При ОКТОМВРИйките настава оживление, стягаме се за родилно отделение

• 69 228
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Е, значи всичко е наред, защото единият ми болничен е до 28/08, а след това започва 45 дневния. Ще си чакам, без да мрънкам Simple Smile
Е дано е по -скоро,че не е приятно да чакаш:))

# 196
Вече по закон са 10 не 15 и в сайта на НОИ го пише.

# 197
Е, те ги обработват, къде 10-15-20 дни за НОИ няма такива срокове, какво като са дадени, не се спазват изобщо. Аз тая година си изчаках чакането, докато ги обработят. То не бяха мейли, обаждания, връзки чрез познати и пак пи 2-3 месеца след изтичане на законния срок ми превеждат парите. Просто са уникални! Много е жалко това забавяне, а има хора, които разчитат на тези пари все пак.
Аз да ви кажа, че не отидох на лекцията, хич не ми се мърда без кола от нас.
За спане на бебо взех кошара преносима и латексов матрак, както и едно матраче сгъваемо, като ходим на гости. Ние сме и на квартира, в която има много наши мебели и ми става лошо, като си помисля че трябва да се местят  Crazy. Joy Сега гледам за допълнителен багажник за кола, защото явно комбито не е толкова просторно, колкото ми се иска    Mr. Green

# 198
По принцип срока е десет работни дни от ПРЕДСТАВЯНЕТО им в НОИ. На мен никога не са ми ги бавели нито нито с първото дете, нито сега. Ако е имало проблем, то той е идвал от счетоводителя ми.

# 199
Е, със сигурност всички срокове започват след входирането на документите, две мнения по въпроса-няма. Аз имах болничен за май-юни, който е входиран още през м. Май и ми го изплатиха средата на август след няколко телефонни разговора. Проблема не идва от счетоводството или доктора ми, а от НОИ. Та, варианти и случаи има всякакви  Wink

# 200
Момичета,от вчера съм в 45 дневен болничен,но според АГ-то няма да изкарам до термин,то и аз така мисля де,но и двете ми дечица са родени с 6-10 дни по рано.

# 201
Аз все още си чакам болничните от юли  Sad Голямо приключение беше последните 2 месеца - разправии с НОИ, после счетоводителката не била въвела нещо правилно.... И тъкмо уж всичко вече бяхме оправили, гледам влязла е една декларация, която трябваше да пусна (и която не я приемаше системата понеже счетоводителката ми бъркала нещо при въвеждането) и си викам сега вече трябва да ми ги преведат.... Е не, глупости как ще ми ги превеждат. Днес пак им звънях, обаче ми викат обадете се утре, г-жа еди коя си е заета днес.  #2gunfire  Направо ми иде да се гръмна вече. Не става и въпрос за кой знае какви суми, но въпроса е принцип, полагат ми се тези пари все пак.

Оф помрънках си...

# 202
Добре де, нали така или иначе, болничните вече постъпват директно в НОИ? За какво тогава трябва да минават и през счетоводителя? Леко малоумна ми се вижда тази система.

# 203
Пълна глупост е всичко. Уж имат електронна система и болничният трябва в момента на издаването му от лекаря да пристига в НОИ, обаче реално не е така. Всичко зависи от счетоводството на фирмата ти кога ще го занесат, затова го искат и на хартиен носител въпреки това.
Сега видях, че болничният ми за август е входиран на 30.08, а парите са ми превели днес, т.е в срок са (имайки предвид, че около 6-ти имаше и почивни дни).

# 204
Моите болнични от клиниката са винаги отразени в системата, включително и тоза за август, но пари няма Mr. Green Затова ми се струва тъпо да се чака и да се осчетоводят, при условие, че в НОИ очевидно са вече отразени Rolling Eyes

# 205
  • София
Писах във ФБ, но и тук да попитам.  Раждането се налага да ми е секцио и след операцията трябва 15дни да ми се бие Фраксипарин, защото имам страшно много вътрешни и външни разширени вени, но сега видях на листовката на Фраксипарин, че пише, че не се препоръчва кърмене  Sad Има ли някоя Мама в същото положение. Аз много искам да кърмя, а изпусна ли 15дни не мога да я накарам да засука от цица никога Cry

аз приемам фраксипарин и са ми казали, че е напълно безопасно и през бременността и по време на кърменето, питай и някой друг лекар; сега АГ-то ми каза, че няма опасност от засилено кървене при сексцио или нормално, защото кръвта ми е сгъстена, при изследванията се вижда, че пак е на долна граница и фраксипарина "нормализира", увеличиха ми и дозата от 0.3 на 0.4 от тестовете за коагулация, но не съм убедена за това кървене.

аз след раждането мога да видя какви са рисковете за мен (особено ако е било само нормално) ако го спра, защото и аз не искам все пак да кърмя и да си бия инжекции

# 206
  • София
Аз последно съм получила превод преди почти 30 дни, а съм дала 45 дневния болничен в аптеката преди 3 седмици. Бавна е работата.

# 207
А моя болничен е от 08 август и счетоводителката твърди, че края на миналата седмица го е занесла, само че не виждам да е отразен. Колкото и пъти да звъня в НОИ никога не успавам да се свържа и винаги на място ходя. По принцип винаги до сега са ми го отразявали до два дни след занасянето, сигурно пак счетоводителката ми е объркала нещо...и аз тази бременност много разправии с тези болнични, но заради счетоводителката  #2gunfire #Cussing out

# 208
Аз досега съм нямала проблем с болничните.Само дето от счетоводството ги носят в последния момент,но от НОИ до няколко дни след това ми ги обработват и изплащат.

# 209
  • София
Да споделя и аз. Вече съм в 37 г.с. и от днес плахо спрях магнезия  Laughing Като цяло ми се иска бебчо да поостане вътре още малко. Имам си контракциите от няколко седмици и огромните дози магнезий не ги спряха. Все си мисля, че не ми подейства толкова много магнезия, колкото докторът очакваше. От друга страна спирането му сега ме притеснява.  Simple Smile

И при мен няма коластра все още.

Иначе днес изгладих чаршафите и хавлийките за бебо. Една задача по-малко.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт