При ОКТОМВРИйките настава оживление, стягаме се за родилно отделение

• 68 898
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Моето бебенце 2,650 кг го измериха днес на ехографа. Така като гледам темпото на растеж, явно ще е 3 кг и малко на раждането. Още съм без дата, АГ иска да му се обадя неделята вечерта като е нощна смяна в болницата да се разберем за дата. Май му стана неудобно задето толкова ме плаши какво щяло да ми е дебело бебето, пък то си върви съвсем норма, че даже и по-скоро към долната граница. Пита дали ще се пробвам за нормално раждане при това положение, но му казах, че няма. Вероятно ще изтеглим датата съвсем малко преди термин, така че и аз ще си имам везна. Simple Smile

Иска ми се да питам мамите, които следят вече тоновете, в какви граници се движат тоновете на бебчетата ви?

# 76
Благодаря ви момичета наистина доста ме успокоихте. Надявам се на видеозона всичко да е наред че направо съм бъгнала от всякъде. И на мен това с метъра ми е странно след видеозона задължително ще пиша а сега и съпругът ми гледа за някоя частна клиника за още едно мнение. Praynig

# 77
Момичета,  болят ли ви стъпалата?  На мен направо си ми туптят все едно съм свръх изморена, а аз съм била права 20мин примерно.

# 78
Тия глупости с гестационните седмици могат направо да побъркат всяка бъдеша мама.
Единственото изследване, което се доближава най-точно до истината си е 3Д иследването.
Цялата бъркотия при видеозона идва от заложените стойности, които има програмата - ако според нея едно бебе за да си отговаря на седмицата, то обиколката на главичката, стомахчето и бедрената кост трябва да отговарят на дадени параметри - да де, ама то има ли еднакви хора? Не, всичко е ген - едни са по-едри, други по-дребни и така ...значи ако гена ви е по-дребен, тогава ви се казва, че бебето не отговаряло на седмиците си и било малко и обратното. Аз нямам спомен да съм прочела особено в последните седмици на бремеността, да има много бебета дето точно да отговарят.
Само плашат така и без това притеснените мами, дето си треперят над рожбите!
А за мерене с метър направо не мога да повярвам, че това още се практикува?  ooooh!
Изобщо не се шашкай!
Аз вярвам единствено на изследванията на 3Д, останалото важно е тоновете да са ок, видеозона дава добра информация за прилежание на бебето и кръвотока към него, но това със седмиците е пълна,, ама пълна безмислица.

# 79
Тия глупости с гестационните седмици могат направо да побъркат всяка бъдеша мама.
Единственото изследване, което се доближава най-точно до истината си е 3Д иследването.
Цялата бъркотия при видеозона идва от заложените стойности, които има програмата - ако според нея едно бебе за да си отговаря на седмицата, то обиколката на главичката, стомахчето и бедрената кост трябва да отговарят на дадени параметри - да де, ама то има ли еднакви хора? Не, всичко е ген - едни са по-едри, други по-дребни и така ...значи ако гена ви е по-дребен, тогава ви се казва, че бебето не отговаряло на седмиците си и било малко и обратното. Аз нямам спомен да съм прочела особено в последните седмици на бремеността, да има много бебета дето точно да отговарят.
А за мерене с метър направо не мога да повярвам, че това още се практикува?  ooooh!
Изобщо не се шашкай!
Аз вярвам единствено на изследванията на 3Д, останалото важно е тоновете да са ок, видеозона дава добра информация за прилежание на бебето и кръвотока към него, но това със седмиците е пълна,, ама пълна безмислица.
Това с метъра още от самото начало не ми харесва,но си мислих че това е Англия развита страна и знаят какво правят. Да ама не стресират родителите само надявам се видеозона да ни успокои малко че със съпруга ми сме малко шашнати от тази новина аз от како бях на Ж.К само ми се плаче и незнам какво да правя все пак ми е първа бременност а и за млада майка на 22 години това си е шок. Но ще стискам палци всичко да е наред Praynig

