При ОКТОМВРИйките настава оживление, стягаме се за родилно отделение

• 68 906
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Днес пак бях на тонове и всичко е ок.Шийката е изгладена на 80% и АГ искаше още утре да направим операцията,но му отказах  Joy.Казах му,че не съм се настроила и да я направим др седмица както беше нашата уговорка и той се съгласи.Само в събота пак ще ходя до родилното за тонове и ако бебка тръгне ще го извикат по спешност.Нещо се стреснах като ми каза утре да раждам  #Crazy.Ще си походим още малко 2 в 1  Laughing

# 661
n0richka и на мен ми е отпаднало нямам сили да мия,чистя.Разбирам те напълно аз само лежа и гледам телевизия излизам само до лекарката с кола и малко се разхождам в супера хаха

# 662
  • Варна
Ох момичета вече не искам да сме 2в1 искам да излиза господина, за да мога да си почина малко (нямам грам почивка да напазаря, да наготвя, да изпера, да простра, да изгладя, да измия чиний, да подредя че след каката торнадо къщата е..  Crazy) и бебчо много ми тежи не мога да клекна имам чувството че ще излезе  Laughing
И малката постоянно ме вдига да виж това да виж онова тамън седна адйе ставай, искам вече да отивам към родилното и 4дни да не ме занимават с тез неща, побърквам се Rolling Eyes Peace

Последна редакция: чт, 06 окт 2016, 14:54 от n0richka

# 663
Норичка няма ли кой да ти помага с домакиството, наистина ти личи, че искаш да раждаш Simple Smile
Момичета мен още не ми е слязла кърмата, а утре ни изписват, за сега ще сме на АМ. Това ме прави много нещастна, другите майчета кърмят, аз -не.

# 664
Бях на преглед главичката и е слезнала,но нямам разкритие,а вече искам да раждам Sad
Chuby колко дни те държаха в МД ?

# 665
  • Варна
 Chuby  сега няма всички баби са на работа и таткото и той, а не искам да я пускам на ясла преди грипния сезон с новородено.. Ужасно ще е,
Недей да се отчайваш започвай да пиеш чайчета за кърма (аз лично много съм доволна от хип на гранули и в студена и в топла вода може да се разтваря и е страхотен на вкус) спокойствие,  с помпа стимулирай хапвай сурови ядки жито плодове и слагай бебчо на гърдата колкото може повече то е най голямата стимулация. И не се отказвай ще тръгне няма каде да иде  Hug bouquet

# 666
Ами за сега пет дни,ако всичко е наред и утре ни изпишат,но не се води по това има момичета изписват ги за три дни, има други седят по десет,всичко зависи от състоянието на майка и бебе

# 667
  • Варна
Ани стискам палци да е скоро и бръзо да мине по принцип може да ти предизвикат раждането ако не ти се чака но, няма да чакаш още много според мен тя си знае момента Simple Smile  ще има изненда  Heart Eyes

# 668
Chuby мерси за инфото Simple Smile Норичка мерси докторката каза да изчакаме седмица и тогава да го предизвикваме. По време на кърмене витамини пиете ли или само чая на Хип е достатъчен ?

# 669
Аз сега си допивам желязото, после ще си допия и витамините. Според моята АГ не е излишно в началото да се пият витамини, може такива за бременни или за кърмачки също вече има

# 670
  • Варна
Момичета я кажете какво приготвихте за бебчетата
Прах за пране
Козметика за къпане
Памперси
АМ за всеки случай
Шишета, биберони
Кремчета за дупе
И всички останало
Simple Smile

# 671
Прах за пране взех персила за бебе
Памперси на памперс.Козметика Бочко ,за подсичане няколко вида крем Бочко,Ганчев и Судокрем.Шишета и помпа ,биберони на авент.АМ не съм ще опитам само на кърма в краен случай АМ

# 672
Прах за пране Бочко, омекотител на Тео (лилав).
Козметика за къпане -Мустела крем за тяло и измивен гел без сапун.
Памперси - 1 голям пакет Памперс (белите) 3-6 кг.
АМ за всеки случай - АМ още не сме взели, ще чакам да видя какво дават в болницата, да взема същото.
Шишета, биберони - Шишета - 5 бр Авент + 2 залъгалки. Измити и сложени в стерилизатора за ММ да натисне копчето в деня на изписването
Кремчета за дупе - Бочко
И всички останало - Дрешки - 5-6 бодита с дълъг ръкав, 5-6 цели гащеризончета - изпрани, изгладени. 1 к-т спално бельо - изпран, изгладен.
Хавлия за баня, няколко ританки, чорапки, одеало. Дрънкалка.

