Кутия за обяд или какво приготвяте на децата за у-ще? 3

• 86 239
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • Велико Търново
Morena права си, но децата се влияят от другите деца. Тя самата все още държи, че се храни по-добре така, защото яде това, което обича. Аз не претендирам, че се храми много здравословно, но се старая, повечето неща да са домашни.

# 601
  • София
Закуска: Банан, филийка с пастет, айран и пингуи.
Обяд: Зеленчукова крем супа и таратор с филийка хляб
Междинка: Фреш портокал + геврек
След училище: ябълка

Опитах да пращам сандвичи за следобед, но тъй като стоят в хладилника в занималнята ги забравя и от днес съм сложила: 1 бисквита, медени кръгчета гризинки и био пълнозърнести долети.

Знам, че е коментирано, но как се отнасят другите деца към храната от вкъщи, особено малките? Дъщеря ми е първи клас и всяка вечер ми се оплаква, че децата и казват, колко гадна била храната и' и такива подобни. Аз и обеснявам, че е по-добре да яде домашната храна, отколкото купените закуски и т.н., но се притеснявам.

Миналата година в началото на първи клас само дъщеря ми си носеше храна, но покрай нея взеха доста деца да ядат домашна храна и купих поне 20 термоса за супа. Всички й завиждаха, че яде каквото пожелае, а не каквото има в стола Wink . Сега ходи на занималня и са 8 деца в група - хранят се там и всички си носят от вкъщи.

# 602
  • Някъде там
Добро утро.Аз получих съобщение,мамо  няколко момичета от класа питат дали ще им направиш и на тях закуска,те ще ти дадът пари. Rolling Eyes Питам,майките им защо не им правят. Нямали време,вечер били уморени а и нямало да се сетят . Докато не искаха да си носят,сега пък и поръчки. Laughing
Аз да питам,от къде да си поръчам термоси за супа изгодно,че два трябва да взема.Много ще ми дойде,всичко да е на веднъж,че сега и чанти поръчах?

# 603
  • София
Аз да питам,от къде да си поръчам термоси за супа изгодно,че два трябва да взема.Много ще ми дойде,всичко да е на веднъж,че сега и чанти поръчах?

http://www.pakostnik.com/bg/kontejner-za-hrana-350-ml-reer

Ползваме го вече втора година. Баща й има същия, а сега каня и аз да си взема Wink

# 604
  • Sofia
scrye, както писах... здравословното ни си е пак по нашите разбирания такова. Laughing   Не залитам в крайности аз (виж ако си произвеждах сама храната или е от контролирано производство - може би бих залитала повече, но... ), както се вижда и от снимките ми - храним се изключително с домашно приготвена (варена или печена) храна, пакетирани храни не купуваме (от години), "десерт" няма в менюто ни, помежду храненията  ни са плодове (пресни и сушени) и зеленчуци, ядки,... избягваме тестените храни... Такова е нашето здравословно.  Grinning

... Аз да питам,от къде да си поръчам термоси за супа изгодно,че два трябва да взема.Много ще ми дойде,всичко да е на веднъж,че сега и чанти поръчах?
Зузанка, мисля че икейският термос е най-изгоден. 
При нас си обменят идеи децата, гледат и пробват едно от друго... както съм писала поне половината клас си носи  храна, а щерката в ПГ беше сама. Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 09:51 от Morena

# 605
...
Знам, че е коментирано, но как се отнасят другите деца към храната от вкъщи, особено малките? Дъщеря ми е първи клас и всяка вечер ми се оплаква, че децата и казват, колко гадна била храната и' и такива подобни. Аз и обеснявам, че е по-добре да яде домашната храна, отколкото купените закуски и т.н., но се притеснявам.
При нас е същото. Тя мисля е единствената която носи храна от вкъщи, различна от кроасани и сандвич, и постоянно й се изразявали така за домашната..дори и аз вчера бях изнервена и реагирах да им каже да престанат, гадно ми е ако тя се чувства кофти, когато говорят за храната която тя яде, по този начин  Stop
също сме 1 клас, записвам я на стол, просто да не се цепи от колектив, пък и да опита от храната, която ядат всички...но тя само първите 1-2 пъти беше хапнала и после даже не я докосва, само десертите  Crazy

# 606
И аз съм на вълна термоси. Мисля да взема от Икеа.

Скрит текст:

# 607
  • София
Имайте предвид, че икейския термос е 500 мл и е малко по-висок. Аз се замислям дали да не взема по-малък на детето, защото никога не го пълня догоре.
Днешното меню е спанак с ориз на фурна с яйце. Допълнително съм сложила кисело мляко, сирене, домати и краставици. За сутрешна междинна закуска - сини сливи.

# 608
Ние минахме през стол, после домашна храна с драстичен режим ,после домашна храна с по-свободен режим и сега пробваме стола отново, уж( смениха фирмата)
Но и детето ми не е кой знае колко притеснително и му завиждаха, че яде каквото желае.  Mr. Green Имах поръчки и аз за пиле с корнфлейкс  Mr. Green, защото той не им даваше- има си само колкото за него  Mr. Green И те се облизваха покрай него. Малко като случката с Том Сойер и оградата Simple Smile Wink
И аз съм се оплаквала от другите майки, дето все нямат време. Ми и аз се прибирам вечер в 20 часа, сутрин излизам в 7,30...имам ли време- нямам. Но съм преценила, че храната на детето ми е приоритет. Дори и сандвич да направя, пак е файда. Няма да е с маргарин и съмнителни продукти за стотинки, а с качествени неща и по негов вкус.
Макар че пробваме стола, пак съм при вас, защото май не яде много много и скоро ще се завърнем към лънч бокса.