# 80
А за мерене с метър направо не мога да повярвам, че това още се практикува?  ooooh!
Изобщо не се шашкай!
Това с метъра още от самото начало не ми харесва,но си мислих че това е Англия развита страна и знаят какво правят. Да ама не стресират родителите само надявам се видеозона да ни успокои малко че със съпруга ми сме малко шашнати от тази новина аз от како бях на Ж.К само ми се плаче и незнам какво да правя все пак ми е първа бременност а и за млада майка на 22 години това си е шок. Но ще стискам палци всичко да е наред Praynig

С метър се мери матката дали отговаря на месеца , а не размера на бебето . Все едно , ако си чела е интернет еди кой си месец 2 пръста над пъпа , същото измерват с метъра . И всичките тези измервания са ориентировъчни . На прегледите където ходя по ЗК също мерят с метър и всички чудесии   #Crazy

# 81
Аз не мога да разбера, как в тези толкова развити западни държави, разчитат само на такива методи. Все си викам, че си разбират от работата, само за да се самоуспокоя. На мен също, живот и здраве ще ми бъде първо детенце, а преди това имам две неуспешни бременности и се притеснявам и плаша от всичко и през седмица съм в спешното. Една нагла за мен акушерка, чак ми вика " ама ти май си голяма паника?"
Е, как да не съм притеснена,  като за цяла бременност ти се полага един УЗ и това било така, защото струвало пари на общината. Да бяха го направили да си плащаме, но да имаме свободен достъп до видеозон. Общо взето има си и положителни, но и много отрицателни страни на това да си бременна в чужбина.

# 82
Момичета,  болят ли ви стъпалата?  На мен направо си ми туптят все едно съм свръх изморена, а аз съм била права 20мин примерно.
Аз съм много зле с краката, килата си дават отражение. Но аз съм и с плоскостъпие и ходенето с равни обувки месеци наред + килограмите, вече едва ходя. Отделно и ставите ми били "халтави" - и коленете болят на сяда е и ставане. За клякане и дума не става Simple Smile

# 83
Аз преди тази бременост имах две неуспешни завършили с мисед. Още от самото начало си казах - няма да хващам клона! Тоест - ден след ден да се самобичувам, да ставам опитно мишле на докторите и ще го карам, както даде Господ ...От ден първи се опитаха да ме тъпчат с хормони, да ме карат да си бия хиспарин и какво ли не ...тест за тромбофилии с 35% вероятност беше единственото на което лекарите се основаваха.
През цялата бременост съм пила само фолиева, аспирин протект, магнезии след 6 месец и един път нош па, но тогава получих нещо като жлъчна криза. Излязоха ми едни стрептококи и пих 3 дни антибиотик.
Правих си всички изследвания, но не пиех нищо друго.
Слава на Бога беба добре си вървеше.
Докато навлязох в осми месец - тогава на един видеозон изоставаше с пет дни, на друг със седмица, а на трети с две седмици.  #Crazy
Накрая вече ми писна и отидох на един хубав последен доплер, където се оказа, че изоставането е само три дни.
На фона на цялото шоу живея от месец в полуобзаведана къща и докато тука си пиша кротко с вас, майсторите ми сагат вратите - блъскат и тряскат от сутринта, що майстори минаха за тоя месец, не е истина и що проблеми ...
Обаче аз съм си обещала канско спокойствие!
За това ти казвам - не се шашкай! Отиди си на още един преглед , но винаги с едно на ум - техника е, греши.

