Брекети - къде, какви, за колко? - тема 8

• 104 466
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
Аз да се похваля, че другия месец махаме брекетите!!! Много съм щастлива, не очаквах толкова бързо да стане, нося ги вече година и 2 месеца, а ортодонта беше казал, че около година и половина до две ще продължи лечението. Но вчера ми каза, че всичко изглежда добре и следващият път ще ги махне. Ще ми сложат постоянен ритейнът долу. Нямам търпение вече!  Laughing

Поздравления   Mr. Green

Завиждам ти благородно  Twisted Evil Twisted Evil

# 391
Просто за мене варианта "без вадене на зъби" винаги е по-добър от варианта със вадене.

И аз така си мислех и години мъчихме дъщеря ми първо с шини, после с брекети, за да съберем всичките й зъби в горната челюст. Резултатът беше изпъкнала напред челюст. Накрая се примирих и извадихме горните четворки. В момента не мога да се нарадвам на усмивката й, лицето й се промени, толкова е по-красива сега, с прибрана горна челюст. Така че зависи от конкретния случай.

Така е, ама има разлика между дете (предполагам) и 25-28-30 годишен човек Simple Smile Аз като малка също съм носила шини, което не знам помогнало ли е или попречило на зъбите ми, но знам, че съм имама разстояние между предните зъби, а като сложих брекетите нямах място. Ясно е, че всеки случай е разлиен и важат различни неща.

# 392
При възрастните обикновено е по-трудно да се мине без вадене на зъби, защото растежът на челюстта е приключил.

# 393
Дали някой е запознат от какви метали и сплави точно са направени постоянните ретейнъри?
Питам, защото от почти 2 години съм с такива и в последно време се замислям за не добрите здравословни последици от държане на какъвто и да е метал в устата си......Та се замислям дали да не взема да и сваля и да си мина на прозрачните? newsm78

# 394
Здравейте! Нова съм тук, след дълго търсене не успях да намеря нищо,което ми върши работа и затова реших да пиша. 😊 След почти 2 години носене на брекети ги свалих. Сложиха ми постоянен ритейнър на долните зъби и пластмасови за двете челюсти. Проблемът ми е ,че пластмасовите започнаха да се начупват. Много ми е странно как след 2 месеца носене се случи,но ще трябват нови. Бихте ли споделили къде и колко са ви излязли на вас? Не съм доволна от досегашните и искам да опитам на друго място.

# 395
  • Карлово
И на дъщеря ми се понапукаха пластмасовите. ОД каза да ги носи, докато може после ще и изработят нови. Май 80 лв. бяха.

# 396
На мен днес ми сложиха вакумните, по 60лв бяха на челюст. Искат да ми сложат постоянен ретайнер на долната челюст. Единят вариант е със златна верижка, другата е метална. Златната е 70лв на зъб, а другата е общо към 300лв.

# 397
  • Sofia
Не знам какво да ти кажа. Аз лично не го разбирам това с ценообразуването.

Например "Ortho FlexTech", 14 карата бяло злато е 395лв за верижка дълга 73см. По 5см да отиваха на ритейнър ще стигне за повече от 14 пациента или по 28лв на бройка.
Поставянето на такъв ритейнър е пипкава работа със сигурност отнема време, но чак за 420лв съмнително Simple Smile

Моя ортодонт я питах преди време и тя ми препоръча да НЕ слагам златна верижка за ритейнър защото се късали по-лесно. Металната изглежда точно като дъга (може и да е дъга в крайна сметка) и не се вижда от вън.

От естетическа гледна точка, разлика няма да има. По-скоро питай ортодонта си да ти препоръча по-добрия вариант и да се аргументира защо, ако препоръча едното пред другото.

# 398
На мен ортодонта ми каза, че на златната верижка хубавото било, че не задържа микроби, нещо такова. Но според него металната е също толкова добра и няма смисъл да се плаща повече. Аз не виждам смисъл от постоянен ретайнер само на едната челюст. Нали вечер пак ще се слага ретайнер на другата челюст.

# 399
Искам да попитам някой с Деймън дали е забелязал за му се е разширила челюстта прекалено, защото единия ОД при когото ходих, каза че това им е действието и на малки лица може би било добре да е с обикновени метални и ако се наложи да се вадят зъби, за да не стане това прекалено разширяване...

# 400
  • Карлово
На мен ортодонта ми каза, че на златната верижка хубавото било, че не задържа микроби, нещо такова. Но според него металната е също толкова добра и няма смисъл да се плаща повече. Аз не виждам смисъл от постоянен ретайнер само на едната челюст. Нали вечер пак ще се слага ретайнер на другата челюст.
Защо да няма смисъл. При дъщеря ми е точно така. Вечер или когато се сети слага горния.

# 401
Искам да попитам някой с Деймън дали е забелязал за му се е разширила челюстта прекалено, защото единия ОД при когото ходих, каза че това им е действието и на малки лица може би било добре да е с обикновени метални и ако се наложи да се вадят зъби, за да не стане това прекалено разширяване...

Аз съм с деймън и не намирам да ми се е разширила прекалено, то си зависи от деформацията все пак, но бях чела/гледала доста по темата и заключението общо взето беше, че ако може да се коригират зъбите без вадене е по-добре и че лицето се променя повече при вадене отколкото при разширяване. Тук някъде по старите теми имаше статия/клипче по темата.

# 402

Аз съм с деймън и не намирам да ми се е разширила прекалено, то си зависи от деформацията все пак, но бях чела/гледала доста по темата и заключението общо взето беше, че ако може да се коригират зъбите без вадене е по-добре и че лицето се променя повече при вадене отколкото при разширяване. Тук някъде по старите теми имаше статия/клипче по темата.

Аз също съм на мнение, че ако има възможност да се наместят зъбите без вадене е много по-добре, отколкото с вадене. При ваденето се образува доста място, което в последствие трябва да се затвори и ако челюстта е малка, ще се смали още повече. Това от своя страна ще промени и формата на лицето.  Peace

# 403
  • Габрово
Дали някой е запознат от какви метали и сплави точно са направени постоянните ретейнъри?
Питам, защото от почти 2 години съм с такива и в последно време се замислям за не добрите здравословни последици от държане на какъвто и да е метал в устата си......Та се замислям дали да не взема да и сваля и да си мина на прозрачните? newsm78

Аз съм с постоянни метални ретейнъри от 13 години и не съм имала никакви проблеми. Смятам, че материалът е съобразен с безопасността, както и всички продукти, които използват зъболекари и ортодонти.

# 404
  • Sofia
Аз не виждам смисъл от постоянен ретайнер само на едната челюст. Нали вечер пак ще се слага ретайнер на другата челюст.
Идеалния вариант е ако има възможност да си с постоянни ритейнъри и на двете челюсти! Проблем долу да се постави ритейнър няма, но за съжаление може да няма възможност да се постави постоянен на горната челюст заради това, че може да няма място. С поставянето на ритейнър долу до голяма степен забравяш за разместването на зъбите, докато там където ще имаш само вакумен ще ти се местят всеки ден!! В продължение на доста време. Ако загубиш вакумен ритейнър запитала ли си се какво ще правиш?  Joy
Между другото, аз въпреки, че съм с постоянен ритейнър на долната челюст имам и вакумен ритейнър който нося. Понякога въпреки постоянния забелязвам, че се местят леко. Т.е. добре е да имаш вакумен ритейнър и на двете челюсти, а постоянния е само бонус и спокойствие.

Общи условия

Активация на акаунт