# 609
  • Sofia
.... И аз съм се оплаквала от другите майки, дето все нямат време. Ми и аз се прибирам вечер в 20 часа, сутрин излизам в 7,30...имам ли време- нямам. Но съм преценила, че храната на детето ми е приоритет. Дори и сандвич да направя, пак е файда. Няма да е с маргарин и съмнителни продукти за стотинки, а с качествени неща и по негов вкус.
Така си е, въпрос на приоритети, другото са просто оправдания...
Точно това имам предвид и аз - домашно приготвеният дори сандвич, е по-добра храна от купешкия. И дори пържените картофки, биха били по-добри домашно приготвени. Wink 
Знаеш и подбираш какво да сложиш.

# 610
  • Някъде там
На икея ми са големи.Чантата която поръчах не е висока.
 Сиската_ благодаря. 350 ме устройва.Девойките не са по супите и малкия ще ми е по удобен.
Работя си в къщи аз и имам времето да мисля какво да е.Но и да бях на работа нямаше да ми пречи да сваря едно яйце и няколко краставички да нарежа вечер.Визирам днешната ни толкова впечатляваща кутия. Grinning

# 611
  • München, Deutschland
scrye, според мен Morena го е казала с едно изречение.  Peace
Лошият пример не е за пример.
Предполагам, че вариантът детето да си харесва кутията, е храната да е атрактивна. Дори при възрастни хора, ако предложа нещо, което не обичаме толкова, но е красиво сервирано, не обръщаме чак толкова внимание на съдържанието. За случая с кутиите например, "солетките" от целъри и моркови, комбинирани с дип, съчетанието с някакво малко пълнозърнесто десертче. Или пък опцията да си сипеш сам крутоните в супата, сам да си смесиш салатата с дресинг... Това е по-приятно, отколкото една лелка да ти сипе от всичко в чинията, особено ако не го искаш. И като включвате децата сами да си избират менюто, според мен също е още едно подканяне детето да си изяде кутията...
Много експертно се изказвам без да имам деца  Laughing, но според мен това важи за всички хора.  Wink

И по темата, обядът ми за днес:
- печено пил. бутче
- печена цикория с праз за гарнитура
- малко салата с брюкселско зеле, домати, краставици и сос
- парче сирене

Не съм сигурна дали ще изям всичко, че малко се поолях днес.  Whistling

# 612
  • при моите любими
Честно казано, ако слагах всеки ден готвена храна ще ми дойде в повече. Моето дето (по-голямото) харесва храната в стола, но избирателно. Затова купуваме купони 2-3 дни в седмицата, а за другите дни и слагам и обяд. Но всеки ден слагам плодове, ядки и десет за закуски и междинни хранения. Днес е денят, в който няма да хапва в стола.

храна: Прясно зеле с пилешко и чери домати, таратор, пъпеш, корни с вишни. За малко да забравя плодовото мляко, но го сложих в последната минута. Обещах и снимки.
Скрит текст:

Много съм доволна от термоса (когато слагам супи и по-течна храна) и кутиите, които купих. Нищо не се разлива, нито се смесва. Ето кои са. Купени са от амазон.де.  Peace

Скрит текст:

Последната кутия е с 3-разделителя, но те могат да не се слагат или да е разделено само на 2, както е в конкретния днешен случай. Ляга на дъното на чантата и всичко от снимката(без шишето за вода) се пъха идеално. 

# 613
  • Велико Търново
cydonia страхотни са, може ли линкове? А чантичката от къде е, много ми хареса?

# 614
  • София
Аз пък напълно разбирам родителите, които не могат и това да правят.
В самото начало на учебната година съм, но и мен много ме натоварва приготвянето на храна и или ще оптимизирам някак процеса или ще е редуване от вкъщи и стол...
Скрит текст:
Хапването днес
Пак пилешки бутчета от домашно пиле на тиган, гарнитура каквото намерих като остатъци, а именно малко краставица, малко романеско, броколи, маслини и няколко зърна червен боб.
Двете имат и по две яйца.
В термосите имат таратор, моите са по 330 мл, но пак не ги пълня догоре.
По един или два сандвича, да видим дали ще ги изядат, защото са с домашна шунка от вчера, лютеница и краставици, а и в хляба сложих наполовина пълнозърнесто брашно....
Домашни соленки и по една ябълка.
Имам недостиг на кутии за малката, тъй като тя няма тези зах сандвичи като каките, тъй като техните са от раниците им за училище комплект.
Мисля да поръчам от амазона, онзи комплект на лънчбокс, както и виличките, които показахте.

Вчера едната ми върна недокоснат карамела, спомнила си, че е сладък и не пожелала да го яде, а другата тъкмо да го отвори и изпунала и счупила стъкленото бурканче в стола. Леличката, която  се е наложило да чисти, надали е останала много доволна..

При нас да чукна на дърво проблеми с носенето на храна в училище няма. Мисля, че едва 5-6 деца са на стол при каките в 4-ти клас. Малката е първи клас, не знам дали и други си носят, но също не се е оплаквала. Ако има пролбем, ще си ходи на стол, тя поне си харесва и яде нещата там за разлика от големите.

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 11:27 от Aila

Общи условия

Активация на акаунт