Първокласници 2016 - 2017 г. - тема III

• 72 156
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
  И при нас на занималнята повтарят елементите, взети в редовните часове, а домашните се пишат у дома след занималнята. След избухването ми в четвъртък, моят хубавец си беше донесъл тетрадката от занималнята за да видя какво пишат в нея и имаше няколко страници с ченгели, рибки и всякакви елементи Grinning  . За домашно през почивните дни им бяха дали последната страница от тетрадката по бел. В събота го оставих да си почива и в неделя си написа всичко , без драма този път и сравнително бързо и старателно . Все по-добре се справя с писането, но да видим с буквите как ще бъде .
 От тази седмица започват и заниманията по интереси в занималнята. За него съм избрала спорт . Натоварването му е голямо и има нужда от разпускане и движение . 

Кашата с тази нова програма и стари учебници е пълна и тепърва предстои да избухне.
  Особено ако забранят да се ползва училищния ксерокс за размножаване на необходимите материали...  ooooh! Това се случва в нашето училище.  Учителките се молят на майките да снимат, за да могат да работят. Пълен абсурд . Иначе като чета в темата вървим сравнително еднакво с материала -  дълбоката провинция и големите градове.  Hug

# 706
А ние вече започнахме с отсъствията  Sad Ужасно повръща от сутринта. От учителката разбрах, че доста майки са се обадили за децата си вчера, явно някой вирус е налазил. Пък аз, гъската, мислех сутринта, че просто е недоспал, прибраха се много късно с баща си снощи, и не му обърнах внимание сутринта, като каза, че му е лошо. Та повърнал в училище и се прибра веднага, уплашен и разстроен, децата му се смели, че повръща  ooooh!
Да се посъвземе, пък ще му дам да пише, да не изостава.

# 707
И ние вече започнахме с отсъствията.... Хрема, температура имаше, вече не, но кашляя. На моменти по- малко, на моменти повечее. А таз сутрин такава кашлица ми извъртя... от 5,45 сутринта до към 7 часа, 7 и нещо почти нон стоп кашляше. С червено гърло е, ще поостане и утре и за сряда ще видим.... ЛЛ даде бележка за 5 дни до петък, но каза ако се пооправил по- рано, може и по- рано да го пусна, нищо , че бележката е до петъка. Неми се ще чак до петък, че да не изпуска многоо.
Сега гледам по тетрадките и учебниците следващите уроции в нас да си ги правим.

mama_gali - този вирус е ужасен, карахме го началото на август от морето го лепнахме всички- първо малкият, а после и ние с баща му. Той най зле беше, около 10 пъти повръща обилно , 3 дни никакъв го нямаше, само лежеше.При нас с баща му мина за по ден, ден и половина. То така е прехващаме от него... Ето и сега ме мъчи да ме събори- дразни ми носа и гърлото, смъди ми леко такова...

# 708
И моето е тази седмица у дома  Confused , от събота започна с много висока температура, която не можех да сваля повече от 24 часа...тази нощ температурата поспадна и на сутринта започна да повръща. Личната каза, че може да се появи и разстройство  ooooh!

Попитах класната докъде ще стигнат до края на седмицата и дори и да е по-добре, не смятам да го пусна по-рано. С отслабнал имунитет или недоизлекуван най-много да го повтори...ще си учим в къщи.

# 709
Благодаря, и аз ще направя като теб, ще мина през училището и ще питам учителката за материала до петък. Мислех едно съседче да разпитам, ама учителката ще каже най-добре.

# 710
 Бързо да се оправят децата  Hug Моят син изкара стомашния вирус за една нощ, след това цяла седмица беше с хрема, но пак мина на крак и без да му давам нищо да пие. За утре дават понижаване на  температурите и  се притеснявам да не се разболее, защото в стаята е топло, те се потят а навън ще е рязко по-студено. Днес съм го облякла само с тениска и горнище, но утре мисля да му сложа потник под тениската.   Дрехи не иска да си носи допълнително и да се преоблича като се изпоти , защото гардеробите не достигат и са по двама в едно. Не ми се мисли как ще си побират зимните якета вътре  ooooh!

# 711
Всеки път, когато стане дума за разминаване програма-учебници, се чудя само на мен ли ми минава през ум да си карат по стария ред. Голям зор пък веднага да влиза тоя нов ред на гласните! Не могат ли някои хора да си затворят очите и да се мине без сътресения?

