При ОКТОМВРИйките настава оживление, стягаме се за родилно отделение

• 68 893
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Chuby мерси за инфото аз не очаквам нещо по различно.Имам добри впечатления от лекарите там ми установиха бременността.Знам,че храната е гадна,мизерия е,акушерките са кисели,но казват,че лекарите и техниката им е добра.Нямам идея къде другаде да раждам избор на екип не ми се прави.

Не искам да те плаша, но и от ражданет не очаквай нещо "специално". При узловие, че бях с избор на екип, който лекар не дойде, предложих да им платя на място, + имах лекарка от банка за взимане на стволови клетки, бях по същия начин като описания изоставена с часове, епизотомията ми беше много тежка и ненавременно направена. На мен мизерия, храна и т.н. абсолютно никакво впечатление не ми правят. Може поне да си избереш акушерка, ако искаш мога да ти препоръчам.
избора на акушерка колко беше ? 50 лв

# 631
  • София
май беше 200 по ценоразписа, не съм го гледала, ето тази беше при мен и беше опитна, не знам дали още работи там http://www.blitz.bg/article/33229. Накрая и дадохме 200 лв. за "'почерпка", не съм я "избирала".

# 632
май беше 200 по ценоразписа, не съм го гледала, ето тази беше при мен и беше опитна, не знам дали още работи там http://www.blitz.bg/article/33229. Накрая и дадохме 200 лв. за "'почерпка", не съм я "избирала".
мерси ще видя,ако трябва ще се стегна и ще слушам какво ми казват и ще изтърпя киселите акушерки

# 633
  • София
Честито и на новите майчета! Да са здрави и много щастливи всички!

Наистина е важно да се слуша акушерката. Макар и понякога да е трудно  Simple Smile Имах си теория... от много четене  Crazy когато почнат силните контракции не трябва да се стягаме, което е инстиктивно, а да се опитаме да се отпуснем максимално. Да не пречим на мускулите, а да се опитаме да помогнем. Е, на практика не ми се получи точно така  Laughing Помних до едно време, после болеше повече и колкото и да исках да се отпусна, само стисках матрака  Laughing Опитвах се да слушам и изпълнявам каквото казва акушерката. Трудно беше дишането, особено при последните сантиметри.

Да се оплача - кърмата не е достатъчно.  Cry Кърмата слезе на 4 ден. Бебокът трудно засука, само с помощта на силиконови зърна. Захраниха го с АМ в болницата и явно свикна на нещо по-голямо в устата  Mr. Green Досега пробвам кърмене при всяко ядене, което варира от 2 до 4-5 часа, кърмене и от двете гърди, стои по час. От "пълна" гърда изцеждам на ръка около 10 мл.  Cry Подозирам обаче, че изсуква повече.

Пия много течности. Пих боза. Мразя боза. За втори път в живота си пия боза и освен разхлабване при мен, друго не се случи. Пия лактогенни чайове, таман 3 вида си взех, по 3-4 чаши на ден. Пия бирена мая. Пия Fenugreek (сминдух). Пих бира... малко по-малко я мразя от бозата.  Mr. Green Четох да се яде суров лук, но цяла глава все още не съм заръфала.  Mr. Green Разчитам на количеството в салатата.

Само помпа не съм си купила. Според вас, да купувам ли помпа? Ако да - каква? Това дали ще помогне стимулацията?

# 634
На мен още не ми е слязла кърмата и всеки ден я чакам с голяма надежда, стимулирай гърдите с помпа, това ще увеличи лактацията, дай на бебо време,първо ще суче по малко,после ще лапа като змей

# 635
Някой не беше ли споменавал, че в темата ще влезе консултант по кърмене? Имам такъв спомен. Май сега моментът е повече от подходящ.

# 636
Има подфорум за кърменето  Peace.Там отговарят консултанти по кътменето.Доста полезна информация намерих за мен,тъй като първият път мисля ,че допуснах доста грешки при кърменето и не бях настоятелна.Тогава кърмех и дохранвах с АМ само 3 месеца,което е нищо!Сега съм се настроила с положителна енергия и упоритост  Joy.

