Кутия за обяд или какво приготвяте на децата за у-ще? 3

• 86 246
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
малко off topic, но много се радвам като видя, че децата ви ядат толкова разнообразни и здравословни неща. Моята дъщеря също не е злояда и се храним сравнително здравословно, но ми се струва еднообразно. Трудна е с доста зеленчуци и плодове. Аз обаче, не спирам да предлагам все по-често нови неща с надеждата да ги хареса Simple Smile
и аз също (то) Peace Hug

# 586
 Здравейте  Simple Smile

За днес и утре обяда ми е еднакъв: пилешки хапки, домат, краставица, картофено пюре.

Еднообразно, но не успявам за повече...

ПС.: Сега се загледах,че темата е за кутии за децата ни и не се вписвам вече в темата, защото хлапачката вече 90% се храни на стол...Оффф...Ами искам да си пиша тук, толкова ми е уютно.. Sad.

# 587
  • Sofia
Тц, Симпатюх, въпреки заглавието, идеите са си идеи, без значение кой ги хапва.  Wink
Та тъй... да не те издирваме.

# 588
 Hug   bouquet

За да не е тотален спам,за сряда обяд съм намислила дебърцини и ориз с праз, маслини и домати.

# 589
  • Някъде там
Ето я и нашите кутии,и за двете е еднаква.Момичета, искам да кажа че,ние не се храним кой знае колко здравословно,веган,вегетариански и тн,но девойките хапват прекалено малко неща за да ги лишавам и от тях.Стремя се да е разнообразно и да има винаги плод и зеленчук, но повярвайте ми много е трудно.Ядат много малко видове зеленчуци и плодове. За това не очаквайте кой-знае колко здравословни кутии.
Скрит текст:
Морков,краставица,ябълка,филийки с шунка и кашкавал и крекери.малки пакетчета белен слънчоглед,него не съм снимала.

# 590
  • Sofia
Зузанка, и "здравословно" няма в заглавието на темата. Simple Smile
Кой каквото яде - все ще е подсещане/идея за някого.

# 591
  • София
Това, което най-много ми харесва тук, е, че не се съдим по отношение на храната, за което благодаря на всички ви  bouquet

# 592
  • Някъде там
Благодаря  bouquet

# 593
  • Калифорния, САЩ
Закуска вкъщи - кус кус с масло, сирене и прясно мляко (ползвам ситен арабски кус кус, който варя в млякото и става много вкусно, и ние го ядем; знам, че и в България го има)
Междинна закуска - ягоди
Обяд - сандвич (пълнозърнест филийка с хумос и настърган чедър), парченца био пилешки колбас и краставица; кисело мляко

# 594
Добро утро!
Менюто днес:
Закуска пълнозърнесто хлебче със сирене, айрян
Обяд: кебапче, печени картофи, краставица
Следобедна закуска: круша и грозде

# 595
  • Велико Търново
Страхотни идеи черпя от тук, благодаря ви!

Кутията днес: закуска - филия с домашна майонеза, обяд - картофена супа. Има и домашни тарали и портокал.

Знам, че е коментирано, но как се отнасят другите деца към храната от вкъщи, особено малките? Дъщеря ми е първи клас и всяка вечер ми се оплаква, че децата и казват, колко гадна била храната и' и такива подобни. Аз и обеснявам, че е по-добре да яде домашната храна, отколкото купените закуски и т.н., но се притеснявам.

# 596
Моята дъщеря също е първи клас. Много ме радва това, че повече от половината деца от класа й си носят кутии от къщи. Другите се хранят на стол. Всички ядат заедно и досега не е имало проблеми. Може би помогна това,  че близо три седмици след започване на учебната година столът не работеше и всички си носеха храна. Също и нямат лавка в училище.

# 597
  • Велико Търново
За съжаление, много малко деца си носят храна, може би 4-5 максимум, другите ядат на стол.  Пък и тези, които си носят, носят масово сандвичи и закуски, и има деца, които и се "подиграват". Аз говоря и обеснявам, че не е полезно да яде цял ден сандвичи, да случва се понкояга и това да е само, но по-скоро инцидентно. Ето днес съм и сложила супа, искам да не яде само сухи неща.

# 598
  • София
Следобедна закуска за малката (сандвича е с пълнозърнест хляб със семенца и кашкавал)

Скрит текст:

Закускообяд на баткото- сандвичът е от същия хляб, но с 2 цели филии, на дребното е една филия на половинки Simple Smile; термос с чай с мед

Скрит текст:

Обяд на таткото Simple Smile Крем-супата и тя е от тиква като десерта, ама късно се усетих Simple Smile

Скрит текст:

# 599
  • Sofia
Добро утро! Simple Smile

И нашето меню:
МЗ - манго и нар
Обяд - трахана (натурална) с дом. козе сирене и крутони
МЗ - зърнено блокче и йогурт

клик

Знам, че е коментирано, но как се отнасят другите деца към храната от вкъщи, особено малките? Дъщеря ми е първи клас и всяка вечер ми се оплаква, че децата и казват, колко гадна била храната и' и такива подобни. Аз и обеснявам, че е по-добре да яде домашната храна, отколкото купените закуски и т.н., но се притеснявам.
Именно, това си е тяхно мнение. Нали не е занесло храна да черпи детето, какво има да им се впечатлява или притеснява. На твоето пък може тяхното да му изглежда гадно - така да им отговри.  Simple Smile
Такова отношение някъде го има, другаде не...
Моята не е ходила на ДГ, съответно винаги е била на готвено и така няма дилема сега. Освен това от много малка слуша (говорим) и се храни здравословно. И знае, че всяко семейство си има своите разбирания. Лошият пример не е за пример.

Общи условия

Активация на акаунт