Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са мненията за епидуралната упойка при раждане?
Какви са потенциалните рискове и странични ефекти от анестезията при раждане?
Как влияе упойката при раждане върху бебето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са мненията за епидуралната упойка при раждане?
Мненията за епидуралната упойка при раждане варират. Някои жени предпочитат да се справят с болката естествено, докато други я намират за полезно облекчение. Някои жени първоначално са против употребата й, но в крайна сметка са доволни, че са я използвали. Важно е да запомните, че решението за използване на епидурална упойка при раждане е лично и зависи от предпочитанията и нуждите на жената.
-
Какви са потенциалните рискове и странични ефекти от анестезията при раждане?
Анестезията при раждане носи потенциални рискове и странични ефекти, подобно на всяка медицинска процедура. Сред тези рискове са възможността за разкъсвания, затруднено напъване, проблеми с уринирането след раждането и други. Относимите странични ефекти включват главоболие, болки в гърба, по-сънливи бебета и трудности при кърмене. Важно е обаче да се отбележи, че не всички жени изпитват тези странични ефекти и решението за използване на анестезия трябва да се вземе след консултация с медицински специалисти и разглеждане на личните предпочитания и нужди.
-
Как влияе упойката при раждане върху бебето?
Има различни мнения относно въздействието на упойката при раждане върху поведението на бебето и способността му да се храни. Някои жени съобщават, че техните бебета не са имали проблеми с храненето и са били активни. Въпреки това, потенциалните ефекти от упойката могат да варират при отделните бебета. Препоръчително е да се консултирате с медицински специалисти преди вземането на решение за упойка по време на раждане.
. После локалната инжекция лидокаин за епизотомията и тя не ме хвана, явно проблема беше в мен.
нито газ(даваха ми да дишам газ, който облекчавал болките), нито масажи(сестра ми правеше масаж), абе нищо не помогна, направо щях да откача, в крайна сметка извикаха анестезиолог, който е един за цяла болница, дойде и каза "идеална е" и ми сложиха епидурална, в Норвегия и да искаш и да не искаш епидурална, ако анестизиолога каже Не, не ти слагат. Веднага ме облекчи, че то не се издържаше, в крайна сметка, си родих под упойка, като студентката (тук те израждат студенти и евентуално, ако има усложнение акушерката се намесва, няма лекари в стаята), та тази студентка си ме напътстваше кога да напъвам и родих много бързо, но преди това, не искам да си спомням