Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 7 171
Не се справя левчетата ясни, но със стотинките му е трудно. На приятелки децата на тази възраст, също не се оправят и аз мисля, че е нормално.

# 16
 • Мнения: 29 539
Супер странно ми стана, когато коментираха за бъдещите първолаци, че не познават стотинките. То на пет вече трябва да ги знае, все пак може да го пуснеш да си купи нещо малко, да подрежда и сортира стотинки...на седем вече може да пресмята малки суми. Да не познава стотинки ми е наистина странно.

# 17
 • Мнения: 1 108
Моят много обича да пазарува, пускаме го понякога сам до магазинчетата в блока. Когато поиска портфейл веднага му купих и като че ли позагуби интереса към парите.
Като цифри на монетите и левчетата ги познава естествено, сложно е с пресмятането, но горе-долу се оправя с наша помощ.

# 18
 • Мнения: 12 441
не познават стотинките. на пет вече трябва да ги знае
Глупости! Защо да ТРЯБВА? Аз не карам дете на 5г да пазарува! И не смятам, че децата трябва да се занимават с пари, цени и т.н Stop Даже в първи клас не е задължително да се дават джобни. Правиш му закуска, даваш му бутилка с вода/ сок и готово!

# 19
 • Мнения: 7 171
Супер странно ми стана, когато коментираха за бъдещите първолаци, че не познават стотинките. То на пет вече трябва да ги знае, все пак може да го пуснеш да си купи нещо малко, да подрежда и сортира стотинки...на седем вече може да пресмята малки суми. Да не познава стотинки ми е наистина странно.

Познава стотинките само, че не може да сметне все още, че 100 стотинки правят левче, нито че ако даде 2 лева за нещо от 1,40лв и че трябва да му върнат ресто 60ст...за това говоря. Както казах и на познати децата са така и грам не ме притеснява това, няма да се дават пари в първи клас на децата (поне при нас).

А и аз моето на дете на 5г не съм го пускала да си купува нищо  Laughing

# 20
 • Мнения: 148
Че то работата в първи клас е да се научат да четат и смятат. Няма никаква причина да се тревожите. А да се сравняват децата едно с друго е наистина глупаво - все едно ние, възрастните, постоянно да се сравняваме и да страдаме, че не сме еднакви Grinning

# 21
 • Мнения: 38 686
Аз самата съм по-малко дете, и покрай сестра ми - по-голяма от мен с две години и малко, не целенасочено, но се бях научила да чета преди да тръгна в първи клас.

Според мен, покрай каки и батковци се научава това-онова. Но ако е едно дете или по-голямото в семейството, едва ли ще се научи да чете преди първи клас. Изкбючая напористите детски градини, за които се спомена по-горе...

Помня в училище имаше деца, които насичаха думата на срички и след това гласно я повтаряха цялата, тоест не можеха мислено да си я прочетат на срички и след това гласно да я изрекат цялата...

# 22
 • Мнения: 510
Около мен няма бъдещи първокласници, които не могат да четат/сричат с пълно разбиране. Някои си четат гладко и имат интерес към книжките. Други сричат бавничко. Дъщеря ми е в златната среда, но страшно я мързи, просто не знам как ще го преодолее тоя мързел. Иначе с цифрите е фурия, вкл. и с левчетата и стотинките. За дребни неща по градинките я пращам да си пазарува сама. Ама пустият мързел с това четене....
Смятам, че нечетящите деца бързо ще наваксат, обаче.

# 23
 • София
 • Мнения: 4 632
'айде така, за баланс, още един средностатистически бъдещ първолак, който не чете  Whistling Whistling Whistling

# 24
 • Мнения: 2 594
Още един,който не може да чете,дори не знае всички букви. Досадно му е, не му се занимава. Макар че от буквите ,които знае, може да прочита едносрични трибуквени думи. За сметка на това събира числа дори и над 100. И му е интересно и все иска да му задаваме задачки.

# 25
 • Мнения: 4 817
Големият ми син не можеше да чете и имахме големи проблеми. С малкия ще дам всичко от себе си да го науча преди първи клас.

Общи условия

Активация на акаунт