Ние заспиваме много лесно. Лягам до нея на спалнята и тя до 5 , 10 мин е заспала и на обяд и вечерта. Изпуснем ли обаче момента за сън като днес например е ужас. Принципно си лягаме на обяд около 12,13 часа , но днес от много игра изпуснахме момента и то беше рев ,то беше тръшкане , то беше чудо. Чак в 14:30 заспа с много зор.
С говоренето сме много добре. Много чисто говори , прави сложни изречения вече и в много сладка. Когато съм почвка и нещо й се карам ми казва " отивай си на работа ,Ти много караш ми се"
Учим се и на гърне. Имаме напредък , но само ако аз я сложа. Сама не си казва или казва , но много рядко когато на нея й е кеф. Винаги когато я сложа на гърне пишка обаче , но трябва да се научи и да казва кога й се пишка.
Научи се без памперс по цял ден и когато вечер й сложа не го иска и го сваля. Надявам се до септември за яслата да сме се научили без памперс пък ще видим

Сложих го на гърне веднага и почти го напълни,милото.13 часа е стисксл,ама аз не предполагах.От тогава не съм слагала псмперс изобщо и само на един слетобеден сън беше напишкал креватчето.