Кутия за обяд или какво приготвяте на децата за у-ще? 3

• 86 281
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • München, Deutschland
Благодаря, Моренаbouquet

Обядът днес ще бъде салата: лоло бианко (абе, къдравата салата), фенел, алабаш, зелен лук, черни маслини; дресинг с олио от лешник и оцет

Нали забелязвате колко съм диетична? Първи ден ми е Laughing

# 286
  • София
Ех, Морена, само две мънички блокчета ли - едно редче да й беше сложила да на сладураната поне  Laughing Heart Eyes

Моите деца пак са със сандвичи (с шунка и кашкавал днес) и отделно краставици и моркови.
Мъжът дояжда телешкото със зелен фасул и отделно му сложих кисело мляко с гранола (такова си взех и за мен  Whistling).

# 287
  • Sofia
Криси, да бе!  Simple Smile  О! А как ти харесвам аватара...  Heart Eyes
Бърди, добре са ѝ тези, много сладко ѝ става (и аз покрай 1 плочка изпивам много вода), а и я възбужда шоколада. Вкъщи закуси типово-пълнозърнеста палачинка с мед и пи мляко с какао, та стига ѝ какаото за днес.  Simple Smile  И в крайна сметка не е акцентът на шоколада.   Laughing

# 288
  • София
Така е, Морена, пощегувах се (добронамерено) Simple Smile И аз не слагам такива неща.

# 289
  • София
За днес обяд варен картоф и гарнитура домати и краставици.
За другите хапвания остатък от пицата вчера по две парчета не много големи на дете.
Плод - банан.
Тотално изчерпана откъм идеи и възможност да приготвя нещо късно вечерта в края на седмицата.

# 290
  • София
При нас пак еднообразие:
Закуска: Филийка с лютеница и сирене и банан
Обяд: Зеленчукова крем супа с филийка (лук, морков, чесън, броколи и тиквички)
Закуски междинни: ябълка, солети, вафлички Лоакер

# 291
  • 2 етажа над тавана
За обяд на детето - карначе+салата от домати, моцарела и песто;
За междинно - нектарини.

Сутринта закуската й беше кремвиршка и понеже не съм купила от кръглите хлебчета за сандвичи/а и нямаше кога да направя/, съм й дала и пари, ако прегладнее да си купи нещо. Доволна съм поне, че не си купува "боклуци" като чипсове и подобни, та ми е спокойно, че ако огладнее ще си купи сандвич или друга закуска. Не че и те са много ок, но по-добре отколкото да яде гадости или да стои гладна.

В края на седмицата и аз вече нямам идеи за храната Rolling Eyes

# 292
  • Sofia
Знам, БърдиHug

В почивните дни ще ви дойдат идеите, девойки!  Simple Smile   Пък и в темата (и предните) има идеи...

# 293
  • София
Аз обясних на децата, че ако не се организират да си направят точен списък за храната от уикенда за следващата седмица, не си напазаруват с мен всичко и не помагат при подготвянето им ще им купя купони за стола и точка по въпроса.
Нямам против да им приготвям нещо, но когато те се приберат от тренировка в осем вечерта и нямат идея какво искат да ядат за следващият ден, а моите предложения всичките се отхвърлят  леко казано се изнервям.

# 294
  • Русе
Aila, ха ха ха - съчувствам и напълно подкрепям. У нас ситуацията е подобна. Само дето нямаме стол и си оставам с нервите (иначе стои гладна), не защото не може да си купи нещо, ами е скръндза и няма да даде 2 лв. за сандвич, пица или салата, а и щяла да надебелее.(броим всички въглехидрати) Grinning Така и аз днес очаквам руската салата да се върне не пипната и да ме пита "к'ва е тази гадост дето си ми я сложила", че и цяла филийка бял хляб Grinning

# 295
  • Sofia
Аз обясних на децата, че ако не се организират да си направят точен списък за храната от уикенда за следващата седмица, не си напазаруват с мен всичко и не помагат при подготвянето им ще им купя купони за стола и точка по въпроса.
... но когато те ...нямат идея какво искат да ядат за следващият ден, а моите предложения всичките се отхвърлят  леко казано се изнервям.
Оо, много добре те разбирам в такъв случай. Добър ултиматум.   Laughing

Ааа, Елан, здравословно човече си отглеждаш.  Simple Smile

Аз за следващата седмица планувам (само дето плановете ми вечно търпят развитие в крачка...  Crazy ), пък щерката понякога иска да знае менюто, друг път да е изненада...  Simple Smile

# 296
  • На черешата
За закуска палачинки. За обяд мусака, кисело мляко и краставици.
Напоследък държи всеки ден да и слагам кисело мляко. Но цяла кофичка и идва много. От Кауфланд взимам едно, което е малка кофичка. Чудя се дали да взема уред за подквасване и да и правя удома. Бурканчетата в този уред са малки.  newsm78

# 297
  • 2 етажа над тавана
То и аз гледам да планирам и да подготвям каквото мога в събота и неделя, точно защото вечер се прибираме в най-добрия случай в 7 и като се започне едно чудене какво точно иска за следващия ден да си носи и е станало време за лягане.
Тази седмица обаче ще ми е малко сложно със съботно-неделните планове, че ще съм командировка и не знам по кое време ще се прибера в неделя, че да успея да подготвя нещо поне за понеделник.

Това е добра тактика, при нас частично я ползвам, но идеята с предварително планирания списък за храната за седмицата особено ми допада и мисля да се възползвам. Peace

От друга страна, Морена е права - понякога плановете се променят в движение.

Но важното е децата да са доволни, а ние да сме спокойни за това, с което се хранят.

# 298
  • София
За закуска палачинки. За обяд мусака, кисело мляко и краставици.
Напоследък държи всеки ден да и слагам кисело мляко. Но цяла кофичка и идва много. От Кауфланд взимам едно, което е малка кофичка. Чудя се дали да взема уред за подквасване и да и правя удома. Бурканчетата в този уред са малки.  newsm78

Аз съм слагала в кутийките на Авент за кърма, ако се сещаш.

# 299
  • Sofia
Чудя се дали да взема уред за подквасване и да и правя удома. Бурканчетата в този уред са малки.  newsm78
Аз нали вечно квася... та ти препоръвам да си спестиш покупката на уред (особенно ако мястото ти е дефицит) и да ползваш стария бабешки метод. Ако случайно не го знаеш...
Скрит текст:
В топлото пр. мляко (малкият пръст да издържа Т) се слага кисело мляко, разбъркваш и наливаш в обикновени буркани. Завиваш с одеяло за 3-4 часа и след това прибираш в хладилника. После си отсипваш колкото ти е нужно в подходящ съд (например контейнерите за кърма на Авент - взех им здравето на тях аз  Laughing ).  Иначе като дозировка - на 1л. пр. мляко - 3с.л. кисело за закваска. От купешките гарантирам, че става с Елена 3 % - него ползвам след почивките.

Бабъл, а защо не ползваш метода с горещо (тъкмо сготвено) ядене в буркан. Обръщаш буркана с капачката надолу да постои. Запечатва се и можеш да го използваш след няколко дни (да е на студено) за облекчение/спасение или разнообразие.

Аз така си водя менюто - винаги имам и изминалата седмица, за да не повтарям поне от нея.

Скрит текст:
За понеделник    03.10.
З –  
О –
СЗ –

Вторник   04.10.
З –
О –  
СЗ –

Сряда    05.10
З –  
О –