При ОКТОМВРИйките настава оживление, стягаме се за родилно отделение

• 68 915
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Честити рожбички на всички мами,да сте живи и здрави  bouquet

# 586
Chuby, честита да е малката Елеонора, а на теб бързо възстановяване.

# 587
Chuby, честита принцеса! Да е жива и здрава!
Хората са супер несъобразителни на моменти! Аз понеже цяла бременност не желаех да виждам и да говоря с никого и малко хора се престрашават да ми пишат във фб. Онзи ден звъни едната баба на мм да пита дали съм родила, е как може да са толкова тъпи!!! Как си представят, че ще се роди бебето и той няма да им каже!

# 588
Chubi, честито бебче! До колкото с спомням ти се беше спраяла на Майчин дом. Можеш ли като се повъзстановиш от раждането да споделиш подробности?

Аз днес бях на последната си консултация по здравна каса, взех си финално всички документи. В петък съм на ултразвук и преглед за разкритие при моята си лекарка. Днес ми казаха, че водите не са намаляли, плацентата не зрее... и тапата ми не е паднала, явно скоро няма да раждам. То има и време до 17-ти де, но аз съм вече много нетърпелива да си видя бебето.  Иначе, подготвително контаркции при мен - бол и не знам защо, но през нощта се засилват

# 589
Честита бебка,Chuby!
 Бързо да наддава, а ти да се възстановяваш! Сега ти предстоят много вълнуващи дни!  Heart Eyes

# 590
Момичета вчера след 15 мъчителни часа се роди моята радост Елеонора, 2750 гр,47 см,още сме в болницата и се въстановяваме
Честито миличка! Да ти е жива и здрава и много щастлива!

# 591
Честити ви бебета, момичета, да са ви голяма радост!
Ние сме добре, днес синът ми става на една седмица. Акушерката идва да го мери днес и е надхвърлил рожденото си тегло с 30 гр Simple Smile Аз обаче от вчера съм със запушени канали на едната гърда и положението е малко тегаво, особено заради високата температура..., но това си е част от играта. Добре, че имам огромна помощ в лицето на сестра ми. Акушерката помогна малката се разсеят бучките, обаче проблемът остава. Но ще се оправи, надявам се, сега като включа помпата да помага.
По повод начина на раждане мисля лично за себе си, че естественото раждане, ако е водено адекватно, е най-щадящо за майката и  добро за бебето. И двете ми раждания бяха само с акушерка, а лекар влезе само в последните минути, но не се намесваше. Ако, обаче, би имало необходимост или риск за мен или бебето, не бих се поколебала за обезболяване или операция. За естественото раждане бих казала, че,  да боли, но след час си ходиш и щетите са минимални. Ако е водено адекватно, де, пак да кажа. Не е никак страшно и който е решил за себе си, просто да слуша акушерката.
Поздрави на всички.

# 592
Chuby, честита радост! Да ви в жива и здрава:)
Ох, и мен непрекъснато ме търсят да питат, дали съм била родила, но аз не отговарям почти на никого. Мисля, че не е тяхна работа. Ако са ми близки и без да ме питат ще научат радостната вест.
37, чудесно е, че сте добре:) и при нас раждането е само с акушерки. Лекарите се намесват само при спешност.

# 593
Аз родих нормално,но не е до раждане, а до това кой го водии как. На мен започнаха да ми текът водите в 4 сутринта. Приеха ме в спешното на МД, от тях съм много доволна. Но за зла беда доктора ми беше на морето и докато стигне до София само ме настаниха в родилна, минаха да ме видят дежурните и ди там. Контракциите ме започнаха от обяд и до три следобяд бях с 5см разкритие. Поисках си упойка защото искаха да ми включат окситоцин и не знаех дали ще издържа на болката.Беба беше високо и не слизаше лесно. Накрая напъните ме изтощиха здраво, главичката вече се виждаше, но не успявах да напъвам достатъчно. Извадиха я с вакуум, чувствах се най-лошата майка на света, защото не успях да спестя вакуума. Направиха ми епизиотомия и доста си боли след това, не можеш да си седнеш на дъто и ходенето до тоалетната е проблем.Днес ми я дадоха за малко, защото повърна кръв и я сложиха на кислородна палатка. Лекарите казаха, че няма инфекция, но ще я наблюдават. Още не съм я кърмила. Честно казано ужасно съм уплашена,дали ще успея да я закърмя. За това според мен раждането трябва да се съобрази със ситуацията, аз исках нормално, но сега съжалявам и не знам дали не сгреших

