Юлчето порасна вече, стана палаво човече!

• 85 327
  • 589
  •   1
Отговори
# 390
Честит празник на всичк дечица. Да са ни живи и здрави и все така да ни дават  Hug
Ние заспиваме много лесно. Лягам до нея на спалнята и тя до 5 , 10 мин е заспала и на обяд и вечерта. Изпуснем ли обаче момента за сън като днес например е ужас. Принципно си лягаме на обяд около 12,13 часа , но днес от много игра изпуснахме момента и то беше рев ,то беше тръшкане , то беше чудо. Чак в 14:30 заспа с много зор.

С говоренето сме много добре. Много чисто говори , прави сложни изречения вече и в много сладка. Когато съм почвка и нещо й се карам ми казва " отивай си на работа ,Ти много караш ми се"

Учим се и на гърне. Имаме напредък , но само ако аз я сложа. Сама не си казва или казва , но много рядко когато на нея й е кеф. Винаги когато я сложа на гърне пишка обаче , но трябва да се научи и да казва кога й се пишка.
Научи се без памперс по цял ден и когато вечер й сложа не го иска и го сваля. Надявам се до септември за яслата да сме се научили без памперс пък ще видим

# 391
  • София
При нас приспиването е ужас - мята се , крещи и т.н ... Пускам й любимата песен и макар и трудно но се получава - гушкам я и се полюшваме в такт с музиката ! Tired

# 392
  • София
Здравейте момичета!

Как сте ?

Ние бяхме в болница по повод проблемите които имаше Дари! Направиха й се редица изследвания и в крайна сметка се оказа , че има възпаление на кръвоносните съдове! Благодаря на Бога , че детето ми е добре! Докато бяхме там непрекъснато плачеше и дереше , горкичкото ми то !

Дано да са живи и здрави децата ни!

Аз подадох документи за работа в друг отдел и живи и здрави от ноември месец се връщам на работа!

# 393
  • до едно тепе
Мария Тереса ще се успокои. В болница е ужасно стресиращо за едно дете. Дано се оправи вече и да се наслаждавате на лятото.
Аз съм в едни все по-сериозни размисли за ясли и тем подобни. Ходихме на 1-ви на алерголог. Правихме кожен тест за мляко и реагира. От тук нататък е на диета без мляко(дори и следи от мляко не трябва да има в храната), говеждо месо и соя за минимум 6 месеца. Аз също, защото я кърмя. В яслата едва ли ще я спазват стриктно и вече почти съм решила да не я пускам, за да си я гледам до градина. Тук няма значение за класирането за градина дали е било в ясла. Само ще и спестя една година боледуване вероятно.
Баткото боледува от варицела миналата седмица и сега сме в очакване на епизод 2 Whistling

# 394
  • Пазарджик
Мария Тереса много неприятно се е получило,но важното е,че вече сте добре.Ако вярваш в бабини диветини моят съвет е да я заведеш да и баят за страх.
Момичета има ли вече без памперс дечица?Тези дни съм решила да го махам.Вече около нас децата ги отучват и само аз още не смея.Лошото е ,че не иска да сяда на гърне или в тоалетнта.Иначе казва когато има пиш,но до там

# 395
Мария Тереса,гушкайте се в къщи и бързо да минава Hug
Вики много време не искаше да сяда на гърнето.Но после почна да се съблича сам,като го изпусна от поглед и съответно да пишка на пода  #Cussing out
Реших,че ще вадя гърнето,но точно тогава една случайност помогна.Съблякал се нашият и пишкал на плочките в коридора,стъпил,подхлъзнал се и се поодарил.На всичкото отгоре не успял да се изправи,че локвичката голяма и го заварих като в анимационните филмчета-ръцете и колената му се хлъзгат при всеки опит да стане  hahaha Joy
Доста се беше уплашил и му обясних,че така става като пишка на пода,затова да пишка в гърне.
Обух му едни слипчета и тска си ходи цял ден.Естествено първият ден си напишка всичките 6 слипчета.И вторият също.Но си пишкаше и в гърнето,като го подканя.Първите дни пишкаше постоянно,после почна да стиска и да си казва.Две седмици вече минаха.Казва си всеки път,само ако много се е заиграл пуска някоя капка в гащите преди да се усети и си довършва в гърнето.Няколко пъти вече сам си отива,сваля гащи и пишка в гърнето,аз докато се занимавам с друго  Crazy
Нощният памперс го махнахме на третият ден от началото.Сутринта си станахме нормално,правя му млякото а той мрънкя и се държи за коремчето.Пипнах памперса-сух  #Crazy Сложих го на гърне веднага и почти го напълни,милото.13 часа е стисксл,ама аз не предполагах.От тогава не съм слагала псмперс изобщо и само на един слетобеден сън беше напишкал креватчето.
Мисля,че вече са големи и разбират и по-лесно става отказването.Затова хич не се мъчих по-рано.

# 396
  • до едно тепе
При нас също има лек напредък. Понякога казва,че има ако и успяваме да стигнем преди да се е напишкала до гърнето. Вкъщи е по гащи, но навън все още я водя с памперс-гащи, защото не ми се носят допълнителни дрехи. Мисля обаче скоро да я оставя по гащи и навън. На спане ще си слагам памперса докато си покаже,че не го иска. Онзи ден нещо се заблях и я сложих да спи по гащи и след час се събуди цялата мокра. Направо се учудих много, защото редовно си става със сух памперс след следобедния сън. Обачее акото е в гащите почти винаги. Върти, суче, казва по 5 пъти и ходим в тоалетната, пусне 3 капки и не иска да се напъне да се изака. Надявам се до края на лятото вече и това да е преодоляла. Whistling

# 397
Здравейте момичета.
Мария Тереса, много неприятно е това което ви се е случило. Силно ви прегръщам  Hug

Ние утре сме на алерголог и ще видим какво ще става и какво ще излезе на резултатите.

