При ОКТОМВРИйките настава оживление, стягаме се за родилно отделение

• 68 909
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • София
И аз бях в Майчин дом при първото ми раждане, и на мен ми дадоха разхлабително на хапчета, при което бебето получи силно разстройство. Когато мъжа ми купи свещички, eva q, препоръчани от аптекаря, ми вдигнаха скандал, че ще ми се отворят шевовете.

Ако няма показания за нещо сериозно, няма смисъл мъката МД, когато реално една акушерка може да води добро раждане.

# 601
На мен ми дадоха рициново масло 2 пръста в една чашка. Нямаше (поне не разбрах да е имало) ефект върху бебо. Не знам иначе как бих се оправила при положение че всичко беше доста болезнено.

# 602
Chuby честито бебе и от мен.Разкажи ми нещо повече за МД предстои ми раждане там тия дни естествено искам.В какво се изразява групото отношение ?

# 603
  • София
аз ще вметна за 2013 за МД София. Направиха ми спинална упойка, по документи и плащане я описаха като епидурална. Накараха ме да подпиша за упойката докато раждам да не избягам някъде Simple Smile

От спиналната нищо не се чувства от кръста на долу, а трябваше след упояването да си вдигна краката на степенките за раждане???

После на вип етажа същата история.

Там раждат много хора и за парите, които даваш и те получават общо по ЗК не си заслужава.

# 604
Като във всяка държавна болница, където се раждат много бебета,така и тук мед персонал от сестри и особено родилните акушерки са ужасни, условията са мизерни, аз лично и от лекарите не съм доволна, оставиха ме часове наред съвсем сама в родилна зала, никой нищо ме ти обяснява като хората, държат се с тебе все едно си крава, а не родилка. Отидох да раждам без никакъв страх, твърдо убедена,че съм в сигурни ръце, след 15 часа раждане, вече не знаех къде се намирам,а те само ми крещяха,че не напъвам достатъчно, добре,че имаше една др Савова, която много ме окурабаваше и единствената, която се държа човешки. Накрая извадиха бебето с вакуум, все пак докато е платения екип се грижат за тебе, родиш ли обаче оставят те на общо основание и се оправяш както можеш. Близките ти носят храна, защото такава няма, вода защото няма, след епизиотоията ми изписаха рецепта за антибиотик, който ми купи мъж ми, защото очевидно и такъв няма. Визитациите на родилките са пълна проформа,трябва да си наистина зле, за да ти се обърне внимание, ако мърдаш оправяш се както можеш. Вчера ми носят беба,питам ги всичко наред ли е, ако не било, нямало да я носят, след половин час повърна кръв, върнах я обратно и сега е на кислородна палатка,казаха ми,че нямала инфекция, но ще я държат под наблюдение, и така, дано оправдаят доверието ми, защото съм много уплашена

# 605
Здравейте, момичета!

Не съм писала скоро, но искам да ви дан кураж докато съм още толкова развълнувана! Тази нощ се роди и нашата принцеса! Първото ми дете беше планово секцио заради седалищно бебче преди две години, вчера постъпих е болница силно решена да родя нормално този път и докрай. Предизвикаха раждането много прецизно и дозирано със система окситоцин, мина много добре, сравнително бързо. За около 7-8 часа родих,  а за мен беше като първо раждане. Справихме се без упойка, не че съм настоявала особено, с всяка контракция си казвах, дай да видим мога ли още да изкарам, ей сега ще поискам упойка.... За мен най-ефективно беше да слушам какво иска моето тяло по време на всяка контракция и да се концентрирам единствено върху дълбоко дишане. Така не усещах болка, а мускулната дейност и минаваха една по една вълните. Стискам палци на всички, на които предстои ражднр по един или друг начин! Като преживяла и двете  мога да ви кажа, еч радостта накрая с бебчето е незаменима.

Поздрави, късмет и леко раждане на всички, а на родилите мами - бързо възстановяване, да са ви живи и здрави дечицата!