Комплект за почистване и промиване на пъпчето - непромокаеми лепенки, спирт, антибиотична пудра.
Препарат за бебешки съдове -  Бочко. И мокри кърпички, разбира се.

# 673
Здравейте дами,
Честито на новите мами и бързо да се възстановявате и бебоците много да ви радват.
За кърмата, акушерката ми каза да слагам бебето първите дни през три часа за по 10-12 мин, като редувам гърдите, а не предлагам и двете, за да могат да се възстановят. След това дохранвах с АМ. Откакто се прибрахме, само първия ден бях приготвила АМ, но не се стигна до нега, защото бебето се беше нахранило, та, АМ е вече само, за да ми пази страх. Според мен не трябва да прекалявате с държането на бебето да суче. Кърмата ще тръгне, не се измъчвайте, ако мама е добре и бебето е добре, след няколко дни болка после става доста приятно занимание. Успех ви пожелавам.
Прах за пране - сано
Козметика за къпане -хип
Памперси - взех на ДМ, много са зле, пропускат, къси са и минават точно на щипката на пъпчето. Няма да ги ползвам вече. Сега взех памперс в бяла опаковка на промоция са в хит и са супер.
АМ за всеки случай - на ДМ био
Шишета, биберони -две на чико (за вода)
Кремчета за дупе - судокрем, супер е
И всички останало
Simple Smile

# 674
  • София
Прах за пране - Първо бях на Ariel sensitive, после минах на прехвалената Sano Maxima sensitive, но честно казано от Ариела съм по-доволна - и като качество на пране, и като ухание.

Козметика за къпане - Ползвам почистващия гел за тяло и коса на Мустела. Като я изсуша, мажа телцето с бебешкото олио на Мустела.

Памперси - Pampers Premium 1, белия памперс. Много добри, никакви оплаквания нямам.

АМ за всеки случай - Hipp Combiotic 1. Първо мислех за Аптамил, но там няма пре- и пробиотици. Бебето много хареса Хип-а и нямаме проблем Simple Smile Давам Биогая сутрин и Абоколикен капки към всяко хранене.

Шишета, биберони - На Авент са ми шишешнцата. Имам и от 3-та размера, но ползвам само най-мъничките засега. Две са ми стъклени, другите две пластмасови. Стъклените повече ми харесват. По-лесно се чистят. Биберончетата ми пак са на Авент, силиконови, и бебето ги възприе много бързо. В родилното се опитаха да ѝ пробутат някакви каучукови, но нямаха успех Laughing

Кремчета за дупе - Имам на Мустела бариерния крем, Судокрем, Бепантен и на Хип крема против подсичане. Само Мустелата и Хип съм изтествала засега и нямам забележки. Имам една подложка за повиване на Мустела - безценна. Разнасям си я с мен и си повивам детето навсякъде Mr. Green

Друго за хигиената - Мокри кърпички на Памперс, мокри кърпички за кърмачки на Чико да ѝ бърша устичката след кърмене и след хранене с шише (понякога се поолива с млякото, а като веднъж ММ се опита да я забърше с обикновена мокра кърпа, малката получи обрив около устичката). Оченца и ушенца почистваме с физиологичен разтвор и памуче. Simple Smile За пъпчето - спирт. За гениталиите - почистване с разтвор от смрадлика и памуче.

Помпите за кърма вече се уверих, че са безкрайно полезни, и моят съвет е да инвестирате в по-хубавите (Медела, Авент), дори да не са нови, че аз малко се прецаках с една ел. на Canpol и сега си карам с една на Avent, която, макар и ръчна, прави по-хубав вакуум и е по-щадяща едновременно Rolling Eyes

Бебешкият шезлонг ми е един от най-полезните подаръци дотук Grinning Бебчето държи да ме вижда винаги като е будно, което от кошарката няма как да стане, а не мога и да го разнасям на ръце постоянно, понеже съм сама вкъщи и имам сто неща за вършене. Като я сложа в шезлонга, заспива работата (ако имам късмет, не само преносно, но и буквално Mr. Green) - хем тя ме вижда и чува и се кротва, хем аз мога да седна да гладя дрешки, да позачистя или поне едно кафе да изпия Crazy

Ваничката за къпане ни е сгъваема, с надуваеми и пластмасови части. Златна работа свърши. Никакво място не заема, прибира се дискретно, чисти се лесно, има дупчица за оттичане, за да не се препълва, докато поливаме бебето с душчето.

Общи условия

Активация на акаунт