С гърнето ту имаме напредък ту не.
Онзи ден сама си сваляше гащите и ходеше , а вчера ми скъса нервите.
Аз я сложа на гърнето тя става и казва , че няма пиш и ако и става и след 5мин се е насрала в гащите. Беше опикала всичките си гащи и нямаше накрая какво да й обувам и вземахме на кака от дрехите. Само нощем й слагам памперс , че спи при мен и не искам да ме опикава.

Аз също се чудя , ако ни излезе алергия как ще ходим на ясла. Първо да излязат резултатите и после ще го мисля.

# 398
Мария Тереса, много съжалявам и аз, че се е наложило да ходите в болница Hug Дано бързо забравите стреса от там.
Аз вече записах Софи в държавната градина до нас и от есента сме там. Дано бързо свикне, че все пак си е промяна, а в частната много ги гледат.
И аз искам да почвам да я слагам на гърнето, защото тя вече изобщо не иска да й слагам памперс и мисля, е това си е сигнал. Лошото е, че ще мога само през уикендите да я наблюдавам, а за през седмицата ще се борят в яслата. Те самите ми предложиха да я пробваме и ще се възползвам. Мисля и да я уча да яде сама. Стига слугинаж, щом може да се завира и катери навсякъде, ще яде сама Crossing Arms

# 399
  • София
Благодаря Ви за подкрепата момичета!

Ние сме с невероятно тръшкане , истерично викане и т.н ... Как се справяте ?

# 400
Вики като се разкрещи и затръшка за някоя глупост,обикновено му казвам,че щом крещи,няма да се занимавам/играя с него и отивам на терасата да пуша(нещо увеличих броят цигари на ден  hahaha) Понякога го шляпам при такива истерични изблици.
Ако сме на вън се опитвам да му отвлека вниманието с друго.Ако не помогне му казвам,че ще го прибера в къщи.Не блафирам и той го разбра.Случвало се е да идем до парка,20мин път с количката.Там силно слънце,но той се тръшва и пищи,че не иска шапка.Обърнах количката и в къщи! На другият ден сам си сложи шапката като стигнахме hahaha
Та така,пищи си,ама и аз не се давам.

# 401
  • до едно тепе
Оставям я да се въргаля. Тя не само пищи, ами и ако се опитам да я взема, за да я гушна ме шамаросва. Пускам я на земята и се врътвам нанякъде. Сама идва, гушва се и спира да врещи. Обаче трябва последователност и твърдост. Ако едно нещо е забранено, не се дава пак, защото така се объркват. Например решила е да си драска по дрехите с флумастри-вземам ги, като се успокои и обяснявам,че така не се прави и няма да ги дам повече. Ако ги иска пак след време и давам и пак обяснявам. Днес вече не си драскаше по дрехите, а направо по ръцете се нататуира hahaha. Пак и ги отнех. Утре като и ги дам вече ще пише само на листа Whistling
Обяснения му е цаката, обаче когато се успокоят. Иначе нищо не стига в главиците им, когато са в истерия. И минимално внимание по време на истерията, също и минимална публика. Наличието на повече хора ги провокира да врещят много по-дълго и по-силно, щото винаги има някоя "услужлива" баба, която задава въпроса защо реве това хубаво детенцеее и прелестното създание заквичава с все сили наново.
С баткото го играх тоя филм 2 години и кусур. ooooh!

# 402
Абсолютно вярно! Аз понеже вече съм с поизпилени нерви и след вчерашното тръшкане я плеснах леко, защото не издържах. Толкова ми се обиди...и накрая ми вика "Ни икам биеш" Много криво ми стана. Права е, че не трябва да я удрям. Та и аз ще се опитвам да я оставям да се успокои и да се пазаря с нея. И като се разберем веднъж няма да правим отстъпки. Чела съм, че и за децата е по-добре да има правила и те да си го знаят и да се съобразяват с това. Така и те се чувстват по-спокойни.

# 403
Аз да питам за нещо друго.Как се справяте с агресивните деца по площадките?  Tired
Вики може да е непослушко,но с други деца е много добричък.Дава си играчките на всички,опитва да се заиграва с други деца и т.н.т Но често попадаме на някое злобарче.Дърпат му играчките и не му дават да си играе с тях,гонят го.Веднъж до една пързалка няколко момченца му се развикаха,че е гадно бебе и да се маха от там.Ами махнахме се,чужди деца не мога да превъзпитавам  Rolling Eyes
Преди няколко дни до един пясъчник,едно момиченце му дръпна кофичката от ръцете и той докато се чудеше как да реагира( говоря му да не позволява да му взимат нещата и ако му ги дръпнат да си ги взима) тя го бутна от парапета и той падна.Не се удари силно,но се гушна в мен и не пожела да си играе.
Въпросното момиченце после ошамари още 4-5 деца,включително 6 месечно бебе,седящо в майка си #Crazy
Майката само му се караше,но реално не го спря да бие децата наред.
Говоря на вики да не се плаши,ако го ударят,да се защитава и да избягва такива деца.Да си играе с други като него.Но още е малък и иска мама да го пази,а аз не винаги успявам Tired

# 404
Хич не обичам такива деца дето майките им само седят на пейките и викат " не така" и до там , а децата им си правят каквото искат.
Поради тази причина избягвам там където има много деца. Голямата вече е малко по оправна , но в началото много ми я тормозеха и тя все плачеше , а малката ме кефи , че не им се дава и когато я ударят се защитава и не се дава лесно.
Като цяло гледам обаче да ги държа далече от такива дечица.

Общи условия

Активация на акаунт