Пак сме се събрали бъдещи АПРИЛски мами! - Тема 3

• 35 962
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
  • Вестерос
Тогава е голям късмет, баба ми е -, а майка и сестра й са +

за пръв път чувам са du  Blush

# 676
  • София
Кръвните групи са доста, просто има някакви основни означения.
Моят баща е 0-, майка ми 0+ и двете със сестра ми сме 0-.  Доколкото знам кръвната група се наследява пряко от родителите(чувала съм, че най-често бащината), но има много редки случаи, когато може да е от дядо, баба...  Имах учителка по биология, която ни разказваше, че била решила, че баща и не и е баща, докато в университета не учила за наследствеността и се успокоила, че е от редките  Laughing

# 677
  • Пловдив
Тифани, изпрати ми на лично съобщение данни за първата страничка - следващата тема ще я пусна аз. Ако има и други, които ги няма в списъка, също да ми пишат Simple Smile

# 678
  • Пловдив
На мен само годините ми смени на 30, че в петък рязко остарявам  Mr. Green

# 679
  • Варна
Много съжалявам за всички мами, които имаха вероятност за близнаци и си имат сега само едничко. Дано останалото геройче да е двойно по здраво и да ви радва като за 2-ма  Confused

Аз съм се изпъпчила с едни ситни пъпчици на деколтето и тук таме някоя на гърба  Shocked. Вчера забелязах на огледалото случайно едно лишейче от вътрешната страна на ръката, 10 см надолу от мишницата  Flutter . Дано не се разпростре това нещо, че преди няколко години имах едно чудо - разноцветен лишей- на гърба. Махна се за около 2-3 седмици с едно мазило но е много неприятно  Sad
По лицето нищо нямам освен уморената физиономия, която даже не ща да поглеждам вече  Tired не мога да се трая.

Днес питах майка ми, каква ми е кръвната група - била 0- , ама не била сигурна  ooooh! .... ще се изследвам на другия преглед при АГто

# 680
despa19,добре дошла! bouquet
 Успех на всички мами, на които им предстои БСХ или други важни изследвания. Стискам ви палци. bowuu
 Мен хич ме няма в кръвните групи, даже срам не срам - моята си не знам. Blush

ПП: Тифани и аз съм за записване, че така или иначе не драснах инфото на Манха на ЛС, само тук. Ей сега КристалнаК ще ни впише в новата Party

# 681
Здравейте Simple Smile Не мога да заспя от принеснение. Вчера се записах да ме следи гинеколог и ме изпрати на изследвания. Днес реших да ги проверя и пак изпадна  в ужас- имам токсоплазмоза. Разбира се почнах от там да обвинявам себе си. Не знам дали е от преди или от сега. Аз съм имала котка дълги години, а сега докато бях във Франция и Италия ядох много полусурова риба (още не ми ставаше лошо). От скоро не ям месо, просто ми се гади от него. В петък ще ходя при доктора, но не знам как ще доживея. Някой от вас запознат ли е с токсиплазмозата?! Много се обвинявам, че след като най-накрая забременях почнаха да се появяват разни бактерии и др. гадинки. 

# 682
Добро утро!
Нана, защо не повториш изследването, може да е грешка някаква?!  Не може да няма лечение по време на бременност! Не се притеснявай, всичко ще е наред!

# 683
nnanna Ако бременната жена е била заразена преди зачеването, тя има изградени антитела и те пазят нероденото бебе. Токсоплазмоза се установява чрез специализиран кръвен тест, който установява наличие или отсъствие на определени антитела; по вида им се съди дали пациентът е прекарал токсоплазмоза в миналото, или заразата е прясна. Титрите са IgM – за нова инфекция, и IgG – за стара; високите стойности доказват наличието на антитела. Провери как е и пиши.Не се притеснявай излишно. Hug
teddyblu ако си пускала някакво изследвания,АГ-то ти най-вероятно ти е дал направление и за кръвна група.На мен ми беше дал без да знам,казаха ми в лабораторията.Аз си я знаех и му върнах направлението,нали имат определен брой и да може друг да се възползва.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2016, 07:12 от Baby.st.ss

# 684
  • Hamburg
nnanna, кое е положително? IgG или IgM?

Ако IgG е положителен, тогава някога си имаша токсоплазмоза. Това е най-добрият вариант, защото вече имаш имунитет и не можеш да се заразиш отново. Щом казваш, че си гледала котки, това е най-вероятно.

Ако IgM е положителен, тогава инфекцията е прясна и трябва възможно най-
бързо да започнеш лечение с антибиотик.

