките са убийствени, аз поне не мога да се навеждам, да правя каквито и да било леки движения в лумбалния отдел и ... изобщо красота. Иначе - да, системните грижи са ОК, но нали трябва да имаме физическата възможност да ги осъществим.

# 566
pep_si , и как да укрепваме мускулатурата като болките са убийствени, аз поне не мога да се навеждам, да правя каквито и да било леки движения в лумбалния отдел и ... изобщо красота. Иначе - да, системните грижи са ОК, но нали трябва да имаме физическата възможност да ги осъществим.
Ами сигурно ще трябва да изчакаш да ти минат болките. Впрочем в "Библията...." на С. Кий има упражнения и за остър период, просто тогава са доста по-лесни. Не трябва да позволяваме да се сковаваме от болката, защото движението лекува.

# 567
По време на криза, за 7-10 дена е може би добре да се даде почивка, без упражнения, без натоварване, да му се даде шанс само да се възстанови. Обаче, не винаги кризата е за няколко дена, понякога болките са силни с месеци - тогава става много важно да се правят подходящите упражнения за стягане на мускулатурата, иначе се влиза в един омагьосан кръг - боли те и не се движиш, което те отслабва, от което те боли и не се движиш и това те отслабва още повече... Поддържането на по-здрави мускули в областта на кръста само по себе си не е нещо, което може да те спаси, но без тях тежестта, която пада върху диска е по-голяма и съответно възстановяването по-трудно.

Упражненията за стягане на мускулатурата на кръста са всъщност съвсем леки - без много огъване, извиване или вдигане на тежко и не са трудни за изпълнение и от хора със силни болки. Трудното е, че е най-добре да се изпишат от специалист - лекар, физиотерапевт - и да се променят при нужда от такъв, а в България практиката е да се изписват лекарства, не упражнения.

# 568
Аз, за себе си, установих от опит, че единствено упражненията при криза са бърз и ефективен начин да се оправя наистина бързо. 3 пъти след операцията съм блокирала, като последния път беше направо зловещо. Първите два пъти пресякох нещата още в зародиш. Сега последно се схванах буквално без предизвестие, легнах добре, станах на щ. И макар, че третия път ударих един Дипрофос (за който съжалявам), пак смятам, че упражненията ме вдигнаха и буквално на третия ден вече ми нямаше нищо. Защото Дипрофос съм слагала и друг път и ме е отпускало, но не до степен да изчезне болката. При следващата криза (която, надявам се да не е скоро) съм решила само с упражнения.
И много съжалявам, че никой никога не ми е препоръчвал упражнения, а толкова години ме тъпчеха с лекарства и ме караха да лежа. Подходящи определено има за всякакви ситуации, но няма кой да покаже и препоръча и се налага човек сам да открива топлата вода и да налучква кое е ок за него. Но, когато си в безизходица, търсиш варианти...

# 569
Тук е мястото да кажа, че има много кабинети на физиотерапевти и кинезитерапевти, вкл. и частни, които се занимават с третиране на нашия проблем. Но е понякога е невъзможно за дългосрочна терапия при тях за работещи хора. Вече няколко пъти ме "отстрелват", че работят до 19,00 часа, а последните часове са заети с месеци напред, не работят в събота. Аз пък от своя страна не мога да отстъствам 10-20 или повече дни от работа и така.....

Общи условия

Активация на акаунт