Мама се мае, ФЕВРУАРЧЕ със смях играе - тема 20

• 77 343
  • 475
  •   1
Отговори
# 105
  • гр.София
Копчелинаааа  Hug Говори с лекарите за черния бъз,май не бива да се дава нищо за имунната система. Кураж милички,сами си знаете какво ви е  Hug

# 106
  • София
Мария сребърна вода НЕ слагам никога в очите, тя е само за външно. Значи аз слагам изкуствена сълза в окото за да промива и после на тампонче слагам сребърна вода и почиствам очето, като минаваш от вън на вътре по 1 път с дадения тампон. Правя си няколко тампона и така минавам и по двете очета. Сега съм си взела една на срей и понякога му казвам да затвори очи и направо пръскам, той стиска като луд и направо бърша с тампоните. Сребърна вода не слагай никога в окото .

Копче много гушки от нас  Hug , а за бъза защо не, то е просто сироп, на дали ще й навреди, но във вашия случай консултирай си се с лекарите за всеки случай.

# 107
  • гр.София
Ясно Гери,разбрах! Благодаря!
За черния бъз написах,защото знам,че те изкуствено им подтискат имунната система и незнам дали е ОК у дома да се дава нещо за засилване  Peace

Последна редакция: нд, 23 окт 2016, 21:51 от mariq13

# 108
Гери, майка ми по едно време поръчваше един еко натурален шоколад. Беше хубав. Баба й преди й даваше кинфер шоколад, ама на мен хич не ми харесва. Не че сега не яде по едно яйце за всяко вливане, ама бая съм отпуснала края.
Изнудвам със сладко за да пробутам другото, но иначе съвсем не яде. Давам й като трябва да су пуе хапчетата, но не иска да пие сироп. Даже сега трябва да пие аугментин и режа табл. Лудница някаква...

# 109
  • NE
Копче Истински герои сте с Нати. Hug За сладкото не го мисли толкова. Важното е да хапва и укрепва, че сега здравето и силната храна са най-важни. И аз давам, насила не става да отказвам щом иска. В един момент ще се наситят.

# 110
  • София
Привет момичета , как сте , позагубихте ли се вече, липсвате ми  Hug

Копче как сте с Нати.

Знаете ли в ЛИДЛ има едни Мозайки за деца. Днес взех на Влади и страшно са забавни и доста добре се занимава с нея. Погледнете ги, не са лоша идея за забавления.

Ние като цяло сме добре. Влади се позадържа здрав и дано скоро не ми се разболее  Praynig, но аз го закъсах много с кръста. Секнах се преди 2 седмици, но не обърнах голямо внимание и а това да свърша, а онова, нали грам не се щадя и така се влоших накрая, че едвам ходех. Като кихна и ми се дореваваше  Tired и се хванах да ида на лекар. Та снимки и дискова не знам си там какво беше, слаба богу не съм се докарала до херния, ма още малко така и до там ще се докарам според лекаря. Между другото ми каза че най вероятно настинката ми наскоро е провокирало това и нали дигах разни тежки неща и това ме е докарало до това положение. Слава богу с масажи и ходя на един скенар в хоемопатичната клиника се подобрявам и за сега ще изчакам с инжекциите, но пия едни хапчета де. Дано се размина с инжекциите само, че много силни ми се струват. Та пиша ви го това да ви предупредя да внимавате когато сте болни или с дори най леката настинка да внимавате с натоварването и тежестите. Да не се правите на герои като мен, защото може да провокира нещо такова и да си го закъсате като мен  Tired.

