Всичко за всички марки гел лакове - 10

• 126 721
  • 831
  •   1
Отговори
# 330
  • по света
 Моята идея е, че като абсолютно начинаеща не знам какво точно ми трябва ,а там ще бъде съобразено всичко необходимо и за това се ориентирам към готов комплект

# 331
А лампата от Лидъл с какво се различава от тези в OLX, които са по 20 лв.? И двата вида са 4 по 9 вата  Rolling Eyes

# 332
Моята от Лидл е UV 36W. Но и аз съжалявам, че не взех лед. Вярно става въпрос за няколко минути в повече,  но е много досадно чакането дори и 2 минути, когато с другата ръка не можеш да направиш нищо.
А предишния ми пост е базиран на изказването на Tanya111,  която споделя за комплект от 50лв.
Блускай не съм пробвала,  май нямам и намерение да пробвам за момента,  достатъчно доволна съм от Шу Жи и Елит99,  въпреки китайския им произход.
Иначе за да създадеш свой комплект не се изисква много познания,  за старт ти трябват оптимално точно 8 неща (избутвач, пила, обезмаслител, база, цвят, топ, течност за почистване,  ацетон) като и тук има варианти за по-малко продукти,  топ и база в едно,  обезмаслителя може да се пропусне или замени със спирт, топ без лепкав слой и т.н. вариации според бюджет и предпочитания. Повечето момичета сигурно имат избутвач и пила, създавайки само обикновен маникюр....
А след това следва собствен опит на база "проба-грешка" за това какво ще "харесат" ноктите Ви.
 П.С. не съм професионалист, а любител,  моля и мненито ми да се разглежда като на такъв.

# 333
Тези Шу Жи откъде ги купувате?

# 334
Лично аз съм си ги купила от Илиенци в София,  но мисля че ги има и в олх.

# 335
Аз нямам избутвач и обезмаслител,така че и без тях може.
Евтини лакове ме е страх да ползвам, но всеки си преценява.

# 336
Мазна плочка не може без обезмаслител. Избутвача почти не го ползвам,правя маникюр с най- малкото топче на ел пила и ножичка. Ако има нужда минавам с голямо накрая

# 337
  • Враца
Ками, каква ти е електрическата пила?
Първите лакове, които си взех преди една година бяха Шу Жи и повече никога няма да си купя такова нещо, но тогава бях много въудушевена и изобщо не прочетох тук нищо по въпроса. Базата освен, че миришеше суууупер гадно ми се отдръпваше отвсякъде (и от към кожичките и по цялата плочка). След това си взеха няколко лака + база и топ на Голдън Роуз и съм по-доволна. Сега най-накрая кандисах както се казва та отделих пари и си взех база, топ, обезмаслител и ацетон на Блускай да видя как са и да ги ползвам в съчетание с цветовете които си имам (на Шу Жи и Голдън Роуз). Още не съм се лакирала, планирам го за утре или понеделник и ще пиша какво са ми впечатленията след празниците.
Аз имам електрическа пила от Лидъл и с нея само си надирам и махам част от горните пластове, но не смея да пиля до долу защото ще си изпиля и нокътната плочка като нищо. Вие как преценявате до къде да пилите?

# 338
Аз забелязах, че базата ми се отдръпва, когато не съм сложила обезмаслител. С него и със същата база - няма никакъв проблем.

# 339
Отдръпва се и, ако не е напълно изсъхнал нокътя от праймър или спирт - кой каквото ползва (знам, че не са едно и също  Laughing )

Някой пробвал ли е да рисува с акрил върху гел и после да запечатва с гел топ лак? Съвместими ли са?

# 340
Свалям гел и гел лак с ел пила  с керамичен накрайник.
Моята р от онези розовите от Али експрес от 7-8$

# 341
Отдръпва се и, ако не е напълно изсъхнал нокътя от праймър или спирт - кой каквото ползва (знам, че не са едно и също  Laughing )

Някой пробвал ли е да рисува с акрил върху гел и после да запечатва с гел топ лак? Съвместими ли са?

Права си за отдръпването,  на мен базата на Шу Жи ми идва по принцип малко течна,  но въобще не се отдръпва,  но слагам многоооооо,  много тънък слой.

Иначе аз съм пробвала с акрила,  даже няколко поста по-назад бях показала и снимка,  но след изпичането на топа остава много меко мястото на рисунката и на финала самата рисунка се обели. Тогава момичетат казаха,  че за рисуване стават само УВ боички,  още не съм пробвала с такива обаче.

# 342
  • Down south
Свалям гел и гел лак с ел пила  с керамичен накрайник.
Моята р от онези розовите от Али експрес от 7-8$
+ 1
По съвет на Камалия, поръчах накрайник, само дето не знаех, че и пила трябва  Crazy поръчах и пилата. Надирам лака с пилата, за 10 мин стоя с тези неща и готово Simple Smile

Преди време ползвах Gelish, с него драмата по свалянето отнемаше час, сега с пилата и Bluesky - 10 минути са напълно достатъчни.

# 343
Аз не кисна, всичко изпилявам. Купих си втори вид керамична фреза, уж по-груба, а нищо не сваля...

# 344
  • Down south
Тази пила, която препоръча и която ползвам, дойде с някалко накрайника? Тях какво ги правя и за какво точно се ползват?

Общи условия

Активация на акаунт