# 606
Добро утро!
Да са ни живи и здрави бебчетата  Hug
Eli-dzh как мина при теб тази нощ? Аз започнах да засичам контракциите от 8 вечерта като бяха през 10мин и започнаха да намаляват на 9,8,7 мин и така засичах до 12 вечерта и контракциите спряха.Заспала съм и се събудих към 3:40ч пак с болки и стягане като този път не ги засичах,че много ми се спеше и пак ме отпуснаха към 6ч.Ако бяха истински контракции нямаше да спират,нали така? Но пък подготвителни с такава болка  newsm78? Нещо съм много объркана  Thinking.Само където пощурих мъжа ми и сега ми се спи,пък той на работата незнам как ще е.Иначе утре имам час за запис на тоновете,но незнам дали ще издържа още една такава вечер,а болкта - като при силен мензис  Tired.Дали да звънна на АГ-то или да си трая до утре  Sad.Сега нищо не ме боли.

# 607
Като във всяка държавна болница, където се раждат много бебета,така и тук мед персонал от сестри и особено родилните акушерки са ужасни, условията са мизерни, аз лично и от лекарите не съм доволна, оставиха ме часове наред съвсем сама в родилна зала, никой нищо ме ти обяснява като хората, държат се с тебе все едно си крава, а не родилка. Отидох да раждам без никакъв страх, твърдо убедена,че съм в сигурни ръце, след 15 часа раждане, вече не знаех къде се намирам,а те само ми крещяха,че не напъвам достатъчно, добре,че имаше една др Савова, която много ме окурабаваше и единствената, която се държа човешки. Накрая извадиха бебето с вакуум, все пак докато е платения екип се грижат за тебе, родиш ли обаче оставят те на общо основание и се оправяш както можеш. Близките ти носят храна, защото такава няма, вода защото няма, след епизиотоията ми изписаха рецепта за антибиотик, който ми купи мъж ми, защото очевидно и такъв няма. Визитациите на родилките са пълна проформа,трябва да си наистина зле, за да ти се обърне внимание, ако мърдаш оправяш се както можеш. Вчера ми носят беба,питам ги всичко
наред ли е, ако не било, нямало да я носят, след половин час повърна кръв, върнах я обратно и сега е на кислородна палатка,казаха ми,че нямала инфекция, но ще я държат под наблюдение, и така, дано оправдаят доверието ми, защото съм много уплашена

Честито бебенце! Бъди щастлива!
Преди няколко месеца ти мисля ме упрекваше за негативното ми отношение към МД. Напиши си мнението в темата за МД, за да знаят момичетата за какво става въпрос.

# 608
  • Пловдив
Вчера в 13:24 се роди нашето съкровище Александър, 4030кг,53см Heart Eyes
Оказа се по-инат от мен и в крайна сметка не стана нормално както се бях заинатила  Grinning
От 7 до 13ч бях на окситоцин, но така и не слезе надолу господина и се съгласих на секцио. Но не съжалявам, наистина си е голям бебчо,  а и пъпната връв беше 2 пъти около врата, може би тя го е задържала високо.
Вече се раздвижвам и после ще ми го донесат да пробваме с кърменето  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

# 609
На родилите мами честото,бързо възстановяване и да си гушкате здрави и щастливи бебоци Simple Smile
Чакам да ми донесат беба и да започвам да се уча с кърменето.

# 610
Chuby мерси за инфото аз не очаквам нещо по различно.Имам добри впечатления от лекарите там ми установиха бременността.Знам,че храната е гадна,мизерия е,акушерките са кисели,но казват,че лекарите и техниката им е добра.Нямам идея къде другаде да раждам избор на екип не ми се прави.

# 611
Здравейте момичета и честито на родилите мами, да са ви живи и здрави бебчетата и много спокойни.

И аз да се похваля и тук. На 27.09 се появи нашата втора принцеса - 2900кг. и 49 см. Родих нормално с предизвикано раждане в МД Варна. Страшно съм доволна и този път от персонала и отношението и най-вече съм страшно благодарна на д-р Атанасова, ако не беше тя да ме насърчава и да ми говори, не знам дали щях да се справя. Наистина много е важно да имаш добър екип. Този път нямах упойка и честно казано ме боля доста, но всичко минава и се забравя.

На всички очакващи мами пожелавам леко раждане и пухкав финал  Hug

# 612
Честито, Ика! А защо предизвикахте раждане? Преносваше или?

# 613
Не, не преносвах, но беше седалищно последните седмици и щяхме да насрочваме дата за секцио. На последната консултация се беше завъртяла главично и решихме да действаме, за да не се завърти отново. Бях и с 2 см. разкритие и преценихме, че можем да предизвикаме за да родя нормално

# 614
При мен си е главично от месеци, но разкритие никакво, а главата няма и идея да слиза към таза.

Общи условия

Активация на акаунт