Лека от мен и дано сте добре всички  Hug

# 111
Добро утро Simple Smile
Айде малко да раздвижим темата Simple Smile
Ние сме относително добре - на нея не й се яде и кара на хляб и кисело мляко с епизоди на супа. Вчера изяде два домата, дето сама си ги избра и плати в магазина, ама направи огролна сцена, защото аз извадих парите. Добре че човекът беше в настроение.
Та тръшка се и реве много по дребни за мен неща, но изключително важни за нея
 Хубавото поне е че после като я ппиташ защо инси обяснява. Аз само дето не мога винаги да й реагирам спокойно и с усмивка, но все пак съм човек.
След тази седмица ни предстои още една почивка, но няма да се прибираме. Нещо не ни искат надолу Simple Smile
Започна е с въпросите, но освен защо пита и как и ми е много смешна. Спуквам се да обяснявам и единственият начин да я накарам да спре да.пита е да й задам същия въпрос.
Зациклила е на хелоун песните по ютуб, опитвам се са ги сменя с коледни, че само за вампири и зомбита говори.
То е още рано, ама мислили ли дте за подаръци? Аз много съм навита за куклена къща. Вече си се заиграва сама и синпрсви диалози между играчките. Другото е някаквп лего ама не я влече много. И съм хвърлила око на кинетичната.пяна Simple Smile
Хубава и спокойна седмица

# 112
  • София
привет и от нас.
Копче радвам се да чуя хубави новини от вас  Hug.
Аз честно казано се прежалих да купя " Тайо" от Амазон тук преди няколко седмици. Скъпи са, но имаше някакви намаления и се прежалих. Едно му дадох само, другите ги скрих за Коледа. Ние нали умираме за автобуси и Тайо ни е най любим, та е голяма игра с това едно автобусче дето му дадох, а пък като види че има и още ще умре от кеф на Коледа Simple Smile.
За това когато не слуша съм почнала да го манипулирам с дядо Коледа Simple Smile, че няма да му донесе Тайо.
Друго което се чудя (че аз купувам или казвам на другите какво да му вземат) е Лего Дупло, че ние си го харесваме и някакъв музикален инструмент. Гледам едно пиано , но се чудя дали не е голям за него вече, но пък до сега не сме му взимали подобно нещо.
Иначе оглеждам и разни образователни играчки. Последно му взех една дето е като пъзел. Редят се едно с още едно, като на едното има едни патенца, а на другото число. Разпръсвам ги и му подавам едно с патета и ги брой и търси числото което е с тези патета и го слага. Много е забавно и го харесва. До 5 си ги реди сам, но после малко ги бърка, че нещо 6 и 7 все ги пропуска.
Ние още въпроси не задаваме, но пак добре че започна да разказва какво е правил, какво е ял. Започна да казва как се казват децата в яслата и лелките Simple Smile, че моя до сега ако го питаш нищо не прави там в тази детска  Joy

Хубав ден и от мен и дано се размърдамен малко, че тотално ни умря темата  Hug

# 113
  • гр.София
Копче,прегръдки и да знаеш,звучиш на себе си!
Значи за Коледа пишем писма от един месец вече,през ден. Той ми диктува,аз пиша,всеки път едно и също-колело,каска и ръкавици за него и мотор(ама от тия акумулаторните  ooooh! ). Друго не иска,но пък има много желаещи да купуват,та и едно лего ще получи,че напоследък се запали по строенето.
За мотора му казвам че си има джип и няма как и мотор,но бабите казват,че щом искал от една от тях да бъде. Та ако не го/ги убедя да не го купуват,ще пусна за продажба джипа,няма къде да ги складирам тия сто превозни средства.
Гери ние пиано му взехме още като беше на година и нещо,в началото беше кеф,но сега щеше повече да се радва. Счупи му микрофона обаче и трябва да сменя и батериите,иначе си пее с него и разпознава мелодиите(демо версиите) на песничките. Нашето е такова
https://www.toy.store.bg/p112133/elektronno-piano-s-mikrofon-i-s … n-instrument.html