# 594
Chubby, ти си се справила по възможно най-добрия начин в дадената ситуация и със сигурност си най-добрата от всички за твоето бебе. Не се притеснявай излишно за закърмването, а попитай персонала как се процедира в такава ситуация, за да има кърменето успешен старт. Да ти дават бебето (според твоето състояние, разбира се) възможно най-скоро, да ти покажат как да кърмиш и така... Успех Simple Smile

# 595
Chubi,първо честито бебче!
Дано скоро се гушнете двечките и ти да се възстановяваш бързичко.
Относно кърменето,не се притеснявай.Моето момиче като се роди имаше малко проблеми и стоя два дена на кислородна палатка и още три дни беше в кивиоз.Общо бяхме разделени 5дена и едва на шестия ден сутринта ми я донесоха в стаята при мен през всичкото това време беше хранена с АМ.Засука си почти веднага и не е имало никакви проблеми.Единственото ,което мога да ти препоръчам е докато бебка не е при теб ,може да пробваш да се поизцеждаш,за да имаш кърма когато ти дадат бебчето.

# 596
Момичета много ви благодаря за подкрепата

# 597
Влизам да споделя, дано на някой е от полза и предпази бебчето си от тази глупост. Знаете че в родилното постоянно питат за газове, малка и голяма нужда - при мен едната смяна реши да не ме чака повече за ГН и ми даде сироп за да отида до тоалетната, уж питах съвместим ли е с кърмене... еми заблудиха ме! Аз си свърших работата, обаче бебето 3 дни беше с воднисти изпражнения! И все се чудих защо, къде е проблема? Днес ми махнаха конците, споделих пак в болницата и те казаха че това е голяма грешка - на кърмачки сироп никога не се дава, само свещички... еми бебето ми го отнесе. Добре че вече се нормализира, само остана в мен ужасното чувство че го поизмъчих...

Иначе аз съм добре, бебето се запозна с педиатърката си и тя е очарована от него - здрав и прекрасен!

# 598
Честита радост на новите мами, да са биви и здрави бебоците и да ви изпълват с прекрасни емоции.
Ние вече сме си вкъщи и се опитваме да се напаснем с наш си режим. Не се справяме още с кърменето, цедя, давам АМ, но ще бутам към минаване изцяло на кърма. Такава ни е основната задача.
Аз бях секцио и много мрънках след това. По отношение на чакането и тръпненето кога ще се разраждам, сигурно е по-добре да те резнат и да минава. Мен доста ме боля, обезболяващо ми сложиха аналгин, защото съм алергична към парацетамол, а по-якото обезболяващо е с парацетамол Sad На втория ден ставането беше много трудно, но се бориш, няма как. На третия ми донесоха бебчо разреван към 7 ч. И да не вдигне всички, такова ставане от леглото направих, цял ден не можах да го повторя Simple Smile
Всеки ден естествено е по-добре, а вече вкъщи, когато трябва да се справяме с всичко (нямам баби у нас), забравям за болките...
Моето раждане беше в Токуда, много съм доволна от целия екип, лекари, акушерки, неонатолозите, отношението беше супер, та дори и храната беше много добра.
За тези дето не знаят (като мен) - в деня на секциото нищо не се яде, на другия ден само каши, а после вече нормална храна. Аз бях така освирепяла от глад след операцията, че и преди това, та това беше много кофти номер Simple Smile

# 599
На кърмачки се дават само свещички. Не бих раждала в МД втори път,честно,освен е краен случай. Няма такова грубо отношение, мизерия даже и на 12 етаж. Ако не са лекарите, тази болница е пълен ужас,много е мизерия, доволна съм само от др Савова, която много ме окуражава по време на раждането

Общи условия

Активация на акаунт