Искам да кажа ... (88)

• 68 644
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
Не съм бременна. Обожавам шоколада и на моменти изпадам в периоди на пълно умопомрачение, в които изяждам промишлени количества. А дойде ли ми цикълът работата я пиши бегАла.

# 331
Антигона, разбирам те. Оня ден се редя на опашка в супермаркета. И си чакам и преглъщам. И вече като дойде моя ред направо взех шоколада от ръцете на касиерката, първо си отчупих 3-4 парчета и после й го дадох, за да го маркира.
Ох, правя си чат, а не трябва! Отивам да си сипя едно вино.

# 332
Ние сега като пазарувахме, детето си избра едни бисквитки Бургас, мисля че се бяха, тези с шоколада отгоре. Той не обича много шоколад и сладко по принцип, но да има нещо в шкафа, че всичко е приключено и аз му набутвам един шоколад, той - не, мамо, не искам, аз му казвам - искаш маме, как да не искаш, той се смее не искал, в крайна сметка взехме шоколада и сега го мисля пустия му шоколад от както сме се прибрали, подозирам, че няма да пренощува у дома Mr. Green Ако не бях го купила, нямаше да ям, е щеше да ми се яде сладко, ама мъжът ми веднага предлага праскови, грозде, някакви плодове, но сега като знам че има и направо ума ми е само в шкафа при шоколада Blush

# 333
Антигона, разбирам те. Оня ден се редя на опашка в супермаркета. И си чакам и преглъщам. И вече като дойде моя ред направо взех шоколада от ръцете на касиерката, първо си отчупих 3-4 парчета и после й го дадох, за да го маркира.
Ох, правя си чат, а не трябва! Отивам да си сипя едно вино.

Ти пък. Аз понякога давам само празната опаковка, защото докато стигна до касата и съм го изяла  Simple Smile Говоря за малкия ни квартален магазин, не някой огромен хипермаркет, в който касите да са далеко от щанда с шоколади.

# 334
Гледам и аз Биг Брадъра, прибрах се много набързо уж да чистя, но не успяхме, сега ще чистя по време на рекламите  Wink Много, много ми е напрегнато и ме друсат нервите на моменти, добре че мъжът ми ми влиза в положение и си мълчи да ми размине. Мисля положително, но не винаги ми се получава.

Захир, обиколили сте доста, супер е, заслужавало си е  Hug

# 335
Захир нищо не казва за екипажа. От къде резервира,  може и на лични,  за да не е реклама. Искам да направя подарък на снахата,  пу,  пу Mr. Green

# 336
Пуснах и аз Бих Брадър, мъжО не знам как ме трае, ама днес домакинствах, сготвих му френска лучена супа и пълнени чушки и мисля, че ще ми се размине. Иначе ми е страшна простотия! Ама днес ще позяпам.

Яхтата е от фирма. Казва се Beyond yachting. Имахме само капитан, т.е шкипер. Уникаааален, както вече казах.

# 337
С ББ (вече не ми е много интересен като в началото, но си го зяпам) всяка година рефрена е един и същи
- Ти това гледаш ли го?
- Да!
- Мхм.... Амаааа дали да не гледаме еди кой си филм?
- Не!
- Дискавъри?
- Не, не...
- А дали да не...
- Не, гледам го!!!
- Мхм...

.... след 20 мин.:
- Ти тва гледаш ли го?  Crazy

И днес не се разминахме.

А днес установих за пореден път как аз и масата не сме подготвени да реагираме при инциденти - блъснаха момиче, пресичащо на червено, много хора се събраха, но не знаеха какво да правят, аз паркирах колата по-надолу и седях там, защото не знам какво да направя. Мъжът ми много се стяга в такива моменти и винаги помага, аз се вцепенявам. Днес беше до момичето през цялото време, много адекватна реакция, а тя ще се оправи, според екипа на Бърза помощ (която не дойде съвсем бързо). Замислям се да изкарам някакъв курс (различен от този на БЧК за шофьорските книжки, не ми е бил полезен).