# 114
Копче, прегръщам ви!!! Мъжки момичета сте вие! Бойци!

Гери, вкъщи нямаме много играчки на батерии. Да не кажа голяма дума, ама май е само една. Пиано, подарък от леля ѝ за миналия РД. Не му обръща вече особено внимание, предпочита сега да играе лото и с пъзели. Ако решиш все пак да си вкараш автогол с шумни играчки ( за мен е такъв - не трая тези дрънканици), пробвай с музикално килимче. Детето скача върху пианото на земята и то свири. Има вариации - музикална дама, фигурки... Ето, виж тук:

http://chipolino.com/blog/bg/?p=2683

Въпроси се задават нон стоп. Всякакви и за всичко. Приказката за Червената шапчица ми е изприщила езика, само нея иска. За момента ходи на градина с желание, днес даже пяхме песен, докато я водих. Няколко дни сме без ММ, който е в командировка и е малка лудница...
Кърмя все още и откачам. Искам да отбивам вече, защото съм за биба, а не за храна... Адаптирано мляко и шишета отказва категорично. Пробвах различни марки и видове - не и не. С лъжица, от чаша и в попара - пак не... Идеи приемам всякакви. Повечето тук сте с дълъг кърмачески стаж..Wink
Вечерите вкъщи са интересни.Wink За момента играят заедно на "Балонът се надува".WinkWink Бояна проходи преди 3 седмици и вече е по-уверена в стъпките...

Аз изтрещявам яко. Толкова поредни години майчинство ми разказват играта...

# 115
  • София
Фрау моя беше така с АМ , не искаше и не искаше дори да го помирише. Та как успях да го накарам- като отбих пробвах известно време , но не го поиска и ме посъветва една лекарка да спра да му предлагам за около месец и след това пак да пробвам. Аз нали отбих 1,3г и ми се искаше поне до 2 да пие мляко. Та така и стана , един месец не предложих и един ден му направих в шишето подадох му го и той го жмукна на екс Simple Smile и така пропи. Та когато си готова направи така ако искаш. Аз отбих с вода, че АМ не искаше и после по късно започна да пие АМ.

Благодаря ви за идеите. Аз лично до сега не съм взимала точно за да не ме пощури тук с подобно нещо, но се замислих с тези щръкнали уши дали не ограничавам детето  Joy, пък то да окаже някакъв музикален талант  Joy. Ще видя да поразгледам.
Мисля на народни скоро да го пусна в яслата, че много го влече това, като чуе народна музика и подскача като луд, ма все едно ръченица играе, а като види да играят или пеят не мога да го откача да ги гледа Simple Smile.

# 116
Фрау, не знам кои са мъжките момичета всъщност Wink Поздравления за прохождането или с второто дете не е толкова желан момента  Joy
Аз проблемът с приказките го реших като й пускам на ютуб един бате Ицо дето рвзказва и рисува - Приказки под дъгата. С тях се и приспива.
 АМ слагах в попарата и по едно време й давах с нескуик, че баба й я беше научила да пие шоколадово мляко и аз взимах купешкото шише и вътре слагах от АМ с нескуик. Отбиването първо почнах да я приспивам следобед с АМ. Еми две седмици беше рев и истерии и след това свикна. Не помня кое беше първо шоколадовото мляко или приспиването. После като намаля кърмара сама се отби. Ама сега още сме на шише заради бибата. Даже се е научила и вика дай ми мляко да се успокоя. Та не знам с това кога ще де преборя ама на моменти сега с химията това й е единственото хранене един вид.

# 117
  • NE
Май само аз не успях да пробутам никакво АМ. Не че не се пробвах, ама той и сега не пие прясно мляко ако не е в млечен крем.
Баща му си купи плейстейшън и сега стои като устройство за youtube. Филмчетата на super simple songs са хит в момента. Пее, танцува, страшна работа. Оттам проговори активно на английски.
Разни камиони, коли, яйца се въртят, но не им обръща твърде дълго внимание и носи джойстика за смяна.
За Коледа обсъждаме кола Cozy coupe, но не знам колко ще и се кефи. Toyo количките са другото, ама с гараж си е цяло състояние. Аз намалих доста играчките, че то вече не им се вижда края и бройката.
За момиченца съм виждала страхотна мини кухня в Икеа. Вярно, че е 150 лв., но пък ще се ползва дълго време.

# 118
  • гр.София
Цвете,бе не са ли вече големи за тези Кози колички?! Една приятелка се чудеше дали такава да не е подарък за РД на детето и от едните баби и дядовци,ама беше за втория РД. А какви са тия другите колички дето ги споменавате?
Копче и Вики много харесва бате Ицо,често го гледа. Но на заспиване задължително аз разказвам и то приказка по негов сюжет,вече имам измислени за две книжки  hahaha
Фраус,при вас е малка лудница май. Сигурна съм,че се справяш отлично!
Жалко,че другите момичета спряха да пишат. Еййй,какво движение и вълнения по празниците имаше в темата,помните ли!!!

# 119
Добро утрооо! Айде малко кафенце от мен, че отдавна не сме ви посещавали. :*

Много ви се радвам на всичките и се извинявам, че така се изгубих последните седмици!  Hug
Копче  Hug
Фрау, честито прохождане!  Heart Eyes
Гери, аз Киндер не харесвам, ама аз нищо масово не харесвам, даже нашите Милка избягвам да ѝ давам на Рали, нищо че толкова години издържат и мен, и ММ.  Joy Ти си по кулинарията, така че може да си правиш домашен шоколад. Иначе ние в последно време поръчваме всякакви продукти от два сайта, там има и много хубави шоколади. Ето ги - https://farmhopping.com/ и http://www.gradskoselo.bg/index.php/. Удобни са, защото доставят до вратата, а ние сме на 5-ти етаж без асансьор.  Joy
При нас уж нещата са нормални, дребната расте, все повече прилича на кака си (според мен), вече си вдига главата и краката и прави нещо като обратното на мост (освен че прави и самия мост).
Имаме си проблем с наддаването и това е, та я захраних малко по-рано от очакваното, мислех да изкарам 6 пълни месеца само на кърма, но я захраних преди 10-ина дни, някъде на 5.5 месеца. За щастие, прие чудесно картофа и моркова (засега само тези е яла), че се бях притеснила дали ще ѝ хареса твърдата храна. Тя все така е през 2 часа на гърда, понякога и по-често. При вас, момичета, така ли беше, така ли си продължава и до отбиването?
Иначе има много нисък хемоглобин, та пие сега едни сокчета желязо. Доколкото знам аз, ниските стойности са нормални за края на шестия месец, нали желязото не се усвоява добре от млякото. Обаче ЛЛ нещо беше притеснена и ги предписа тези неща. Е трябва да призная, че много добре ѝ се отразяват. Тя е шило като сестра си, но с тези стана като голямо дете. Simple Smile
Раличката е много добре, да чукна на дърво след онази ангина през май не е имало нищо сериозно при нея, влачеше по едно време едни сополи за няколко дни, но то за детската това е нормално. Има много малко деца в детската градина, та се говореше за затваряне и ми настръхваха косите. Много бързо се свиква на хубавото, в нашия случай няма как да е по-добре - детската е на нашата улица. Та добре, че закрепихме положението за момента.
За подаръци и аз се чудех - ММ и сестра ми много искат да ѝ вземат колело, ама аз ги увещавам да го вземат поне за РД, че сега в снега къде ще кара.  Joy Иначе миналата година ММ хареса комплект за караоке от Лидл - устройство някакво с два микрофона - и да ви кажа, това и досега е голям хит, ако намерите подобно, препоръчвам го. Simple Smile
Рали като цяло най-много си се кефи на пъзелите. Последно съм ѝ взела пъзел, който е за 6-годишни, защото тези за 3+ и 4+ вече не са ѝ интересни, но то няма как, като само това прави. Вечер като се върне с баща си от градината, яде набързо и почва да играе и да ме дърпа да играя с нея. Миличко ми е. Simple Smile
Друга идея - едни приятели ѝ донесоха една книжка, върху която се рисува с вода - картинките някак са замаскирани и като вземеш четка с вода, все едно рисуваш, а де факто горният слой се мокри и се появява картинката. После като изсъхне, пак се "рисува" и т.н. Много е сполучливо, така че може и за нещо такова да видите.
Май ви наспамих достатъчно. Simple Smile Много ви обичаме, да знаете!

Общи условия

Активация на акаунт