# 685
  • Варна
Baby.st.
Нищичко не съм пускала, Аг-то ми нищо още не ми е споменавал за изследвания, затова и му се дразня. Дано сега следващия преглед ми връчи направленията, но мисля че другата седмица ще му се обадя да го питам директно кога ще ги правим. Другото което ме дразни е че 3-тия ми преглед е чак за 1-ви др. месец - това прави цял месец чакане....... а като гледам мамите тук ги викат след 3 седмици най много, и повечето вече имат час за ФМ и направления поне за изследванията.
Нана
Не се притеснявай, със сигурност не си единствената в това положение и твоят АГ трябва да е запознат добре как се процедира в твоя случай. Не се паникьосвай сега, просто осведоми лекаря си и той ще ти разясни всичко (надявам се).Спокойно, всичко ще е наред Hug И аз мисля да правя това изследване, защото съм гледала котки цял живот с изключение последните 2 години.

Добре дошли на всички нови попълнения  Simple Smile

# 686
  • София
Момичета,да се оплача... откриха ми стафилококи  Cry Доста съм притеснена,някоя от вас сблъсквала ли се е с това ? И имате ли представа дали е полово предавано,тъй като моя мъж последно имаше проблеми и се чудя дали не е от мен или пък аз да съм хванала от него  newsm78

# 687
teddyblu аз също след месец трябва да ходя.Последно бях на 7.9 и се чудя кога пак ще дойде другия 7... За ФМ и на мен нищо не ми каза,а и аз не искам.

Да ви попитам пак-като вече съм записана на ЖК при него,трябва ли всеки месец да са взимам направление от ЛЛ?

# 688
Момичета,да се оплача... откриха ми стафилококи  Cry Доста съм притеснена,някоя от вас сблъсквала ли се е с това ? И имате ли представа дали е полово предавано,тъй като моя мъж последно имаше проблеми и се чудя дали не е от мен или пък аз да съм хванала от него  newsm78
Аз като дете съм боледувала от стафилококова инфекция. Затова не бо трябвало да е по полов  път. За съжаление нямам спомен как е протекло лечението. Мисля,  че ми биеха инжекции,  но все пак е различно и най-добре АГ или Личният да ти кажат дали ще трябва и с друг специалист да се консултираш. Peace бързо оздравяване!

# 689
  • Бургас
Скрит текст:
Преди 2 месеца ми лекуваха и в последствие извадиха зъб,нямах проблем след упойката,но лекарката ми беше изписала едно хомеопатично арника Монтана.Не знам от него или просто случайност , но може да опиташ Simple Smile)))

Знам я Арниката. Малката ми е изцяло на хомеопатия. Аз също бях, но докторката ми излезе в болничен и не се завърна повече на работа. Би ли ми казала как си приемала Арника и коя потенция, че ми е неудобно да попитам докторката на Михаела, когато се отнася до мен. А от кога се каним с мъжът ми да се запишем при нея...
Анито,при кой хомеопат водите малката и доволни ли сте?Аз я водих при Корнел,обаче 50 на 50 са нещата.

При мен беше много сложно. Заради неутропенията не искаха да я приемат почти никъде. Така стигнах до Кети Керанкова. Вече 2 години съм много доволна, предвид факта, че като отидох там тя беше с нулев имунитет и при всяко боледуване се сриваше още повече от антибиотиците. Вече преминава само със сополки и малко в ушите има проблеми /ама там е наследство от баща й - кривите ушни канали и задържа ушна кал/. Жената е внимателна и много коректна. Препоръчала съм я на доста хора и после са ми я похвалили и те.

Днес съм доста по-добре. Обаче вчера не издържах до 17.30 и си тръгнах в 16.30. То и без това само секретарката ни беше в офиса. Днеска съм малко с гадене, но открих водата с лимон и определено от нея ми става по-добре. И поне пропих вода. Та главоболието ми мина. Сега ако и венеца ми мине и спре да ми се гади, може дори да забравя, че съм на лекар в 12.00ч. Както мислихме да вземем и малката с нас и мъжо да дойде, накрая ще си отида сама. Ама нищо де, аз и не държах да има тумба придружители.

Честит първи учебен ден на тези, които го празнуват /ако има такива/! Ние от рано сутринта избирахме китки. Малката беше много щастлива с букетите, ама дали няма да ги обърка... миналата година подарила на едната госпожа всичко на куп. Добре че са ни досетливи госпожите и лелките.

Нана, не се притеснявай, мисля че е поправимо. Но трябва да не отлагаш срещата с доктора.

Общи условия

Активация на акаунт