Аранжиране на маса - тема 6

• 194 975
  • 740
  •   2
Отговори
# 675
Привет, магьосници! Много красиви маси! Аз както се очакваше бях на гости и нищо специално не съм правила. Обаче големият ми син и снахата, познавайки лудостта ми, за Великден ми подариха не една, а две нови покривки. Това ще ми бъде стимул, в най-скоро време да подредя нещо. И аз бих искала да знам от къде са оранжевите чинии, т.к. едната от новите покривки е с оранжев елемент.

# 676
  • София
За оранжевите чинии да кажа.
Преди около месец влязох случайно в един магазин
да разгледам - Eurolend, нещо като магазините за левче, една идея по-добро. Мернах ги и си ги представих за Великден в комбинация с бяло и зелено.
Отдавна имах идея за такава комбинация, и Великден сякаш е най-подходящия повод за нея.

# 677
Dims, Skyblue, Nati_nat   Чудесни маси!
Дими и Скай имате прекрасни сервизи  .
Нати, рънърите каре от къде са ти ?

# 678
  • София
This_season, тези рънъри аз ги ших от плат, имам и покривка (на снимките от рд на дъщеря ми) и салфетки.
В bg изборът на покривки е толкова беден,  особено пък ако търсиш комбиниране от един плат на покривка-салфетки, рънър-подложки или салфетки и искаш да си реализираш идеите за маса, трябва сам да запретнеш ръкави. Намерих в София местенце с невероятен избор на лен и памук на всякакви раета и карета за покривки. За тези рънъри съм купила уникален тъмно лилав лен за покривка, но пусто време не остава ...

# 679
  • Австрия
Хубава  и светла събота, момичета Nature Sunny

terrakotta_1 by Dimitrana S, auf Flickr

# 680
  • София
Оооо Димс, пак всичко е в цветови синхрон до последния детайл !!!
Чинии, чаши, салфетки, лалета ...
Това с цветните чаши е твоя запазена марка, тези на снимката много ми харесват Blush

# 681
Ооо, толкова нежна маса!!!

# 682
  • София
При нас тази вечер

# 683
Всичко е чудесно,но може ли една забележка?При шарени съдове би било добре покривката и салфетките да са един цвят,а не -шарени и обратно-цветна покривка и салфетки с едноцветна посуда.

# 684
  • Австрия
Nati, невероятно Dizzy Face Много красиво, много! Yellow Heart Сподели, моля те, водните кончета рисувани ли са или апликация? Така са купени или ти ги прави? Hushed

При шарени съдове би било добре покривката и салфетките да са един цвят,а не -шарени и обратно-цветна покривка и салфетки с едноцветна посуда.

Има нещо вярно, но не винаги на практика Wink Има учудващо сполучливи комбинации между каре, рае и точки, например.. В случая, според моя вкус, всичко си пасва. Покривката не е шарена - едноцветна е, фигурите са образувани заради промяна в посоката на нишката. Разбира се, с абсолютно гладка покривка, също би било чудесно. Но не винаги в едно домакинство има всичко Wink И на мен ми се щеше едноцветни салфетки, а не с рае за масата по-горе, ама.. не намерих в склада. Не разполагах с подходящия цвят, но едноцветни No Mouth

Последна редакция: нд, 15 апр 2018, 12:19 от DimS.

# 685
  • София
Покривката е едноцветна. Гладка със салфетки още нямам за новата маса Joy
В случая реших, че получените от смяната на посоката на нишките орнаменти на клонки и листа се съчетават с водните кончета и на мене ми харесва.
Дими, рисувах ги. Аз като искам да си избия напрежението от службата, понякога човъркам някакви арт измишльотини. Вчера сутринта се нагласих да рисувам едно стъклено пано за кухнята и ме удари идеята, че мога да се упражня върху стари съдове за сервиране, за което досега не се бях сещала и ето това сътворих като първо произведение Relaxed
Пекох ги във фурната за да са водоустойчиви.
И като отмарящо занимание ми хареса, при свободно време и муза пак ще се захвана ...

# 686
  • Австрия
клонки и листа се съчетават с водните кончета и на мене ми харесва.

и на мен.

Така си и помислих, Нати. Супер са е получило всичко! Пожелавам ти в бъдеще повечко свободно време Smile

# 687
Покривката е едноцветна. Гладка със салфетки още нямам за новата маса Joy
В случая реших, че получените от смяната на посоката на нишките орнаменти на клонки и листа се съчетават с водните кончета и на мене ми харесва.
Дими, рисувах ги. Аз като искам да си избия напрежението от службата, понякога човъркам някакви арт измишльотини. Вчера сутринта се нагласих да рисувам едно стъклено пано за кухнята и ме удари идеята, че мога да се упражня върху стари съдове за сервиране, за което досега не се бях сещала и ето това сътворих като първо произведение Relaxed
Пекох ги във фурната за да са водоустойчиви.
И като отмарящо занимание ми хареса, при свободно време и муза пак ще се захвана ...

Не исках да прозвучи като заяждане.Просто изказах своето мнение.Иначе всичко е перфектно.

# 688
  • Австрия
Не, не, Сиси, в никакъв случай не е заяждане. Хубаво е в темата да има критика. И като цяло съм абсолютно съгласна с принципа съчетаване шарено/нешарено. Просто.. в случая и аз, и Нати намираме някаква тематична връзка между шарките на покривката и картинките върху посудата, която оправдава комбинацията Grinning

# 689
  • София
Да, и аз не съм го приела като заяждане. Подкрепям конструктивната критика, в крайна сметка тя е двигателя на прогреса и на подобренията. Не сме тук (поне аз) професионални дизайнери и винаги има какво да научим. Иначе с принципа да не се съчетават две шарени неща съм наясно, но има сполучливи изключения с повтарящи се или допълващи се мотиви.
Дими, благодаря за пожеланието за повече свободно време, имам нужда Blush

Общи условия

Активация на акаунт