Юлчето порасна вече, стана палаво човече!

• 85 329
  • 589
  •   1
Отговори
# 375
Ох, ужас с тия ваксини! Във вторник биха на Софи последния Пентаксим и вдигна още вечерта Т. През нощта пак, вчера уж беше добре и днес като я пратих на ясла пак била леко топла. И мен все ме е страх да не стане някоя беля след тия ваксини. Дано всичко се размине, че само треперим. Сега само да стабилизираме децата и да имаме спокойствие докато станат на 6 год.
Стискам ви палци бързо и лесно да се оправите.
А как сте с детските градини - приеха ли ви?

# 376
Нас ни приеха и задействам въпроса с документите

# 377
Мария Тереса,дано се оправи бързо детето!И мен ме беше страх с тези ваксини,хем знам,че без тях не може и са за добро,хем ми се иска да няма рискове  Tired
Вики го приеха в СДЯ,нямаше шанс за ясла с градина в нашият район.Днес го записахме.Далече ни е,като почнат междинни класирания ще пробваме да го преместим в нашият микро район.
Сигурно са тръгнали кътници,отново е особено ревлив.Нищо ново.

# 378
  • до едно тепе
Не ви ли е малко рано за градините. newsm78 Тук поне с това няма проблем и места има достатъчно. В яслите почти всеки месец пускат по някое, а август и септември-по 20-30 наведнъж. Ако реша да я пускам няма да имам никакъв проблем с приема.

# 379
Ами в София няма достатъчно места и борбата е голяма.Сега мина класирането,тръгват Септември.Има време до тогава,не е толкова рано.
Почваме да отказваме биберона,тази вечер нещо ме прихвана и се заех.Резнах връхчето с ножица.Вики определено не остана очарован,но упорито си я смукна като заспиваше.Ако не се откаже,скоро ще резна още  Crazy

# 380
  • Варна, кв. Аспарухово
Успех с биберона! Ние го махнахме преди 2 седмици, но нямаше как да го режа, че бяхме на каучуков Simple Smile 3 вечери рева по половин час и още поне седмица се будеше по-рано да го търси, но всичко мина. Най-гадно беше при обедния сън, голямо тръшкане беше, но и това отшумява. Баща му побеля покрай тази процедура, а на мен ми беше забавно как си повтаряше по цял ден "Биба гадна, бля. Бау-бау хапе, гадна биба..." и подобни. След тези драми сега сме пак в кошарата, че не иска да си ляга доброволно иначе бяхме го преместили на единично легло.
Тази седмица изкарахме някаква гадна настинка. Нашата ЛЛ я нямаше и съответно пихме някакви по-сериозни лекарства (от сиропа направо ми се ревеше Бисептол, но за щастие няма реакция), но и ни мина по-бързо.

# 381
Бибата я отказахме от раз. Прибрах ги в шкафа и приключи всичко. Първата вечер я търси , но разбра , че няма биба и свикна. Сега ще отказваме млякото. Много ме дразни , че се буди по 100 на вечер и го търси! Нито има спане нито нищо. Май и него ще откажем от раз.
Почнах да я слагам на гърне. Пишка в него , но за акото си го прави в гащите особено когато се заиграе даже не се и сеща , че нещо в дразни. Ще се научи няма къде да ходи обаче.
За Димитров звънях в Токуда , но нещо не му бил излязал графика и ми казаха на 26 да звънна за да запиша час.
Поспаланчо, вие успяхте ли да запишете час?

# 382
  • до едно тепе
Не Стефи , и на мен така ми казаха. Явно на 26-ти ще им разцепим телефоните hahaha
Моите деца си отказаха сами залъгалките още на 4-5 месечна възраст. Явно съм късметлийка в това отношение. Whistling

# 383
  • София
Благодаря Ви за подкрепата момичета! bouquet

И Дари не е приета в нашата ясла , която ни е на 2 минути път пеша от вкъщи! Ще чакаме следващите класирания , пък дано да имаме успех!

# 384
  • София
Здравейте момичета!

Дари също отказа биберона , но не иска да спи следобяд и си ляга много късно през нощта! Какво правите ? Как си приспивате ? Приемам съвети , защото вече не се издържа ! Tired

# 385
Съвет не мога да дам,защото Вики си е така от година.Понякога спи слетобед,по-често-не.Сега е хубаво времето и гледам да се изморява повече навън.След като всичките ми опити за приспиване не дават резултат,вече нищо не правя.Като ми се стори,че е достатъчно изморен му обличам пижама,давам млякото и го оставям да прави каквото реши.Аз лягам на спалнята,гледам ТВ и го чакам сам да дойде и да си легне в креватчето.Идва.
Биберона вече е до половина резнат,още го търси и го гризе,но не заспива с него в уста.Сигурно скоро няма да го търси.

# 386
  • Пазарджик
Здравейте и от нас.Ние пак бяхме с червено гърло,но уж се оправихме.Излизат 4 кътника на веднъж.За сега е спокойна-яде,спи.
Все още си спи на обяд-ляга към 1 и спи до 4-5.Вечер към 10.30 е заспала.Бибата я скрих още януари,но още я търси-вика си я бибоооооо,но не реве и някак по навик.Иначе много започна да говори.Не съставя изречения ,но има около 100думи в речника

# 387
  • до едно тепе
На обяд заспива като я гушвам и нося в мен. Повечето пъти за 5-10 мин е заспала. Вечер от седмица-две отказва да я нося. Иска си в леглото. Суче, мием зъбите, пишка, обличаме чувала и я мятам в леглото. Лягам на спалнята до нея и почва едно бърборене-лека нощ мамо, тате, бате, да спиш в кош, да сънуваш грош. Дрън дрън. Мамо гуши, мамо нани и така от 10- мин до половин час-зависи колко е спала на обяд. И яко ритане по решетката. След това рязко млъква, затихва и заспива. После става различно според как се чувства. Може да стане веднъж, а може и 20 пъти ooooh!
Изречения прави отдавна. Вече и доста сложни като например Не дава на детата игаят игачките-т.е че няма да си дава играчките на децата навън да играят с тях.  Laughing вече и разни асоциации прави. Онзи ден я сушим със сешоара  и косата и хвърчи и обяви,че е еди кое си бебе-стърчи му на детето така косичката, Или си викаше на куклите бебе плюй камъка( пак същото бебе беше налапало едно камъче и майка му му разправяше така).  hahaha Весело е вкъщи определено. Изпреварва доста батко си като развитие. Той на тая възраст разбираемо казваше малко думи.

# 388
  • Варна, кв. Аспарухово
Като махнах бибата на обед беше ад, но аз съм си непукист и си го оставях да реве в кошарата докато се измори и накрая свикна. Опитах един-два пъти да го взема и да го гушкам, е нямаше такова мятане и тръшкане и се отказах Simple Smile
Аз да питам друго. От две седмици в нас е по памучни гащи и си пикае и ака на воля. Сяда на гърне като го сложа и съответно понякога като улуча върши нещо, но той не си казва и не му пречи, че ходи мокър и наакан. На някой да се е случвало? Не мисля, че го прави нарочно, но пък и вече трябва да могат да се усещат уж  newsm78 Чудя се вече какво да правя, а не мога да върна памперса, защото се изрива цялото му дупе от всички марки.
А и весел празник на всички мъници за 1ви юни  Hug

# 389
 Mr. Green Вики има 6думи в речника,две от които са мама и тати.Ама той си е около година назад с говоренето.

Общи условия

Активация на акаунт