# 712
За съжаление не може да си карат по стария ред, защото им правят проверки от инспекторатите и се почва едни писаници, обясняваници, че и наказания за неспазване на методиката. И ние го питахме това в прав текст. Ама много хора по веригата трябва да си затворят очите, а тези, които приеха закона в този му вид и при липса на учебници всичко са измислили.
Те, учителите, са с опит и ще се справят с всичко беше дежурното изказване. А децата, те цели 2 години са карали предучилищни всякакви и вече са готови за университет, пак от същите изказвания. Няма да им е проблем, че в буквара няма текстове за четене по новия ред на буквите, защото то и без това 90% от децата вече сричали, а не знам си колко четели гладко. Недомислици бол, кашата е пълна и ще става още по-голяма с всеки клас нагоре. Дано децата не загубят ентусиазма си да учат, оплетени в тези глупости, наречени образователна реформа.

# 713
  • София
Болничките да се оправят бързо. Нека закрепнат-и тогава пак в клас, здравето е по-важно! Защо така бързо се почнаха тези вирусии #Cussing out

# 714
  • Русе
Хапченце активен въглен ще помогне на чревният вирус да си тръгне. Бързо да се оправят болните  Praynig

Моето такива грозни ченгели надраскал на занималнята...  ooooh! Че и забележка има че не спрял да говори. теглих му едно конско, оправи си грозните ченгели и изчезна някъде из съседите.

# 715
От днес пишат с химикал Simple Smile Аз, разбира се, не му бях сложила в несесера, а само моливи, явно някой му е услужил.

Ще преговорим задачките с по-голямо, по-малко и равно, че малко е оплескал там и явно не му се отдава много да чертае кръг Simple Smile.

Аз гледах много да не го карам да пише след училище, след като си е написал в занималнята, но определено ще упражняваме тези пусти <, >, =

И моят повлече някакъв сопол миналата седмица, но промивах с физ. разтвор, давах чай от джинджифил и май го закрепихме.

# 716
Аз съм абсолютно ЗА родителите да инвестират в компютърна техника и принтер, а и всички консумативи за него, защото не мога да си представя съвременното образование без подобни неща.Почти всеки вече разполага с умен телефон и това, че някоя госпожа можело да ползва купеното не само за нуждите на класа са абсурд.

Дано децата не боледуват много и тежко. Като знам как протичат болестите при госпожичката и колко дълго ги върти... И в тези няколко дни е пълна щета. Това, че знам какво е домашното, въобще няма да ми върши работа.
П.п. А третокласниците от компанията вече предлагат да пишат домашното на първолачката, за да не пречи някакво тям домашно на играта на компанията.

Последна редакция: пн, 03 окт 2016, 19:13 от рони

# 717
И моето момче в неделя не се чувстваше добре, но днес е свежар. Оплакваше се, че го боли глава, по едно време имаше лека температура и като цяло беше отпаднал и апатичен. Днес няма и помен от всичко това, за моя радост. Домашните и мен изплашиха, но почти успяхме да напишем всичко. Остана ни само една страница с двойки по математика. И нея щяхме да изпишем, ако не беше зле вчера. Моята тактика е да пише 2 пъти на ден - по обяд, докато най-малката му сестра спи и вечер, след като сложа и двете му сестрички да спят. Също обещавам малка награда, ако изпишем определена част от домашното (по една бисквитка за всяко дете, защото и малките имат принос в това бате да си пише домашното като просто не му пречат да го пише). Иначе забелязвам, че някои елементи, които е писал в клас грозно, ги започва погрешно, затова му се получават грозно. Налага се да го следя да ги започва от правилния край. Явно госпожата не е забелязала това при него. Или той е блял, когато тя е обяснявала. Знам си го аз, заблеян е. Затова имахме и страници за довършване от работата му в клас.

# 718
Да оздравяват бързо всички болни дечица. Hug
Моята днес се прибра със стикер "Аз пиша красиво". До снощи баща и ме хокаше, че много я натискам да пише, ама днес друга песен запя след като видя резултата. Laughing
Искам да попитам карат ли ви да си записвате децата на някакви извън класни дейности по Европейски проект? Днес дали на всички деца от класа да си изберат на какво да се запишат. Имат избор от народни танци, лека атлетика, компютри и още 2-3 неща. Можеш и да откажеш. Това ще са занимания след учебните часове. Аз лично мисля да откажа, защото ще и се насъбере много и няма да има време да смогва.

# 719
AsitaNew, и това е държавата, в която иначе всеки си прави, каквото си иска...  ooooh!

Я да питам, вярно ли е това, което казаха по новините? За извиняване на отсъствия по болест да носим амбулаторен лист за преглед от лекар, защото малките бележки вече няма да важат. Ние носихме малка бележка, но на гърба писах: "Потвърждавам. Родител: (подпис)" Това беше за миналия понеделник.

Общи условия

Активация на акаунт