При ОКТОМВРИйките настава оживление, стягаме се за родилно отделение

• 68 907
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте отново и от мен. Не съм писала от доста време в темичките.
На родилите мами честито, бързо възстановяване и много щастливи мигове с малките сладкишчета Simple Smile

Аз родих на 22.09 прекрасно момченце. Изключително трудно, но вече всичко мина. Беше на антибиотик и кислород. Раждах в Тина Киркова без избор на екип, но смяната на която попаднах бяха готини. Грубо отношение не съм получила дори за миг от никого за целият си престой там. Бебо беше при мен от третия ден, първите два го държаха на кислород. Слава Богу всичко мина, у дома сме си и се гледаме Simple Smile Въпреки,че всички лекари през последния месец от бременността ме убеждаваха, че той е над 3 килограма и половина, малкия се роди 2,550 и 46 см. Едвам му намирам дрехи. За изписването бях приготвила два комплекта - един за по-студено време и един за по-топло, и двата отпаднаха, защото му бяха огромни. В последния момент мм и майка успяха да намерят малки дрешки.

Да, време е да ставам, Човека е гладен. Ще си дописвам друг път.

# 616
Анито не се притеснявай, въпреки грубостта си, лекарите и акушерките в МД са много опитни и действат много адекватно. Ако включат и малко отношение цена нямат. Има една млада акушерка,много мила и тя обяснява много за кърмене и гледане на бебето. Показват как да го къпеш, да го преобуваш, постоянно ги следят и се правят манипулации. Всички бебета се гледат сериозно. Обаче към родилките се очаква да са Рамбо и към тях не се прилага малко психология и без това са здраво стресирани. Носи си храна,вода и тоалетна хартия, защото такива глезотии мяма дори на 12 етаж.

# 617
Записвам се и аз с един млад господин от вчера, след поста на BeBoRanChe отказвам да вярвам на тия проекто-мерки от ехографа. Нашето бебе седмица и половина преди раждането беше уж 2900, а се оказа почти 4 Laughing Да разменим малко дрешки освен Wink
Доста дълго раждах, преди все ми се е струвало преувеличено как всичко се забравяло, но като ми го дадоха и вярно и болка, и всичко се изпари.
Честито на последните печеливши, кураж на останалите и здрави бебенца Hug

# 618
Момичета мен термина ми е утре нямам контракции от вчера почнах да усещам малката по- слабо дали и е тясно вече нормално ли е ? Довечера съм на преглед и родните само ми звънят да питат как съм и се напрягам

Последна редакция: вт, 04 окт 2016, 14:19 от анита123123

# 619
Аз нали се бях шашнала от тази нощ и направо отидох при АГ-то.Качи ме в родилното за тонове ,никакво разкритие нямах ,но поне ми направиха подготовка за секциото и сега ако тръгне госпожицата ще бъдат подготвени в отделението.Иначе доста ме поизмориха.Докато мина през всички лекари,изследвания...сега съм доста изморена, а и от прегледа за разкритие сега имам чувството че вече съм поне с 2-3 см  Joy.Успокоиха ме и тази нощ се надявам поне да спя спокойно.
Честито на родилите мами  bouquet!Да са им живи и здрави бебоците!
Сега тъкмо в родилното изписваха едно ревливо бебече и всички роднини се бяха струпали да гледат как го преобличат,а таткото беше се изпотил целия  Heart EyesСтана ми едно такова мило  Heart Eyes  Heart Eyes Heart Eyes

# 620
Анито консултирай се с лекаря който ти води бремеността, бебето трябва да го усещаш всеки ден

# 621
Момичета, днес в 10:10 се роди бебе Виктор, 52 см, 3700 грама. Преминах през почти всичко възможно от едно раждане и накрая финиширах със секцио. В момента съм в реанимация, дано успея бързо да се възстановя. Няма такава радост да чуеш как изплаква бебчето за пръв път и да го гушнеш. Леко раждане на всички мами!

# 622
Мила Ели честита радост, пожелавам ти бързо възстановяване и щастливи мигове с момъка

# 623
Честито Ели HugЦял ден те мислех при теб как е протекъл деня и ето ,че имаш един прекрасен резултат baby_neutral.Бързо възстановяване ти пожелавам!!!Когато имаш възможност пиши как е протекло при теб раждането.

# 624
  • Варна
Честито на щастливите мами и бързо възстановяване!!! Живи и здрави и много щастливи бебоци!!!
Ние имаме още 10тина дни и ще се появи и нашия втори бебок!!!  Дано Всичко мине наред и пожелавам на всички който са в очакване бързо и безпроблемно раждане  Hug

# 625
Бях на преглед всичко е наред ,слезнала е понадолу и затова я усещам различно.За притеснението и вдигането на кръвно ще пия мета и глог ми изписа.Утре съм пак

# 626
Честито на новите мами:)))

# 627
Честито на всички,които вече са гушнали своите бебчета!
Аз още си чакам.Утре ще ходя на преглед да видим има ли някакво развитие по темата Wink
Вече нямам търпение да си гушкам бебчето.

# 628
Ще разкажа на кратко одесеята ми около раждането. Предисторията за нулево разкритие и фалшива тревога в понеделник сутринта знаете. След като се прибрах у дома към 12ч на обяд контракциите пак си почнаха. Търпях до 3ч през нощта, не съм мигнала грам, защото те зачестиха и бяха силно болезнени. Към 3ч ме приеха с 3,5см разкритие (само защото пренасям). Тапата ми падна веднага щом отидох до тоалетна. Мериха тонове, спукаха ми околоплодните води, бъркаха бая. Контракциите бяха мнооого болезнени и си поисках епидурална упойка. Анестезиологът беше перфектен. Два часа рай ми гарантира. Докарах го до 6см разкритие. Нощната смяна си отиде и застъпи дневната, моята лекарка беше дежурна. Прегледа ме и каза, че главичката на бебето не е добре разположена и има вариант да е голяма мъка. Даде ми час и нещо да опитаме все пак с надеждата да се смъкне и да оправи позата. Това така и не се случи и към 9 и нещо ме подготвиха за операция. Сложиха ми спинална упойка, също нямам забележки никакви, и в 10:10 Виктор взе своята първа глътка въздух. Всичко е добре, когато свършва добре. Измъчих се, да призная, беше тежко, НО всяко усилие си струваше! Магичен момент е това.

# 629
  • София
Chuby мерси за инфото аз не очаквам нещо по различно.Имам добри впечатления от лекарите там ми установиха бременността.Знам,че храната е гадна,мизерия е,акушерките са кисели,но казват,че лекарите и техниката им е добра.Нямам идея къде другаде да раждам избор на екип не ми се прави.

Не искам да те плаша, но и от ражданет не очаквай нещо "специално". При узловие, че бях с избор на екип, който лекар не дойде, предложих да им платя на място, + имах лекарка от банка за взимане на стволови клетки, бях по същия начин като описания изоставена с часове, епизотомията ми беше много тежка и ненавременно направена. На мен мизерия, храна и т.н. абсолютно никакво впечатление не ми правят. Може поне да си избереш акушерка, ако искаш мога да ти препоръчам.

Общи условия

Активация на акаунт