# 637
  • Варна
При мен първия път кърмата си слезе веднага и даже мастит получих защото нямаше кой да обясни и покаже но това не ме спря, пих чай на Хип за кърмачки и той много ми помагаше и отделно сладко жито с много орехи и така имах кърма 1г,6м. бях бременна с второто още кърмех каката но вече огранизма ми беше много изтощен и я отбих ( и да ви кажа докато беше на кърма е това дете 1 път беше болно и беше на аб иначе нищо сериозно, спряхме кърмата и се почна тука аб там сироп, тука червено гърло, сополи.. Ужс) и сега съм се заредила със чайче и жито и се мятам дано отново се получат нещата  Praynig Hug

# 638
Момичета,наистина може да попитате в подфорума за кърменето.
Но да ви кажа на мен какво ми помогна преди 7г. Много вода ,бебето често на гърдата ,поне през час,а нощем зависи колко често ще се събуди и много цедене с помпата след всяко кърмене.за седмица успях да премахна добавката и дребосъка остана само на кърма.Кърмихме се повече от 2г.
Успех!

# 639
Мисис Роузи,  и аз ще си позволя съвет от своя опит с кърменето (2 години с голямото дете). Слагай по-често на гърда, както са ти казали момичетата, и предлагай винаги гърда първо преди добавката. На мен ядките ми действат безотказно за увеличаване на количеството мляко (орехи и лешници особено). И много течности. Ако виждаш, че памперсите са пълни и детето наддава,  можеш постепенно да махаш добавката и да предлагаш гърда. И бъди спокойна най-вече, това е важно за млекопроизводството Wink

# 640
  • Варна
Не се отказвай, трудно е но винаги стига да имаш желание и воля всичко се постига най лесно е отиваш и купуваш  АМ, но най хубавото е кърмата.
Колкото повече толкова повече
 Peace Hug

# 641
И аз ще разкажа за кърменето - от втори ден слагам на гърда (10мин едната, 10 другата) и след това пиеше АМ. Важно беше дъвченето за да се стимулират гърдите, като този ден тренирахме ползата, гушкахме се и тн. Самото дете търсише мляко на 3ч. На 3ти ден вече почна напрежението в гърдите и след процедурата „сукане” и АМ следваше помпата. За горе долу 2-3 хранения кърмата слезе и пробвах без АМ. Получи се и кърмех на 2-3-4 часа , зависи кога е буден. Помпа ползвах през едно кърмене и гледах да изцедя максимално. Общо имах ден и половина с болки и буци по гърдите, но този ми метод помогна явно. От ден 6ти помпа не съм ползвала и гърдите са спокойни, а има и достатъчно кърма. Другата седмица ще теглим Светлозар за да знаем колко всъщност се храни и справяме ли се наистина, но той е спокоен така че вярвам че всичко е Ок!

# 642
Иве, в началото през колко време слагаше бебето на гърда преди да тръгне хубаво кърмата? Горе долу по колко минути се храни сега от едната гърда?Според мен ,моята грешка беше ,че акушерката ми каза да го слагам през 3часа да яде на гърда,а като мрънкаше му давах залъгалка.Така не ми се стимулираха гърдите и кармата ми беше оскъдна.Сега мисля да предлагам на беба цица при всяко мрънкане  Joy пък ще видим.Ще черпя и идеи от вас,успешно кърмещите се.Най-голямата ми грешка беше,че бързо се предадох!

# 643
  • София
Благодаря на всички! Засега се опитвам всичко да спазвам. Хормоните са доста нестабилни  Mr. Green , но като цяло съм спокойна. Надявам се да се получат нещата.

# 644
  • Варна
Няма да се предаваш!!!  Като ми донесоха бебка сестрата ми каза когато ревне да я слагам на гърдата, в родилното яде 20-30мин спи 20-30 мин и пак врякне и така постоянно и много бързо се стимулира Simple Smile
А във вкъщи вече малко повече спеше ама на мен ми беше толкова хубаво и постоянно си я гушках а и много ме болеше всипко и си лежах на диванчето и си кърмех бебка и си почивах.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт