За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 52

• 57 988
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
И моето бебче е със задна хрема. Няма спасение от това чудо  #CrazyОще когато се роди беше два месеца така ,после изчезнa за повече от месец. Сега е на четири и двайсет дена пак се върна тази хрема, ходихме на лекар предписa АБ и капки виброцил. Но не помогнa вече петнайсет дена е така лекаркaтa, като я заведох на проверка, каза че има тесни каналчетa на носа и затовa, но като я чувам как хъркa с нослето направо ужас усеща се даже по гръбчето. Незнaм вече, какви капки да и взема  #CrazyЗамислям се и ми се струва че всичко дойде от ваксините, защото три дена след тях започна  #2gunfire

# 91
И моето бебче е със задна хрема.
Скрит текст:
Няма спасение от това чудо  #CrazyОще когато се роди беше два месеца така ,после изчезнa за повече от месец. Сега е на четири и двайсет дена пак се върна тази хрема, ходихме на лекар предписa АБ и капки виброцил. Но не помогнa вече петнайсет дена е така лекаркaтa, като я заведох на проверка, каза че има тесни каналчетa на носа и затовa, но като я чувам как хъркa с нослето направо ужас усеща се даже по гръбчето. Незнaм вече, какви капки да и взема  #CrazyЗамислям се и ми се струва че всичко дойде от ваксините, защото три дена след тях започна  #2gunfire
2 седмици след последния прием на антибиотик и 12 часа без да е пипан носът (без промивки, капки, изобщо нищо да не е влизало там) направете изследване на носен секрет в някоя лаборатория. Така ще се разбере дали няма бактерия и ако има - каква е.

В този ред на мисли да попитам дали жълтият сопол означава винаги бактериална инфекция? Дребният имаше бактерии преди половин година, но бяха ярко зелени сополите. А сега от яслата 2ри път си прилепва някакви настинки, но този път сополът стана светложълт. И се чудя какво да го правя  newsm78 Четох тук-там, че може и да не е бактерия задължително, някой нещо да каже по въпроса?

# 92
Кристaлин, тя няма сополи нищо не и тече през носа. Но се чува едно хъркaне от там не винаги,само когато диша през носа.   newsm78М

Последна редакция: нд, 25 сеп 2016, 12:47 от genkova1111@abv.bg

# 93
Кристaлин, тя няма сополи нищо не и тече през носа. Но се чува едно хъркaне от там не винаги, само когато диша през носа  newsm78М
Това, което аз съм чувала, е, че неизлекувана бактериална инфекция в носа може да тръгне назад и после нагоре към синусите или надолу към гърлото и дробовете. А лекарите масово не пускат секрети за изследване и лекуват на сляпо с антибиотици  Tired

# 94
Обикновено жълтия сопол означава точно бактерия ( в случая на моите деца 100% е било така). Щом ходи и на ясла е още по-вероятно.

# 95
На няколко пъти е придобивала жълт или зелен цвят хремата. Не от самото начало, след няколко дни. Винаги с Еуфорбиум съм я оправяла цветово  Laughing Бактерия не е имало.
За сегашното чудо ще пусна секрет, но след 2 седмици чак. Тя не е бебе, на 2г6м е и за пръв път ми се случва такова продължително провлачване на хрема. И днес носа си кърка, но секрет напред не излиза, нито с промивки, нито с издухване. Утре сме на контролен, ще видим какво ще каже.

# 96
Бактерия е и колкото да са на сляпо АБ, те знаят кой къде действа. В Бг се прекалява с изследванията и антибиограмите, които майките изискват. Сега с поредната ангина на сина ми и аз се запънах за гърлен секрет и Антибиограма, но двама лакари ми казаха, че в носа са стрептококи или стафилококи, и АБ който изписват е точно за тях, тоест теста ще потвърди именно това.
С малката стана същото, когато излязоха бактерии, лекарят каза един АБ, аз бях недоверчива, след Антибиограмата точно от него се повлияваха.

# 97
Майките прекаляват, защото докторите обикновено нехаят. И аз и брат ми сме влачили сума си време бактерии, дето не можеха да ги утрепят, защото бяха резистентни към някои от антибиотиците. При силно или бързо протичащо възпаление няма кой да чака изследване, но при разни повтарящи се неща, е хубаво да се пусне. Сега всеки с мнението и лошия си опит, нали, Зои  Peace

А междувременно "нашият" сопол става по-светложълт  Tired

# 98
Нашата задна хрема всъщност се оказа увеличена трета сливица. След контролния преглед, лекарката е категорична, че секрети назад вече няма. Това хъркане и клокочене, което чувам, както и носовото говорене се дължат именно на сливицата. Започваме профилактика със сироп за 2 месеца. Надявам се да отшуми с времето  Sad

# 99
И моят син хъркаше и клокочеше много дълго време (2-3 месеца поне). Като го спрях лятото от градина и спря. И нашата ЛЛ беше почнала да говори за трета сливица, която всъщност понякога трудно се диагностицира. Беше изписала хомеопатичвн сироп, но не стигнах до него.

# 100
От юни месец насам тя е през 2 седмици болна. Успяваме да не стигаме до усложнения, но все пак е често боледуване. Логично това увеличение да е от постоянното боледуване. Сега в зимния сезон, не ми се мисли  Tired Лошото е, че няма вариант да я спра от ясла. Преди да почне въобще не е боледувала. Знам, че така всичко ще й мине, но нито имам баби, които да я поемат, нито мога да си позволя детегледачка. Затова разчитам на сиропа и дано вече разреди разболяванията.

# 101
И синът ми лятото много боледува. Водих го на детски УНГ и ми каза 20 дни да му давам по един път на ден Аугментин. Странно ми е, но се съгласявам, нямам голям избор, педиатъра и той е за същото лечение. Идеята е да се изтрепят докрай бактериите, които правят ангини, защото явно остават недоизлекувани и се провокират.
Радева, кой сироп ви изписаха?

# 102
Днес сложиха на щерката задължителната ваксина за 6г.отлага ме я вече 6м.но сега я издебнахме здрава .тя беше болна миналата седмица , но днес ЛЛ я гледа и нищо и няма.та днес си останахме вкъщи уж да не закачи нещо от вън , че филмирала съм се с тези ваксини.нещо специално правите ли след ваксините? знам да не я къпя , това го помня от преди , но утре дали можем вече да излезем.

# 103
Може да излезете утре, не я събирай с деца само.

# 104
  • Пловдив
Аз винаги я къпя след ваксина.  Blush Дори ЛЛ така ми препоръча. Знае, че детето много обича банята.  Simple Smile
Давала съм витамин Ц - за собствено спокойствие, не за нещо друго.

Нашата драма с хремата продължава. Не е по-зле, но не е и много по-добре. ЛЛ може да я види чак утре, УНГ каза да продължавам с морската вода или да започна Виброцил. Confused

Общи условия

Активация на акаунт