# 338
Захир,  разгледах ги Laughing, благодаря.  ББ,  Бойко Борисов ли е, Мър

# 339
Биг Брадър

# 340
Отказах се брадъра. Тъпотия  Crossing Arms
Ще се информирам от темата - там е по-весело.

# 341
  • Някъде там
Скрин брадър тоест Grinning,вадят ги от мазетата от скриновете..по не-вип от сега не е бил. ooooh!

# 342
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ние сега като пазарувахме, детето си избра едни бисквитки Бургас, мисля че се бяха, тези с шоколада отгоре. Той не обича много шоколад и сладко по принцип, но да има нещо в шкафа, че всичко е приключено и аз му набутвам един шоколад, той - не, мамо, не искам, аз му казвам - искаш маме, как да не искаш, той се смее не искал, в крайна сметка взехме шоколада и сега го мисля пустия му шоколад от както сме се прибрали, подозирам, че няма да пренощува у дома Mr. Green Ако не бях го купила, нямаше да ям, е щеше да ми се яде сладко, ама мъжът ми веднага предлага праскови, грозде, някакви плодове, но сега като знам че има и направо ума ми е само в шкафа при шоколада Blush

У нас е обратно - аз предлагам праскови, гродзе и диня, а той каза, че искал нещо истински сладко и напипа в хладилника шоколада със стафиди, който купих днес тайно, за зор заман.

Ние сме си сипали ракия - аз 15 г, той 50 и това е, защото почтах да правя мариновани патладжани и ни се приядоха, та си отворихме един от двата буркана, останали от миналия сезон.
Ще зарадвам Зехир с рецептата, но понеже не мога да реша кои са по-хубави, правя от двата варианта:
Патладжаните необелени, нарязани на шайби по 1 см, се посоляват от двете страни като филия и се оставят за половин-един час да се отдели горчивия сок. През това време се подготвя маринатата: За количество от около 5-6 големи патладжана, около 3 кг:
300 мл оцет
300 мл вода
8 равни с.л. захар
2 равни с. л. сол
2-3 с.л. олио
10-15 зърна черен пипер
3-4 зърна бахар
Марината се разбърква, докато заври и се отстранява от огъня.
Опитайте я все пак на вкус, трябва да ви харесва. Аз не обичам да е много сладко, затова захарта може да ви се види малко, ако е така, добавете още.
В друга тенджера се налива вода, сипва се на око малко оцет и малко сол и се оставя да заври. Във врящата вода се бланшират на порции по за 1 мин. измитите от солената вода патладжани, изваждат се с решетъчна лъжица и се пускат в маринатата. Така цялото количество се прекарва през бланширането, после през маринатата и се изважда да се отцеди и поизстине в тава. Маринатата я запазвате.
Докато чакате патладжаните да изстинат, си почиствате и нарязвате 2-3 малки главички чесън и една връзка магданоз. Магданозът може и да го оставите на клончета, ако не искате да го ядете после, за да можете да го отстраните лесно.
И почвате да редите: кръгчета патладжан, чесън и магданоз, пак патладжан и т.н. - до 1,5 см под ръба на буркана. Като напълните бурканите, заливате с маринатата. Капачките, които ще ползвате, трябва да са нови, сварявате ги в тенджерка с вода, изцеждате и още топли докато са, затваряте хубаво бурканите. Стерилизирате 10-15 мин.

Другият начин е горе-долу същото. Единствената разлика е, че обелвате патладжаните и след като ги измиете от подсолената вода ги подсушавате с кърпа и ги изпържвате в маслена баня за съвсем кратко - само да почервенеят леко. Веднага в маринатата и после всичко по същия начин, като бланшираните.
Другата разлика е, че когато ще ги пържите, не слагате олио в маринатата.
Много вкусни стават и двата вида, "като масло".

# 343
И аз седнах да гледам ББ, обаче с Ирини ме изтърваха... От тази жена ми избива пяна от устата, много ме дразни...

# 344
  • Пловдив
Аз чета форум и гледам с едно око "Игрите на глада" - сега ми дойде муза да го гледам.

Общи условия

Активация на акаунт