# 84
Аз не мога да разбера, как в тези толкова развити западни държави, разчитат само на такива методи. Все си викам, че си разбират от работата, само за да се самоуспокоя. На мен също, живот и здраве ще ми бъде първо детенце, а преди това имам две неуспешни бременности и се притеснявам и плаша от всичко и през седмица съм в спешното. Една нагла за мен акушерка, чак ми вика " ама ти май си голяма паника?"
Е, как да не съм притеснена,  като за цяла бременност ти се полага един УЗ и това било така, защото струвало пари на общината. Да бяха го направили да си плащаме, но да имаме свободен достъп до видеозон. Общо взето има си и положителни, но и много отрицателни страни на това да си бременна в чужбина.
Този, предполагам зависи от
1. какво е възприето като минимално необходимо и се покрива от базовата застраховка, ако си с базова само
2. от застрахователния ти модел, определящ  до какви услуги имаш достъп, защото при сключване на допълнителна застраховка се отварят други възможности
Аз съм в Швейцария, здравната застраховка се заплаща изцяло от осигуряващото се лице и сам си избираш условията и си поемаш рисковете. С първата бременност имах само базова застраховка, но никога не са ми мерили корема с метър, а ехограф и преглед имах всеки месец. Отделно всеки път изследвания стандартни и според протичането на конкретната бременност, каквото там се налага. Болничният престой, раждането и следболничните посещения на акушерка и при лекар също не съм заплащала, както и всички медикаменти, които са ми изписвали по време на бременността. Доколкото знам, и тук официално основната застраховка поема само три ехографски прегледа, но ако лекарят прецени друго, поемат без проблем. Та, може би е и въпрос на късмет при какъв гинеколог ще попадне човек. Но не познавам момиче тук, с което да сме обсъждали въпроса, де, и което да не е гледано на ехограф всеки месец.
При вас в Швеция и в Англия какво се поема? Интересно би ми било да сравня системите.

# 85
Имам доста близки в Германия. Там всеки път да те гледат на видеозон е пълен абсурд. Наши познати за фетална морфология не бяха чували даже, за Прена тест също-въпреки, че го изпращат до клиника в Германия . Да, чисто и спретнато е, но и там си има недостатъци и чакане за часове при специалисти.

# 86
В Швеция по време на бременността, абсолютно всичко се поема от здравната каса, дори и да не си осигурявано лице - прегледи, изследвания, имунизации, раждане и престой в болницата.
За мен изнервящото е, че нямам свободен достъп до това, от което се нуждая аз ( в случая УЗ, разни изследвания). Или просто казано, има си правила, които трябва да се спазват. А ние в България сме свикнали, всичко да става на момента и както искаме ние:)

# 87
Този, предполагам зависи от
1. какво е възприето като минимално необходимо и се покрива от базовата застраховка, ако си с базова само
2. от застрахователния ти модел, определящ  до какви услуги имаш достъп, защото при сключване на допълнителна застраховка се отварят други възможности
Аз съм в Швейцария, здравната застраховка се заплаща изцяло от осигуряващото се лице и сам си избираш условията и си поемаш рисковете. С първата бременност имах само базова застраховка, но никога не са ми мерили корема с метър, а ехограф и преглед имах всеки месец. Отделно всеки път изследвания стандартни и според протичането на конкретната бременност, каквото там се налага. Болничният престой, раждането и следболничните посещения на акушерка и при лекар също не съм заплащала, както и всички медикаменти, които са ми изписвали по време на бременността. Доколкото знам, и тук официално основната застраховка поема само три ехографски прегледа, но ако лекарят прецени друго, поемат без проблем. Та, може би е и въпрос на късмет при какъв гинеколог ще попадне човек. Но не познавам момиче тук, с което да сме обсъждали въпроса, де, и което да не е гледано на ехограф всеки месец.
При вас в Швеция и в Англия какво се поема? Интересно би ми било да сравня системите.
В Англия видеозоните са два. Единият е в 13 г.с а другият в 20 г.с при една протичащо нормална бременност. През цялата бременност срещите са единствено с акушерка без намесата на лекар (даже и раждането протича без лекарска намеса). Акушерките са доста компетентни,но мерките с метъра са ми малко стари и неточни. След 30 минути имаме видеозон и се надявам всичко да е наред. Всички прегледи и консултации са безплатни. Praynig

# 88
Justify, пожелавам ти спокойствие и всичко да е наред.
И тука раждането е само с акушерка, ако всичко е нормално.

# 89
  • Варна
Здравейте момичета имам въпрос към вас, днес бях на преглед вече  съм в 34г.с. И доки каза че всичко е добре пъпната връв била около краката което било добре главата на доло плацентата е добре но околоплодните води са започнали  да намаляват.. Каза не е страшно може би по рано ще родиш... Мен това малко ме стъписа и не ми даде повече обяснения каза след 15 дни да отида да ме измери и изтегли и да чуе тоновете.. Питах я за следващ УЗ да видим как са водите тя каза че не може... И сега аз какво да правя незнам за колко време могат да изтекът тези води опасно ли е.. Някои с подобен проблем или мнение нещо. Благодаря Ви  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт