При ОКТОМВРИйките настава оживление, стягаме се за родилно отделение

• 69 241
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Бебето си е много активно до преди малко даже хълцаше Grinning иначе размера на матката ми е 33 см което и се видя доста малко но не вярвам за 2 седмици да не е пораснали изобщо при положение че в 35 г.с. беше 2500кг сега се надявам да е натдало някое и друго грамче.Тоновете ги мерят винаги и винаги казват че са много добри и бебето е щастливо.  Видеозона утре ще покаже през къде сме в растежа а и аз не претендирам за голямо бебе само да ми е живо и здраво  Hug

# 361
значи тоновете на бебето са ок, то всеки ден рита, ама не расте .... Laughing
тия хора кой им е дал дипломи  newsm78

# 362
  • София
Момичета, моят Данаил вече е на ...  Heart Eyes цели 19 дни  Grinning На момичетата с предстоящо секцио да кажа - вече в спиналната слагат морфин, така че първите 24 часа няма да ги усетите, грам не боли. После обаче, следващите 3 дни е кофти положението  Laughing Аз избягвах болкоуспокояващи, защото имах коластра още на следващият ден. 3 дни бях като пребита, цялото тяло ме болеше, бях отпаднала. На 4-ти ден тръгнах на добре, а на пети вече не се чувствах оперирана  Laughing
Другото кофти, за мамите с второ е, че засукването на беб предизвиква по-силни контракции на матката и много боли... С първото не беше така, сега четох в нета, че е характерно за второто... Но пък това е добре за възстановяването на матката, така че - търпя стоически.
Иначе - няма такава сладост... едни малки пръстчета, една муцунка, дето като е будна постоянно зяпа с устичка и търси. Като помирише гърда и заковава на място  Joy Сега като го гледам, направо не мога да си представя, че е бил в мен целия - къде се е събирал....???
п.с. Честито и тук на всички вече станали мами!  bouquet Да са здрави и щастливи малчовците!

# 363
значи тоновете на бебето са ок, то всеки ден рита, ама не расте .... Laughing
тия хора кой им е дал дипломи  newsm78
И аз това се чудя само ни панират с татито,но този път сме по спокойни. Истината е че коремът ми не е много голям и може би това ги притеснява,но имам позната която имаше много голям корем 2 пъти колкото моя и роди бебе 2200 добре износено така че това не е критерий според мен Wink

# 364
Момичета, днес се роди бебе Виктория с планово секцио в 38+3. Тежи 3250 и е 49 см .... най-после стигнах финала 😆. Успех на всички очакващи  😇
Честито бебче!Да ви е жива и здрава! bouquet

# 365
Това с метъра ми се вижда страшна тъпотия. При мен е обратното, имам уж голям корем (на мен ми малее), но нормален и според док, ама бебето е дребно и изостава. Ама тя гледа доплери и размери на бебето, а метър не е припарвал до мене!
Мариша, радвам се че сте добре! Кога минаха тия дни? Вие колко останахте в болницата?

# 366
  • София
Момичета, моят Данаил вече е на ...  Heart Eyes цели 19 дни  Grinning На момичетата с предстоящо секцио да кажа - вече в спиналната слагат морфин, така че първите 24 часа няма да ги усетите, грам не боли. После обаче, следващите 3 дни е кофти положението  Laughing Аз избягвах болкоуспокояващи, защото имах коластра още на следващият ден. 3 дни бях като пребита, цялото тяло ме болеше, бях отпаднала. На 4-ти ден тръгнах на добре, а на пети вече не се чувствах оперирана  Laughing
Мариша, много се радвам за бебчо Данаил Heart Eyes  bouquet Чудесно е, че леко е минало секциото и се справяте с кърменето! Hug И аз се надявам на такава развръзка, само още няколко дни остават до понеделника - на финалната права сме Flutter

иначе размера на матката ми е 33 см което и се видя доста малко но не вярвам за 2 седмици да не е пораснали изобщо при положение че в 35 г.с. беше 2500кг сега се надявам да е натдало някое и друго грамче.Тоновете ги мерят винаги и винаги казват че са много добри и бебето е щастливо.  Видеозона утре ще покаже през къде сме в растежа а и аз не претендирам за голямо бебе само да ми е живо и здраво  Hug
Защо да е чак пък толкова малко? Аз съм с 35 см от известно време, а сме вече съвсем накрая и АГ не е казал да е проблем. Бебенцето го очакваме около 3 кг да излезе, а талията ми от 65 см при забременяването сега е 110 см, почти двойна... Laughing Иначе тоновете между 140 и 160 се движат, леко високи, но според акушерката момиченцата често били така newsm78

Днес излязох с ММ и приятели да се разходя и подишам въздух. От многото движение обаче през половината време ми беше втвърден коремът и едвам се тътрех след другите. Поне бебчето някак си кротува повече при разходките и не ме рита толкова в ребрата. Simple Smile

# 367
Те и моите тонове са винаги в този диапазон. Знам, че така е нормално.

# 368
Как високи, това са нормалнихтонове на будно бебе. Моите са средно към 150-160 и са идеални,стигнепли 130 и почват да ме тормозят да го събудим, защото не искали да спи.

# 369
Момичета, случвало ли ви се е 1 цял ден да не усетите бебо?  Снощи си беше активен, но днес не го усещам...

# 370
  • София

Момичета, случвало ли ви се е 1 цял ден да не усетите бебо?  Снощи си беше активен, но днес не го усещам...
Цял ден ли не го усещаш? Я прибягай да ти направят един запис на тонове  Hug Peace
Ерен, 7 дни останахме в болницата - толкова е пътеката за родени преди срока  Thinking При все, че аз бях 36-та седмица...
Innerlane, понеделник ли е Денят? Heart Eyes Пожелавам да бъде леко!  Heart Eyes

# 371
Момичета, случвало ли ви се е 1 цял ден да не усетите бебо?  Снощи си беше активен, но днес не го усещам...
Аз редовно не го усещам.

# 372
Катето,отиди да те прегледат и да ти пуснат едни тонове.В тези седмици е добре да ги усещаме по-честичко.

# 373
Кате, пробвали да то размърдао-кола, кафе, щоколад, студена вода, сладко, да се раздвижи или да го пъсръчкаш? Легни и по гръб. Ако не го усетиш отивай на запис.
На мен също ми се случва да не е много активен, е сега пак правихме кортикостероиди и цял ден почти нищо, ама поне правим по два записа и знам, че е добре.
Мариша, а кога ти го дадоха и правиха ли му нещо- да пускат кислород, кьвиоз и т.н. май и ние ще се раждаме в 36 и ме е страх, знаейки че все пак се води недоносено бебе, а е и мъничък...

# 374
  • София
Ерен, в родилна зала всичко беше наред, повит и напудрен ми го оставиха на ръката за около 5 мин. - няма такава емоция  Crazy Heart Eyes Party Той гледаше, за разлика от батко си, който отвори очи на третия ден. После обаче е имал проблем с дишането - неонатолога, който дойде следобеда в реанимация за инфо, ми го каза. Бил е 2-3 часа на кислород. Като му се е подобрил кръвно-газовия анализ са го махнали. Аз разбира се, като го чух това, изперках, добре че неонатоложката беше свястна, та ми го донесе да го видя .... Пуснаха му веднага кръвна картина, там левкоцитите бяха повишени и му назначиха антибиотик за 5 дни (моята последна микробиология преди месец беше чиста  Thinking явно нещата могат да са много динамични....) На следващият ден ме преведоха в следродилното и веднага си го взех, беше си плътно при мен. Беше на косъм от фотолампата заради жълтеничката, обаче не го сложиха - пребори я сам. На края на антибиотика му взеха още една кръвна кратина, всичко беше ок и на седмия ден ни изписаха...

Общи условия

Активация на акаунт